-
- Konu Sahibi hasrett100
Orkide en az ilgi isteyen cicektir aslinda. Co az su yeterli. Ben bazen 3 hafta bile su vermiyordum.Bence orkide olmasin. Ne Ben, ne annem, ablam, ne iş arkadaslarim anlıyoruz orkidenin dilinden. Çiçek bakmaktan anlamayan birine verilen orkide uzun ömürlü olmuyor. İkinci haftadan dökülüyor çiçekleri , tek dal kel bir şey duruyor. Atsan atamiyorsun, kalsa çirkin
Daha basit bir şey alsin
ay orkide benim de başımın belası 20 tane var bir de şu an Allahım deli olacağım hiç anlamıyorum bakmaktan
Erkekler çiçekten anlamıyor pek. Tatlı, yanına da bi hediye olabilir belki.Sevgilim yeni iş yeri açıyor çicek göndermek istiyorum fakat çicek konusunda kararsızım eklediğim çiçekler sizce olur mu?Eki Görüntüle 3419038
Hem orkidemsi hem yeşil. İki tarafın da gönlü olur bence güzelBunu almaya karar verdim sence nasıl
Ekstra ne kullanıyorsunuz peki. Bizim ofiste bi abla bakıyor da. Toprağı vitamini falan mı özelOrkide en az ilgi isteyen cicektir aslinda. Co az su yeterli. Ben bazen 3 hafta bile su vermiyordum.
Cicegi uzun süre dökülmüyordu. Yeni cicek acmasi biraz zaman aliyor.
Canim bu pek guzel degil bence bir iki tane cicegi var. Ilk paylastigin cicek cok guzelmis onu al bence yada baska bir hediye alabilirsin erkek kuaforuyse orkide sacma durabilir. :)Eki Görüntüle 3419250
Bu çiçeği almaya karar verdim sence nasil
Sevgilim yeni iş yeri açıyor çicek göndermek istiyorum fakat çicek konusunda kararsızım eklediğim çiçekler sizce olur mu?Eki Görüntüle 3419038
Kaç orkide soldu benle bilmiyorum :) bunlar inşallah solmazOrkidenin yerini sevmesi önemli ve bence orkide sıcağı sevmiyor direkt güneş ışığından uzak olacak.
yıllardır haftada bir su veriyorum o kadar bakım adına hiçbir şey yapmadım.
Bu tarz salon bitkileri olabilir bence de şık durur. Deve tabanı, madagaskar dragon, starliçe, kauçuk vs en azından daha uzun ömürlü olurGüzel ama birkac gün sonra kokacak bir çiçek yerine köşeye koyup besleyecegi, her daim güzel olan bir canlı çiçek alsan daha iyi olmaz mı? Hem baktikca, ilgilendikce seni hatırlar.
Şu mesela tatlı bir çiçeğe benziyor Eki Görüntüle 3419039
Inan hic birsey kullanmiyorum. Hic te ilgilenmiyorum bazen su vermeyi bile unutuyorum. Sadece su verirken kabindan cikartip suyun altina tutuyorum. Sonra su altinda süzülünce tekrar saksi ya koyuyorum. Ben almanya da yaşıyorum. Orkide cok ucuz. Bir ara ev gezmesine gelen orkideyi kapip geliyordu. Her yer orkide oluyordu.Ekstra ne kullanıyorsunuz peki. Bizim ofiste bi abla bakıyor da. Toprağı vitamini falan mı özel
Güzel bence. Hayırlı olsun.Bunu almaya karar verdim sence nasıl
Kız bişeyi yok orkidenin bakımındaay orkide benim de başımın belası 20 tane var bir de şu an Allahım deli olacağım hiç anlamıyorum bakmaktan
Deneyim bakayım :) kaktüs soldurmuş insanım ben orkide çok üst seviye geliyor banaKız bişeyi yok orkidenin bakımında
Sabah güneşini tül perde arkasından alsın
Kökler gri olmadan sulama sularken de yarım çay bardağı saksı kenarından gezdirerek ver(gövdeye gelmesin) sabah esintisini de sever tatlı esintiyi
Orkide zerafet ya benim için ayrı bi tutkuDeneyim bakayım :) kaktüs soldurmuş insanım ben orkide çok üst seviye geliyor bana
Annemin çiçek bakımındaki profesyonelliğinden bana gram geçmemişOrkide zerafet ya benim için ayrı bi tutku
Sırf orkidelerim için doğu cepheli bi ev istiyorum, düşün
Ölmez ölmez sen dediğim gibi sabah güneşi alan yere koy tül arkasından alsın güneşiAnnemin çiçek bakımındaki profesyonelliğinden bana gram geçmemişkaç orkide saksı çiçek çöp oldu bende, taktikleri deneyim bakalım en azından çabuk ölmezler
TamamÖlmez ölmez sen dediğim gibi sabah güneşi alan yere koy tül arkasından alsın güneşi
Havasız bırakma
Suya boğma yeter
Gazan mübarek olsun
Ha bi de dinlenmiş su ver
Ama çok basit duruyor çektiğin. O halde cidden çelenk olabilir yada daha haşmetli bir cicekAçılış olduğu için çiçek göndermek istedim
Vay be. Biz hemen çürütüyoruz da, şükür ofisteki ablamız bakıyorInan hic birsey kullanmiyorum. Hic te ilgilenmiyorum bazen su vermeyi bile unutuyorum. Sadece su verirken kabindan cikartip suyun altina tutuyorum. Sonra su altinda süzülünce tekrar saksi ya koyuyorum. Ben almanya da yaşıyorum. Orkide cok ucuz. Bir ara ev gezmesine gelen orkideyi kapip geliyordu. Her yer orkide oluyordu.