Sevgilim ve uyku

Boğa burcudur o. Uyandıramazsın boğaları tabiatları bu. Kocamdan biliyorum

c.tesi öğlen yatınca pazar sabaha kadar aralıksız uyuyor mu peki?
yoksa 6-7 saat uyuyup kalkıp tuvalete gidip, su içip vs. tekrar mı uyuyor?

insan 16 saat aralıksız uyuyorsa bir sorun vardır -belki nörolojiktir?
uyunmaz demiyorum korkunç uykusuz, yorgun, aşırı gergin bir dönemdesindir, bir uyursun ertesi gün akşam da kalkarsın, olabilir. (ben de senede 1-2 bunu yaşıyorum) ama ben senenin yarısında da haftada toplam 15 saat ancak uyuyorum....

düzensiz uykuyu anlarım --benim de sorunum bu, sleep onset insomnia var... uykuya dalamıyorum. düzenim bir türlü olamadı senelerdir ama çaba gösteriyorum. ilaç almıyorum vs.
h. içi uyumayınca h.sonu tamamlamayı da anlarım - 8 saatin altında uyuyunca tamamlanır diyelim, eyvallah. biz aramızda "uykuların kazası" diyoruz bana, etrafımda çok var.

ama sürekli 15 saat nedir yahu. çişi de mi gelmiyor bi tarafı da mı tutulmuyor?
evliliği geçtim siz nasıl sevgililk yaşıyorsunuz ki?

8 senedir sevgili olmanız normal 8 senede 2-3 senelik ilişki kadar ancak birlikte zaman geçirebilmişsinizdir...
Hafta içi işten dolayi 8-9 saat uyuyor ve ona bu yetmiyor gelince de en az 1 saat uyuyor. Hafta sonu ise c.tesi öğlen işten gelince akşama kadar uyur kalkınca biz görüşürüz. Gecesine en geç 1 gibi yatar pazar 15-16 gibi uyanır yine buluşuruz

İş dışında pek aktif değil kuzenleriyle arkadaşlarıyla arada görüşüyor ama çok durmuyor. Bizde sık sık görüşüyoruz ama uzun surmuyor hafta içi. Hafta sonu daha uzun vakit geçirebiliyoruz. Değişmesi için elimden geleni yapicam
Bir de psikoloğa gitsin depresyonun ardındaki nedeni bu şekilde bulabilir. Psikiyatır ilacına elbet dikkat etsin ama ek olatak psikolog iyi gelir

Bu şekilde yorumlari anlıyorum hak da veriyorum fakat inanın kolay değil. Ortada birlikte geçen yıllar var sevgi var emek var. Onu psikolojik bir problem yüzünden terk etme fikri bana ürkütücü geliyor
Hak veriyorum zor olacak ama inanın onu tabiri caizse düzeltmek sizin sorumluluğunuzda olan bir şey değil. Elbette destek olmak ayridir, ama destek olurken kendinizi de benzeri bir psikolojik sorunun içine itmek apayridir.

Seçimleriniz ve sonuclari konusunda biraz dusunmelisiniz. Kendinize düşünme payı verin, mantığınızi ve size söylediklerini sevginin arkasına itmeyin. Şefkatin veya merhametin de...

Yok yok zaten ne zaman yanıma gelse uyumaktan yüzü gozu sis geliyor öyle yalan vs durumları yok. Psikiyatriye gitmeden önce onda hangi psikolojik problem olabilir diye konuşuyorduk kendisi bipolar miyim acaba demişti. Dr a gittiğinde majör depresyon tanısı kondu
15 saat uyuyan bipolar mi olur ya
herhalde en olmayacağı şey bipolardir

Bu sizin göreviniz degil biliyorsunuz degil mi? Bir arkadas bazi ilaclae mucize gibi birsey yazmis. Buna kesinlikle katilmiyorum. Ilaclar seni bir süre idare edebilir, ama mucize yaratsaydi bütün depresifler bunu alip rahata ererdi. Is asla öyle basit degil. 8 sene böyle gecirmek de normal degil. Coktan gereken terapilere baslamaliydi.
Ve sizde kendinizi fazla kaptirmayin. Co-Depresyona girebilirsiniz, o zaman sizi kim kurtaracak. Siz belki " hastaligi yüzünden birakamam" diye düsünüyorsunuz, ama hata bunu bunca zaman tasimaniz. Empati duygusu yüksek olan kisiler bazen kurtarici rolüne bürünüyor (bende yaptim zamaninda) ama en büyük zarari kendinize veriyorsunuz.
Sizofreni konusuna gelince. Sizofreni hastasi olan birini taniyorum. Cok zor bir hastalik ve bütün aileyi etkileyen bir durum. O yüzden bu konuda da detayli arastirma yapilmasini öneririm
Haklısınız da... Kurtarıcı rolü ustlendigim doğru, ben sadece erkek arkadaşımda değil tüm çevreme karşı böyleyim. Sanki dünyayı ben kurtaracagim. Herkesin yaralarını sarmak gibi misyon edinmişim kendime. Tabii bu farkında olmadan gelişiyor insanda

Herkese merhaba kizlar. Uzun yazarsam şimdiden kusura bakmayın. Benim kafama takılan bir şey var ve sizlerden fikir almak istiyorum. Erkek arkadaşımla 8 yıldır beraberiz. Sevgi saygı konusunda bir problemimiz yok hiç de olmadı. Ama şöyle bir durum var yapı olarak ben çok hareketli eğlenceli girdiği ortama neşe saçan biriyim. Erkek arkadaşımsa tam tersi hiç hayat enerjisi olmayan, genelde karamsar, eğlence enerji düzeyi çok düşük ve mizah anlayışı çok olmayan biri. Ama sorun bu da değil ben onu bu haliyle sevdim ve bana uyum sağlamaya çalıştığı için bunlar hiçbir zaman sorun olmadı. Sorun şu ki erkek arkadaşım bildim bileli çok fazla uyur ama artık bu son yıllarda o kadar dozu arttı ki inanin hiç uyandirilmadiginda 15-16 saat kadar uyuyor. Eğer az uyuduğu bir gun geçiriyorsa (mesela 5-6 saat kadar) gün icinde aşırı uyuma ihtiyacı hissediyor bulduğu ilk fırsatta anında uyuyor. Cumartesi günleri yarım gün çalışıyor 1de evde oluyor eve geldiği an uyuyor akşama kadar ve her cumartesi böyle. Geceden erken uyumuş olsa bile. Birlikte kaldığımızda da çok şaşırıyorum gece asla dayanamıyor belli bir saatten sonra gözleri kapaniyor ve ben max 7-8 saat sonra uyanıyorum onu uyandırdığımda biraz daha uyuyim hiç uykumu alamadim diyor tatillerimizde bile günün yarısı onun uyumasiyla geçiyor. Yani minimum uyku saati 15 saat. Bir süre önce doktora gitmesini istedim bunun bir şey eksikliğinden olabileceğini düşündüm B12 vs. bilelim çözelim dedim. Gitti tahliler oldu hiçbir şey eksik çıkmadı sadece folik asit düşüktü, hemen takviye aldım onu kullandı bitirdi falan ama hiçbir değişiklik yok. Düşündüm ki bu iş fizyolojik bir şey değil, psikolojik bir sey, zaten en başta da belirttiğim gibi enerjisi düşük biri ve buna meyilli, depresyonda olabileceğini düşündüm,psikiyatriye gitmesini istedim bu sefer de, ona da gitti. Dr depresyonda olduğunu söylemiş. Bir de ailesinde şizofreni hastalığı mevcut. Korkuyorum hep böyle mi olucak antidepresanlar iyi gelir muhakkak ama kalıcı çözüm olur mu, ben onu mutlu etmek için ne yapabilirim, bu bataktan onu nasıl cikarabilirim. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi almak istiyorum, şimdiden teşekkürler.
Depresyonda olmasının haricinde de vücudu uykuya alışmış. Ben de böyleyim. Zamanla azar azar azaltması lazım. Ama bir günde 6 7 saat uyumaya düşerse uykusu vücuduna yeterli gelmez.

15 saat uyuyan bipolar mi olur ya
herhalde en olmayacağı şey bipolardir
Siz psikiyatrist ya da psikologsunuz muhtemelen. Bir şey sorabilir miyim? Bizim psikolojik yönden sağlıklı çocuklar yetiştirmemiz mümkün mü sizce? Hiçbir şey için kesin konuşamam ama tek bir şey için konusabilirim ona sonsuz sevgi ve ilgi veririm/veririz. Bu her şeyin üstesinden gelir mi? Yoksa genetigin önüne hiçbir şey geçemez mi?

Haklısınız da... Kurtarıcı rolü ustlendigim doğru, ben sadece erkek arkadaşımda değil tüm çevreme karşı böyleyim. Sanki dünyayı ben kurtaracagim. Herkesin yaralarını sarmak gibi misyon edinmişim kendime. Tabii bu farkında olmadan gelişiyor insanda

O zaman sizin de terapi almaniz lazim. Cünkü hepimiz sevdigimiz insanlari önemseriz, yardimci oluruz felan, ama bu kadari normal degiö, cünkü genelde kurtarici rolunu üstlenirken kendi enerjimizi tüketiyoruz. Buda sadece bir süre mümkün ondan sonra kendimiz cöküyoruz. Been there - done that diyorlar ya hep. Bende yaptim zamaninda o yüzden sizi kesinlikle yargilamiyorum ama sonuclari da agir olabildigi icin uyarmak isterim

O zaman sizin de terapi almaniz lazim. Cünkü hepimiz sevdigimiz insanlari önemseriz, yardimci oluruz felan, ama bu kadari normal degiö, cünkü genelde kurtarici rolunu üstlenirken kendi enerjimizi tüketiyoruz. Buda sadece bir süre mümkün ondan sonra kendimiz cöküyoruz. Been there - done that diyorlar ya hep. Bende yaptim zamaninda o yüzden sizi kesinlikle yargilamiyorum ama sonuclari da agir olabildigi icin uyarmak isterim
Çok teşekkür ederim. Burada herkesin yorumu çok değerli, çok mutlu ettiniz beni. İyi ki üye olmuşum dedim

Depresyonda olmasının haricinde de vücudu uykuya alışmış. Ben de böyleyim. Zamanla azar azar azaltması lazım. Ama bir günde 6 7 saat uyumaya düşerse uykusu vücuduna yeterli gelmez.
23 te uyuyup 8de uyanıyormuş h.içi
bu gayet yeterli aslında

ama işten gelince de 1-2 saat uyuyormuş, bu hesaba göre 9 + 2 saat = 11 saat yapıyor 15 yapmıyor aslında

yani o 2 saati de uyumayıp dışarı çıksa bisiklet filan sürse mesela (ucuz ve açıkhava diye dedim, bisiklet üzerinde de uyumaz herhalde) rutine bindirebilirse , ne ala. o zaman nörolojk bir sorun yokmuş deriz en azından.

h.içini bir rutine koyabilirse şimdlik h.sonu için tolerans tanınabilir diye düşünüyorum.

23 te uyuyup 8de uyanıyormuş h.içi
bu gayet yeterli aslında

ama işten gelince de 1-2 saat uyuyormuş, bu hesaba göre 9 + 2 saat = 11 saat yapıyor 15 yapmıyor aslında

yani o 2 saati de uyumayıp dışarı çıksa bisiklet filan sürse mesela (ucuz ve açıkhava diye dedim, bisiklet üzerinde de uyumaz herhalde) rutine bindirebilirse , ne ala. o zaman nörolojk bir sorun yokmuş deriz en azından.

h.içini bir rutine koyabilirse şimdlik h.sonu için tolerans tanınabilir diye düşünüyorum.
İsten geldiginde her defasında uyumuyor ama çoğunlukla uyuyor. Bazen ben uyumasına müsaade etmeden bak hazırlandım bile uyuyamazsin diyorum iş çıkışi alıyorum onu. Bazense tüm israrlarima rağmen vallahi gözlerim kapanıyor en azından bir yarım saat kestireyim öyle çıkalım diyor. Yarım saat 1 saat bile uyusa o an ona iyi geliyor öyle çıkabiliyor dışarı

İsten geldiginde her defasında uyumuyor ama çoğunlukla uyuyor. Bazen ben uyumasına müsaade etmeden bak hazırlandım bile uyuyamazsin diyorum iş çıkışi alıyorum onu. Bazense tüm israrlarima rağmen vallahi gözlerim kapanıyor en azından bir yarım saat kestireyim öyle çıkalım diyor. Yarım saat 1 saat bile uyusa o an ona iyi geliyor öyle çıkabiliyor dışarı

Cocuk olunca ne yapacak acaba :)

Cocuk olunca ne yapacak acaba :)
Bana kalacak gibi gözüküyor. Ben ona yine okeyim çocuk zaafım var cunku. (aslında bu konuyu başka başlıkta açıp sizlerle değerlendirmek istiyorum) neyse ki temizlik yemek vs geliyor elinden uyumadigi anlarda destek olabilecek biri

Bence yol yakınken kararınızı hemen verim asla evlenince düzelir demeyin. Çünkü bir kişi evlenmeden önce bile kendini belli eder. Ama biz herşeyi düzelir diyerek erteleriz. Şizofreni vakalarının çoğu genetik kökenlidir. Yaptıkları olaylardan kendilerini sorumlu tutmazlar. Birçok sorunla karşılaşma olasılığınız yüksek. Ona göre tavrınızı alın, tavsiye ederim.

Bana kalacak gibi gözüküyor. Ben ona yine okeyim çocuk zaafım var cunku. (aslında bu konuyu başka başlıkta açıp sizlerle değerlendirmek istiyorum) neyse ki temizlik yemek vs geliyor elinden uyumadigi anlarda destek olabilecek biri

O iş pek oyle olmuyor 😅 23-8 arasi uyuyup birde eve gelince yarim saat gozlerini dinlendirmek isteyen birinin enerjisi yetmez.
Evlenince tum olumsuz özellikler 3 kat artiyor. Aksini yaşayanı görmedim.
Cocuk zaten duzeni bozuyor. Yetememezlik, yorgunluk, uykusuzluk, gerginlik oluyor.
Umarik tedavide ilerleme olur

X