- 21 Ağustos 2022
- 1.614
- 5.568
- 32
-
- Konu Sahibi smileplease
Daha yarıya gelmeden anladım ben olayı. Şimdi seninki kızdan sadece hoşlanmıyor kıza açılmış. Hatta kızdan da sanki yeşil ışık almış gibi kız belli etmiyor ama seninki panik yapıyor.Merhaba kızlar, nedense kafama takıldı bu konu.
Yaklaşık 8 aydır tanıdığım ve 2-3 aydır da sevgili olduğum biri var öncesinde flörtleşiyorduk. Kendisi bana çok değer veriyor, çokça sevdiğini dile getiriyor. Davranışlarıyla da gösteriyor sevdiğini. Yakın zamanda en yakın arkadaşımla da tanıştırdım onu. İkisi gayet iyi anlaştılar, eğlendik üçümüz de. Sonra bir defa daha çıktık yine sorunsuzdu her şey güzel zaman geçirdik. Sevgilim normalde çekingen birisidir yani çok dışa dönük değil. Sosyal fobik bi tarafı da var herkesle çok rahat konuşamaz. Ama o arkadaşımlayken beklediğimden daha rahattı sevindim hatta bu duruma. Sonrasında bayram tatili araya girdi şimdi yine okuduğumuz şehre döndük. Stajdayken sevgilim de yanımdaydı sonra arkadaşım yanımıza geldi sarıldık birbirimize hasret giderdik konuşmaya başladık. Fakat sevgilim aşırı bir çekingenlik geliştirmiş, sanki arkadaşımdan kaçıyor gibi. Hatta başta hiç bakmadı ona biz konuşurken selam bile vermedi. Arkadaşım gayet normal davranıyor hatta ona da bakıyor arada hani konuşmak için. Sonra staj çıkışında birlikte çıktık fakat sevgilim çok kasıyordu kendini anlaşılıyordu hal hareketlerinden. Neden olduğunu anlamadım soramadım da kendisine. Acaba arkadaşımdan mı hoşlanmaya başladı gibi saçma düşünceler sardı beynimi. Kendime de kızıyorum bir yandan neden böyle düşünüyorsun diye. Ama ikisinin muhabbeti çok tuttu birlikteyken. Sabah normaldi yani onu geren bir durum yoktu gün içinde. Arkadaşıma başta selam vermemesinden anladım bir gariplik olduğunu. Genel olarak dediğim gibi çekingen birisi ama bu kadar gerilmiyor normalde. Ben mi paranoyaklık yapıyorum biraz bilmiyorum(
Aynen öyle o an herhangi bir şey rahatsız ediyor edip fobisi tetiklenmiş olabilirSosyal fobili biri olarak şunu söylemeliyim ki, rahattı ona karşı neden çekinmeye başladı konusu çok esnek bir durum. En çok görüştüğüm kız arkadaşlarıma bile akşam çok rahat gülüp eğlenirken sabah yabancı gibi çekingen olabiliyorum. Arkadaşlarımın en tuhaf bulduğu konudur halbuki. Bunun dışında hoşlanma durumu da elbette olabilir üçlü "sevgili-arkadaş" görüşmelerini bu yüzden hiç sevmem. Ateşle barut illa ki hoşlanma durumları olabiliyor ama çekinmeye başladı diye kesinlikle hoşlanma belirtisi denilemez, biraz daha gözlem yapmak lazım. Zamanla belli olur zaten.
Malesef ki çok berbat bir rahatsızlık sosyal fobi Kendi içimde hallediyorum kimyasal almayayım diye diye antidepresanlardan uzak durdum ama iş yerinde, sosyal hayatımda beni bitiriyor.Aynen öyle o an herhangi bir şey rahatsız ediyor edip fobisi tetiklenmiş olabilir
Buna tek karar vermeyin gerekiyorsa ilaç+ terapi ile güzel yol alırsınızMalesef ki çok berbat bir rahatsızlık sosyal fobi Kendi içimde hallediyorum kimyasal almayayım diye diye antidepresanlardan uzak durdum ama iş yerinde, sosyal hayatımda beni bitiriyor.
Benim ananem de aynısını derdi. Evliyken arkadaşımı yatıya davet ettiğimi duymuş, arayıp bak kızım kocanın aklı kayar, erkek bu demişti. Eskiler için erkek aldatırsa kadın onun aklını çelmiştir, adamın ne suçu var geçerliydiBabaannemin bir lafı vardı hiçbir bekar arkadaşını sevdiğinle eşinle tanıştırma tanıştırsan da samimiyet kurmayın beraber diye ne kadar cahil düşünüyor derdim böyle şeyleri gördükçe maalesef haklı olduğunu anlıyorum
Şu sıralar uygun bir terapi arayışındayım aslında, umarım en yakın zamanda bulurum. Duyarlılığınız için ayrıca teşekkür ederim :)Buna tek karar vermeyin gerekiyorsa ilaç+ terapi ile güzel yol alırsınız
Yalnızca bir kişiye karşı öyleyse bu dediğinize pek uymuyorÇocuk ve hatta kız bile kafalarda yargılanıp kalemleri kırılmış bilesosyal fobisi olan insanlar bir gün dışa dönük, insan canlısı olurken başka bir gün tam zıttı kabuklarına çekilebilirler, durumlar ve olaylar sürekli tetikleyicidir.
Başka kişilerle iletişimini görmemiş ki. Arkadaşıyla bir zaman geçirmişler. Sosyal fobili tanıdıklarını var günleri günlerini tutmaz genelde.Yalnızca bir kişiye karşı öyleyse bu dediğinize pek uymuyor
Bir kişiyle rahat olduktan sonra tekrar görüşünce çekinmesi falan bana çok tuhaf geldi. Hep çekinse anlarım da onu aşmış sonra tekrar böyle.Başka kişilerle iletişimini görmemiş ki. Arkadaşıyla bir zaman geçirmişler. Sosyal fobili tanıdıklarını var günleri günlerini tutmaz genelde.
Aşmış olmuyor işte, araya zaman girince fobi başa sarıyor. Anında bu kesin böyledir diye hüküm vermek daha saçma.Bir kişiyle rahat olduktan sonra tekrar görüşünce çekinmesi falan bana çok tuhaf geldi. Hep çekinse anlarım da onu aşmış sonra tekrar böyle.
Ben de kendi yorumumda kesin diye belirtmemiştim, olasılığın yüksek olduğundan söz etmiştim. Çünkü olayı yorumlayınca akla gelen en mantıklı şey bu oluyor. Dediğiniz gibiyse o da belli olur.Aşmış olmuyor işte, araya zaman girince fobi başa sarıyor. Anında bu kesin böyledir diye hüküm vermek daha saçma.
Sosyal fobisi olan kişilerde olağan bir durum amaBir kişiyle rahat olduktan sonra tekrar görüşünce çekinmesi falan bana çok tuhaf geldi. Hep çekinse anlarım da onu aşmış sonra tekrar böyle.
Ben sevgilimi arkadaşlarımla tanıştırdım sonra noldu biliyo musun biri sevgili oldu biri konuştu biride g*tten verdiMerhaba kızlar, nedense kafama takıldı bu konu.
Yaklaşık 8 aydır tanıdığım ve 2-3 aydır da sevgili olduğum biri var öncesinde flörtleşiyorduk. Kendisi bana çok değer veriyor, çokça sevdiğini dile getiriyor. Davranışlarıyla da gösteriyor sevdiğini. Yakın zamanda en yakın arkadaşımla da tanıştırdım onu. İkisi gayet iyi anlaştılar, eğlendik üçümüz de. Sonra bir defa daha çıktık yine sorunsuzdu her şey güzel zaman geçirdik. Sevgilim normalde çekingen birisidir yani çok dışa dönük değil. Sosyal fobik bi tarafı da var herkesle çok rahat konuşamaz. Ama o arkadaşımlayken beklediğimden daha rahattı sevindim hatta bu duruma. Sonrasında bayram tatili araya girdi şimdi yine okuduğumuz şehre döndük. Stajdayken sevgilim de yanımdaydı sonra arkadaşım yanımıza geldi sarıldık birbirimize hasret giderdik konuşmaya başladık. Fakat sevgilim aşırı bir çekingenlik geliştirmiş, sanki arkadaşımdan kaçıyor gibi. Hatta başta hiç bakmadı ona biz konuşurken selam bile vermedi. Arkadaşım gayet normal davranıyor hatta ona da bakıyor arada hani konuşmak için. Sonra staj çıkışında birlikte çıktık fakat sevgilim çok kasıyordu kendini anlaşılıyordu hal hareketlerinden. Neden olduğunu anlamadım soramadım da kendisine. Acaba arkadaşımdan mı hoşlanmaya başladı gibi saçma düşünceler sardı beynimi. Kendime de kızıyorum bir yandan neden böyle düşünüyorsun diye. Ama ikisinin muhabbeti çok tuttu birlikteyken. Sabah normaldi yani onu geren bir durum yoktu gün içinde. Arkadaşıma başta selam vermemesinden anladım bir gariplik olduğunu. Genel olarak dediğim gibi çekingen birisi ama bu kadar gerilmiyor normalde. Ben mi paranoyaklık yapıyorum biraz bilmiyorum(