Gecmisinin benim kadar temiz olmadıgının farkındayım ama son 3 senedir daha düzgün yasamaya baslamıs . Benimle tanıstıktan sonrasını önemsiyorum.Gecmisini cok eşelemek ogrenmek de istemiyorım sanırım.
ben tanıdıgım cildiye hekimine danıstım.Ona göre kabul edilebilir bir hastalık .Ancak beni hastalktan tamamen koruyan bi yöntem yok .Ucuk yok iken bana bulasma ihtimali cok düsük .Ama evlilik sürecinde bana bulasma ihtimali var.Aşı konusu yıllardır var tam anlamıyla olumlu sonuca ulasılan ası calısması yok.Geçmiş önemli değil de şu an tedaviye odaklansanız evlilik öncesi. Ciddi bir hekim bulup derdinizi anlatın. Sonuçta şu an öncelik seni bu hastalıktan korumak değil mi.
Geçmiş olsun, bir çok kişide var ve farkında değiller. Tedavi olsun. Pasif olarak yine taşır ama aktif olmadığı sürece sorun yaşamazsınız diye biliyorum, doktorunuza danışın. En kötü ihtimal sezaryen olmanız gerekirse sezaryen olursunuz, Allah göstermesin aids değil ki bu, sırf bu yüzden sevdiğiniz birisi ile evlenmekten vazgeçmeniz gerekmiyor.hpv degil hsv yani agızdaki ucugun genital bolgedeki hali. virüsü gecmisteki ilişkisinden kapmıs ama cok detay bilmiyorum.Benim daha önce cinsel ilişkim hic olmadı zaten .Evlilikte nasıl oluru hep düsünyorum su anki kafamla düsündügümde de sorun olmayacagını zannediyorum.Aşı ya da benzeri tamamen bitiren bi çözümü yok.Gebelik ya da dogumla alakalı kafama takılan da yok.Cünkü ucuk genital bolgede varsa sezeryan dogım oluyor aksi halde normal dogum da olabilir.
İleride sorun olacaksa da su anki aklımla bunu göremiyorum.
Adam sizi sevmiyor, bildiğin uçuk bu ne var yani, yok sevgin ağır basıyor bilmem ne, hikaye anlatıyor.Merhaba.Benzer eski konu baslıgına yazdım ancak cevap alamadım.
Sevgilim benle ilşkisi yokken herpes virüsünü kapmıs yıllardır da belirti göstermiyormus.Covid gecirdikten sonra tekrarlayan lezyonları cıkmaya başlamıs.Biz söz planlarken bunlar olunca da bana demedi.İlişkimiz resmiyet kazanamadı. 2 ay sonrasında genital herpes oldgunu bu nedenle oyalamak zornda kaldıgını soyledi.İlk tanıstıgımızda neden soylemedigini sordugumda 5 yıl oncesinde 1 kez yasadım tekrarlamayınca da soylemek aklıma gelmedi dedi.Bu sürecte doktorlara gitti ama tamamen kurtulmayacagını biliyoruz.Ben herpes de olsa ilişkimizi sürdürebilecegimize inanıyorum.Cok okuyup arastırdım Keske olmasaydı evet ama bu virüsün aktiflesmesi durumunun düzelecegine inanıyorum.Sevgilimin psikolojisi cok iyi degil .Bana bulastırmaktan ve cinsel olarak evliligimizin kötü olmasından korkuyor.Su an ayrılık kararı mı yoksa evlilik mi konusunda düsüyorız.Hatalı olan benim sen karar ver diyor ama ben kabul ediyorum diyince de sen akıllıca ileriye dönük düsünemiyorsun kararında sevgin agır basıyor diyor.
Bu konuda bilgi sahibi olanlara sorum .Sizce ne yapmalıyım?
Dimi duyanda aıds ya da verem falan sanacakAdam sizi sevmiyor, bildiğin uçuk bu ne var yani, yok sevgin ağır basıyor bilmem ne, hikaye anlatıyor.
ben tam olarak boyle düsünüyorum.Sevmedigi konusunda bana hissettirdiklerinden aksini düsünüyorum.Sonucta bende var olsa da cinsel olarak esimi mutlu edemem kaygısını ben de tasırdım.Bu sebepten sevdigim biriyle ayrılıp gelecekteki tanısacagım kisilerde hangi sorunla karsılasarım bilemiyorum.1 yıla yaklasmıs iliskimizde herpes dısı aklımıza takılan ikimiz icin de bi sorun olmadı .Yasımız ikimizin de 30 üstü.Geçmiş olsun, bir çok kişide var ve farkında değiller. Tedavi olsun. Pasif olarak yine taşır ama aktif olmadığı sürece sorun yaşamazsınız diye biliyorum, doktorunuza danışın. En kötü ihtimal sezaryen olmanız gerekirse sezaryen olursunuz, Allah göstermesin aids değil ki bu, sırf bu yüzden sevdiğiniz birisi ile evlenmekten vazgeçmeniz gerekmiyor.
biz aynı seyden bahsetmiyor olanilirz lazerle yakılan siğil yani hpv .Sevgilim de olan ise hsv .Ürolojiye kendi gitti hatta baska ilden de fikir aldı .Son gittigi dr da esini mutlu edemeyen esi onu aldatan bu yuzden mutlu olamayan benzerinde ornekler verince erkek arkadasım da iyice moralini düsürdü Takılıp kaldı ve bi karar veremiyor.Ben gecmis cinsel beraberlige de ucuga da takılıp kalmıyofım.Ucuk olması tabi keyfimi kacırıyor ama sevgimizle halledecegimixi düsünüyorum.Benim en büyük soru isaretim bana bulastırma kaygısıyla beraber esim olursa beni cinsel olarak mutlu edemeyecegi kaygısı.Bu kaygılı hali evlenirsek bizi genel bi mutsuzluga sürükler mi? Sanırım ben karar versem de onun kafa karısıklıgı ilişkimizi tıkıyor.Şimdi sorun yaptığın sevgilinin cinsel organındaki uçuk mu yoksa geçmişte biriyle cinsel beraberliğinin olmasımı? Geçmişi konusuna yorum yapamam ama hsv llaki sevişmekten bulaşmıyor. Ben gümrük tuvaletinden kaptım mesela o virüsü. Ve o hafta içerisinde o kadar üzgündüm ki bağışıklığımda düştüğü için hemen genital bölgemde siğiller çıktı. O dönem eşime bulaşmadı ama bir yıl sonra onun bağışıklığının düşük olduğu bir dönemde ondada çıktı.
Cildiyeye danışmakdan ziyade sevgilinin ürolojiye gitmesi gerekir. Eğer az çıktıysa lazerle yakarlar. Bende çok fazlaydı siğil ilacı gibi birşey yazdı doktorum. Artık türkiyeye gelmediği için o ilaç tecrübeli bir eczacıya hazırlatdım ben. 1 haftada geçti gitti. 3 yıldırda hiç çıkmadı bağışıklığım düşse dahi.
Çok uzun yazdım biliyorum ama 2. Kez bu konuyu yazdığın için detaylı cevap vermek istedim. Bu virüs o kadar da gözde büyütülecek birşe değil. Doktorum ilerde kızım olursa tam hatıralayamıyorum ama belli bir yaşa geldiğinde bu virüsün aşısını yaptırmam gerektiğini söyledi sadece. Ama ben senin aklını virüsten ziyade sevgilinin geçmişte biriyle sevişmiş olmasına daha çok takıldığını düşünüyorum. Ama bu virüs evlilikten korkutacak kadar büyük birşey değil onu söylüyüm. Sevgilin doktora giderse ona daha güzel izah edilir orda.
ben tanıdıgım cildiye hekimine danıstım.Ona göre kabul edilebilir bir hastalık .Ancak beni hastalktan tamamen koruyan bi yöntem yok .Ucuk yok iken bana bulasma ihtimali cok düsük .Ama evlilik sürecinde bana bulasma ihtimali var.Aşı konusu yıllardır var tam anlamıyla olumlu sonuca ulasılan ası calısması yok.
Ay haklısın bak isim benzer olunca karıştırdım ben. Senin yerinde olsam bir kadın doğum doktoruna giderdim. Hocam şöyle bir mesele var bunun ileride bana ne gibi zorluklar getireceğini bilmek istiyorum diye sorardım. Eğer ciddi çok kötü problemler bekleyecekse beni ayrılırdım. Çünki kadın erkek fark etmeksizin yaptığımız fedakarlıklara başta sağol diyor insanlar zaman geçince de yapmadaydın benmi istedim diyolar. (Herkes için geçerli değil tabi). Sana zararı olacak hiç bir şey için fedakarlık yapma bencebiz aynı seyden bahsetmiyor olanilirz lazerle yakılan siğil yani hpv .Sevgilim de olan ise hsv .Ürolojiye kendi gitti hatta baska ilden de fikir aldı .Son gittigi dr da esini mutlu edemeyen esi onu aldatan bu yuzden mutlu olamayan benzerinde ornekler verince erkek arkadasım da iyice moralini düsürdü Takılıp kaldı ve bi karar veremiyor.Ben gecmis cinsel beraberlige de ucuga da takılıp kalmıyofım.Ucuk olması tabi keyfimi kacırıyor ama sevgimizle halledecegimixi düsünüyorum.Benim en büyük soru isaretim bana bulastırma kaygısıyla beraber esim olursa beni cinsel olarak mutlu edemeyecegi kaygısı.Bu kaygılı hali evlenirsek bizi genel bi mutsuzluga sürükler mi? Sanırım ben karar versem de onun kafa karısıklıgı ilişkimizi tıkıyor.
Son zamanlarda ne kadar cok Hpv ile alakali konu acilir oldu. Demek ki erkeklerin cogunlugu evli veya bekar ayirt etmeksizin korunmasiz birliktelik yasamis, yasiyor, yasayacak. Dusundukce midem de bulanmiyor degil hani gecede 50 kisiyle birlikte olmus sahislarla yatakta bulunulmasi, onun hastaliginin nesiller boyu aktarilmasi vs. Bu boyle kisir 1 dongu olarak insanlik boyunca devam edecek gibi. En iyisi yalniz kalmak galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?