- 7 Aralık 2018
- 6.829
- 17.755
- 248
- 28
Son zamanlarda ne kadar cok Hpv ile alakali konu acilir oldu. Demek ki erkeklerin cogunlugu evli veya bekar ayirt etmeksizin korunmasiz birliktelik yasamis, yasiyor, yasayacak. Dusundukce midem de bulanmiyor degil hani gecede 50 kisiyle birlikte olmus sahislarla yatakta bulunulmasi, onun hastaliginin nesiller boyu aktarilmasi vs. Bu boyle kisir 1 dongu olarak insanlik boyunca devam edecek gibi. En iyisi yalniz kalmak galiba...
Ne kadar abartılmış .Çocuk mu olmaz diyen var ,normal dogum yapamazmis ,yok cinsel hayatı olmazmış .Bilmiyorsaniz özellikle de sağlık konusunda yorum yapmayın lütfen.Bu virüs illa sevisme ile olmaz .Ben de çocukluğumdan beri var .Yüzümde çıkardı .Bir kere vücuda girdi mi zaten ömür boyu vücutta kalıyor ama çoğu zaman uykuda yani aktif değil .Bagisikliginiz düşerse uykusuzluk ,sitres ,yetersiz beslenme gibi çıkabiliyor .Genital bölgemde bir kere ,kalcamda bir kere çıktı .Hadi canım genital bölgede uçuk mu olur doktora dedim .Çoğunlukla ağzımın krnarinda çıkar ama çocuğum da oldu ,gayet aktif cinsel hayatım da var .İlaç tedavisi ile 1 haftada geçti .4 senedir de tekrarlamadi .
Yahu ben Türkçe yazıyorum Türkçe hem genital uçuk hem de yüzde çıkanı diyorum bu cümlede anlaşılmayacak ne var yaaa .Yazdığıma pişman oldum .Yazımı kimse alintilamasin.Biri de makale paylaşmış ya .Okuyup anlamak bu kadar mı zor.Son kez büyük harflerle ve heceleyerek yazıyorum .Belki anlarsınız bu sefer .İ Kİ Sİ Nİ DE GE CİR DİM GE Nİ TAL U CUK DA GE CİR DİM .
Mesajlarınızda yüz ve genital uçuk aynı tür virüsün sonucu gibi yazdığınız için , konu hakkında uzmanlarca hazırlanmış bir bilgilendirme paylaştım.
Mesajlarınızda konuyu çok basite indirgemişsiniz.
Konuyu okuyup , neymiş bu virüs diye bakmadan , burada yazılan yorumlarla yetinebilecek olanlar için paylaşım yaptım.
Ben maalesef ki bunu eşimden kaparak geçirdim. Yılda bir gibi semptom gösterdi ve krem/hap kullandım.Merhaba.Benzer eski konu baslıgına yazdım ancak cevap alamadım.
Sevgilim benle ilşkisi yokken herpes virüsünü kapmıs yıllardır da belirti göstermiyormus.Covid gecirdikten sonra tekrarlayan lezyonları cıkmaya başlamıs.Biz söz planlarken bunlar olunca da bana demedi.İlişkimiz resmiyet kazanamadı. 2 ay sonrasında genital herpes oldgunu bu nedenle oyalamak zornda kaldıgını soyledi.İlk tanıstıgımızda neden soylemedigini sordugumda 5 yıl oncesinde 1 kez yasadım tekrarlamayınca da soylemek aklıma gelmedi dedi.Bu sürecte doktorlara gitti ama tamamen kurtulmayacagını biliyoruz.Ben herpes de olsa ilişkimizi sürdürebilecegimize inanıyorum.Cok okuyup arastırdım Keske olmasaydı evet ama bu virüsün aktiflesmesi durumunun düzelecegine inanıyorum.Sevgilimin psikolojisi cok iyi degil .Bana bulastırmaktan ve cinsel olarak evliligimizin kötü olmasından korkuyor.Su an ayrılık kararı mı yoksa evlilik mi konusunda düsüyorız.Hatalı olan benim sen karar ver diyor ama ben kabul ediyorum diyince de sen akıllıca ileriye dönük düsünemiyorsun kararında sevgin agır basıyor diyor.
Bu konuda bilgi sahibi olanlara sorum .Sizce ne yapmalıyım?
Ne demek istediginizi anlayamadım.Gecmise takılmalı mıyım?yani sizzin evlilik hayatınızı etkileyen bi durum muBen maalesef ki bunu eşimden kaparak geçirdim. Yılda bir gibi semptom gösterdi ve krem/hap kullandım.
Bi arkadaşım ise evde abisi/babasına ait jiletten kapmıştı.
Ben burda geçmişe takılın, üstünü ötmeyin hatasını kabul etmek için yalvarır olmanız ilerde potansiyel midir diye düşünün derim. Üzgünüm bunu söylediğim için
Şunu söylemek istedim; geçmiş geçmişte kalmıştır evet ancak örneğin bu hastalığı eski bir sevgilisinden kaptı ise durum anlaşılabilir fakat hayat kadını vs. ise bu deneyime açık demektir.Ne demek istediginizi anlayamadım.Gecmise takılmalı mıyım?yani sizzin evlilik hayatınızı etkileyen bi durum mu
İlaveten yakılma kronik vakalarda oluyormuş ama bana göya hafif denen semptom döneminde tuvalete gitmek eziyet olmasın diye su içmeden gün geçirdim. Çekilir dert değildi.Bin kisi de yazsa nasıl anlasılamıyor cidden anlamıyorum.Siğil degil ,hpv degil ,yakılacak bisi degil.Bilmiyosak keske yorum yapmasak ,ya da yapmak istiyorsak eski paylasımları okuyup anlayıp pesine bisi yazsak ne guzel olur
Güçlü ve kararlı insanlarla ancak uzun yol gidilebilir.Umarım oyle olur.Yani bunu bahane mi etti yoksa cidden biz herpes yuzunden mi ayrıldık bunu çözemedim.Çözmis olmak da sonucu zaten degistirmiyor.Sadece ben evlilige mesafeli iken zaman verelim derken beni 4 nala evlilige kostıran adam nası vazgecti?Belki de brnim icin yanlıs karar olacaktı rabbim aldı cıkardı hayatımdan Hala kendimi tam toparlayamadım .
Merhaba benim sol iç dudakta ucu beyaz irinli gibi sivilceler çıkıyor.kaç yıldır böyle test yaptırmadım.Size sorum benim sol dış dudakta ağrı oluyor genital herpes bunu yapar mı?sizde de böyle ağrılar oldu mu?bir de hangi ilaçları kullanıyorsunuz özelden mesaj atarsanız çok sevinirim.Ne kadar abartılmış .Çocuk mu olmaz diyen var ,normal dogum yapamazmis ,yok cinsel hayatı olmazmış .Bilmiyorsaniz özellikle de sağlık konusunda yorum yapmayın lütfen.Bu virüs illa sevisme ile olmaz .Ben de çocukluğumdan beri var .Yüzümde çıkardı .Bir kere vücuda girdi mi zaten ömür boyu vücutta kalıyor ama çoğu zaman uykuda yani aktif değil .Bagisikliginiz düşerse uykusuzluk ,sitres ,yetersiz beslenme gibi çıkabiliyor .Genital bölgemde bir kere ,kalcamda bir kere çıktı .Hadi canım genital bölgede uçuk mu olur doktora dedim .Çoğunlukla ağzımın krnarinda çıkar ama çocuğum da oldu ,gayet aktif cinsel hayatım da var .İlaç tedavisi ile 1 haftada geçti .4 senedir de tekrarlamadi .
Ayrıl nasıl surdureceksin cinselliğin etkilenecek onda görülmeyen belirti belki sende daha ağır gösterecek. hamile bile kalsan çocuk da o riskle doğacak.Merhaba.Benzer eski konu baslıgına yazdım ancak cevap alamadım.
Sevgilim benle ilşkisi yokken herpes virüsünü kapmıs yıllardır da belirti göstermiyormus.Covid gecirdikten sonra tekrarlayan lezyonları cıkmaya başlamıs.Biz söz planlarken bunlar olunca da bana demedi.İlişkimiz resmiyet kazanamadı. 2 ay sonrasında genital herpes oldgunu bu nedenle oyalamak zornda kaldıgını soyledi.İlk tanıstıgımızda neden soylemedigini sordugumda 5 yıl oncesinde 1 kez yasadım tekrarlamayınca da soylemek aklıma gelmedi dedi.Bu sürecte doktorlara gitti ama tamamen kurtulmayacagını biliyoruz.Ben herpes de olsa ilişkimizi sürdürebilecegimize inanıyorum.Cok okuyup arastırdım Keske olmasaydı evet ama bu virüsün aktiflesmesi durumunun düzelecegine inanıyorum.Sevgilimin psikolojisi cok iyi degil .Bana bulastırmaktan ve cinsel olarak evliligimizin kötü olmasından korkuyor.Su an ayrılık kararı mı yoksa evlilik mi konusunda düsüyorız.Hatalı olan benim sen karar ver diyor ama ben kabul ediyorum diyince de sen akıllıca ileriye dönük düsünemiyorsun kararında sevgin agır basıyor diyor.
Bu konuda bilgi sahibi olanlara sorum .Sizce ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?