Sevgilim evlilikten bahsetmiyor

oksimoroni

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2023
9
-2
6
26
arkadaşlar herkese merhaba öncelikle bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Ben 25 yaşındayım yakında 26 olacağım erkek arkadaşım da 29 yaşında işi gücü maddi durumu yerinde olan bir insan, biz de ailecek durumu yerinde olan insanlarız, 9 aylık bir birlikteliğimiz var. Bizim yaşadığımız yerde de ilişkiler çok fazla uzamadan resmiyete kavuşur her neyse erkek arkadaşım ilişkinin başında daha ciddi ya da evlilikten bahsediyordu ama şu sıralar ağzını bile açmıyor bu konuda, bana karşı davranışları gayet güzel ama ben biraz daha ciddileşsin istiyorum arada başkalarının ilişkilerinden konu açıyorum ama konu bizim geleceğimize gelmiyor. Ben de erken anne olmak isteyen bir kızım. Ona açık açık fikrini nasıl sorabilirim veya sorsam çok mu garip olur yani genelde erkekler açar ya böyle şeyleri.. sizce ne yapmalıyım? Onu çok seviyorum ama geleceğimi göremediğim bir ilişki de ne yapmalıyım bilemedim

Gelecekten beklentileriniz aynı mı değil mi bence oturup konuşun. Yaşınız bence gayet normal, herkes 30dan sonra anne olmayı istemek zorunda değil. Eğer senelerce evlilikte taçlancak bi ilişki istemiyorsa bunu hayatındaki kişiye söylemeli.
Zaten evlilik niyetine girilse 1-1,5 senede hazırlık aşamasıyla geçer yaşlar bana uygun geldi

arkadaşlar herkese merhaba öncelikle bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Ben 25 yaşındayım yakında 26 olacağım erkek arkadaşım da 29 yaşında işi gücü maddi durumu yerinde olan bir insan, biz de ailecek durumu yerinde olan insanlarız, 9 aylık bir birlikteliğimiz var. Bizim yaşadığımız yerde de ilişkiler çok fazla uzamadan resmiyete kavuşur her neyse erkek arkadaşım ilişkinin başında daha ciddi ya da evlilikten bahsediyordu ama şu sıralar ağzını bile açmıyor bu konuda, bana karşı davranışları gayet güzel ama ben biraz daha ciddileşsin istiyorum arada başkalarının ilişkilerinden konu açıyorum ama konu bizim geleceğimize gelmiyor. Ben de erken anne olmak isteyen bir kızım. Ona açık açık fikrini nasıl sorabilirim veya sorsam çok mu garip olur yani genelde erkekler açar ya böyle şeyleri.. sizce ne yapmalıyım? Onu çok seviyorum ama geleceğimi göremediğim bir ilişki de ne yapmalıyım bilemedim
Gelecekle ilgili herhangi bir şey söylemiyor mu? Şöyle bir evde yaşamak istiyorum, şöyle birikim yaptım ilerisi için vs. Ciddi düşünüyorsa böyle imalarda bulunması lazım. Hiç bulunmuyorsa siz konuşup konuyu açıklığa kavuşturun. Çünkü erkeğin istemediği ilişki zaten bir yere varmıyor.

Yani asıl mesele evlilikte değil gelecekte birlikte olup olmamak
Açık açık sormayın bence bu uzaklaştırabilir.
Dolaylı yollardan ağzını arayın mesela kuracağın evin dekorasyonu, birikim fikirlerini bakalım sana şunu şöyle yaparız diyor mu?

21 yaşında son sınıftaydım. Bizim de hiç açılmamıştı bu konu 2 senedir beraberdik. Bir gün dedim ki “kafam çok karışık burada kalıp yüksek lisans yapmamı tavsiye ediyor hocalar,KPSS girsem mecbur doğu tarafına gideceğim. Ankara’ya gelmem için ancak özel okul olması lazım onu da hiç istemiyorum. Karar veremiyorum geleceğe dair.” Demiştim 3 ay sonra nişanlıydık yaza da evlendik 😂😂 adam pek korktu heralde elinden kaçacağım diye ben ne olduğunu anlamadan evlendim 😃 hala diyor “azıcık işi gevşetseydim kaçıp gidecektin belli tam zamanında aldım seni” diye 😂😂
Yani çantada keklik olmadığını bilsin,arada görücüler gelmek istediğini bilsin. Gerçek olmasına gerek yok hahahahah.

e her sevgilisiyle 1 seneye evlilik planlari yapsa 29 yasinda hala bekar olur muydu?
bjr de o sizin evlenmeyi istediğiniz biri mi? "ciktik, ayrilmadik evlenelim" biraz yanlis bir bakis açısı. hayalini kurdugunuz yuvadaki es karakterine uygun birj mi? gergin anlardayken nasil mesela? tartismasi kolay biri mi yoksa konusacaginiz tatsiz seylerde hemen kisisel alip ona gore mi davranir? evde istediginiz sekilde is birligi olacak biri mi, ailesi nasil vs vs vs. tonla soru var soracak.
bence ondan once sen kendin emin ol evlenilecek adam mı diye

“kafam çok karışık burada kalıp yüksek lisans yapmamı tavsiye ediyor hocalar,KPSS girsem mecbur doğu tarafına gideceğim. Ankara’ya gelmem için ancak özel okul olması lazım onu da hiç istemiyorum. Karar veremiyorum geleceğe dair.” Demiştim 3 ay sonra nişanlıydık yaza da evlendik 😂😂
merak ettim sonradan secimini ne uzerine yaptin?

Gelecekle ilgili herhangi bir şey söylemiyor mu? Şöyle bir evde yaşamak istiyorum, şöyle birikim yaptım ilerisi için vs. Ciddi düşünüyorsa böyle imalarda bulunması lazım. Hiç bulunmuyorsa siz konuşup konuyu açıklığa kavuşturun. Çünkü erkeğin istemediği ilişki zaten bir yere varmıyor.
Önceden daha çok konuşuyorduk bu konu ile ilgili şimdi hali hazırda evi yapılıyor ama benden fikir pek almıyor veya ben ailemden konu açsamda o pek açmıyor küçücük yer birbirimizi biliyoruz ama tanıştırmaması falan beni uzaklaştırıyor

Evlenme…İnan bana baba evi çok çok daha güzel.Ya da sen bilirsin evlen yaşayarak gör.

21 yaşında son sınıftaydım. Bizim de hiç açılmamıştı bu konu 2 senedir beraberdik. Bir gün dedim ki “kafam çok karışık burada kalıp yüksek lisans yapmamı tavsiye ediyor hocalar,KPSS girsem mecbur doğu tarafına gideceğim. Ankara’ya gelmem için ancak özel okul olması lazım onu da hiç istemiyorum. Karar veremiyorum geleceğe dair.” Demiştim 3 ay sonra nişanlıydık yaza da evlendik 😂😂 adam pek korktu heralde elinden kaçacağım diye ben ne olduğunu anlamadan evlendim 😃 hala diyor “azıcık işi gevşetseydim kaçıp gidecektin belli tam zamanında aldım seni” diye 😂😂
Yani çantada keklik olmadığını bilsin,arada görücüler gelmek istediğini bilsin. Gerçek olmasına gerek yok hahahahah.
Erkekleri biraz zor da bırakmak gerekiyor cidden. Zaten benim ailemin baskısı var

görücü mü?

yani bu kız görücü gelen/gelebilecek/gelmesi olağan bir çevredeyse, ki zaten küçük yerdeyiz de diyor, o zaman direkt "baksana hele bi' biz ne ayağız?" desin, kıvırmaya gerek yok

değilse, benim arkadaş çevremde (hatta hatta güya muhafazakar olan aile çevremde bile) bir kız "bana görücü gelecek" dese poposuyla gülerek kaçar erkek arkadaşı

Back