Sevgilim benimle ciddi düşünüyor mu?

Cerentas

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
38
10
8
32
Hayatımın en zor ve en karışık dönemim bu olsa gerek.sevgilimi çok seviyorum. Onun da beni sevdiğine inanıyorum aslında ama bazen güven kırıklığı yaşıyorum. Her insan aşıkken sevildiğini hisseder ama dışardan bu öyle olmayadabilir. Bu körlüğe düşmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun.
Sevgilimle bir buçuk yıldır beraberliğimİz var . Kendisi şu an üniversite son sınıf. Bizim planımız okul bitince nişan yapıp, askerlikten sonra evlilikti. İş durumu vs. Nerde yaşamak. Bu konulara çok girmiyorduk ilk zamanlar. Okul bitmeden bu konular girmek gereksiz diye düşğnüyorduk. Bitince planlarımızı yaparız demiştik. Ama işler düşündüğümüz gibi olmadı. Alttan kaldığı üç dersi oldu ve dönemi otomatik olarak uzadı. Yaz okulunda bu dersleri alamazsa değil bi dönem bir yıl da uzayabilir. Şuan 23 yaşındayım. bir yıldır evdeyim. Onunla bi hayat kurmak istiyorum ve boş boş onu bekliyorum. Konuyu ilk ben açtım. Yazın nişan olsun bi dönemin var zaten ya da bir yıl, ben beklerim biter bitmez evleniriz dedim. O ise nişan ve evlilik arasına bir aydan fazla süre girmemeli mantığında. Nişan olursa ayrılabiliriz. Ayrılırsak iki taraf için de sorunlar olur. akrabalar dedikodu yapar çok konuşurmuş. Peki o zaman bir ay sonra da evlenelim dedim. Zaten okulun sadece alttan alacağın dersler olacak. bursların kesileceği için çalışmak zorunda kalacaksın. Haftada üç saat okula gideceksin. Hem çalışıp hem okumak seni zorlamaz. Bende çalışırım. az çok bi kaç ay dişimizi sıkar geçiniriz dedim. her şeye razıyım yeterki o olsun istedim. Ne desem işi yokuşa sürdü ve kesinlikle fikrinden dönmedi. Beni anlarsınız muhakkak. İnsan belli bi yaştan sonra hayatında sevgili değil ciddi bi ilişki ister. Ve kendi yuvasını kurma planlarını yapar. Şuan o durumdayım. Onun ailesi beni biliyor. Tanımasalarda beni anlatırsa tepki verirler ama bi kaç ısrardan sonra kabullenirler. Artı bir çok evlilik çaba isteyebilir. Gerçekten iki tarafta ciddiyse bu çabalar zor olmamalı. Benim aile tarafım bilmiyor. Ama her istediğime olumlu karşılarlar. ilk zamanları bu konuyu açtığımda bana ailesini sebep göstermişti. çekiniyorum ailemin en küçüğüyüm kabul etmeyecekler felan diye. Ondan başka bekar erkek yok. yani eminim ki bi kaç ısrardan sonra kabul ederler. Ama şimdi onlar kabul etse bile ben istemiyorum. değil üç saat bir saatlik dersim bile olsa, Okulla ilişkim tamamen kesilmeden nişanda evlilikte istemiyorum deyip hırçınlaştı. Sonuç iki gündür ayrılık oldu. Benle ciddi düşünmediğini öne sürerek ayrıldım. Hatta sevdiğine inanmazsam asla barışmayacağıma yemin ettim. O da düşüncesinin asla değişmeyeceğine yemin etti. Ayrılığı göze aldı yaa. sizce gerçekten abartıyor muyum bu durumu? Ona göre ben sevmiyormuşum sevsem beklermişim? Sizce gerçekten hangimiz sevmiyoruz ?

Yani benimde erkek arkadaşım senin yaptığını yaparsa sanırım bende şu an ipleri koparırdım.
İşiniz gücünüz elinizde olsa hadi neyse de daha okul bitmemiş evlenelim evlenelim diye tutturmak yanlış diye düşünüyorum.
Sevgilin gayet mantıklı düşünüyor,bende nişan düğün arasında 5aydan daha fazla zaman koymayı düşünmüyorum takdir ettim sevgilini.

Sevgilimden ayrılan benim. Ayrıva evlilik diye tutturduğum yok ki. Benim ailemle tanışsa ciddiyetini görsem bana yeterli.

Sevgilimden ayrılan benim. Ayrıva evlilik diye tutturduğum yok ki. Benim ailemle tanışsa ciddiyetini görsem bana yeterli.
Ayrılan sensin ama barışmak icin cabalamak yerine yemin ederim diyor demekki israrin usandirmis
Burda oyle yazmiyor nisan yapalim 1 ay içinde evlenelim yazıyor önce yazdiklarinizin arkasinda durun

Söy
Ayrılan sensin ama barışmak icin cabalamak yerine yemin ederim diyor demekki israrin usandirmis
Burda oyle yazmiyor nisan yapalim 1 ay içinde evlenelim yazıyor önce yazdiklarinizin arkasinda durun

Söylediklerimin arkasındayım zaten. İlk önce söz ya da nişan istedimm. Okul bitince evleniriz dedim. Zaten bi dönem o da üç dört ay sürer. İki dönem uzarsa da beklerim sorun olmaz dedim. Ama kendisi nişan ve düğün arası en fazla bir ay dedi. Ben onu da kabul ettim. O zaman nişan olsun bir ay sonra da evleniriz dedim.

Söy

Söylediklerimin arkasındayım zaten. İlk önce söz ya da nişan istedimm. Okul bitince evleniriz dedim. Zaten bi dönem o da üç dört ay sürer. İki dönem uzarsa da beklerim sorun olmaz dedim. Ama kendisi nişan ve düğün arası en fazla bir ay dedi. Ben onu da kabul ettim. O zaman nişan olsun bir ay sonra da evleniriz dedim.
Bak nisan ile düğün arasında zaman uzadikca cılkı çıkıyor ve ayrilik ihtimali yuksek o yüzden çok mantikli konuşmuş ve okulla tamamen ilişkisi kesilmeden evlenmek istememeside gayet mantıklı,bekleyin nolucak hayır evlenince nolucak,bekle 1 2 sene daha,sağlam adımlar atin sağlam temelli olsun. Sevgilin çok çok haklı gerçekten.

Bak nisan ile düğün arasında zaman uzadikca cılkı çıkıyor ve ayrilik ihtimali yuksek o yüzden çok mantikli konuşmuş ve okulla tamamen ilişkisi kesilmeden evlenmek istememeside gayet mantıklı,bekleyin nolucak hayır evlenince nolucak,bekle 1 2 sene daha,sağlam adımlar atin sağlam temelli olsun. Sevgilin çok çok haklı gerçekten.

Belkide siz haklısınızdır. ama ben ciddiyetinden şüphe ediyorum. O nedenlede bitiriyorum. Sizce gerçekten sevseydi sırf ciddiyetini belirtmek için de ufacık bi çaba göstermesi gerekmez miydi. Mesela benim ailemle bile konuşsa birazcık çabası olsa bana yeterdi. Siz belki de yaşamış görmüş birisiniz. Ben ilk kez bu sorunları yaşıyorum nasıl adım atacağımı bilmiyorum. iki yılımı zaten verdim. Bir yıl daha versem sonrasında beni terketse. siz de bilirsiniz ilişkiler uzadıkça da cılkı çıkıyor. Öyle tartışmasız sorunsuz geçmiyor. Sevgi aşk. Bu sorunlarla yıpranıyor. Hazır bu kadar seviyorken arada bi ciddiyet olsa. O tartışmaları yada sevgiyi mutluluğu birlikte yaşamak daha uzun ilişki sürdürmez mi.

Belkide siz haklısınızdır. ama ben ciddiyetinden şüphe ediyorum. O nedenlede bitiriyorum. Sizce gerçekten sevseydi sırf ciddiyetini belirtmek için de ufacık bi çaba göstermesi gerekmez miydi. Mesela benim ailemle bile konuşsa birazcık çabası olsa bana yeterdi. Siz belki de yaşamış görmüş birisiniz. Ben ilk kez bu sorunları yaşıyorum nasıl adım atacağımı bilmiyorum. iki yılımı zaten verdim. Bir yıl daha versem sonrasında beni terketse. siz de bilirsiniz ilişkiler uzadıkça da cılkı çıkıyor. Öyle tartışmasız sorunsuz geçmiyor. Sevgi aşk. Bu sorunlarla yıpranıyor. Hazır bu kadar seviyorken arada bi ciddiyet olsa. O tartışmaları yada sevgiyi mutluluğu birlikte yaşamak daha uzun ilişki sürdürmez mi.
Aksine ben hic bu yollara girmedim kaldı ki 20 yasindayim henüz.
O zaman en başından söz nisan dememeliydiniz,"askim senin donemde uzadi e bizim evlilik iside 1 2 sene askıya alındı,boyle oldu madem seni ailemle tanistirayim bari kızları kiminle beraber bilsinler,akılları kalmasin" demek sizce de daha yapıcı değil mi,bence daha yapıcı :)

Aksine ben hic bu yollara girmedim kaldı ki 20 yasindayim henüz.
O zaman en başından söz nisan dememeliydiniz,"askim senin donemde uzadi e bizim evlilik iside 1 2 sene askıya alındı,boyle oldu madem seni ailemle tanistirayim bari kızları kiminle beraber bilsinler,akılları kalmasin" demek sizce de daha yapıcı değil mi,bence daha yapıcı :)

:) inanın her yolu denedim. Ve her güzel dille de söyledim. Ancak kendisi kararlarından caymıyor. istemediğini düşünmüyorum. Sanki bi durumda inat yapmış gibi. Bende bi kez olsun sevdiği için fikrinden vazgeçmesi için ayrılık yolunu denedim. Umarım her şey yoluna girer. yorumlarınız için çokça teşekkür ederim.

:) inanın her yolu denedim. Ve her güzel dille de söyledim. Ancak kendisi kararlarından caymıyor. istemediğini düşünmüyorum. Sanki bi durumda inat yapmış gibi. Bende bi kez olsun sevdiği için fikrinden vazgeçmesi için ayrılık yolunu denedim. Umarım her şey yoluna girer. yorumlarınız için çokça teşekkür ederim.
Uzun bir sure evlilik lafini ağzınıza almayın o zaman derim,rica ederim herşey gönlünüzce olsun :)

Çok yanlış yapıyorsun bak erkeğn okulu bitmesiyle olmaz adam askere gidecek gelecek iş bulacak öyle kendimi örnek vereyim 2. Sınıf öğrencisiyim erkek arkadaşım 3. Sınıf 1 yıldır beraberiz ve bu konu ne Zaman açılsa 3-4 seneden önce nişan düşünmüyoruz çnkü benim okulun bitmesine 2 yıl onun 1 yılı var bu dönemi de say 2.5 yıl sonra bu adam askere gidecek 3 yıl dönecek 1 sene çalışacak 4 yıl bende 2.5 yıl sonra mezun olup 1.5 yıl çalışırım bu demek oluyor ki 3.5 yıl sonra anca nişan 4. Yıl düğün yuva kurmak kolay değil adam çok haklı yani mantıklı davranıyor bu ciddiyetsizlik değil

Çok yanlış yapıyorsun bak erkeğn okulu bitmesiyle olmaz adam askere gidecek gelecek iş bulacak öyle kendimi örnek vereyim 2. Sınıf öğrencisiyim erkek arkadaşım 3. Sınıf 1 yıldır beraberiz ve bu konu ne Zaman açılsa 3-4 seneden önce nişan düşünmüyoruz çnkü benim okulun bitmesine 2 yıl onun 1 yılı var bu dönemi de say 2.5 yıl sonra bu adam askere gidecek 3 yıl dönecek 1 sene çalışacak 4 yıl bende 2.5 yıl sonra mezun olup 1.5 yıl çalışırım bu demek oluyor ki 3.5 yıl sonra anca nişan 4. Yıl düğün yuva kurmak kolay değil adam çok haklı yani mantıklı davranıyor bu ciddiyetsizlik değil

Tatlım senin yerinde olsam bende beklerim. Bak sen bilirsin okuyorsun. Kendisi bu yıl okulunu biterecek seneye sadece bir dönem okulu var o da sadece alttan alacağı üç dersi var sadece onlara girecek. seneye ben olsam da olmasam da iş bulup çalışması şart. Çünkü dönem uzadığı için bursları yatmaz. Geçinmesi için her koşulda çalışacak. askerliğini de ataması olunca gitmeyi düşünüyor. Zaten kısa dönem beş ay. Onu beklemek sıkıntı olmaz ki benim için. Yazın nişan yapılsa taş patlasın dört aylık bi dönemi var bitince de evlilik. Benim istediğim bu. Arada yıllar yok yani. Yaz okulu mevzusu var. Alttan kalan derslerin tamamını yaz okulunda alırsa problem yok zaten mezun olur. Alamazsa ya bir dönem ya da bir yıl uzuyor.

Tatlım senin yerinde olsam bende beklerim. Bak sen bilirsin okuyorsun. Kendisi bu yıl okulunu biterecek seneye sadece bir dönem okulu var o da sadece alttan alacağı üç dersi var sadece onlara girecek. seneye ben olsam da olmasam da iş bulup çalışması şart. Çünkü dönem uzadığı için bursları yatmaz. Geçinmesi için her koşulda çalışacak. askerliğini de ataması olunca gitmeyi düşünüyor. Zaten kısa dönem beş ay. Onu beklemek sıkıntı olmaz ki benim için. Yazın nişan yapılsa taş patlasın dört aylık bi dönemi var bitince de evlilik. Benim istediğim bu. Arada yıllar yok yani. Yaz okulu mevzusu var. Alttan kalan derslerin tamamını yaz okulunda alırsa problem yok zaten mezun olur. Alamazsa ya bir dönem ya da bir yıl uzuyor.
Olsun bence ona 1 yıl ver 1 yılın sonunda bu kararı almazsa haklı olursun

Canım ona bir yıl versem. Sonra terketse varsın haklı olmayayım. Benimde ömrümden geçiyor. Olan sadece bana olur. Çünkü boş boş bekleyen benim.
Boş boş beklemek yerine işe girip çalışmayı düşünmez misin?
En azından o zaman anlarsın geçim dünyasının kolay olmadığını...

Boş boş beklemek yerine işe girip çalışmayı düşünmez misin?
En azından o zaman anlarsın geçim dünyasının kolay olmadığını...

Ahh keşke çalışsam ancak. Bulunduğum terde iş bulma oranı son derece düşük. bende önlisans mezunuyum. Bilgisayar programcısıyım. Ancak işim genel olarak özel sektör buda burda olacak bişey değil. çalışmayı da zorluğu da çekmeyi seven biriyim ben

Back
X