Ütopik bir hayalim; insana insana asla muhtaç olmasa, böyle bir şey gerekmese keşke. Sevemiyorum, sevdirmiyorlar da. Bunalıyorum. Kaldıramıyorum. Gücüm yok. Çok karışık her şey.
Ayrıca bazı şeyleri insanlar keyfimden yapmıyorum sanıyor ama değil, anlatsam anlaşılmayacak ki denemişliğim var biliyorum, inanılmıyor, bahane sanılıyor, bir şekilde suçlu çıkıyorum, canım sıkılıyor, öfkeleniyorum, travma tetiklenmesi yaşıyorum o yüzden bana nasihat verilmeye kalkılmasından da nefret ediyorum. Üstüme "bu kadar" düşülmesin, "bu derece" ve "bu şekilde" umursanmayayım istiyorum, beklentiler beni çok daha fazla negatife çekiyor, baskı istemiyorum. İnsanların tek bir duymak/görmek istediği şey var sadece o da bende yok. Gerçek bir destek göremiyorum kimseden hayatta ve yalnızım, yalnızken de her şey çok yavaş ilerliyor ne yazık ki. Bunu kimse bilmiyor, anlamıyor, bilmek, anlamak da istemiyor zaten ama bari rahat bıraksalar... Ruhum hep çok yalnızdı, hala öyle.
Anlayış istiyorum... Yargılanmadan.. Kabul ve anlayış.
Bir de kendi görmek istediklerine değil bana odaklı, beni neyin mutlu edeceğine odaklı davranılması gerekiyor gerçekten önemsiyorlarsa ama işte... Beklentilere, belli kurallara göre hareket etmem gerektiği hissettirildi hep ve ben de yapamadım çünkü çok mutsuz oldum hep. Hiç bir şey yapamadım, arafta kaldım öylece çünkü istediklerime, neyi neden yaptığıma/yapmadığıma bakılmadı, dinlenilmedim, anlaşılmadım, isteklerim önemsenmedi, yapabilecek gücüm, enerjim de olmadı, emildi resmen... Ve hep suçlu bendim...