- 23 Ocak 2021
- 2.374
- 11.091
- 158
merhaba en son eskiden evli olduğum kişiyle problemlerimi yazıyordum. sanırım yeniden yine ihtiyacım oluştu. evet beş yıldır bekarım sonunda boşandım ve özgürüm mutluyum derken bir de baktım tarih tekerürden ibaretmiş. beş yıllık deneyim sonunda yazıyorum genelleme yapmam doğru değil tabi ama bekar yalnız bir kadın olarak payıma düşen acıları aldım. işin garibi yaşadığım her türlü ilişki arkadaşlık sevgililik kız arkadaş ve hatta tadilat için anlaştığım mimarla bile aynı kandırılma hikayesi. Bu gidişatı nasıl değiştirrim bilmiyorum. yaş oldu 45 ve bir arpa boyu yol kat edemedim gibi.. yani işin sonunda aynı değersizlik kandırılmışlık enayilik yalnızlık aptallık acı çaresizlik veee öfke hissediyorum. Psikiyatriye gittim devlette tabi proza ğı bile zorla yazdırdım.Bilmiyorum devlet hastanesi doktoru oldukları için sallaıyorlar mı ya da deliliğime bir ilaç yok da ondan mı yazmıyorlar. bende alkole verdim kendimi geçiçi mutluluk ve çözüm. işin özü neden hala böyleyim ne yapacağım ben izmir'e taşındım burda daha beter oldum. Nereye kaçarsan kaç kendini de götürüyorsun. kendimi nerede bırakmalıyım söyleyin kızkardeşler banaKişinin bir gün boyunca gördüklerini, yaşadıklarını, gün içinde hissettiklerini günü gününe yazdığı kısa ve samimi yazılara günlük ya da günce denir.
Günlüklerin özellikleri
- Günlüklerde anlatılan olaylar günü gününde yazılmıştır. Günlüklerin tarihi yazıldığı gündür.
- Günlüklerin dili konuşma diline yakındır. Dil açık ve anlaşılırdır.
- Günlükler özeldir, çünkü yazar kendisi için yazmıştır.
- Günlüklerin konusu her şey olabilir. Konuda sınırlandırma yoktur.
- Başka metin türlerinde (roman, hikaye, anı) kullanılabilir.
- Günlükler insanı tüm çıplaklığıyla gösterir.
- Günlüklerde öznel bir anlatım vardır.
- Günlüklerde gözlem ve dikkat önemlidir.
- Günlükler hisleri, duyguları anlatan içe dönük günlükler ve dış dünyadaki olayların anlatıldığı dışa dönük günlükler şeklindedir.
Diğeri çok yazılmış sayfaları dolmuş yeni bir başlangıç ....
Eski Günlük için tıklayın...
Aynı şeyi para denen şeye de demek istiyorum da neyse.Ben bu bilinçaltı(ya da bilinçdışı mı demeliyim bilmiyorum) denen şeyin ta...
+ El alem. "Sana ne" diye çemkirmek istiyorum bazı insanlara. Herkes kendine baksa hayat daha güzel olurdu ama yok illa başkalarıyla meşgul olacaklar, dedikodu yapacaklar, laf edecekler, nazar edecekler vs.Ben bu bilinçaltı(ya da bilinçdışı mı demeliyim bilmiyorum) denen şeyin ta...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?