Popüler Konu Sevgili günlük...

İçimden gelmediği halde birilerine kibarlık yapmak zorunda olmam, zorla gülümsemek zorunda olmam, zorla iletişim kurmak zorunda olmam vs... Böyle zorakilikleri hiç sevmiyorum ve zaten yapmacık oluyorum genelde, bu sefer de hoş görülmüyor, yapmasan da hoş görülmüyor. Bu dünyada inziva güzel ama bunları öğrenmek de şart bir ölçüde çünkü kaçışın yok.. İstemediğim bir şeyi söylerken kibarlaştıramama, dolaylı anlatamama gibi bir durumum da var, nasıl yapmam gerektiğini bulmaya çalışmak yorucu geliyor, dümdüz olamıyorsun her zaman. Neyse ki eskiye nazaran biraz daha iyiyim ama dahası da lazım, kendimle kalma isteğim çok olduğunda, kendi hayatıma daha bir odaklandığımda kimseyle ne olursa olsun iletişim kurmak istemiyorum, özellikle yakın hissettiğim biri değilse... Dünyanın gerekleri ile içimden gelenlerin bir dengesini bulmak ve bunu "doğallaştırmak" gerekiyor.

Çooook yoruldum yaşımdan kendimden büsbüyük sorunlarla sorumluluklarla uğraşmaktan gerçekten yoruldum.
Yine gücümün bittiğini hissettiğim bir gündeyim
Ben bitiyorum gücüm bitiyor ama sorunlar bitmiyor mutsuzluğum umutsuzluğum bitmiyor günlük !

İnsanlar çocuk isterken onun sahibi olmayacaklarını, onların kendilerine emanet verileceğini düşünmeleri lazım..
Bir de aile deyince "sevmek zorunda" olmak geliyor akla malum, seni sevmek zorunda olduğunu düşündüğün, bir ömür bağın olacak insana anlayışlı, iyi davranmak zorundasın, ona "neden zorundayım" diye düşündürtmemelisin, sana mecbur olduğu için yanında olmamalı o çocuk, böyle hissetmemeli, aile bu olmamalı. Tahammülün olmak zorunda.

Son düzenleme:
Hayatta seçtiğin şeyler diğer insanları da iyi-kötü etkiliyor. Bence önce "kendin olma" yolunda kalmalı ve bu yolda vicdanın sesi dikkate alınmalı. Doğruların, önemli olanların bunlar olduğunu düşünüyorum.
Mesela affedersen kendini ve birilerini önce kendin için tıkanmış yol açılıyor, kendin olma yolu açılıyor, çevrene verdiğin enerji değişiyor, çektiğin şeyler değişiyor, çocuğuna iyi örnek oluyorsun ve bu onun geleceğini etkiliyor. Bir insan iyileşti mi çok insan iyileşiyor. Gözlemim bunlar...

Yine hastanedeydim, gün geçtikçe toparlanıyor dedikçe hastaneye gidiş periyodumuz sıklaşmaya başladı. Doktor şiddetine her zaman karşı çıktım hatta fikir ayrılıklarında şiddete her zaman karşıyım ama bugün acile yatırdığımız babamız için solunum cihazı alalım mı soruma whatsapp üzerinden kuvvetli muhtemel sevgilisine mesajlar atan o sözde doktor umarım bu yaşattıklarını bir gün yaşarsın. Ulan it sana bir soru sordum kandaki oksijen oranı kötü mü ? Solunum cihazı veya oksijen maskesi alalım mı diye ? ama sen beni dinlemedin bile yüze kadar saydım yetmedi iki yüze kadar devam ettim......

Ya kendi doktoruna ne demeli ? Kemoterapiyi reddettik diye hiç bir konuda bize açıklama yapamıyor. Çünkü bir bok bilmiyor kemo görseydi ona göre kafasında ki kalıplaşmış süreci anlatacaktı ama kemo almayınca biz bir bok bilmediğinden cevap veremiyor.

Doktorlara fiziksel şiddet uygulanıyor da hasta yakınlarına uygulananın adı nedir?

Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama böyle kendini yetiştirememiş, görevinin hakkını veremeyenleri de bildiği gibi yapsın....

Sevgili günlük..
Rutin kontrollerde yine değerlerin yerle bir olduğuna şahit olduk.. yahu bu yorgunluk kalp çarpıntısı baş ağrısı hiç mi geçmeyecek. Kendimi enkaz gibi hissediyorum. Yoruldum cidden, 33 yaş ama hissedilen 99 :KK43: anneannemin bile benden çok enerjisi var.. yine bi torba ilaçla eve döndüm.. hastane koridorlarını unutmak istiyorum mümkünse...

Sevgili günlük,
Asla yapmam dediğim her şeyi gün gelip de tek tek farkında olarak veya olmayarak yaptığım için kendimden çok Özür dilerim.
Ve toplum baskısına boyun eğmek zorunda kaldığım için.
ve gönlümce yaşayamadığım her şey için.
Keşke böyle olmasaydı. Ama boyun eğdirildik..

Bugün annemsiz 10. gün.
Çok özlüyorum onu çok.
Nasıl dayanırım bilmiyorum.
Sesini, kokusunu, gülüşünü, esprilerini, hayat dolu halini...
Dayanamıyorum...
Olmuyor...
Allah sabır versin diyorlar. Ölümün sabrı mı olur... Hele ki bu kişi anneyse...😔

Sevgili kk. Bana üst üste
"safi.naz, hiç Kadınlar Kulübü günlüğe yazdınız mı ? Lütfen kimsenin mesajını alıntılamayın, günlük kişiye özeldir :)"
Bildirimi yapmış.
Arada yazmışlığım vardı ama
O kadar yorgunumki günlük, Hem ruhen hem bedenen yazasım yok ve kimsen msjını alıntılamam endişelenme ama çok ısrar ettiğin içinbyazacağım.

Sihirli değnek, sihirli lamba, üç dilek hakkı gibi bişey varsa lütfen gerçek olsun, şu anda dilek dileyeyim ve anında gerçek olsun.

Eveeet,yine piliyi pirtiyi toplayip gitme zamani geldi,tayinciyiz,her 3..4 yılda bir ev degistirmekten şehir degistirmekten yoruldum vallahi,Ustelik 7 aylik sikintili gecen bir hamileligim var,sagolsun esim elinden geldigince yapiyor işleri ama yinede cok.zor oluyor.Cocuklar icin daha zor,buyuk kizim arkadaşlarını okulu bırakacağı icin cok.uzgun,surekli okul degistirdigi icinde bir.okul duzeni olamadi cocugumun,hele birde bu corona tuzu biberi oldu okullarin...neyse cani sağolsunda ne yapalim bizimde hayat sinavimiz bu sekildeymis.Yeni yerler yeni insanlar yeni hayatlar bekleyin bizi...Umarim bu zor gunler bir an once biter, Saglik herseyden onemli,saglik olsunda hersey yoluna koyulur insallah..

X