Kendimle alakalı bir şey söylerken emin olamayıp belki de böyle mi acaba dediğimde(negatif durum), hemen "öyledir o yeaaa" denilmesi ne kadar komik. Karşıdakini gömme dürtüsü var :) Tam tersi yok canım olur mu öylesin denilmesi yani pozitifi "keskin" vurgulanması da anlamlı değil çoğu zaman. Yani bu direkt kabul ve coşku hoşuma gitmiyor. Şahsi olarak çok çocuksu, saf, pek aklı başında sanılmamaktan dolayı kıl oluyorum, daha bir alınganlık gösteriyor da olabilirim galiba(sanıldığı gibi değil hiç ama kendimi iyi gösteremiyorum demek ki, daha çok iç dünyamda yaşıyorum) ama daha söylenmeden o diyaloğun nasıl gelişeceğini biliyorum, yer yer kendimle ilgili negatif bir şeyi sunduğumda kolayca kabul edilebileceğini biliyorum, bazen abartılı pozitiflik de oluyor, kabul ettikleri bir profil var ya da o ana göre işlerine nasıl geliyorsa öyle algılamak istiyorlar, eğer naif bir enerjin varsa o anı kendilerinin yönetmesi kolay geliyor. Gerçi bir alternatif sunmasam da çok yanlış anlaşıldım ama o başka şimdi.
Böyle şeylerin farkında olmak ama değiştirememek çok sinir bozucu olabiliyor, sinirden gülüyorum bazen kendi kendime, illa kontrol/yönetici modunda olmalıyım ve yorucu, ama ilk fark ettiğim zamanlar daha yorucuydu, baya afallamıştım, saldığımda, içimden geleni düşünmeden, özellikle bir duruş sergilemeden dümdüz ifade ettiğimde işler iyiye gitmiyor. Ama gitgide harmanlanıyor sanki. Algı, psikoloji çok acayip. Bir şeyi dik duruşla, vurgulu söyle hemen dikkate alınır ama biraz salmış şekilde söyle ne kadar doğru olursa olsun hafife alınır. Bir dönem bunu kabul etmemek için çok direnmiştim, çünkü nasıl söylersem söyleyeyim aynı şeyi söylüyordum ve niye kendimi zorlamalıyım ki derdim(kendimi zorlamaktan nefret ederim). İnsan istiyor ki hayatta niyetler okunsun ve ona göre adil davranılsın ama imkansız. Okunsa da adil olunmaz. Bu insanları bir kalıba sokmak, ön yargı oluşturmak da kendini koruma içgüdüsü hep, "öyle değilsen, uyumlu değilsen öyle ol gel, napiyim hayat böyle, yoksa seni tehlikeli algılarım ya da kullanırım" moduna da giriliyor, esneklik zayıf. "Toplum".