Bir şeylerin değişmesi, bir şeyleri değiştirmem gerekiyor evet.
Bir çok şeyin farkındayım. Bazı konularda yeterli olmadığımın da.
Zaman şart(tı). Aşmam için şarttı, kesinlikle hareket edemedim, üzerimde ölü toprağı vardı hep.
Doğru duyguda, frekansta değildim. Disiplinli, düzenli olamıyorum mesela, kaç kere denedim, gaza getirmeye çalıştım kendimi ama hep kısa sürdü, olmadı. İlk defa bir konuyla aralıksız uzun süre ilgilendim bir süredir, bu bile çok önemli benim için.
Başaramamak değil bu tam olarak, gerçekten olmuyor... Bazen bir makine olsa, iç dünyamı gösterebilsem, hissettirebilsem istediğim kişiye diyorum.
Yeterli noktada, doğru bakışta değildim ve anlamam, daha başka şeylerin farkına varıp daha sağlam adımlar atmam için zaman gerekti, baskı altındaydım, sürekli iki ileri bir geri gittim, çok kırıldım, iyileşmeye, toparlamaya çalıştım kendimi yıllardır. Aile blokajlarım var, huzursuz büyüdüm.
Başladığım işi devam ettiremeyeceğimi, çok üzüleceğimi, kaldıramayacağımı biliyordum.
Farkında olmakla eyleme geçmek aynı anda olmayabiliyor. Kabullenme, sindirme var.
Ve gerçekten zaman, az az da olsa bazı şeyleri iyileştirdi. Ben sabit duruyorum görünürken, beynim sürekli düşünüyordu, ne oluyor, ne olmalı... Anlam arayışı, dersler... Kendine yüklenmeler... Ama ben hep duruyor görüldüm, anlaşılmadım...
Değişim isteğimin dolup taşması da gerekiyor gibi, cesaretim artması için. Hayatta bir çok şeyi "yeter!" noktasında yaptım.
Ama olacak bir şekilde... Olmalı.
Ama zor olacak muhtemelen.