Aslında karşıyım hep Anneler Günü'nün kutlanmasına. Çünkü kapitalist düzenin ticari amaçlı oluşturduğu bir tuzak benim için... Benim için annem her gün özel... Ama işte düzene uymak zorundayız... Annemin, anneannemin teyzemin ve tüm sevdiklerimin anneler gününü kutladım.. Ama benim için çok daha önemli bir şey vardı bugün... Canımın canı anamın gününü kutlamaktan çok daha önemliydi Edirnekapı Şehitliği'ne yapacağım ziyaret... Oradaki boynu büyük analara bir nebze olsa destek verebilme arzusuyla gece bir türlü uyuyamadım. Tüm hazırlıklar yapıldı sabahtan, çiçeklerimi aldım elime şehitliğin içinden girdiğim an hüzün ve heyecan çoktan sarmıştı içimi... Annem bir tarafa ben bir tarafa dağıldık, her şehit anasının elini öptüm, sarıldım onlara yalnız değilsiniz demek istedim... Ama sarıldıktan sonra bir türlü dilim dönmedi işte... O noktada beni onlar teselli etti... O kadar büyük bir yürekleri var ki, evlatlarının, eşlerinin, abilerinin, kardeşlerinin başında oturmuşlar bizler sakinleştirmeye çalışıyorlardı...Şu an duygularımı anlatmak kelimelerle mümkün değil işte benim için... Ama şunu biliyorum ki, o anaların yerini asla tutamayız asla...
turkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi