sevgili annem, evet kendi annem...

Çok üzüldüm. Menopoz muhakkak zor ve stresli bir sürectir. Ama bak bir örnek vereceğim eşim ve ben sağlıklıyız ama çocuğumuz olmuyor. Ve biz evlat edinmeyi bekliyoruz. Yani anne olmanın pek çok yolu var. Buna hiç üzülme. Şu an önemli olan senin bir an önce bir işe girmen. İnşallah kısa zamanda gercekleşir. Ve inşallah kalbine göre seni sevip değer verecek insanı Allah karşına çıkarsın. Hayat öyle süprizlerle doludur ki günü gelince bak görürsün. Moral bozmak yok, sabrının mükafatı mutlaka olacaktır.

Yardımı öneremeyiz...çünkü dediğiniz gibi ona göre ben ve beni savunanlar hatalı...

Kardeşime karşı bu kadar hırsı yok. ben sessizim kardeşim benden daha daha sessiz... annem bişey dese bile haklısın diyip odasına gider, çalıştığı için pek yan yana gelmiyorlar.

Anneannemin onu en azından onun istediği kadar sevdiğini hiç sanmıyorum. o intihar etmeler evlenmeden öncede olmuş bi kaç kez. anneannem ağzından kaçırdı. sanırım ananemle dedemin dikkatini çekmek için yapıyordu. anneannem bigün gelen misafire diyoki benim 3 tane erkek evladım var.... yani annem 4. ve kız, onu evlattan saymıyor. Annem hep bunu anar ve üzülür. Benim gözümde annem hep annesine yaranmaya çalışıp durdu...Aneannemde oğullarına yaranmaya çalıştı, onlar bizden daha zengindi, birininde evinde oturuyodu...Yani bizde arada güme gittik...

Diğer arkadaşlar gibi tespitleriniz çok ama çok isabetli..

Haklısınız, okuyunca öyle gözüküyor. Doktorlarla sürekli irtibattaydım, bu birazda genetik, büyük büyük anneannemlerde var. Tabi onlar bi nebze şanslıydı küçük evlenince çoluk çocuğa karıştıktan sonra olmuş bu iş.Yani hayat ardı ardına denk getirdi, iş stresi tek tük adet olmaya başladım, nasıl olsa düzelecek derken, bi baktık tamamen durdu. Duracağı varmış.Belki menopoza giriyodum ekstra stresi o yapıyodu bende... İş konusunda da; iş aradım kendi çabamla olmadı. Sonra iş aramaya da bi ara verdim. Hayatımın birdaha düzelmeyeceğini düşündüğüm zamanlar oldu... Şimdi biraz biraz tekrar ayaklandım...

Çok teşekkür ederim.

Canımsın çok saol... yumurtalıklarımda çikolata kistleri çıkıyodu sürekli iki ameliyat geçirmiştim. zaten zamanında da sağlıklı da değillerdi.kardeşimle beraber çok istedik dondurmayı, o da kendisininkini dondurmak istiyor. iki farklı hastaneyle görüştük benim yumurta dondurma gibi bir olasılığım yok malesef.

Ben bunun şokuylada biraz bi dönem iş bakamadım... Bu tanıştıracakları kişi benim bu durumumu biliyor. yinede görüşmek istemiş. öyle bi sevindimki...

Annen ve çocukluğun için üzüldüm.
İnş Rabbim bu acıları unutturacak mutluluklar versin sana..

Menepoz baslangcindasin sanırım. Menepoz, yıllar sürebilir. İnş bu dönemde iyi bi insan çıkar karşına ve çocuk sahibi olursun. Hatta yumurtalarini dondurabilirsin. Tabi bu bi maliyet ama bence değer. İnş hayatını yoluna koyarsın ve mutlu olursun. Sana dua edicem kardeşim.

Genç yaşta menopoza girme psikolojisi kötü bir şey gerçekten. 29 yaşındaydım ben de, öğrendiğimde. Şimdi 31 yaşındayım. Tedavi görüyorum, tüp bebek yaptırıyorum. Henüz tutmadı ama yumurta donduruyorum.

Bir tüp bebek merkeziyle konuşun, devlete gidin ya da.

Menopoz bir kaç yıl sürebilir. Fsh ve amh değerleriniz henüz tedavi için uygun seviyedeyse, yumurta dondurabilirsiniz.

İleride menopoz olsa bile, bu yumurtalar kullanılabilir.

Bir doktora gidin bence.

Lutfen ama lutfen kendiniz icin baska sehirdeki isi kabul edin , gidin kendinize yeni bir hayat kurun
37 yasindasiniz anne babam ne der yasini geceli 20 sene olmus
Inanin yapabilirsiniz , ben yaptim , ozgurlestiginizi hissedeceksiniz sirf evden kurtulmak icin evlenmeyin , calisin ve kendi paranizi kazanin

annenizde belki de kişilik bozukluğu var ve tedavisi çok çok zor .. zaten tedaviyi de kabul etmez büyük ihtimalle...

siz onu öyle kabullenin ve kendi yaralarınızı sarmaya bakın bence..

terapiste gidin, hissettiklerinizi yazın, içinizi dökün..

en önemlisi iş bulup o evden kurtulmaya bakın...

Allah yardım etsin..

Erken yaştaki menopoza geri çevirme yolları vardı diye duymuştum. Iyice araştırmak lazım . Mutlaka birkaç iyi uzmana görünün.
..

Annenize yaşadıklarınız inanılmaz derecede üzücü Ne diyeceğimi şaşırdım okuyunca.
Inşallah bundan sonraki hayatınızda çok mutlu olursunuz.

Cok üzüldüm sizin icin.

Özelinize karışmak istemem ama sperm bankasini düşündünüzmü?

Benimde hormonlarimla sorunlarimlar var, nişanlanmadan önce arastirmişdim kendim icin.

Yani gercekden cocuk istiyorsanız cok gec olmadan düşünün. Yumurtalarinizi belki dondurma imkaniniz vardir.

Kusura bakmayin... belki özel oldu ama annenize care yok belki bu konuda size yardimci olabilirim

tüp bebek ve dondurma işlemine aday değilim diye biliyorum...yalnız babamın eski patronunun eşinin tüp bebekçi doktoru var yeşilköyde bir hastanede adını unuttum ona bi kez gidelim diyor kardeşim. yıllar önce ameliyatlarımdan birini yapan doktor hemen çocuk yap, hemen ççocuk yap diyip durdu ama yapamadım malesef. o ameliyatlar sırasında da belki bişeyler oluyor. küçücük organ bunlar, çikolata kisti sakız gibi yapış yapış, ayıralım derken kimbilir neler oldu bilmiyorum ki. zaten ilk ameliyatımda acile gitmiştim, nerden fenalaştığımı bilmediğimiz için genel cerrah yapmıştı ameliyatı.. kısmet...

anneannem bizde tatilde şuan... mutfakta baş köşede... odasını verdi kardeşim ama orda sıkılıyor. mutfakta bizim yediklerimizi takipte, en son kaç bardak su içtiğimi anlatıyordu anneme, geçen zeytin çekirdeklerimi saymamı istedi tam 3 kez, saymadım.tam lokmalarımı sayma hoşlanmıyorum diycektim annem kes sesini diye bağırdı... annem böyle yaptıkça anneannem bir değerli hissediyor kendini aman sormayın gitsin. o mutfaktayken bişey yemiyoruz kardeşimle... bugün hep dışarda yedik... anneme sorarsan yaşlı işte...bana sorarsan hiçte yaşlı değil...bizi kullanıyor. yaşlı hisseden insan sabahtan akşama kadar şimdi nereye gezmeye gidicez diyemez bence... annem bile hoşlanmıyor onu gezdirmekten... hiç durmak istemiyor evde

geçen yıl işten ayrıldığım ay anneannemin ameliyat olması gerekti... anneme üzüldüm bakamaz diye ben gece gündüz anneannemin yanında kaldım, ama Allah kimseyi hasta etmesin zor... altından üstünden aldım sonda yüzünden idar tutma kabiliyetini kaybetmişti sürekli sürgü tutuyodum. kilodan ve sıcaktan pişik oluyordu vücudunun malum yerleri... aklınıza gelebilecek heryerine pişik kremi sürdüm... kendimce o psikolojiyle iyi baktım...
bir saniye oturtmadı beni, şunu getir bunu getir sağa çevir uyudunmu camı aç... ki hiç ağrısı olmadı...ya sabır dedim 15 gün hastanede ruh gibi gezdim(ameliyat mikrobu kaptı, kaldık baya hastanede)... hatta eve taburcu olduktan sonrada iki aya yakın devam ettim bakmaya...iğnesini yaptım, lağzımlığını yıkadım, heryerini kremletmeye devam etti...herşeyi yapmaya çalıştım...diğer torunları öyle ziyarete gelip gittiler, bazıları telefonla aradı.

sonra azıcık iyi olunca evine götürelim dedik....anneme dedimki anne benide götürün araba nasıl olsa gidiyor kuzende kalırım 3-4 gün kafam dağılır... anneanneme sormamıştık ama ne dese beğenirsiniz???????????? boş gezenin boş kalfası senin ne işin var. annenle baban beni götürücek. sen otur iş ara........kardeşim çatladıda bir iki bişey dedi... babam sinirinden hop oturup hop kalktı...

Allah gördü nasıl üzülüp ağladığımı. o lafları haketmedim. ve annem ne dedi, sadece yaşlı işte idare et ne dediğini bilmiyor diyip şakaya vurup bana gülümsedi...
He ben gitmedimmi gittim inadımdan kuzende kaldım. bi gün kontrole gitmesi gerekti babam yok, benden istedi annem tamam dedim, o günde kuzenin çocuğunu biyerden almam gerek. dedim anneanne çocuk orda bekliyor. yol üstü alalım devam edelim. aman yarabbbim... kapıyı aç inicem, neden onu alıyoruz diye nasıl ağlıyor...iyiki arka çocuk kilidini kitlemişim. ya açsaydı...kaza yapınca bacaklar uyuşur ya korkudan öyle uyuştum... çocuk 5 yaşında nasıl bırakırım ya onu kursta annesine söz vermişim... çocuk bana bakıyor ben çocuğa...arabadan inip çocuğu almaya gidemiyorum anneannem ağladığı için...dualar ettim o çocuk yaramazlık etmesin diye yoksa bizimki iyice çıldıracak. ki çok yaramaz... çocuk tam bir melek oldu... kadına anneannecim ver elini tutayım demeler, kapıları açmalar...Allah dedim yardım etti.

arkadaşlar tik-si-ni-yo-rum. annemi de annesini de sevemiyorum Allahım beni affet Ben asla bunu yapmaz, yaptırtmazdım eğer bir evlada sahip olsaydım...

babamın durumu iyi olduğu için babamın kontenjanından geri geldim ben bu eve. babam hep dediki bu evde annen kadar seninde kalmaya hakkın var hiç biryere gidemezsin. o da üzülüyor ama annemden bıkmış...

Allahım artık bi iş olsun ne olur.

Son düzenleme:
Peki niye evlenmedin hiç en azından uzakta olurdun ve bu kadar eziyet cekmezdin. Şimdi menopoza da girmişsin cocugunda olucak niye bekledin bu kadar kendi ayaklarının üstünde duruyorsun evlenip kurtulsaydın. Yada ayrı bir eve cıksaydın keske

ben iş hayatım sürekli olur diye düşünüp hata ettim, işim uzakta olduğu için evim ayrıydı... bilemedim ki...zaten ben çalışırken annem düzeldi zannediyordum. bir düşkündü ki bana... telefonda ağlamalar, ahh yavrum ne yedin ne içtinler... isteyenler de olmuştu içim almadı evlenemedim o zamanlar. bilemedim çocukluğuma döneceğimi...

şimdi diyebilirsinizki ne olacak herkes küçükken yaşayabilir bunları.

Yoo herkes yaşamaz ki zaten yaşanmaması lazım. Düşmanca davranmış hatta.

Menapoza girenlere iğne yapılıyormuş ertelemek için ama ayrıntısını bilmiyorum. Bilginiz yoksa bi araştırın isterseniz.

Son düzenleme:
Offf...... Özür dilerim ama annenizde kesinlikle bir kişilik bozukluğu var. Yine iyi sabretmişsiniz.
Bence siz yeniden daha az stresli bir iş bulup, evinizi ayırın. Zaten hassas bir dönemdesiniz, o evde kalırsanız daha da gerileceksiniz. Evlenmeyi düşünüyorsanız da, kapılarınızı açın. Yani bir arayışınız olsun.

Anlatım güzel, yaşananlar acı..
Çok üzüldüm adına, güzel gönlünce olsun herşey bundan sonra..

Pes etme lütfen. Bu zamanlar geçecebilir. Yeniden işe girip hayatını kurtarır ve biriyle evlenirsin.
Gün doğmadan neler doğar.
Sabret yıpratma kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…