anneannem bizde tatilde şuan... mutfakta baş köşede... odasını verdi kardeşim ama orda sıkılıyor. mutfakta bizim yediklerimizi takipte, en son kaç bardak su içtiğimi anlatıyordu anneme, geçen zeytin çekirdeklerimi saymamı istedi tam 3 kez, saymadım.tam lokmalarımı sayma hoşlanmıyorum diycektim annem kes sesini diye bağırdı... annem böyle yaptıkça anneannem bir değerli hissediyor kendini aman sormayın gitsin. o mutfaktayken bişey yemiyoruz kardeşimle... bugün hep dışarda yedik... anneme sorarsan yaşlı işte...bana sorarsan hiçte yaşlı değil...bizi kullanıyor. yaşlı hisseden insan sabahtan akşama kadar şimdi nereye gezmeye gidicez diyemez bence... annem bile hoşlanmıyor onu gezdirmekten... hiç durmak istemiyor evde
geçen yıl işten ayrıldığım ay anneannemin ameliyat olması gerekti... anneme üzüldüm bakamaz diye ben gece gündüz anneannemin yanında kaldım, ama Allah kimseyi hasta etmesin zor... altından üstünden aldım sonda yüzünden idar tutma kabiliyetini kaybetmişti sürekli sürgü tutuyodum. kilodan ve sıcaktan pişik oluyordu vücudunun malum yerleri... aklınıza gelebilecek heryerine pişik kremi sürdüm... kendimce o psikolojiyle iyi baktım...
bir saniye oturtmadı beni, şunu getir bunu getir sağa çevir uyudunmu camı aç... ki hiç ağrısı olmadı...ya sabır dedim 15 gün hastanede ruh gibi gezdim(ameliyat mikrobu kaptı, kaldık baya hastanede)... hatta eve taburcu olduktan sonrada iki aya yakın devam ettim bakmaya...iğnesini yaptım, lağzımlığını yıkadım, heryerini kremletmeye devam etti...herşeyi yapmaya çalıştım...diğer torunları öyle ziyarete gelip gittiler, bazıları telefonla aradı.
sonra azıcık iyi olunca evine götürelim dedik....anneme dedimki anne benide götürün araba nasıl olsa gidiyor kuzende kalırım 3-4 gün kafam dağılır... anneanneme sormamıştık ama ne dese beğenirsiniz???????????? boş gezenin boş kalfası senin ne işin var. annenle baban beni götürücek. sen otur iş ara........kardeşim çatladıda bir iki bişey dedi... babam sinirinden hop oturup hop kalktı...
Allah gördü nasıl üzülüp ağladığımı. o lafları haketmedim. ve annem ne dedi, sadece yaşlı işte idare et ne dediğini bilmiyor diyip şakaya vurup bana gülümsedi...
He ben gitmedimmi gittim inadımdan kuzende kaldım. bi gün kontrole gitmesi gerekti babam yok, benden istedi annem tamam dedim, o günde kuzenin çocuğunu biyerden almam gerek. dedim anneanne çocuk orda bekliyor. yol üstü alalım devam edelim. aman yarabbbim... kapıyı aç inicem, neden onu alıyoruz diye nasıl ağlıyor...iyiki arka çocuk kilidini kitlemişim. ya açsaydı...kaza yapınca bacaklar uyuşur ya korkudan öyle uyuştum... çocuk 5 yaşında nasıl bırakırım ya onu kursta annesine söz vermişim... çocuk bana bakıyor ben çocuğa...arabadan inip çocuğu almaya gidemiyorum anneannem ağladığı için...dualar ettim o çocuk yaramazlık etmesin diye yoksa bizimki iyice çıldıracak. ki çok yaramaz... çocuk tam bir melek oldu... kadına anneannecim ver elini tutayım demeler, kapıları açmalar...Allah dedim yardım etti.
arkadaşlar tik-si-ni-yo-rum. annemi de annesini de sevemiyorum Allahım beni affet
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Ben asla bunu yapmaz, yaptırtmazdım eğer bir evlada sahip olsaydım...
babamın durumu iyi olduğu için babamın kontenjanından geri geldim ben bu eve. babam hep dediki bu evde annen kadar seninde kalmaya hakkın var hiç biryere gidemezsin. o da üzülüyor ama annemden bıkmış...
Allahım artık bi iş olsun ne olur.