sevgili anneler normal doğumda en çok ağrı ne zaman??

ne güzel keşke herkesin böyle olsa

a.s

ay arkadaşlar 39+6 haftalık hamile ve normal doğum isteyen biri olaraktan şu yazdığınız mailler beni ne kadar rahatlattı anlatamam Allah razı olsun hepinizden

arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler. benim de bir sorum olacak:
kesiden sonra çok acı çekiyorsunuz, hatta cinsel ilişkiye giremiyorsun uzun bir süre diyorlar, sezeryan daha iyi diyorlar. bu konuda beni aydınlatır mısınız ne olur, çünkü bu benim ilk bebeğim olacak ve korkmaya başladım...millet de öyyle korkutmaktan zevk alıyor sanki:)

canim herkeste aynimidir? bilmiyorum ama bana doktor dogumdan sonra 6 ile 8 hafta sonunda her seyin normale dönecegini söyledi bende 7.haftamda doktor kontrolüne gittim ve her sey gayet normaldi,normal yasantimada döndüm her hangi bir sikintida yasamadim umarim aciklayabilmisimdir

herşeyin dogal olanı guzeldir canım o acılan kesi agrı kesiciye cok duyarlı
en basit agrı kesici bile acını dindirior.
eger dindirmiyorsa sorun vardır.
antibiyotikte kullandıgın rivanolle bakım yapıp temiz tuttugunda
bide arkadaslar lutfen rahat wc içinn sıvı gıdalar tuketin ve wc ye oturmamaya calışın.
böylece cok kolay iyileşirsiniz zaten...

sevgili anneler,valla çok moral oldu yani korkunç birşey diyen yok herkesin ortak fikri hızla normale dönüldüğü ...ii o zaman ben kesin normali beklicema.s

bende her hamile gibi doğumu çok düşünüyordım korku yoktu ama çok merak ediyordum nasıl bi şey olduğunu çok zor diye düşünüyordum ama bana anlatılanlar kadar zor değilmiş ben doğuma 15 gün kala kontrole gittim doktor doğum başlamış iki santim açıklığın var dedi hemen yatırmamız lazım dedi inanamadım benim işim var biraz beklesek dedim doktor güldü sen beklesen bile o beklemez dedi eve geldim eşyalarımı almak için doktor evi aradı nerdesin çabuk gel diye gezmeye gider gibi doğuma gittim sadece hafif bel ağrısı vardı sunni sancı verdiler istersen uyuşturalım dedi doktor bende nasıl bi acı bilmiyorum belki dayanırım diye vurdurmadım tabi bide merak var iykide vurdurmamışım adet ağrısının çok yoğunlaşmış hali sancı çoğalınca kasıklardada ağrı oluyor yani dayanılmayacak gibi değil bide hiç bağırmamak gerekiyor gücünü boşa harcamamak için her sancıda derin nefes aldım o çok rahatlatıyor doğum anındada bağırmadım doktorun her dediğini yaptım bide çok araştırmıştım doğum anında ne yapmam gerektiğini hepsini uyguladım doktorla konuşarak doğum yaptım çok bilinçli bir hasta dediler benim için söylemesi ayıp doğum anında iğne vuruyorlar kesildiğini hiç anlamıyorsun bebek doğarkende acıdan çok yoğun bir baskı oluyor kendini bırakmayıp devam edersen birden doğu veriyor onu gördüğün an her şeyi unutuyorsun dikişide iğnenin etkisiyle pek hissetmiyorsun allah yardımcısı olsun herkesin

canım gercekten okadarda korkulacak bırsey degıl,
rosa85 arkadasa harfi harfine katılıyorum...
bende 3 tane normal dogum yaptım cinsel hayatımı hıc etkılemedı...
bebisini kucagına aldıgın an dünyaya tekrar gelmıs gibi hissedersın kendını...
acı felan kalmaz...
tabıkı dıkıslerı atarken igne yaparlar....

oh oh ne güzelmiş ya allah herkese sizinki gibi bir doğum versin inşallah....iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar..........

ben kesinlikle son saatler diyorum.suni sancıyla en son ana yaklaşıldığında artık beni doğuma alsınlar diye eşime yalvarmıştım.kessinler beni demiştim.yani o ağrı öyle bir noktaya dayanıyorki ayakta duramıyorsun.sonra ıkınmak zor geliyor.halin kalmıyor çünkü.geri kalanı yani kesilmesi(uyuşturucu iğne yapıyorlar.),çocuğun çıkması,dikilmesi hiç acı vermiyor.ağrı eşiğin o kadar yükseliyor ki gerisi kendiliğinden gelişiyor.ki ben doğumdan sonra kürtaj olmak zorunda kaldım bir de.çok nadir gerçekleşen bir olay dr.dediğine göre onbin de bir görülüyormuş.plesanta rahmime yapışmış.doğumdan sonra 2 saat te bunun için uğraştılar.genel anesteziyle kürtaş oldum.yani diyeceğim öylemi böylemi değil.her kadının kendine özgü bir doğum hikayesi oluyor ve doğumdan sonra unutuyorsun acıyı.dikişlerde 1 hafta içinde acısı azalıyor.tabi tam anlamıyla geçmesi biraz vakit alıyor.normal doğum yapacak olanlara tavsiyem bol bol yürüyüş yapsınlar ve stres olmasınlar.vakti zamanı geldiğinde herşey olup bitiyor.ve sonra o mucize herşeyi unutturuyor.o kadar acıyı çeken siz daha sonra tekrar tekrar doğurabilirim diyorsunuz.sonunda böyle bir mucize varken..

canım kendı sancınla degılde sunı sancıyla doğum cok zor allahım öldüm ben valla o sancılar neydi sezaryana alın dıye yalvarmıştım cocuğun cıkısı dikişler kolay anlamıyorsun tek sorun sancılarrrrr

şanslı anneler ben sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım bebişimi çok geç görebildim sancı tabi ki zordur ama onu öyle görmeyi çok isterdim

acaba suni sancı verilirken hep yataktamı kalıyorsunuz?yani hareket etmenizi engelliyor mu?o zaman zor olur o sancıları kıpırdamadan çekmek değil mi?

benim salı günü günüm doluyor sizce suni sancıya izin vereyim mi yoksa sezeryanla mı doğum daha iyi günü geçince?yardımcı olursanız sevinirim....:çok üzgünüm:

arkadaşlar herkesin normal dogumu aynı olucak diye birşey yok...bende normal dogum yaptım ..ama çok ta kötü olmadıı .. korkmayın allah bagladıgı dügümü çözüyoo dua edin ... ben son saatlerde biras zorlandım ama okadarda kötü deildi .... daha sonra bebegimi dogurdum bid e kesmleernden korkuyosunuz onu hissetmiyosunuz zaten benimkıinide kestiler ama hisstmedim... dikişlerimide hissetmedim .. allah herkesi bi avzda kurtarır inşallah..

canım bence dr deneyelim diyorsa suni sancıyı dene derim ben sonra içinde uhde olarak kalır keşke deneseydim diye. doktor denemeyelim dediği halde benim içimde bir uhde olarak kaldı normal doğum acaba denesemiydim diye ama tabi herşey doktorun kontrolünde 41 hafta bekleyince insan normal doğurası geliyor:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…