3 aylik henuz bebegim .Ilk oglum 11 yasinda sezeryanla dogum yapmistim bu oglumu normal dogurmak istedim . Hayatimin en hatali 3-4 kararindan biriymis buSimdi belki "duygusuzmusun" diceksiniz ama böyle bir sanci böyle bir aci yok . Sezeryanda 3 günde ayaga kalktim hemde 11 yil önceki sartlarda normal dogumda 25 gün oturamadim. En cok aci ne zamanmi cekiliyor? Her evresinde en cok aci veren bebegin cikmaya calistigi anlar hic bitmicek sandim. dikis ani da aci veriyor ama 5 dk önce o kadar aci cekmis oluyorsunuzki "nihayet bitiyor" rahatligiyla dayanmak zor olmuyor dikise, Bu kadar umarim korkutmamisimdir...(Normal dogumun insel hayatiniza da olumsuz etkisi oluyor belki bir süreliginedir bilmiyorum ama simdilik kötü
a.s.merhaba arkadaslar ben 26 martta dogum yaptim daha yeni sayilir bende cok korkuyordum dogumdan ama lütfen biraz sakin olun her duydugunuza inanmayin ilk olarak sancilar evet zor ama sancilar sürekli olmayip ara ara geldigi icin o aralarda rahatliyorsunuz en azindan, bebegin dogacagi anda ise eger dogum yaptiran kisinin dediklerini harfiyen uygularsaniz nefeslerinizi dogru zamanda alip verirseniz her sey inanin kolaylasir.Keside zaten en son yapiliyor ve öncesinde igne vuruyorlar bebegin cikisiyla bir o kadar rahatliyorsunuzki az önceki sancilari sanki siz yasamamis gibi zaten dünya tatlisi bebeginizi görünce her seye degermis diyorsunuz....dikislerde isin en basit yani merak etmeyin dayanilmayacak bir acisi yok .insallah hayirlisiyla dogum yaparsiniz umarim yardimci olabildim...:teselli:
canım ben 2 tane normal doğum yaptımm[LEFTsevgili anneler benim en çok merak ettiğim konu normal doğumu öğrendik :3 aşamaya ayrılıyor;
1.)ilk olarak sancı evresişutarafagitti
2.)ikinci olarak bebeğin çıkışı veşutarafagitti
3.)üçüncü olarak plasentanın çıkışı ve dikiş atılması olarak varsayarsak(!)şutarafagitti
bu üç dönemden hangisinde en çok acı yada ağrı duyuluyor?ben büyüklerime sordum annelerim cvb veremedi bilmiyorum belki de vermek istemediler yada uzun zaman geçtiği için hatırlayamadılar :bbo:ama ben bilmek istiyorum,o an geldiğinde kendimi hazırlamak istiyorum,ne zaman güçlü olmam gerektiğini bilmek istiyorum...bir fikri olan varsa doğurmuş yada doğurmamış farketmez bilgi verirse çok makbule geçecek...a.s[/LEFT]
evet canım ben yazdım satenn ilk evre zorrrranaaaaam gerçekten mi?geçmiş olsun o zaman..dikiş atarken uyuşturmuyorlar mı orayı?senağlamazormuş ya desenize ben ilk evre sanırdım..nedense.....
işte arkadaşlar ben de aslında o kesiden korkuyorum. bazı arkadaşlar bir sene bile ilişkiye giremezsin diyorlar. normal doğum yapanlar ltf bizi aydınlatın, ne olur:)
Rosa "Her duydugunuza inanmayin " derken umarim benden bahsetmiyorsundur. Bende senden 1 ay önce dogum yaptim yalan seyler anlaticak halim yok kendi yasadiklarimi duygularimi ve hem sezeryan hem normal dogum yapmis biri olarak düsüncelerimi yazdim. Kucagina cocugu alinca tabiki herseye deger diyorsun ama bu acilarida yasiyorsun. Bebegin büyüklügüne rahmin darligina ve kisinin agri esigine göre degisir bu acilar. Ben inanilmicak birsey anlatmadim yani :1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?