[LEFTsevgili anneler benim en çok merak ettiğim konu normal doğumu öğrendik :3 aşamaya ayrılıyor;
1.)ilk olarak sancı evresişutarafagitti
2.)ikinci olarak bebeğin çıkışı veşutarafagitti
3.)üçüncü olarak plasentanın çıkışı ve dikiş atılması olarak varsayarsak(!)şutarafagitti
bu üç dönemden hangisinde en çok acı yada ağrı duyuluyor?ben büyüklerime sordum annelerim cvb veremedi bilmiyorum belki de vermek istemediler yada uzun zaman geçtiği için hatırlayamadılar :bbo:ama ben bilmek istiyorum,o an geldiğinde kendimi hazırlamak istiyorum,ne zaman güçlü olmam gerektiğini bilmek istiyorum...bir fikri olan varsa doğurmuş yada doğurmamış farketmez bilgi verirse çok makbule geçecek...a.s[/LEFT]
canım ben 2 tane normal doğum yaptımm
ilk önce 3ncü soruyu cevaplıyayımmmplensatanınn çıkışınııı hiç hissedmiyorsunn bile birde dikişlerr atılırkenn iğne yapıyorlarrr uyuşuyorrr onuda sadecee orda birşey olduğunu hissediyorsun ama acı çekmiyorsunnn
satenn okadar mutlu oluyorsunnn ki bebeğine kavuştuğunnn içinnn
yani bu kısımdaa acı falann yokkk mutluluk varr
2 ncii sorun içindeee burda herşeyyy çok önemliii doktorların dediği herşeyii dikkatlii yapmak gerekiyorrrr
saten bazen sancılar kesiliyorrrr doğum anında sonra yine başlıyor burdaaaa
sankii büyük tuvaletin gelmişşş kabızz olmuş gibi his oluyorrrr aklında hepp bir an evvel bebeğe kavuşsaydım oluyorrr
yani burdada sancılarrrr
ama en şiddetlii yerr doğumunn yaklaştığı annnn
yani 1nci sorunnnn
burda sürekliii sancı geliyorrr o an çok canın yanıyorrr sonra gittiğinde rahatlıyorsunnn
4 cmlikk açılmadan sonraaa şiddetliii sancılarrr geliyorrr aklımda öyle kalmışş 9 ve 6 yaşında kızım var benimmmm
bebek doğduğuuu an bütün sancıların hepsii o dakka unutuluyorrrr
sankii saatlerceeeee acı çeken sen değilsinnn
ama ben yinede normal doğumdan korkarım