- 2 Şubat 2008
- 1.596
- 2
bende 6 ay once normal dogum yaptim ve ilk bebegimdi bence 1.sancilari siklastigi zaman 2.bebegin basi cikarken 3.dogumdan sonra oturup kalkmasi yatmasi cok zor oluyo
sende hiç ağrı kesici yapılmadımı?benneyaptımki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende 6 ay once normal dogum yaptim ve ilk bebegimdi bence 1.sancilari siklastigi zaman 2.bebegin basi cikarken 3.dogumdan sonra oturup kalkmasi yatmasi cok zor oluyo
ilk evrede sancınız adet ağrısından biraz daha fazla belinizde oluyor
ikinci evrede epizyotomi yapılacaksa vajınaya uyuşturucu iğne yapılıyor ama hiçbirşey hissetmiyorsunuz sancılarınız daha kuvvetli ve sık oluyor dr.un verdiği komutlarla 5-10 dak.içinde bebeğinizi kucağınıza alıyorsunuz
üçüncü evrede uyuşturulmuş olduğu için kesiğin dikildiğinide hissetmiyorsunuz
bende öyle olmuştu doğum esnasında biraz zorlanmıştım düşündüğüm tek şey kızımı kucağıma alacağım an olmuştu
bütün hamişlere kolay doğumlar diliyoruma.s.
evet canım ben yazdım satenn ilk evre zorrrr
dikiş falan umrunda bile olmuyorrrrr uyuşturuyorlarrrr
yani son saatler zorrr çünküü dakkada bir geliyorr sancıı
[LEFTsevgili anneler benim en çok merak ettiğim konu normal doğumu öğrendik :3 aşamaya ayrılıyor;
1.)ilk olarak sancı evresişutarafagitti
2.)ikinci olarak bebeğin çıkışı veşutarafagitti
3.)üçüncü olarak plasentanın çıkışı ve dikiş atılması olarak varsayarsak(!)şutarafagitti
bu üç dönemden hangisinde en çok acı yada ağrı duyuluyor?ben büyüklerime sordum annelerim cvb veremedi bilmiyorum belki de vermek istemediler yada uzun zaman geçtiği için hatırlayamadılar :bbo:ama ben bilmek istiyorum,o an geldiğinde kendimi hazırlamak istiyorum,ne zaman güçlü olmam gerektiğini bilmek istiyorum...bir fikri olan varsa doğurmuş yada doğurmamış farketmez bilgi verirse çok makbule geçecek...Benimki 5 havta doğuma kaldı(bu da ikinci normal doğum olacak)herkezde çok farklı doğum olayi oluyor nedense,benim ki ilk doğumda 3gün bel-böbrek ağırısı gibi gelip gitti,sonra daha sık ve daha keskin olunca(sanki adet sanci gibi sızlıyor)doğum başladığı anladım,sonra da çok çabuk olmuş,bi tek dikişleri dikerken iğineyi hissettim oda ilacin etkisi geçmiş içinkafamçokkarıştı....Benim bir arkadaşim da sezerian olacaktı korkudan(birisi ona dayanılmaz aci normal doğumda hissettiğini söylemiş),sezeriana 2gün kala erken normal doğum olmuş,bi de bu kız hiç birşey anlamamış,ne sancisı,ne de ağırı hissetmemiş,her şey yarım saate bitti,kocası hastane işleri harletmiş odaya asansörle çikyordu,bi katta asansor durmuş bu kız bebek kucakta asansörle odaya çikyormuş,kocası neredeyse bayilyordu:roflol:,,kendini sıkma,doğum başladığı anda bütün korkuları uçup gidecek,sanki bi rüyada gibi olacaksın(ilacin etkisi,başin dönecekmış gibi),sonra da bebei görünce bu herşeye değer dersınsenağlama:teselli:
arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler. benim de bir sorum olacak:
kesiden sonra çok acı çekiyorsunuz, hatta cinsel ilişkiye giremiyorsun uzun bir süre diyorlar, sezeryan daha iyi diyorlar. bu konuda beni aydınlatır mısınız ne olur, çünkü bu benim ilk bebeğim olacak ve korkmaya başladım...millet de öyyle korkutmaktan zevk alıyor sanki:)
a.s.merhaba arkadaslar ben 26 martta dogum yaptim daha yeni sayilir bende cok korkuyordum dogumdan ama lütfen biraz sakin olun her duydugunuza inanmayin ilk olarak sancilar evet zor ama sancilar sürekli olmayip ara ara geldigi icin o aralarda rahatliyorsunuz en azindan, bebegin dogacagi anda ise eger dogum yaptiran kisinin dediklerini harfiyen uygularsaniz nefeslerinizi dogru zamanda alip verirseniz her sey inanin kolaylasir.Keside zaten en son yapiliyor ve öncesinde igne vuruyorlar bebegin cikisiyla bir o kadar rahatliyorsunuzki az önceki sancilari sanki siz yasamamis gibi zaten dünya tatlisi bebeginizi görünce her seye degermis diyorsunuz....dikislerde isin en basit yani merak etmeyin dayanilmayacak bir acisi yok .insallah hayirlisiyla dogum yaparsiniz umarim yardimci olabildim...:teselli:
bende her hamile gibi doğumu çok düşünüyordım korku yoktu ama çok merak ediyordum nasıl bi şey olduğunu çok zor diye düşünüyordum ama bana anlatılanlar kadar zor değilmiş ben doğuma 15 gün kala kontrole gittim doktor doğum başlamış iki santim açıklığın var dedi hemen yatırmamız lazım dedi inanamadım benim işim var biraz beklesek dedim doktor güldü sen beklesen bile o beklemez dedi eve geldim eşyalarımı almak için doktor evi aradı nerdesin çabuk gel diye gezmeye gider gibi doğuma gittim sadece hafif bel ağrısı vardı sunni sancı verdiler istersen uyuşturalım dedi doktor bende nasıl bi acı bilmiyorum belki dayanırım diye vurdurmadım tabi bide merak var iykide vurdurmamışım adet ağrısının çok yoğunlaşmış hali sancı çoğalınca kasıklardada ağrı oluyor yani dayanılmayacak gibi değil bide hiç bağırmamak gerekiyor gücünü boşa harcamamak için her sancıda derin nefes aldım o çok rahatlatıyor doğum anındada bağırmadım doktorun her dediğini yaptım bide çok araştırmıştım doğum anında ne yapmam gerektiğini hepsini uyguladım doktorla konuşarak doğum yaptım çok bilinçli bir hasta dediler benim için söylemesi ayıp doğum anında iğne vuruyorlar kesildiğini hiç anlamıyorsun bebek doğarkende acıdan çok yoğun bir baskı oluyor kendini bırakmayıp devam edersen birden doğu veriyor onu gördüğün an her şeyi unutuyorsun dikişide iğnenin etkisiyle pek hissetmiyorsun allah yardımcısı olsun herkesin
şanslı anneler ben sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım bebişimi çok geç görebildim sancı tabi ki zordur ama onu öyle görmeyi çok isterdim
canım kendı sancınla degılde sunı sancıyla doğum cok zor allahım öldüm ben valla o sancılar neydi sezaryana alın dıye yalvarmıştım cocuğun cıkısı dikişler kolay anlamıyorsun tek sorun sancılarrrrr