Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cocojamboo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2022
4
0
1
Merhaba ben 27 yaşında bir genç kızım işimde gücümdeyim arkadaş vasıtasıyla şuanki erkek arkadaşımla tanıştık yaklaşık 6 ay oldu birlikteyiz kendisi 38 yaşında ve uzun yol gemi kaptanı yaş farkı var daha önce bir birlikteliği olmuş 5 yaşında dünya tatlısı bir kızı var (babaannesiyle yaşıyor şuan) annesi yabancı yurtdışında uzun yıllardır kızını görmüyor ve bağlantı kurmuyor Evlilik teklifi aldım 3. Ayımızda kabul ettim ama yaşanmışlıklardan dolayı psikolojik olarak çok yıpranmış zor süreçlerden geçmiş bir insan hep ailesi için çalışmış çabalamış bütün hayatını onlara adamış ve bu yorgunluğunu ister istemez banada yansıtıyor ben onu çok seviyorum bu zorlukların hepsininin üstesinden sevgim saygım gelir diye düşünüyorum yanılıyormuyum bilmiyorum sanırım biraz dertleşmeye ihtiyacım var…

Altı ayda kesinlikle evlenme kararı alınmaz. Arada büyük yaş farkı var. O dünya tatlısı çocuk sizin evinize gleince o kadar sevimli gelmdyecek . O çocuğun ihtiyaçları olacak. Eşinizin önceliği o olacak . Çocuğu olacak biri olarak söylüyorum ben başkasının çocuğuna sınırsız bir şekilde sevgi vermekte zorluk yaşayabilirim . Belki sizin de çocuğunuz olsaydı ortak noktada bulusurdunuz ama bu şekilde bana imkansız geliyor.

Yanılıyorsun.
Sevgi saygı ilk senelerde üstesinden gelir belki ama bir zaman sonra mantık net devreye giriyor, mutsuz olursun.
İçine sinmeyen en ufak birşey varsa bu cicim aylarında bile, o zaman yıllandıkça kesin daha da batar.
İyi düşün

Uzak dur derim
Gemi kaptanı ise onla senede çok az birlikte yaşarsın
Kızı niye babannede yaşıyor bu da eksi puan bence ya annede ya babada yaşamalı
Yaşadıklarından dolayı ruh hali bozuk diyorsun sen daha 27 yasında birisin ve 3 ayda evlenme teklifi etmiş kaçırmamak ister gibi
Hiç girme o toplara

Öncelikle aşırı özverili olmanız lazım zamanla bu durum sizi yildirabilir iyi düşünün huyu nasıl ona bakin size ne kadar değer veriyor evlenince kızını yanına almak isteyebilir vs

6 ay birini tanıyabilmek için çok kısa bir süre üstelik çocuğu var ben acele etmeyin derim zamana bırakın biraz daha yaş farkı da zamanla size aranızda ki iyi kötü davranışları yansıtacaktır.

Sevgiliniz kafayı toparlamadan evlenme teklifi etmiş 3.ay çok erken. Uzaklık var bide yan yanayken bile bazı sorunları çözemiyorsun bu mesafe insanın kafasını doldurur

Bana kalırsa bir noktadan sonra gelmez. Mantık gelir. O çocukla aranızdaki bağ belli bir zaman sonra olumlu olmayabilir. Nedeni sonuçta eşiniz onun babası çocuğunu daha çok ön planda tutacak. Bir konuda hep o önceliği olacak. Siz bekar çocuksuz insansiniz. Kendi denginizde biriyle daha mutlu olabilirsiniz. Bu kadar zorluk yaşamadan. Ileride o çocuğun annesi karşıniza çıkabilir. Tüm ihtimalleri düşünün. Hakkınızda hayırlısı.

Okurken strese girdim. Benlik değil.. Sevginin yanında mantık da olmalı sürdürülebilir huzurlu bir ilişki yaşayabilmek için. Annesi, kızı ve siz.. artık 6 göz yollarda olur, emekliliğe kadar oturuşup onu beklersiniz. Hayatınızı bekar anne gibi yaşarsınız... Bütün sorumluluklar size yüklenir.

Yorumların hepsini okudum. Herkese de katılıyorum. Ama ben başka bir şey yazacağım. Neden bosanmis bir kadın bekar bir erkekle evlenmek isteyince toplum kıyameti koparıyor da bosanmis üstelik çocuklu bir adamla bekar bir kadın çok rahat evlenebiliyor ve kimse gık demiyor. Bekar bir kadın neden çocuk sorumluluğu alsın? Bu adam neden dengi biri ile görüşmez? 6 aylık bir çocuğu anne neden bırakıp gider? Bunlar sorulması gereken sorular. Sevgi evet her şeyin üstesinden gelebilir. Ama şartlar eşit olursa ve kişiler birbirlerine gerçekten bağlı ise gelir. Amma velakin bu adam sizi bulmuş hazır kaçırmak istememiş. Hemen evlenme teklifi etmiş. Çünkü ortada bir sabi var ve ona bakacak biri lazım

Uzun yol kaptanı bir gidecek en az üç ay yok. Siz evli olduğunuzu bile anlamayacaksınız. Gelecek, yok annem yok çocuğum debelenip duracak. İnsanlar bayramlarda, özel günlerde eşleriyle aileleri ile gezip tozacak siz hep bir yalnızlığın içinde olacaksınız. Deli gibi sevseniz ve ben yalnızlığı çok seviyorum deseniz bile yeri gelecek karşılıklı bir kahve içseydik yeterdi diyeceksiniz. Üstüne birde ve süre sonra o çocuk size kalacak. Asla sizin çocuğunuz olmayacak istediğiniz gibi yetiştiremeyeceksiniz. Hadi diyelim ki çocuk sizde adam yok gece yarısı ateşlendi, ertesi gün iş var ne yapacaksın? O ateş 3 gece sürdü , ne yapacaksın? Yada çocuk babannede kaldı ama senin çocuğun oldu. Çocuk yürüyor baba yok, hasta baba yok, doğum günü baba yok, okula başladı baba yok. Daha 27 yaşındasın önün hiç aydınlık değil ,yapma ablam.

Bencede bekar bir kadin bosanmis cocuklu biriyle öyle kolay kolay evlenmemeli. Toplum olarak kabul edilmesi bir kenara, kadinlar dertsiz basina niye dert ariyor onu sorgulamak lazim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…