• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumların hepsini okudum. Herkese de katılıyorum. Ama ben başka bir şey yazacağım. Neden bosanmis bir kadın bekar bir erkekle evlenmek isteyince toplum kıyameti koparıyor da bosanmis üstelik çocuklu bir adamla bekar bir kadın çok rahat evlenebiliyor ve kimse gık demiyor. Bekar bir kadın neden çocuk sorumluluğu alsın? Bu adam neden dengi biri ile görüşmez? 6 aylık bir çocuğu anne neden bırakıp gider? Bunlar sorulması gereken sorular. Sevgi evet her şeyin üstesinden gelebilir. Ama şartlar eşit olursa ve kişiler birbirlerine gerçekten bağlı ise gelir. Amma velakin bu adam sizi bulmuş hazır kaçırmak istememiş. Hemen evlenme teklifi etmiş. Çünkü ortada bir sabi var ve ona bakacak biri lazım
Öyle bide adamın işi ağır bu olası bir çocukta ve şimdiki çocukta tüm yük eşe kalacak demek.bakmasi değil mevzu ateşi hastalığı acil durumlari var bide baba anlayışsız cikipta olası olumsuz bir durum da anneyi suçlarsa işin içinden çıkılmaz en doğrusu girmemek bu yola . gözü açılmadan bitirmek istiyor işi

Gelmez 27 yasinda bunu bilebilmeniz lzim yas farki cok adam ortada yok cocugu var gerkeen ozeni bile gosteremiyor bosuna olmayacak bisey icin ugrasiyorsunuz

Evlilik kolay yapılabilen zor sürdürülen bir mecra bence kişinin hayattan beklentisi ile yüksek derecede orantılı.
Burda hepimizin evlilikten ve eşten beklentileri,verebilecekleri farklı olabilir.

Sevgi saygı elbette bir şeylerin üstesinden gelebilir ama o süre zarfında insanı ne kadar yıpratır o kişiye ve kişinin sınırlarına bağlıdır.

Çift terapisti gibi evlilikle alakali uzmanlar olabilir sorup danışmanız da sizi bekleyenlere ne kadar hazır olduğunuza kendi pencerenizden bakmakta fayda var.
Bu imkanınız yoksa iki tane beyaz kağıt alıp elinize evlilikten beklentilerinizi yazın karşılarına bu beklentinin önüne çıkabilecek durumları yazın.
Kafanızı karıştıran sizi tereddute düşüren şeyleri de ayrı bir kağıda yazıp beyefendi ile konuşun.
En azından hepsi net olmasa bile kafanızda bazı durumlar netleşir bazı soru işaretleriniz gider.

Yoksa buradaki yorumların çoğu davul bile dengi dengine emsalinde yorumlar olur.

Olmadı zaten çok çabaladık birlikte herkes kabullendi bir şekilde tek sıkıntı yaratan abim şuan biraz daha sakinleşti tabi zamanla açıkcası kayıvalidem çocuğu hiç ama hiç vermek istemiyor onu benden alırsanız yaşayamam diyor sözlümde sen kendi çocuklarını yaptıktan sonra hala onu sevebilirsen evet bizimle yaşayabilir ama buna asla seni zorlamam diyor
"Sen kendi çocuklarını yaptıktan sonra " mı? Bizim çocuklarımız olduktan sonra değilde sen kendi çocuklarını yaptıktan sonra. Sırf bu ifade bile başlı başına soruna. Ayrıca kayınvalide vefat ederse ne olacak? Sen zaten ailenle kavgalarını etmiş kafaya koymuşsun. Evlenecek kendini yakacaksın. Biz ne söylesek boş 5-10 sene sonra aklın başına gelecek , şimdiden geçmiş olsun.

Merhaba ben 27 yaşında bir genç kızım işimde gücümdeyim arkadaş vasıtasıyla şuanki erkek arkadaşımla tanıştık yaklaşık 6 ay oldu birlikteyiz kendisi 38 yaşında ve uzun yol gemi kaptanı yaş farkı var daha önce bir birlikteliği olmuş 5 yaşında dünya tatlısı bir kızı var (babaannesiyle yaşıyor şuan) annesi yabancı yurtdışında uzun yıllardır kızını görmüyor ve bağlantı kurmuyor Evlilik teklifi aldım 3. Ayımızda kabul ettim ama yaşanmışlıklardan dolayı psikolojik olarak çok yıpranmış zor süreçlerden geçmiş bir insan hep ailesi için çalışmış çabalamış bütün hayatını onlara adamış ve bu yorgunluğunu ister istemez banada yansıtıyor ben onu çok seviyorum bu zorlukların hepsininin üstesinden sevgim saygım gelir diye düşünüyorum yanılıyormuyum bilmiyorum sanırım biraz dertleşmeye ihtiyacım var…
Sevgi herseyin üstesinden gelemez
Bu bilgi benim canimi 20lerdeyken cok yakiyordu nasil gelemez diyeama gelemiyor
Iliski matematiginde sevgiden once gelen parametreler var saygi psikolojik esneklik gecinmeye gonlu olma vs . Inanin sevgi cok cok arkada bu listede . Kendisi psikolojik sabır sınırını aşmış bu cok buyuk bir eksi puan benim gozumde çünkü evlilikye en cok sabır lazım. Kaldiki neden cocuklu adam?hicbir zaman onun içinlistenin bir numarasinda olmayacaksiniz once evladıolacak hakli olarak . Denginiz degil . Ikincil olarakta dikkatimi ceken şu neden kızını sanki kenaracekilmesi gereken bir vazo minvalinde gozunun onunde olmaz gibisinden konuşmuş. Evet kimse kimseyi zorlayamaz ama baba olarak o kiza aile sicakligi sunma yukumlulugu var . Kizin banaannesi vefat ederse aniden kim bakar dusundunuz mu ?? Çocuğunu görmezdengelen insan gozumde cöptür. Hem bugun oyle der yarin kızımabakacaksin da diyebilir burdaokuyoruz hep . Yaşınız cok cok genc.

Çok seviyorsanız yorum yapmayacağım
Ama kafanız da bir acaba varsa, yıllarca fedakarlık yapıp sonra da sevginizi nefrete dönüştürmeye değmez bence.

Hayır , gelmez. Böyle büyük bir risk almazdım ben. Kendi hayatımı da zorlaştırmazdım ayrıca.

Sizce gık denmemiş hali mi ?
Benim buradaki tanımim mantığın kullanılmaması. Bir erkek bırakın çocuklu kadınla evlenmeyi kendinden yaşça büyük bekar bir kadınla bile evlenmeyi tercih etmiyor. Bizim kadınlarımıza ne oluyor da böyle büyük sorumluluk altına giriyor? Niye böyleyiz ya cidden?

Benim buradaki tanımim mantığın kullanılmaması. Bir erkek bırakın çocuklu kadınla evlenmeyi kendinden yaşça büyük bekar bir kadınla bile evlenmeyi tercih etmiyor. Bizim kadınlarımıza ne oluyor da böyle büyük sorumluluk altına giriyor? Niye böyleyiz ya cidden?
Ben bu durumda da yeterli tepki geldiğini düşünüyorum.iki türlüsü de tepki çekiyor toplumda.çoluklu, çocuklu boşanmış kadınlarla da evlenen çok duydum ben.hatta daha çok bu sitede duydum.

Olmadı zaten çok çabaladık birlikte herkes kabullendi bir şekilde tek sıkıntı yaratan abim şuan biraz daha sakinleşti tabi zamanla açıkcası kayıvalidem çocuğu hiç ama hiç vermek istemiyor onu benden alırsanız yaşayamam diyor sözlümde sen kendi çocuklarını yaptıktan sonra hala onu sevebilirsen evet bizimle yaşayabilir ama buna asla seni zorlamam diyor
Allah aşkına bu adamın vicdanina güveniyor musunuz ? Sen çocuğu istersen kabullenirsen gelsin iki gün sonra siz olseniz sizden olan çocuğu da annesine bırakıp yeni esine aynı şeyi söyleyecek . Siz bilirsiniz hayat sizin . Ama bile bile ateşe yürüyorsunuz. Ayrıca hadi babanne çatt diye kalp krizinden gitti ne olacak? Babası yanınızda olmayan yabanci bir çocuğa annelik yapabilecek misiniz

Vallahi ben de çok yorgunum. Yaşlandım herhalde.

kendimi bile zor taşıyorken bir başkasının bozuk psikolojisi ile uğraşmak çok zor geliyor.

amaaan ne işiniz var diyesim geliyor.. niye hayatınızı onun travmalarini düzeltmeye adayacaksınız ki?

Enerjinizi neden buna harcayasınız?
Kendinizi tüketmeyin.
İleride sizin de çocuğunuz olup, sorunlarınız olacagi vakit
Başkalarını düzeltmeye harcadıginiz vakte enerjiye üzüleceksiniz...

Merhaba ben 27 yaşında bir genç kızım işimde gücümdeyim arkadaş vasıtasıyla şuanki erkek arkadaşımla tanıştık yaklaşık 6 ay oldu birlikteyiz kendisi 38 yaşında ve uzun yol gemi kaptanı yaş farkı var daha önce bir birlikteliği olmuş 5 yaşında dünya tatlısı bir kızı var (babaannesiyle yaşıyor şuan) annesi yabancı yurtdışında uzun yıllardır kızını görmüyor ve bağlantı kurmuyor Evlilik teklifi aldım 3. Ayımızda kabul ettim ama yaşanmışlıklardan dolayı psikolojik olarak çok yıpranmış zor süreçlerden geçmiş bir insan hep ailesi için çalışmış çabalamış bütün hayatını onlara adamış ve bu yorgunluğunu ister istemez banada yansıtıyor ben onu çok seviyorum bu zorlukların hepsininin üstesinden sevgim saygım gelir diye düşünüyorum yanılıyormuyum bilmiyorum sanırım biraz dertleşmeye ihtiyacım var…
ilişki için hayat arkadaşlığı için sevgi hiçbir şeye yetmez ve her şeyden önce siz rehabilitasyon merkezi değilsiniz, çok çok iyi düşünün, zaten bu kadar kısa sürede ''çok sorunu var'' diyebiliyorsanız bi kaç yıl sonra ki halini tahmin edebilirsiniz az çok..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back