• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumların hepsini okudum. Herkese de katılıyorum. Ama ben başka bir şey yazacağım. Neden bosanmis bir kadın bekar bir erkekle evlenmek isteyince toplum kıyameti koparıyor da bosanmis üstelik çocuklu bir adamla bekar bir kadın çok rahat evlenebiliyor ve kimse gık demiyor. Bekar bir kadın neden çocuk sorumluluğu alsın? Bu adam neden dengi biri ile görüşmez? 6 aylık bir çocuğu anne neden bırakıp gider? Bunlar sorulması gereken sorular. Sevgi evet her şeyin üstesinden gelebilir. Ama şartlar eşit olursa ve kişiler birbirlerine gerçekten bağlı ise gelir. Amma velakin bu adam sizi bulmuş hazır kaçırmak istememiş. Hemen evlenme teklifi etmiş. Çünkü ortada bir sabi var ve ona bakacak biri lazım
E çünkü kızlarımız olaylara sevgi her şeyin üstünden gelir gözüyle bakıp hiç mantiklarini kullanmıyorlar. Erkekler öyle mi ? Mantiklariyla bakıyorlar adam bakmış bekar sorumluluk kitleyecegi bir kız yapıştırımis evlilik teklifini . Kızın ailesinin de gönlünün olacağını sanmıyorum

Merhaba ben 27 yaşında bir genç kızım işimde gücümdeyim arkadaş vasıtasıyla şuanki erkek arkadaşımla tanıştık yaklaşık 6 ay oldu birlikteyiz kendisi 38 yaşında ve uzun yol gemi kaptanı yaş farkı var daha önce bir birlikteliği olmuş 5 yaşında dünya tatlısı bir kızı var (babaannesiyle yaşıyor şuan) annesi yabancı yurtdışında uzun yıllardır kızını görmüyor ve bağlantı kurmuyor Evlilik teklifi aldım 3. Ayımızda kabul ettim ama yaşanmışlıklardan dolayı psikolojik olarak çok yıpranmış zor süreçlerden geçmiş bir insan hep ailesi için çalışmış çabalamış bütün hayatını onlara adamış ve bu yorgunluğunu ister istemez banada yansıtıyor ben onu çok seviyorum bu zorlukların hepsininin üstesinden sevgim saygım gelir diye düşünüyorum yanılıyormuyum bilmiyorum sanırım biraz dertleşmeye ihtiyacım var…

Tek taraflı bir çaba olacaksa maalesef sevgi her şeyin üstesinden gelmiyor. Ancak karşınızdaki insan sizin kadar fedakarlık yapabilecek biriyse bir şekilde her sorun çözülüyor.
Şu anlattığınız kadarıyla yaş farkı, daha önce evlilik yapması, kızının olması falan bir problem değil. Yani eski eşiyle de bir diyalog yok diyorsunuz kıskançlık durumu vs olması da imkansız.
Ancak uzun yol gemi kaptanı olması konusunu iyice düşünün derim. Herkesin kaldırabileceği bir yük değil. Sürekli uzun mesafe ilişkisi yaşamak, kimi zaman bulunduğu bölgeye göre ulaşamamak, hastalandığınızda yanınızda olamaması, belki ileride hamilelik dönemini yalnız geçirmeniz ya da çocuğunuzu tek başına büyütecek olmanız vs hepsini iyi değerlendirin.
Hee bunları aman sakın, uzak dur diye söylemiyorum, pek ala bu şekilde yaşayan insanlar var. Ancak herkese göre bir hayat tarzı değil, üstelik daha 6 aylık bir ilişki. Uzun süreli bir özlem durumu yaşamamışsınızdır henüz

Uzak dur derim
Gemi kaptanı ise onla senede çok az birlikte yaşarsın
Kızı niye babannede yaşıyor bu da eksi puan bence ya annede ya babada yaşamalı
Yaşadıklarından dolayı ruh hali bozuk diyorsun sen daha 27 yasında birisin ve 3 ayda evlenme teklifi etmiş kaçırmamak ister gibi
Hiç girme o toplara
Adam gemi kaptanı çocuğa bakamaz ki

Her şeyden kasıt yaş farkı, çocuğu olması ve evden uzak olacak olması mı? Eğer öyleyse bu durumlar kimisine göre avantaj kimisine göre dezavantajdır. Mesela kuzenim çocuk doğurmak istemiyordu, kızı olan bir adamla evlendi kendisinden de çocuk talep etmesin diye.
Genelde çocuğu olan kişilerle ilişkiye kuşkuyla bakılıyor burada. Neden bilemiyorum. Bana göre hazır bir çocuğun daha oluyor zaten annesi de çok ilgilenmiyormuş yani çocuk anne figürü olarak babasının eşini kabul etmeye müsait. Bu artı olarak da görülebilir. Birini kendi çocuğumuz kabul etmemiz için doğurmamız gerektiğine asla inanmıyorum. Yaş farkı da kişiye göre değişir bazı kişiler mentalite olarak kendi akranlarına degil bir önceki ya da sonraki kuşağa daha çok benzeyebiliyorlar. Is seyahatleri de nereden bakıldığında göre artı da eksi de getirebilir. Her ilişkinin dinamiği başkadır.

Merhaba ben 27 yaşında bir genç kızım işimde gücümdeyim arkadaş vasıtasıyla şuanki erkek arkadaşımla tanıştık yaklaşık 6 ay oldu birlikteyiz kendisi 38 yaşında ve uzun yol gemi kaptanı yaş farkı var daha önce bir birlikteliği olmuş 5 yaşında dünya tatlısı bir kızı var (babaannesiyle yaşıyor şuan) annesi yabancı yurtdışında uzun yıllardır kızını görmüyor ve bağlantı kurmuyor Evlilik teklifi aldım 3. Ayımızda kabul ettim ama yaşanmışlıklardan dolayı psikolojik olarak çok yıpranmış zor süreçlerden geçmiş bir insan hep ailesi için çalışmış çabalamış bütün hayatını onlara adamış ve bu yorgunluğunu ister istemez banada yansıtıyor ben onu çok seviyorum bu zorlukların hepsininin üstesinden sevgim saygım gelir diye düşünüyorum yanılıyormuyum bilmiyorum sanırım biraz dertleşmeye ihtiyacım var…
Gencecik kadınsın ne işin var çoluklu çocuklu kart adamla anlamıyorum ki. Üstelik ha var ha yok.gemi bilmemnesiymiş.o kadar mı yokluktasınız anlamıyorum ki. Hiç kibar kibar afili yorumlar yapıp, edebiyat parçalayamayacağım valla.aklını başına topla ya. Bu nedir ? Kendine yakıştırıyor musun şimdi bu durumu ? Anan seni nasıl pataklamıyor anlamıyorum.

Yorumların hepsini okudum. Herkese de katılıyorum. Ama ben başka bir şey yazacağım. Neden bosanmis bir kadın bekar bir erkekle evlenmek isteyince toplum kıyameti koparıyor da bosanmis üstelik çocuklu bir adamla bekar bir kadın çok rahat evlenebiliyor ve kimse gık demiyor. Bekar bir kadın neden çocuk sorumluluğu alsın? Bu adam neden dengi biri ile görüşmez? 6 aylık bir çocuğu anne neden bırakıp gider? Bunlar sorulması gereken sorular. Sevgi evet her şeyin üstesinden gelebilir. Ama şartlar eşit olursa ve kişiler birbirlerine gerçekten bağlı ise gelir. Amma velakin bu adam sizi bulmuş hazır kaçırmak istememiş. Hemen evlenme teklifi etmiş. Çünkü ortada bir sabi var ve ona bakacak biri lazım
Sizce gık denmemiş hali mi ?

senin yerinde olsam evlenmezdim ama senin yerinde değilim seviyorsan bilemicem. seven insana ne desek boş zaten yaşamadan akıllanmıyor insan

Görümcem kendisinden 12 yaş büyük uzak gemi kaptanıyla yaklaşık 25 yıldır evli. Üniversiteye giden bir çocuğu var. Hayatı boyunca çocuğun bütün sorumluluğu annede olmuş. Hasta olduğu zamanlarda geceleri hastaneye götürme serüvenlerini anlatır hep. Pek çok zorluk yaşamış sadece ekonomik olarak rahat olmuş. Eşi Bir kaç yıldır emekli oldu kadın o kadar soğumuş ki eşi yazlıkta yaşıyor. Görümcem de çocuğu ile şehirde yaşıyor.

Sizin şartlarınız mevcut bir çocuk nedeniyle daha zor olacak gibi görünüyor. Sevgi herşeyin üstesinden gelemeyebiliyor bazen…

Bir şeyden çok eminiz bu kaptanların maddiyatının çok iyi olduğu..
Çocuğun annesi nasıl yıldı ki para her şeyin. üstesinden gelmiyor diye adamı boşadı..
Para gelmiyorsa sevgi mi gelecek 😂😂

E çünkü kızlarımız olaylara sevgi her şeyin üstünden gelir gözüyle bakıp hiç mantiklarini kullanmıyorlar. Erkekler öyle mi ? Mantiklariyla bakıyorlar adam bakmış bekar sorumluluk kitleyecegi bir kız yapıştırımis evlilik teklifini . Kızın ailesinin de gönlünün olacağını sanmıyorum
Olmadı zaten çok çabaladık birlikte herkes kabullendi bir şekilde tek sıkıntı yaratan abim şuan biraz daha sakinleşti tabi zamanla açıkcası kayıvalidem çocuğu hiç ama hiç vermek istemiyor onu benden alırsanız yaşayamam diyor sözlümde sen kendi çocuklarını yaptıktan sonra hala onu sevebilirsen evet bizimle yaşayabilir ama buna asla seni zorlamam diyor

Gemicilere güvenmiyorum. Uzun süre eşten ayrı kaldıkları için cinsellik için aldatma olabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back