severek evlenmek

dilek123

Guru
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
30
0
evlilik aski öldürürmü sizce,severek evlenipte mutsuz bir evlilik sürdüren kac kadin var kimbilir aramizda...siz nasil evlendiniz ve neden mutsuzsunuz ne degisti evlenincefisfisfis

işte ben buna çok karşıyım sevgiliyken farklı göstermekden biz sevgiliyken benim en doğal hallerimi görmüştür yurtta kalıyodum o geldiğinde saçım başım dağınık karşılıyodum falan yani her zaman aynı şekilde olmayabilirsin o yüzden doğal olmakdan yanayım
doğal olduğumuz için birbirimize şimdi hiç zorluk çekmiyoruz

dilek125 arkadasim sen mutsuzsun herhelde sözlerinden bu anlasiliyor. ask bambaska birseydir eger gercek asksa yerini sevgiye ve saygiya birakir askin bitmesinin evlilikle falan bir ilgisi yok bence elbette evlendigin zaman bir arada oturuyorsun ve onu daha yakindan taniyorsun belkide daha önce hic göremedigin taraflarini görüyorsun hosuna gitmiyor ve sogukluk basliyor. ama bir insani sevmek onu herseyiyle kabul etmektir. mutluluklar canim

severek evlendim
hiçde pişman olmadım çünkü eşimle çok mutluyum
daha önce çıkarken nasıldı şimdide öyle hata daha iyi ve yumuşak
sevmeyerek evlenmek bana göre değil zaten

severek evlendim bende...halada çok seviyorum ilk gün ki gibi..oda beni çok seviyor..ama şöyle bir durum var tabii severek evlenince beklentiler daha fazla oluyor..umduğun gibi olmayınca da hayal kırıklığına uğrayabiliyorsun..ama zamanla geçti bizimkisi..şimdi birbirimizi olduğumuz gibi kabullendik..ve çok mutluyuz..bence biraz şans biraz da kendi elinde mutlu olmak...severek ,mantık,görücü nebileyim bence herkes aynı şansı yada şanssızlığı yaşayabilir..yani mantık evliliği yapıpta mutsuz olan var,görücü usulüyle evlenipte çok mutlu olan var...ALLAH herşeyin hayırlısını versin hakkımızda..:eek:

buyuk konusmayayım ama
mantik olarak uyan ama sevmedigim, icimi kipir kipir edemeyen biriyle yapamam
evlensem de uzun surmez bence
asklarin bitmesinde de en buyuk etkenin su oldugunu dusunuyorum; erkekler merak ediyorlar evlenmeden once kadinlari, bazi seyler gizemli kaliyor, ayni evde de olmayinca ozlem aski tetikliyor...ama evlenince hergun gorudugu icin bunlar olmuyor...askin bitmesinde bence en buyuk etken erkekler

Benim dayımla eşide severek evlendiler...
6 yıl kadar falan flört ettiler...

Şuandada cok mutlulular maşallah:1hug::nazar:

Kişilerin birbirlerine olan saygısı sevgisi ön planda olmalı evlilikte.
Ayrıca şimdi evliliklerin %50'sini maddiyat alıyor.:1closedeyes:
Maneviyat arka sıralardagamyoncuiremsu

severek veya görücü usulü diye değerlendirmemek gerekir olayı :1no2:
eğer nişanlılık veya flört döneminde saygıyı bitirirsek evlilikte o şekilde gidiyor
saygı olmayınca :mymeka: ne aşk kalıyor nede sevgi

saygı yitirilmedikten sonra sevgi ve heyecana hiç bişey olmaz..
saygı ; sevgi ve heyecan getirir kaydirigubbakcemile2

bende severek evlendim allah bozmasın şimdi de çok seviyorum eşimi ve eşimde değişen en ufacık birşey olmadı aynı flört ederken ki gibi allaha şükür. allahım herkesi mutlu etsin.

Evlilik aşkı öldürmez bence OLDURUR;ARTIRIR;PEKİŞTİRİR...Bu mantık aile ve toplum düzenini ahlak mefhumunu parçalamak için ortaya atılmış fikrimce..İnsanların bencil kaba ve düşüncesiz hareketleri öldürür aşkı Bilakis evlilik birbirlerine tatlı davranabilen kişiler arasında sevgi var eder.“İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp, aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi O’nun (varlığının ve kudretinin belgeleri olan) ayetlerdir”
Eşler arasındaki ilişki karşılıklı olarak bedeni ve ruhi yönden sükun bulmaktır. Ruhen sükun bulabilmek için,ruhen anlaşmak,yani karşılıklı muhabbet ve rahmet gerekli.Allah’ın eşler arasında yanlızca gençliklerine has bir sevgi,ilgi ve bağlılık değil,bütün hayatları boyunca sürecek sevgi ve şefkati var etmiş olması ne kadar güzel.Birbirlerine saygı duymayanlar;aralarındaki sevgi,muhabbet ve rahmeti mezara kadar muhafaza edemezler.Son nefeslerine kadar birbirlerinin elini sevgiyle tutabilmek bahtiyarlığına ulaşamazlar.Çünkü aşkın sürdürülebilmesi için korunması,özen gösterilmesi lazım
Kısacası /sevdiğinin elinden ve dilinden kendisine bir zarar gelmeyeceği konusunda emin olmayı gerektirir.Eğer birçok evli çift bu güzellikleri yaşayamıyorlarsa bu, evliliğin değil o kişilerin suçudur.
Severek evlendik;Allahın nasibi ve rızası ile..İyi ki de evlenmişiz herkese tatlı evlilikler nasip olsun...Unutmayın ki bazı şeyler sizi elinizde;evliliğinizi güçlendirmek;Güller bahçesine dönüştürmek sizin elinizde..

arkadaşlar biz hep diyoruz ya erkekler evlendikten sonra çok değişiyor diye.aslında böyle değil durum.erkekler evlendikten sonra değişmiyor tam tersine aslına dönüyor.yani onlar çıkarken,sözlüyken ,nişanlıyken yani evlenmeden önce bize kendilerini olduklarından farklı gösteriyorlar.onlar aslında kadınların ne istediğini çok iyi biliyorlar ve gönlümüzü kazanana kadar hepsini uyguluyorlar.evlendikten sonra istediklerini elde etmiş olmanın verdiği rahatlıkla aslına dönüyor hepsi ve artık bizim için çaba harcamıyorlar.

erkekleri oldukları gibi kabul eder ve onların doğasının bizden çok farklı olduğunu düşünürsek.onlardan fazlaca ilgi iltifat sürprizler v.s beklemeden onların iyi taraflarını görürsek problem olmaz sanırım.

bence biz kadınlar hep filmlerdeki gibi bi hayat ve evlilik bekliyoruz ama gerçek hayat çok farklı.belki romantik türk filmleriyle büyüdüğümüz için ve o film karakterlerinin yerinde olduğumuz pembe düşlerimiz yüzünden böyleyiz.

bence evlilikte karşılıklı sevgi ve saygı,koşulsuz güven varsa o evlilik mükemmel bir evliliktir.ve o koca doğru kocadır.eşlerimizin kıymetini bilelim.ve kendi doymakbilmeyen egolarımız ve kaprislerimiz yüzünden mutluluğumuzu gölgelemeyelim.

Evlilik aşkı öldürmez bence.
Aşkın ölüm zamanı evliliğe denk gelmişse bunu evliliğe değilde aşkın gücüne bağlamak gerekir.
Zamanla alışkanlıkda girer evliliğin içine .
Aşkla alışkanlık yoğurulur ve kopmaz bir bağ haline gelir.
Bu bakış açısı bence sadece bir kuruntudan ibarettir.

severek evlendik tabiki aşk bitmeye mahkum bir duygu kim diyebilir eşimin tenine dokununca heyecandan ölüyorum (en az 3 yıl evli olanlar için)

aşk her zaman var ama,iiki insan aynı evi paylaşınca şartlar ve sorumluluklar değişir.evliliğ alışmak zaman ister.ama aşk ölmez canım.

sevdim, evlendim ve mutluyuum...:asigim:
birbirimizi anlayabildiğimizi düşünüyorum ve gereksiz ayrıntılarla birbirimizi yormadığımızı...
sonra sevgiyi sorgulamıyoruz sadece yaşıyoruz...
beklentilerimizi asgari düzeyde tutuyoruz...
ve kendi hayatlarımıza saygılıyız...
tartışmalarımız olduğunda da uzatmayız..
böyle iyiyiz..
kaydirigubbakcemile5

aşk belli bir süre sonra biten bi duygu deil bence
insan nasıl havaya suya ihtiyaç duyar işde sevinde de sevdigine öle ihtiyaç duyar
evelenince biten duyguyu şu an tam bilemem (daha bekar oldugum için)
ama tahminime göre erkeklerin kadını elde etme arzusu bu
yani evlenince elde edince hevesi bitiyor tadını almış oluyo
ama sevgi var ise
sevmekye devam edilir....

ben de severek evlendim,aşık olduk ilk görüşte.en umutsuz en güvensiz en saçma sapan zamanımda çıktı karşıma.kimseyle görümeyen ben onu görünce evet dedim bu çocuk benim hayatım olacak.yemin ederim böyle dedim.içim eridi,o da aynı şekilde.hala aynıyız 2 sene oldu.ben onu daha çok seviyorum kalbim hala deli gibi atıyor eşima bakınca.evlenince bence daha çok yoğun oluyor her şey.bikaç ayda nişanlandık,evlendik.herşey çok ani oldu ama ben hep şunu diyorum keşke daha önce tanışsaydık ve evlenseydik.evlilik aşkı öldürmüyor aksine,arttırıyor.:asigim:Şeniz

X