sevdiginiz ama ailenizin istemedigi birinden ayrılmak ne kadar dogru

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
45
Kocaeli
mutlaka bu olay birilerinin basına gelmiştir gelmese bile en azından bu konuda bir fikri vardır aileniz istemiyor sevdiginiz insanı fakat siz cok seviyorsunuz ailem istiyor ayrılmalıyım der o kişiyi arkanızda bırakırmısınız.... bu soru cok sorulmustur biliyorum ama benim asıl sormak istedigim su cogunlukla herkes evet ailem daha onemli bırakırım der peki nerde kalır sevgi ask aynı durum biz kızların basına gelse ailesi istemedi diye terkedilen biz olsak tepkimiz hep daha farklı olur neden

beni büyütmüş aileme aşk sevgi yüzünden sırt dönemem,canım acısa da ailemin sözünü dinlerdim bir bildikleri var diye düşünürdüm,ailenin yerine başka birşey konulmuyor çünkü ...

bu durumda ya ailem beni ikna etmeli ya da ben onları . ama hayat benim olduğuna göre ben onları ikna ederdim hayatımda yaşadığım gibi. eşimi benim okul durmumdan dolayı daha doğrusu evlenmem hiç istemediler. bense ne kaçmayı nede sevdiğimden vazgeçmeyi düşündüm .direndim direndim ve ailemi ikna ettim . şimdi ben gelin damatları oğul oldu :))

beniim annem bana bu konuda sunu der:
kizim oyle sevmelisin ki biz istemesek dahi o adamin pesinden gidebilmeli bizi karsina alabilmelisin.

valla ben de sasirdim.. ben onlari karsima almayi hicbir zaman dusunmedim acikcasi.. nasil kbaul ettiririm onun derdindeyim..

benim boyle bi olay gelmişti basıma anneme eger sizi benim ayrılmam gercekten cok mutlu edicekse ayrılayım ama benim mutlulugumu elimden alıcaksınız demiştim annem o zaman engel olmadı suan gayet iyi gidiyor hersey

Tabiki ailemi silip atamam ama sevdiğim kişiye inanıp,güveniyorsam sonuna kadar mücadele edip ikna etmeye çalışırım onları.
Sevipte ayrılmak diye birşey yok aslında.
Şartları bahane edip ayrılma boyutunu farklı şekilde öne sürmek bunun adı.
Sevdiğim zaman sonuna kadar direnirim elbet.
ınandığım şeylerin peşini bırakmam kesinlikle.

canım tam bu konu bana yönelik.sevdim deli gibi,olumsuz isteklerine davranışlarına olumlu gözünle baktım ve kendimi ona endeksledim.ailem hayır dedi istemedi,istiyorsan git ama bilki hergece yastıga gözü yaşlı bir baba başını koyacak.birgün araba kullanırken olmadık yerlere sapıcak.her gecem huzursuz geçicek gide biliyorsan git dedi.inanın aile çook çookk önemliiii,
çok attım tıuttum bırakmam evlenmem asla diyeee.agladım sabahlara kadar.ne yani benim aşkım sevgim yalanmıydı..hayırrr,yersiz ve zamansız birşeymiş.nasip degilmiş.herzaman için diyorumki aile sözü önde gelsin.perşembe günü yüzük takılacak başkasınla.nasibin önüne ne göz yaşlarımız gecer nede ailemizi yok saymamız gereçer...

benim ablamında evlencegi insanı ailem istememişti anlasamayız ailesiyle olmaz dediler ablam evlendi suan 8 senelik evli gercekten mutlular annemlerde zamanında engel olduklarına pişman bence kimseyi ileriyi goremez aile veya baskası yasayıp anlamak lazım

burda önemli olan neden ailenin istemediği?? çünkü kimizaman aileler gerçekleri çocuklarından daha net görebildikleri için istedikleri gibi kimi zamanda gereksiz bi beğenmemezlik yakıştıramamazlık daha iiileri karşına çıkar olayına girebiliolar.. eğer gerçekten mutlu olacağıma inanıosam herşey yolundaysa we tek sebep ailemin o kişiyi sewmemesi ise ben sewgim için mücadele eder kesinlikle ayrılmazdım..:umursamaz:

aılem yanlıs oldugunu dusunuyorsa ben de bır oturur dusunurum yanlıs nerde dıye.Ilk ıkı sevgılımı aılem hayır dedıgı ıcın bıraktım ve ıykı de bırakmısım. Ucuncu kısıyı de ıstemedıler ama ben evlıyım ve mutluyum.yani bi yere kadar dınlenmelı kaydirigubbakcemile5

çok doğru. çünkü aileler anlıyor. nası bir tecrübedir bilmem ama anne baba anlıyor. o kişiden iyi bir eş olup olamayacağını.

Ben evlenmeye karar vericem,ailem istemicek adamı???
Nedenmiş????:uhm:
Ben kendi kararlarımı kendim veremiyor muyum?
Heeee eğer öyleyse turşumu kurabilirler şu mutfaktaki kavonuzun içine..zemuszemus

ben vazgeçmiştim...bazen...çok nadiren de olsa sorgularım yanlış mı yaptım diye...
aslında anlamsız bir sorgulama...çünkü geçmiş...bilemeyizki...belki haklıydı annem belki haksız...
ama onu hiç öyle kararlı görmemiştim hayatım boyunca...
uğraştı didindi anlattı dinelmedim...
sonra karşıma geçti ya o ya biz dedi...bidaha da o konuyu açmadı...hey gidi günler...

eşimi ailem istememişti ama şimdikk annem abimden ayırt etmio .çok sevio damadını :)) herkes ayrılın dedi ben ayrılmadımm .ayrılamazdıkk çnkü onu canımdan daha çok seviyodummm. . . .

benim annemin bana ve diğer kardeşlerime dediği tek şey vardır
sen mutlu olucağına inandıgın sürece samanlıkta yaşayacağını bilim ssana yine evlenme demem:asigim:Şeniz
çünkü annemde aşık olarak evlenmişler babamlaopuyorumnanaktan
aşkı bilen kadın anacımm:lepi:
ama hayır evlenemezsin dersede
birtürlü ikna ederdim ama sevdiğimle evlenirdim:CüvCüv:

benim de annem istememişti yaşım kücük die daha erken die we uzak die karsı cıkmıstı ama nişanlımda ben de savaştık
savaştık derken annemi karsımıza almadık annemin onu sewmesini sagladım nişanlım da kendini sewdirdi güwendirdi we şimdi annem benden cok sewio nişanlımı bazen diorum aman iiki bi oglun war dama atıldı pabucum die ama olsun birbirlerini sewmeleri hosuma gidio :asigim:

aslında iki farklı ben var geçmişime baktığımda gördüğüm...dolayısıyla sorunun iki cevabı var bende...
26 yaşımdan önce asla böyle bir şeyi göze alamazdım... ailem istemezse biterdi... ben zaten ailemi haklı çıkaracak ve vicdanımı rahatlatacak herşeyi yaparak devam ederdim hayatıma...
evet arkamda bırakırdım sevdiğim adamı kendime yalanlar uydurarak...
26 yaşımdan sonrası ve şimdiye bakarsak benim sevgime, kararıma, yüreğime saygısı olmayan her kimse dönerim ona sırtımı...
annem, babam hiç farketmez... aşkın, sevginin eksikliği insanı yer, bitirir... varlığıda hayata hayat katar... her gün aşık olmuyorum, herkese aşık olmuyorum... ve benim için o kadar değerli bir duygu ki yakaladığım ışığın peşinden giderim...

Ailem bugüne kadar aldğım kararlarda çok da fazla söz sahibi olmadılar (birkaç şey dışında) Ama böyle büyük bir kararda bana zıt bir fikir üreteceklerini sanmıyorum.. Benim göremediğim yanlış bir taraf görürlerse, bunu benimle paylaşırlarsa ve benim de kafam dank ederse sevgili falan görmez gözüm.. Ama bana mantıklı bir açıklama getirmezlerse ve sadece ayrılmamı istediklerini söylerlerse o zaman kendi bildiğimi okurum..

aynen sizin söylediğiniz gibi yapardım...
yapmayı da düşünüyorum

bu benimde basima geldi 1 yil ugrastik ailemi ikna etmek icin, üstelik sadece ailem degil cevrem de karsi cikti. farkli kültürmüs, anlasamazmisiz, uyusmuyormusuz vs vs vs...
en sonunda babam arayip oglum sen simdi bizim cocugu gercekten istiyor musun diye sordu. esimde evet istiyorum deyince, verdim gitti dedi ve mutlu son.
ben ailemi ikna etmeye calistim, cocuk olmadigimi, bu kisiyi senelerdir tanidigimi, bir yanlisini görmedigimi, üstelik aramizda bisey yokken de taniyordum ve asik degildim o zaman ona. ama sorsalardi bana cok efendi biri derdim.
simdi annem aman kizim iyi bak ogluma diyip duruyor. bende anneme hep damadin annesi bayan diye takiliyorum. babamla maca gidiyorlar. benim erkek kardesim yok ve ailemizin oglu oldu resmen esim. kardesime abilik yapiyor.
yani sözün özü, aile ikna edilecek kadar ugrasmali. kacmak cözüm degil cünkü. kacmazdim asla. cünkü ailemi ikna edebilecegimi biliyordum. esime de yanlis yapmayacagi konusunda güvenim sonsuzdu. yanildigimi hic görmedim, Allah göstermesin de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…