• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğimin kardeşi

Maşallah, ilk önce Anne şimdi kardeş sırada kim var acaba kimi kestirdiniz göze ?

Sizin inadınız ailenizi bağlar, bu durumda başkalarından hıncınızı çıkaramazsınız hoş onuda siz yapmıyormuşsunuz ya, sevgili arada maşa olmuş.

Haddinden fazla haksızsınız hemde, anneniz taraflı bakmış !

Işim gereği bu ara ögretmenlerle vakit gecirmek zorunda kaldim. Yaşım 40 a yakin. Bizim öğretmenlerimiz bize hiç; bana saygi gostereceksiniz!! Göstermek zorundasiniz !! Demezlerdi. Bizler zaten gosterirdik. Saygi ogretilinebilinen bir duygu degildir. Birkaç yeni nesil ogretmenle de çalışmak zorunda kaldım. Maalesef ayni sizin tavirlarinizdalar. Nasil bir egitim aliyorsaniz ogrenim hayatinizda. Öğretmen oldugunuz icin arti arti bir saygi beklentiniz var, neden??? Ki o sizin, sizin tabirinizle eş adayinizin kardeşi öğrenciniz degil. Ayrica bana gore ve bir cok kisinin dusuncesine gore ortada bir saygisizlik olmamasina ragmen. Konuyu okudugumda ilk aklima gelen cevap SAYGI HAKEDILIR oldu. Bu kadar kibir bir insan için de bir öğretmen için de çok fazla.

Haksızsınız, sizin de özür mesajı atmanız gerekir sevgilinizin kardeşine.
'Sen bilin' cümlesine bu kadar sinirlenmeniz cidden saçma.
Bir de beni karşılayabilirdi derken ne demek istedinniz? Zili çalınca kapıyı zaten açmayacak mı? Evinizden mi almalıydı sizi??

İyi geceler arkadaşlar. Tam bir dert degil ama ben bir sey yaptim doğru mu yaptım yanlış mi bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var bir anlik sinirle sevdigimle kardesini kavga ettirdim. Az önce bir arkadaşımla konuşurken anlattım yanlış yaptığımı ssöyledi annem ise doğru yapmışsın dedi. Konum kısaca şu.
Ben biraz dik başlı bir insanım yani nasil diyeyim biraz inadimdir. Sevdiğimin ailesi de olsa cekinmeden cevabı veririm. Bu konuda bir kez sorun yaşamıştım kaynana adayimla ama sonrasinda benden özür dilemişti oglundan da tepki görünce .ben de uzaklasinca ilk zamanlar sonrasinda böyle bir sey yasanmadi iyidir huyuma suyuma gider arar ssorar sag olsun.
Bugun eerkek aarkadaşımla görüşecektik ama kkesin degildi benim çıkma durumum haber verecegim dedim. İste derslerim oluyor öğretmenim, biraz yogun oluyorum son zamanlarda ihmal ettim evde haber bekliyordu sinirlendi telefonunu kapatti. Ben de kiyamadim hazirlandim çıkayım dedim. Evden çıkmadan erkek arkadasimin kardesine mesaj attim. "Abini uyandirir misin canim gorusecektik telefonu kapali ulasamadim" dedim. "Ben ugrasamam, uyuyor, kalkmaz, huyu kötü bu konuda" dedi. Ben de : " ben gelsem acar misin kapiyi, ben uyandiririm" dedim. Cevap olarak yasinin benden küçük olmasina ragmen " sen bilin " yazmis. Erkek arkadasim da genelde tek gitmemi istemez. Oyle durumlarda kardesinden icin beni karsilamasini tembihler. Bu sekilde mesaj atinca "git abini uyandir !" Yazdim. "Ben uyandiramam, bana kizar, sonra kötü olursunuz. Huyu kötü, ugrasamam" gibi devam etti. NE KADAR ZOR OLABİLİR ABİ KALK X ABLA GELİYORMUS demek dedim cok sinirlendim. Erkek arkadasim uyaninca da direk anlattim sinirden gelecektim kardesinin yüzüne gelmedim böyle davrandi bana saygisiz dedim. Şaşırdı önce. Bu konuda sana laf soylettirmem biliyorsun dedi. Sen bilin ne demek dedi. İnsan karsilar sen onun yengesi olacaksin dedi. Taviz vermem dedi. Simdi bu sekilde saygisizlik yyaparsa ilerde daha kötü olur dedim. Gitmis kızmış, bana ozur mesaji atmis ne kadar icten bilmiyorum ama kendimi kötü hissettim. Bir daha x ablanla ööyle konusma, saygili ol, ona yapılan saygisizlik bana yapılan saygisizliktir, kafani kirarim falan demis. Ben konus demedim aslinda bana saygili olmayi ogret dedim bekle konuscam dedi gitmis kizmis iyice. Anneside duymustur. Sanki doldurmus gibi hissettim ama bana o sekilde davranmasi da zoruma gitti. Sizce doğru mu yaptim soylemekle ? Kötü duruma düşer miyim? Haklı mıyım sizce tavrı hosuma gitmedi. Sonucta ben surekli iclerindeyim, yabanci uzak birisi de degilim. Bazen benim evime falan bu bahsettigim kardesiyle cicek gonderir hediye yollar. Kendisi işte olduğunda. Mayis ayida nisan düşünüyoruz. Yine beni iste ogullarina dedigini yaptiran birisi olarak görüp yok dik basli ffalan diye bir kere olmuştu düşünmezler umarim. Çünkü 2 senedir hic sorun yasamamistim benim huyuma suyuma gidiyorlardi erkek arkadasim tepki veriyor bana laf ettirmiyor diye. Bu anlattigim kardesi de bazen abisine tepki gosterir, dalga gectigi olurdu boyle light erkek gibisinden. Normalde serttir ama bana karşı böyle olup hesap vvermesi falan acaibine giderdi. Yarın dersim var düşünmekten uyuyamadim sorayim dedim. Cok uzattim özür dilerim herkesten .
Çok büyük hata yapmissiniz. Anneniz size nasip hak verdi sasirdim. Kimse sizin emrimizde degil, abisinin sevgilisi de olsaniz. Çocuk sizi uyarmis. Abimin huyu kotu demiş. Belki de.uyandirdigi zaman büyük olay oluyor evde. Kaldi ki gidip gitmemek çocuğun dediği gibi sizin bileceginiz is yanlis bir şey yazmamis. Siz gayet hadsizce usteleyip git uyandir diye emir vermissiniz. Ben sevgilinizin de anlamadim boyle basit bir konuda hele de kardeşi hakliyken onunla kavga etmiş. Valla ben olsam uç günlük kiz için kardeşine saran adama pek guvenmem. Daha evli değilsiniz, nisanli değilsiniz. Resmi bir bağ yok, ciddi bir olay yok. Hoş olsa ne olur. dediğim gibi haksiz olan sizsiniz.bence çocuktan özür dileyip kalbini alin size kinlenmesin. yarin öbür gün evlenirseniz hep yüz yüze olacaksiniz. Bir de malum erkeklerin aileleri evlenince değere biniyor. Sonra çeken siz olmayin. Hem vicdaniniz da rahat olur.

O kardeş görümce olsa baskıyı kim kurardı görürdünüz:D
Okuduğum konuda "dünya benim etrafımda dönüyor"dan başka bir şey okuyamadım. Bence kendinizi biraz frenleyin, ilişkinizi resmiyete kadar iki kişilik yaşayın. Daha nişan bile olmadan anneyle, kardeşle nasıl sıkıntılar yaşayabildiniz?

Ben sizin yaptığınızı hiç hoş karşılamadım, alıngansınız, beklentiniz fazla. İngiliz dükü falan değilsiniz. Gidersiniz evde biri varsa kapıyı açar, o kadar. Bana böyle böyle dedi diye de çekiştirmişsiniz. Erkek arkadaşınızda yaveriymiş gibi kardeşi ile. size sürekli bir şeyler yolluyormuş , motosikletsiz kurye yapmışsınız kardeşini ki, eşek kadar insan yani. Abimin eşide sizin gibi, herşeyden alınganlık yapan, nem kapan, üzerine alınan, sürekli kendi ailesi ve bizim ailemiz arasında karşılaştırma yapan bir tip, insanlar bitini seviyorlar onu sevmiyorlar, düşün durumu. Ve kimse kimsenin eşini sevmek ve saygı duymak zorunda değil. Bu konuda bir anlaşalım, abisi sizi seçti evlenmek için diye, size saygı duymak ve sevgi duymak zorunda değil kardeşi, onların aile üyesi değilsiniz, iyi davranırsanız iyi davranırlar, bugün olmasa bile yarın ,sizi tanıdıkça, aksi olursa da durum çetrefilleşir. O yüzden böyle davranarak ilişkiyi şimdiden zedelemeyin.

Para mevzusunda diyecek lafım yok, diğer insanlar söylemiş zaten. Ailesi ve parası hakkında yorum yapmayın, bu sizi ilgilendiren bir konu değil, görünen o ki maddi durumları iyi olan bir aile değil, o yüzden siz de laf etmeyin.

Bu arada erkek arkadaşınız eliniz cebinize attırmıyormus, vallahi bana hep cimriler denk geldi çıkolata bile alınsa yarısını Ödemiş bir tip olarak, aynada şu an kendime bakıyorum neyim eksik diye :)))
Su an dersteyim. Cocukla aram zaten cok iyiydi. Bende durduk yere tepki verince sasirdim. Her neyse bugun konusacagim zaten.
Bunun dışında maddi durumlarina assla laf eden birisi degilim. Herşeye tek tarafli bakmamak gerekir. 13 yasindan beri çocuklarını çalıştırıp yiyen bir aile var karsimizda. Ve hala da beklentileri olan bir aile. Ve ben buna asla sorun cikarmadim tepki göstermedim. Ki erkek arkadasim anlattiginda bile ben bu konuda ailesine ılımlı baktim. Yorumlara bastan bakarsaniz anlarsiniz zaten böyle bir yargiya varmaniz olmamis.
Tesekkurler.

Seni karşılamaları lazımmış... Niye seni karşılarken kızın başına birşey gelme ihtimali yok mu? Anası onu abisinin sevgilisine hizmetli olarak mı doğurdu? Sevgilin mühendis maaşıyla sana koruma tutsun madem.
Çocuk çocuk dediğinle aranızda 4 yaş var. Kendini de böyle gördüğünü varsayıyorum, anne ve kızkardeşin sabrına hayran kaldım, evin oğlunun hattına ısmarlama sevgi- saygı gösterileri dönüyor, abim bana sevgilisi için bağıracak ben de özür diyeceğim, Ne için? Sen bilin dediğim için:confused:
Ponçik aşkınızı aileyi huzursuz etmeden yaşayın, ayıp yaptığınız. Mesleğin gereği öğretmeyi seversin, sevgiline adaleti, haklı-haksız ayrımını, saygının kelime anlamını öğretmeni tavsiye ediyorum.

Arkadaslae tekrar belirtiyorum ANLATTİGİM KİSİ ERKEK, konunun etiketlerine bakarsaniz kayinbirader yazmisim. Kiz kardesiyle iyi anlaşıyoruz evli zaten.
Saygi kelimesini bilmesem sabaha kadar 0 uykula hata yaptigimi düşünüp uzulmezdim degil mi. Bu kadar kötü bir insanim ki yerin dibine gggirmeliyim falan. Abartiyorsunuz bence. Tamam hata yaptim AMA BU HATAMLA BENİM DOGRU KABUL ETTİGİM KUTSAL SAYDİGİM DEGERLERİ yargılayamazsiniz. Ayrica öğretmenligime laf edecek kadar nerelere geldiniz. Ne oldu siz bir hata yapinca siz kusursuzsunuz zaten kimseyi terslemiyorsunuz ama yaptiginiz meslege kadar kotueniyorsunuz oldu canim ? Boyle saçma bbir durum olabilir mi ? Hatalisin haksizsin cirkinlesmissin eyvallah. Ama tutup öğretmenligime kutsal saydigim duruma kadar konusmaniz kaba ve saygisizca. Bir hata yapinca bütün hayatta berbat bir insan mi olunuyor. Ben hatami bilesem egoist olsam icime dert olup fikir almazdim degil mi.a

Canim ilk mesajım uyandirir misin oldu. Sonra sen bilin gb sinirli cumleler kurunca oyle bir tepki verdim. Sonra ozur mesaji atinca icime dert oldu zaten :-( cirkinlik yaptim mi diye dusunuyorum. Aslinda aramizda iyiydi birlikte abisine hediye falan secerdik bana yardim edersdi kendimi uzgun hissediyorum :-(
Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum canım ama bu huyun iyi değil ani sinir ve fevri olmanın kimseye faydası Yok , ailesinin sana önyargılı olduğunu düşünüyorum , kardeşi de bir tebiyesizlik yapmamış boşu boşuna senden gıcık almıştır

Benim anladığım kadarıyla baskın karakteriniz ve abisinin baskısıyla oluşan zoraki saygı, kardesinin hoşuna gitmiyor ve o gunde hiç içinden gelmedi anlasılan karşınızda (mecazi anlamda) emir komuta durmak ve böyle umursamaz bir tavır takınmış,çünkü sen bilin yerine,tabi abla buyur gel diyebilirdi nezaketen,işte kazanılarak degilde baskıyla olusturalan saygi bi yerde ister istemez patlak veriyor,sizin şikayetiniz üzerine size olan "zoraki" saygısının dahada geriledigini düşünüyorum bununda ilerde meyvelerini yiyeceksinizdir zaten.Saygı alınmaz,kazanılır.

daha simdiden neden bu kadar itici gorunmek icin caba sarfettgnizi anlamadim. acilen sevgilinize akil fikir diliyorum. kardesinin özùr msji atmasi bi zafer degil onu da bilin. kendinizden nefret ettirmenizin zaferi olmaz. haksizsiniz. kardesine unlem isaretli emir kipli mesaj ne demek ayrica. asil siz ozur dilemeliydiniz.

Ben kardesinin yerinde olsaydim, abimi doldurur sizden ayırmaya çalışırdım.

Kızmanız gereken kisi ergen gibi yelefonu kapatıp uyuyan sevgiliniz.

Allah bu aileye sabır versin. Cift olarak zor insanlarsınz

Görümcelik damarlarım kabardı valla konuyu okuyunca.
Erkek kardeşim kız için bana kafanı kırarım diyecek ha?
Önce ben onun kafasını kırarım. :sinirli:
3 senelik değil 5 senelik sevgilisi olsun fark etmez. Biz onun bunca senelik ailesiyiz, aynı kandanız. 21 senesini bizle geçirmiş, hakettiğimiz muamele bu mu? Bu ne hadsizliktir?
Hemen yenge muhabbetleri falan da yani...:olamaz:
Çocuk bir şey de dememiş, biliyor abisinin huyunu karışmak istememiş. İlişkinizi 2 kişilik yaşayın lütfen, o çocuk size uymak zorunda değil. Yok şöyle davranacaksın yok böyle davranacaksın. Oldu canım başka, köleniz mi var sizin?

"Abini uyandirir misin canim gorusecektik telefonu kapali ulasamadim" dedim. "Ben ugrasamam, uyuyor, kalkmaz, huyu kötü bu konuda" dedi. Ben de : " ben gelsem acar misin kapiyi, ben uyandiririm" dedim. Cevap olarak yasinin benden küçük olmasina ragmen " sen bilin " yazmis. Erkek arkadasim da genelde tek gitmemi istemez. Oyle durumlarda kardesinden icin beni karsilamasini tembihler. Bu sekilde mesaj atinca "git abini uyandir !" Yazdim. "Ben uyandiramam, bana kizar, sonra kötü olursunuz. Huyu kötü, ugrasamam" gibi devam etti. NE KADAR ZOR OLABİLİR ABİ KALK X ABLA GELİYORMUS demek dedim cok sinirlendim. Erkek arkadasim uyaninca da direk anlattim sinirden gelecektim kardesinin yüzüne gelmedim böyle davrandi bana saygisiz dedim.

Über bencilce bir davranış.

Yazık o aileye.

Arkadaslar böyle sert yorumlar almak için yazmadim. Ben de eğitimciyim bir cok seyin farkindayim. Objektif yorumlar almak istedim. Çocuğun kan davasını güder gibi terslenmek icin degil. Gergindim, yogun çalışıyorum, halamin oglu kaza gecirdi kanlar icinde gordum ölümden döndü. Hassaslastim diye belirtim. Haksiz yanimin oldugunu cirkinlestigimi ve hata yapmis olabilecegimi uzgun oldugumu ve bu konuda fikirlerinizi almayi istedigimi soyledim. Objektif yorum yaptiginiz icin hatami soylediginiz icin tesekkur ettim. Zaten sabahin 8 inde dersim olmasina ragmen uyuyamamis olmam bbu durumdan dolayi. Yorumlarda da ona göre objektif olarak ignelemeden davranirsaniz sevinirim. ( igneli yorum yapan arkadaslara ithafen. Objektif sekilde haksizligimi söyleyenlere tesekkurler.)
Kendinizin böyle davranma sebepleri için sebepler buluyorsunuz.
Belki o an kızkardeşi de öyle bir durumdaydı bilemezsiniz.
Ayrıca kızkardeşini bu şekilde azarlayan bir abiye çok da güvenmezdim.
Şahsen benim 2 abim bana böyle bir şey yapsa zorla hatalı olmadığım halde özür diletse önce abilerimi sonra sevgililerini silerim. Kız yine sakinliğini korumuş. Ayrıca saygı öğretilmez, hak edilir.

Ben sana uyuz oldum. Resmen emir yağdırmışsın. Düşünüyorum da abimin sevgilisi bana böyle emir verse mahvederim onu. Kıyamet kopardı, eve adımını atamazdı direk de engellerdim.
Bi de fesatlık koymuşsun araya. Sevgilin de sorunlu belli, biri için kardeşine kızıyor. Bi akıllı adam yok mu ?
Seni saydırmak için kendi kardeşini kırandan kork. Yarın da kardeşi için seni kırar bunu unutma.

Back