• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim adam ve ablam

Ablam 28 yaşında bu yüzden ilk onun evlenmesini istiyor ailem. Hem büyük kız hemde yaşı uygun diye sanırım x e de kız aranıyor. O yüzden ablama düşündüler kesin. Ama ben bunu ablama demekten öyle çekinirimki. Bu tarz muhabbetlerimiz hiç yoktur ablamla zaten çok samimi değilizdir öyle gönül meselelerinde. Söylemezsemde çok üzüleceğim biliyorum ama işte bilmiyorum... iş bozan gibi olmak istemem ama kalbim kırık

arkadaşlar haklı kesinlikle ama kesinlikle söylemelisin
onlar evlenince durum çakılırsa tüm aile mahvolur
yıllardır diyorsun, öyle bir anda geçmez duyguların
ne yapıp yapıp ablana o adamdan hoşlandığını, elinde olmadığını söylemelisin
yoksa ileride gerçek anlamda rezil olabilirsin

söyleyemiyorsan ver benim numaramı ben söyliyeyim

Valla bende içimde tutardım büyük ihtimalle .o değilde çocuk hiç hissetmemişmi senin bakışlarını falan . Bekleyip görelim

Evet bu yüzden kendimi yanlış birşey yapmışım gini suçlu hissediyorum. Ki daha dediğiniz gibi ortada birşey yok

Kendinizi hiç suçlu hissetmeyin yaptığınız bir yanlış yok ablanızla açıkça konuşmanız gerek, kendinizi suçlu hissederseniz bunu yapamazsınız ve ilerde işler daha da zorlaşır, inşallah Allah gönlünüzdekini hayırlı kılar, size nasip eder. Üzmeyin kendinizi.

Nasil bir ailede buyudunuz de bunca cekince bunca hicap hayret gercekten. Ama hayat bu hani allahin herkese tek bi tane bahsettigi sey. Onu da car cur mu edeceksiniz utanirim soyleyemem hesabina. O zaman asik falan degilsiniz kusura bakmayin. Goz gore gore bunun olmasina izin verirseniz basiniza gelecekleri de hakediyorsunuz demektir. Azcik cesur olun. Cocuga ilani ask edin de demiyoruz bak. Sadece ablaniza durum bu bu bu eger senin de hislerin yoksa cocuga lutfen istemedigi i soyle hatta beni oner diye rica et. Ha ablan seni dinlemez de ben bu cocugu istiyorum sen ne halt edersenn et derse diye cekiniyorsan, o da ablanin helal sut emmisligi herhalde. Ben kardesim bana boyle bisi dese ( abla biz seviyoduk birbirimizi ama bi sekilde siz evlendiniz vs ) evlendikten sonra bile esimden bile vazgecerdim. Kardesini seven abla bu kadar gozu kara olur. Bi deneyin.

Bana da aile yapınız çok ilginç geldi
Nasıl bir aile ki kızlar hep uzakta olsa akraba birileriyle evleniypmuş gibi
Ben olmasam da kuzenlerim olur diye düşünmeniz
Ailelerin görücü usulü kız araması
Kızların hiç kendi çevresi olmaması
Sürekli kendi kendine gelin güvey olmalar

Bence çevrenizi biraz genişletin temel sorun bu
Bu kadar dar çevrede illaki birilerinin yolu çakışır

Daha fazla beklemeden ablanıza söyleyin hemen yoksa daha kötüye sebep olabilir.

Çevrem geniş aslında. Okulda veyahut arkadaş ortamından veya sosyal medyadan tanıştığım denemeye çalıştığım bir kaç kişi oldu ama aklım bir türlü onu unutmadı. Evet ailemde bu tarz evlilikler mevcut fakat dediğim gibi uzaktan. Ananemin devreye girme sebebide kendi akrabası olması. Çocuğun ailesini çok beğenmesi gibi gibi.. ama dediğim gibi ben bir takılı kaldım onda hiç tanışma fırsatımızda olmadı

Nasil bir ailede buyudunuz de bunca cekince bunca hicap hayret gercekten. Ama hayat bu hani allahin herkese tek bi tane bahsettigi sey. Onu da car cur mu edeceksiniz utanirim soyleyemem hesabina. O zaman asik falan degilsiniz kusura bakmayin. Goz gore gore bunun olmasina izin verirseniz basiniza gelecekleri de hakediyorsunuz demektir. Azcik cesur olun. Cocuga ilani ask edin de demiyoruz bak. Sadece ablaniza durum bu bu bu eger senin de hislerin yoksa cocuga lutfen istemedigi i soyle hatta beni oner diye rica et. Ha ablan seni dinlemez de ben bu cocugu istiyorum sen ne halt edersenn et derse diye cekiniyorsan, o da ablanin helal sut emmisligi herhalde. Ben kardesim bana boyle bisi dese ( abla biz seviyoduk birbirimizi ama bi sekilde siz evlendiniz vs ) evlendikten sonra bile esimden bile vazgecerdim. Kardesini seven abla bu kadar gozu kara olur. Bi deneyin.
Haklısınız hayata bir kere geliyoruz. Ama insanın başına böyle birşey gelince ilk düşündüğü geri çekilip susmak gibi geliyor. Sizler sayesinde bir şekilde konuşmam gerektiğini anladım.

Kendinizi hiç suçlu hissetmeyin yaptığınız bir yanlış yok ablanızla açıkça konuşmanız gerek, kendinizi suçlu hissederseniz bunu yapamazsınız ve ilerde işler daha da zorlaşır, inşallah Allah gönlünüzdekini hayırlı kılar, size nasip eder. Üzmeyin kendinizi.
Teşekkür ederim yorumunuz için, herkes için en hayırlısı olsun inşallah

++++
++++

Teşekkür ederim yorumunuz için, herkes için en hayırlısı olsun inşallah
Ablanla konuş. Ablan anlayacaktır. Hatta konuya girerken biliyosun x den hoşlanıyordum falan de. Ablan anlamazsa da araniza mesafe koyarsin. Hissi yoksa bu isi bitirmesi gerekir.

Ablanla konusamiyorsan bi tane günlük defteri al hemen. X kisisine olan duygularindan bahset. Boyle burda yazdigin gibi. Bi baskasiyla gorursem dayanamam gibisinden tarzi seyler yaz. Ve gunlügü ablanin gorup okuyabilecegi yere koy. Bir de yazdigin sayfanin arasina kalem koy sanki unutmus gibi. Gunlugu okuyup ta ablan tanismaya niyet edrrse cocukla o zaman bisey diyemem
Yemin ediyorum bu senaryoya şapka çıkarırım :KK70::KK70::KK70:

Bence ablanın ağzını yoklamalısın ve eğer olumlu bakarsa ya içine gömeceksin ya da açıkça konuşacaksın çünkü direkt duygularını söylersen ablan belki olumlu bakarsa ve evlilik olursa (ki burada karşı tarafın daha duygularını bilmiyoruz) seni kendinden ve eşinden uzak tutabilir.

Bir de birşey dikkatimi çekti; "hiç tanışmadık" yazmışsın... acaba tanımıyor olmandan dolayı karşı taraf sana cazip gelmiş olmasın? hani bir gizem söz konusu... belki tanısan arkana baklmadan kaçacaksın... bir düşün bence

ne yaptığını, sonucun ne olduğunu da yaz bize bari, merak ederiz
inşallah bugün konuşursun ablanla, çok geç olmadan

bizde ilk erkek tarafi konuyu bi çıtlatır kiz tarafina sonra kiz tarafi da ya kiza direk soyler boyle boyle biri var der ya da sizinkiler gibi bi ilkten kiza citlatalim bakalim fikri ne diye dusunurler kiz onay verirse zaten olur bu is cunku bastan bunu erkek zaten biliyodur
yani kisacasi uzgunum ama bi anneanne de durduk yere bu konuyu acmaz...
x in annesi ogluna da demistir bak filancanin kizini sana dusunuyoruz ne diyosun diye o da onay vermis ki x in annesi gidip anneannene demis bizim oglani sizin kiza dusunuyoruz demis olabilir
burda senin acele etmen gerekiyo bi ablana acıl bakalim olcagi varsa da olmaz belki ablanin hic aklinda yok boyle bisey belki hoslanmiyo o cocuktan ne malum
ama sen susar izlersen belki ablanin da gonlu kayacak o yuzden senjn acele davranman sart

Ablamla dediğim gibi bu tarz konularda hiç muhabbetimiz yoktur önceki konularımdada bahsetmiştim zaten ablamla ilişkimiz hep mesafeli hep istemediğim uzaklıktadır ama işte bilmiyorum iş bozucu olmak istemiyorum
is bozucu olmak istemiyosan yarin obur gun ablanla x i nikah masasinda gorursen ne yapcan...
hersey senin elinde sacmalama dik dur git konuc ablan sonucta ne kadar mesafe de olsa git cocuga açıl demiyoruzki
is bozmaktan bahsediyosun daha dur bakalim ablan ne dusunuyo
zaten eger ablan ve x birbirine asik da sen araya giriyosan evet islerini bozma derdik ama ortada bozulacak is yokki kendi kendine gelin guvey olma beynini yiyip kemiren seylerden kurtulmak istiyosan acele et

O çocuktan ben hoşlaniyorum ablami boşverin benim arami yapın yoksa kendimi intihar ederim de.
Yani böyle deme de gözlerinin korkmasi acisindan bi cümle gerekli.

Yazılanlara katılıyorum.

Kesinlikle ablanızla konuşun. Hemen bir şey hissediyorum demeyin de önce bir o ne düşünüyor onu anlamaya çalışın. Bir hissi yoksa begendiginizden bahsedin ve geri çevirmesini isteyin. Yarın bir gün hisleriniz bitse dahi rahat edemezsiniz.

Back
X