servis şöförü dün az kalsın beni dövüyordu ...

İşte bu ayrıntılarda çok önemli.
Adam ilk defa böyle bişey yaptıysa evliyse ve çocukları varsa yaşı büyükse farklı davranırım.
Ama 25 yasında bu profili çizen biri kurum tercihi ile işten atılmalı son damla olmalı.
Yinede siz durumu değerlendirip ztn gönderilecekse - Kesinlikle atılmalı asla affetmem demeseydiniz bu sizle ilgili kısmı olmasaydı daha güzel olurdu daha hoş olurdu.
Geçmiş olsun tekrarı olmasın sizde düşünüp daha fazla sinirinizi bozmayın.

dışarıda o kadar çok işsiz çoluğu çocuğu aç insan var ki.kimse kusura bakmasın.herkes işine sahip çıkacak.terbiyesizlik yapmayacak.erkek diye kadının üzerine yürüyüp efelenmeyi hak gören de sonucuna katlanacak.

başkasının ekmeğiyle oynamışsın diyenler siz şaka mısınız?
adam kadının üzerine yürümüş, pis pis küfürler etmiş?? bu kadın her gün servise bindiğinde onun suratını görmek zorunda mı?
iş ahlakı nerde? oruçlu diye bir kadına ağzına gelen küfürleri edebilcek mi yani o adam? orucun arkasına sığınmak bu kadar mı kolay?
oruç agresif yapıyosa, karşısındakine zarar verdiriyosa tutmayacak o zaman arkadaş o adam o orucu
adam bir özür dileyecek sorun çözülecek he.. ne güzel iş
o zaman şiddet gören kadınlar, tacize uğrayan kadınlar, öldürülen kadınlar, aldatılan kadınlar bir özürle affetsinler herşey normal seyrinde devam etsin
haddini bilmeyen insana haddini bildirmek lazım kimse kendini ağa paşa sanmasın

Soforun karisi burda heralde yoksa insan boyle vahsi ruhlu bi herifi niye savunurki. Valla cok da guzel olmus isten atilmasi. Bu adam can tasiyo patates degil. Musibet nasihat hesabi. Herkes anne evladi. Konu sahibinjn yerinde siz ya da kiziniz olabilirdi polyannaya baglamaya gerek yok.

büyüklük yapıp affetseydin diyenlere de şunu söylemek istiyorum.konu sahibi gayet büyüklük yapmış zaten.
ileri ki zamanlar da o adam anlayacak bunun ne kadar büyük bir şey olduğunu.bir daha kimseye böyle davranmaması gerektiğini öğrenecek,paranın kolay kazanılmadığını öğrenecek,yaptığı ibadeti hakkıyla yerine getirmeyi öğrenecek.
daha ne büyüklüğü yapılsın yani.

İyi etmişsiniz. Bir bayana "in ulan aşağı" diyeni bugün affederseniz yarın dayak da yersiniz. Herkes de çok vicdanlı bir biz vicdansız. Başkasının başına gelince mübarek ay, affediverseydiniz demek kolay tabi. Magandaları affeden zihniyet yüzünden kadın cinayetleri azalmıyor bu ülkede.

Konu ile dolaylı olarak alakalı ama dün akşam yaşadığım bir olayı anlatmak isterim. Akşam iftara bir saat kadar kalmıştı bir markete gittim tabi market kalabalık bir kasa açıktı sadece ,bu arada diğer kasaya bir kasiyer bayan geldi sırayla alayım dedi insanlar sıra dinler mi (!) hemen önce atılan o kasaya yanaştı. Bir müşteri bu duruma itiraz etti kasiyer hanımda kıpkırmızı olmuş bir şekilde adama itiraz etti . Bu müşteri çıktıktan sonra kasiyer başladı işte efendim ş.....z vs. vs. bu kelimeyi tam üç kere yüksek sesle kullandı. Artık dayanamadım bakın hanımefendi siz müşteriye ş....z diyemezsiniz böyle bir hakkınız yok dedim şimdi biri sizi şikayet etse işinizden atılırsınız ayrıca bu yaptığınızda çok ayıp dedim, uzatmayayım acayip sinirlendim. Ramazan ayıdır insanlar oruçludur karınları aç iftar vakti yaklaşmış hepsine amenna ama bu kimseye küfür etme veya kimsenin üzerine yürüme hakkı vermez o zaman zaten o ibadet ibadet amacından çıkar.

işten atılmasına üzülmedim, çünkü bu ona iyi bir ders olup bir daha böyle birşey yapmasını engeller. ramazan bahanesine sığınılmaz ki. zaten tuttuğu oruç da değil, madem tutamayacaksın hiç kalkışma bu işe insanların gününü zehir ettikten sonra aç kalmışsın ne önemi var..

Ne kadar anlayişsiz insanlar var. Bizim üni.deki servis soforleri ne kadar iyiydi...
Geri donup birakirlardi bile...

evet aynen öyle kaldıki işsiz filan kalmıyor zaten bizi sürekli beklettiği başka bir servisi var evli değil genç bir adam ha normal şartlarda ben uyuzluk yapsam tabi ki bunlar bahane değil işten çıkatılmak için ama ağzında kocaman bir sakız sanki evindeki insanla konuşur gibi laubali konuşmalar ben normalde hiç muhatap olmuyordum ilk defa başıma böyle birşey geldi Allaha havale ettim yine beddua etmedim ona

Servis sorumlusu onu arayıp niye böyle birşey yaptın deyince oruçluydum demiş tek bahanesi bu zaten ne kadar kolay ya oruçluyum de kurtul ki dinimizde böle birşey yok oruçluyken istediğine bağır çağır küfret hatta döv dayak at çünkü oruçlusun herşey mübah ben buna deliriyorum .Üstelik normal diğer aylarda da böyle bu adam hergün trafikte birileriyle kavga ediyor durmadan kaza tehlikesi geçiriyoruz

Ne kadar anlayişsiz insanlar var. Bizim üni.deki servis soforleri ne kadar iyiydi...
Geri donup birakirlardi bile...
Hala var öyle şöförler vardı bundan önce adamın evine çok tersti bizim güzergah yinede aylarca bizi idare etmişti sonra bunu getirdiler koca kışı dışarlarda tirtirtitreyerek bunu bekledik hep bahanesi hazır trafik var o zaman daha erken çık yok zaten o yüzden ona hakkımı helal etmiyorum bütün kış onun yüzünden hep hastaydık

saol ya nihayet birileri ne hissettiğimi anlıyor çok teşekkür ederim

bizde de öyle bir şoför vardı resmen yoldayken yandaki arabayla kavga edip mafyavari bir adamı servisimize çekti. adam kapıyı yumrukluyo aç kapıyı dövecem diye bu da yaşına bakmadan kapıyı açtı biz çığlık atıyoruz kapıyı açma yürü gidelim vs diye, adam içeri yürüdü. sonra servisteki kadınlar adamı sakinleştirdi bizim şoför yaşlı hasta boşver dedik adamı indirdik ama bizimkinin umrunda değil hala o mafya admın arksından söyleniyor bi servis dolusu insnı hiç düşünmedi ve asla da alttan almadı.
aynı adam biz servise binerken çabuk binelim diye yavş yavaş arabayı hareket ettirirdi resmen ayağımı merdivene atıyorum araba hareket ediyor kaç defa düşüyordum şikayet ediyoruz birşey olmuyor bide kendini haklı görüyordu herkes böyle biniyo kimse düşmüyo ne var diye. bunlara şimdi tek tek acıyacak mısın? herkes işini düzgün yapsın biz de akşama kadar bin türlü dert çekiyoruz küfür etsek işimizden oluruz kimsenin bir ayrıcalığı yok

Oru Oruçluyum diyince sorumlu ne cevap verdi acep çok merak ettim...

Bu kadar fevri hareket eden birinin bu tür bir işte çalışmaması daha iyi. İnsanlarla aynı ortamda bulunmayı bilmesi, nasıl davranıp nerede duracağını kestirmesi gerek. Şimdi sana yapmaz yarın bir başkasına vurur. Çıkartılması iyi olmuş, şiddet içeren davranışların özrü olmaz.

bakın konuyu iyi okumuyorsunuz vicdan azabı yapacak hiç bir durumum yok zerre üzülmedim hatta daha beter şeyler yapıcam savcılığa bildirip sonuna kadar gidicem o oruçlu beni alakadar etmez benim orucum da kimseyi alakadar etmez beni uyandırmadı diye de kimseye çemkirmedim biraz keşke düzgün anlasanız tek dediğim oda gülüyordum uyku sersemi beni niye indirmediniz ya ondan sonra ana bacı sülale ve bana o.pu k.latak seni bilmem naparımlar öyle iğrenç şeylerdiki ve bunları bağırarak anırarak söylüyordu ben en son seninle yarın görüşücez diyebildim çnkü dondum kaldım ben öyle deyince üstüme atlatı tam onunyanında otura personel arkadaşım araya girip son anda durdurdu o ana in lana arabadan diye bir depelenişi vardı neye uğradığımı şaşırdım adamın ağzından salyalar akıyordu resmen zor dediğiniz bumu yani o ana yaşadıklarımdan sonra ne yapmalıydım uzaktan konuşmak çok kolay ama vicdanım da çok rahat daha beter olsun inşallah

çok saol ama hiç vicdan azabı çekmiyorum yaşadığımı bi ben bilirim o an gözümün önünden gitmiyor hatta öfkem gittikçe artıyor neden sustum diye kendime kızıyorum böyle elimde bir sopayla adama girişmek istiyorum tek düşünebildiğim bu

Evet ettiği hakaretler için de suç duyurusunda bulunun.

aynen o bu ayı çıkaramıycaktı zaten hadi ben bayanım kesin bir erkekle kavga etse daha kötü şeyler olucaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…