servis şöförü dün az kalsın beni dövüyordu ...

Oruclu gunler geldi ya, simdi Turkiye'de kavga kiyamet gider 1 ay. Herkesin surati 5 karis masallah. Tutmayin kardesim tutamiyorsaniz. Millet acliginin acisini birbirinden cikariyor. Adi "oruc tuttum" olsun da, gerisini koyverseniz de olur. Sevapmis, hadi canim.

Birkac sayfa yorum okudum, inanamadim, kanim dondu.

Yahu kadin siddet gormus. Sozlu siddet. Biri tutmasa belki fiziksel siddet de gorecekmis. Belki katledilecekti. Daha hala "onun isten atilmasina sebep oldun" yorumlari. Saka misiniz siz ya? Tukureyim onun yapacagi ise. Biri size, sizin annenize, cocugunuza bu muameleyi yapsa acaba ne yapacaktiniz? Eyvallah, isinden olmasin mi diyecektiniz? Hadi be ordan. Sirf muhalefet olsun diye sacma sapan yorumlar. Bu kadin cinayetleri nasil isleniyor saniyorsunuz? Millet zevk olsun diye kadin katlediyor bu ulkede be. Ulan buna bir sey demeyen kadinlar bile varsa, adamlar ne yapsin? Koruyun bu canileri koruyun, ucu size degmedikce korumaya devam edin. Isinden olmusmus. Hayret bir sey ya!
Birkac ay once Ozgecan cinayetinde de dediniz mi "yazik olmus minibusculere ya, ozur dilesinler de islerine devam etsinler, girmesinler iceri" diye. Bu zihniyet bunu gerektirir cunku. Ne de olsa konudaki adamin 1 adim sonrasi belki Ozgecan olayina benzeyecekti, ama isinden olmamaliydi diyorsunuz hala. Buna canak tutan, siddeti normal, affedilesi goren kadinlar varken daha coook cinayet goruruz.
Bu adamin isten atilmasina konu sahibi degil, adamin kendi sebep olmus ayrica. Itlik yapacaksa sonucuna katlanacak. Yok oyle. Colugu cocugunu varsa da adam gibi calisacak. Yoksa yerine adam gibi calisacak adam cok. Kuralsiz kanunsuz yerde boyle vicdana kalinirsa boyle olur. Bu adamlar o yuzden istedigine saldiriyor zaten, birileri gereksiz merhamet gosterdigi icin. 1 kere kovulur, 2 kere kovulur, sonra 2 kere dusunur elaleme saldirmaya. Isinden olmasin bilmemne diye affedildikce at kosturuyorlar. Vicdan muhabbeti edene kadar biraz da mantiktan, adaletten bahsetsek keske bu sitede.

gülerek söylediyseniz adam küfürler hakaretler yagdırmaz.bence siz de altta kalmamışsınız olay öyle büyümüş..
adam haksız nolursa olsun bu tavrı sergilememliydi ama işten atılacak kadar olmamalıydı bence.

önce insan kendine bakmalı uyuyakalsam ben önce kendimi suçlarm nasıl uyudum nasıl kaçırıdm diye alakasız yerlere çekmeyin konuyu burdan şimdi siyasetede gidersiniz .

Serviste uyuyakaldı iseniz , müsait bir yerde söylersiniz güzergah içinde inersiniz. Durağı kaçırıp kaçırmamak sizi bağlar.
Uyuyakalmakla yaşanan durum arasında nasıl bir bağlantı kurabildiniz ?

özür diletseydi yine de böyle bir ayda işten atılması yersiz olmuş gereken tepkiyi verseydi ama attırmasaymış

Kurumlar servis hizmeti aldıklarında , kimseyi tek bir kişinin lafıyla işten atmıyorlar servis taşımacılığında. Olay o servisi kullanan tüm personele soruluyor ve dinleniyor.

Şoför haklı , personel haksız olduğu durumlarda oluyor. Bu tarz durumlarda şoförün güzergahına dahi dokunulmuyor.

gülerek söylediyseniz adam küfürler hakaretler yagdırmaz.bence siz de altta kalmamışsınız olay öyle büyümüş..
adam haksız nolursa olsun bu tavrı sergilememliydi ama işten atılacak kadar olmamalıydı bence.

Ülkede işsizlik almış başını yürümüş. Sorsam belki sizin çevrenizde dahi çok dürüst ,namuslu diye tabir ettiğiniz ancak işsiz insanlar vardır. Şimdi , bir işi gerçekten düzgünce ve layıkıyla yapabilecek insanlar işsiz iken bu adamın yaptıkları nedeniyle!!!! işsiz kalması , belki diğer insanlardan birinin iş sahibi olmasını sağlar.

İşsiz kalmış vah vah demesi kolay. Yeri gelir serviste son personelsindir , veya diğer arkadaşlar mesaidedir , tüm trafikte şoförle teke tek gidersin. Ne yapacaksın böyle bir durumda ? Elin çantanda , gözün yolda , tetikte mi bekleyeceksin ?Kurum , böyle bir adamla personel taşıtsa idi hata olurdu.

Sıradaki haber özür dilesin , geçer yazan arkadaşlara gelsin.

Zihinsel engelli genci döven polisler: 'Yanlışlıkla Dövdük, Özür Dileriz'
Elazığ'da, zihinsel engelli bir genç okuldan eve dönerken sivil polisler tarafından dövüldü. Polisler sağ gözünde yüzde 80 görme kaybı oluşan gencin annesine "Yanlışlıkla dövdük özür dileriz" dedi.
cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 19 Haziran 2015 Cuma
28.jpg

Elazığ'da 23 yaşındaki zihinsel engelli Bilal Aydıngöz, okuldan eve doğru gittiği sırada bazı şüphelileri arayan sivil polisler tarafından durdurularak dövüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinde ve yüzünde morluklar oluşan Aydıngöz daha sonra polisler tarafından Merkez Polis Amirliği'ne götürüldü.
Engelli gencin, o bölgede bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz'ün oğlu olduğunun anlaşılması üzerine haber verilen baba Aydıngöz, karakola gelerek aldığı oğlunu hastaneye götürdü.
"Gözde yüzde 80 görme kaybı mevcuttur"
Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Bilal Aydıngöz'ü muayene eden doktorlar, "Sağ göz etrafında darbe bağlı hematon, 5x5 cm kan toplanma, göz içinde hücrelerde kanama, göz iç duvarı kemiğinde kırık, gözde yüzde 80 görme kaybı mevcuttur" şeklinde rapor verdi.
Alınan raporun ardından anne Kibriye Aydıngöz, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, oğullarını döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
"Yerde tekmelediler"
Yunus ekiplerinin kendisinin durdurduktan sonra gelen sivil polis ekiplerinin dövdüğünü söyleyen Bilal Aydıngöz, "Gelen sivil polis vurmaya başladı, yerde de tekmelediler. Sonra ekip otosuna attılar, karakola götürdüler beni. Buz verdiler ellerim titriyordu, tutamadım" dedi.
"Yanlışlıkla vurduk özür dileriz"
Oğlunun hiç bir olaya karışmadığını kaydeden Kibriye Aydıngöz, şunları anlattı: "Oğlum okuldan eve gelirken, bunlar başkalarını arıyorlarmış, oğlum da kaldırımda yürüyormuş. Polis geldi bana dedi ki, 'Teyze valla biz yanlışlıkla vurduk, özür dileriz. Karakola baskın yapan çocuklar vardı, biz onları kovalıyorduk, yanlışlıkla vurduk' dediler. Bilal yüzde 51 zihinsel engelli. Kalp rahatsızlığı var. Bu olaydan sonra gözünde yüzde 80 görme kaybı var."
"Bir polis çocuğu olsa seferber olurlar"
Anne Kibriye Aydıngöz, şikayetten sonra oğlunu döven polisin açığa alındığının kendilerine söylendiğini ancak sadece yerinin değiştirildiğini öğrendiklerini belirterek, “Emniyet Müdürü’nden de şikayetçiyim. Merkez karakolundan, yunus ekiplerinden, o gün görevde olan ekiplerden şikayetçiyim. Benim çocuğuma bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı Emniyet Müdürü. Bir polis çocuğu olsa seferber olurlar” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ler___Yanlislikla_Dovduk__Ozur_Dileriz_.html#

Nasil bir zihniyetiniz var sizin ya! Adam ana avrat kufur etmis, yetmemis uzerine yurumus, servisten indirmis kadini. Bir ozur dilesin yeter ne demek yaa?? Valla kusura bakmayin ama bunu destekleyenler kafayi yemis, akil sagligini kaybetmis olmali. Kendinize gelin ya, siddeti desteklemek ne demek. "ama sen de kim bilir nasil duragi kacirdigini soyledin de adam o hale geldi" diyenler, kadin kotu bir bicimde kendini ifade etmis olsaydi da bu muameleyi mi haketmisti Allah askina? Adam personeli eve getirip goturmekle gorevlendirilmis, bunun sayesinde para kazaniyor. Nasil bu durumu normal kabul edip adamin ozur dilemesinin yeterli olacagini dusunuyorsunuz ya? Ortada bir hata yok, hata yanlisliklika yapilan ya da elinde olmayan sebeplerden olan bir durum sonucu olur. Mesela bu servis soforu gecerli bir sebepten yarim saat gec gelmis olsa hata yapmis olurdu ve ozur dileyerek bunu telafi ederdi. Fakat bile isteye, bilincli bir sekilde kadina siddet uygulayan, o araci da sanki kendi maliymis, kendi elindeymis gibi kullanip kadini servisten indiren biri hata yapmamistir. Asiri agresif, toplum icin potansiyel bir tehlike olan, bu iste calismaya elverissiz bir elemandir ve kesinlikle isten atilmalidir. Ne ozru Allah askina? Beter olsun pislik.

Adam küfretsin uzerime yürüsün orucmus.. Böyle insanlarn dgl calismaya topluma cıkmaya bile hakki yok..Herseyden once karsisindaki bi bayan..Ki sabah saatlerinde olmus bu olay aksam iftara yakin olsa anlarimda oruc bahanesini ..de ..iyi yapmissin arkadasm..Bu adam belki bi gun cocuklarimizin servis söförü olarak cikacak karsimiza ..isten atılmasindan ziyade asil uzucu durum bu..:\

yorumları okudum da bizim halkımız hep bu vicdanından bu hallere düşüyor... arkadaşım güzel yapmışsın. ben olsam ben de aynı ieyi yapardım. oruç tutmak demek sinirlenmek demek değil aç kalmak değil. oruç küfürden şiddetten vs den de uzak durmak demektir. istihdam yaratmışsın işte. dilerim o kişinin yerine daha çok hakeden biri alınır işe :)

Adami işten kovdurmuşsun tüh ah diyenleride anlamiyorum,adamin öyle bir kaygisi korkusu olsaydi karsisindaki savunmasiz kadina bunlari yaparmiydi
Bence dogru olani yapmişsiniz en azindan artik kimseyr böyle davranmaz bir daaha

bence olması gerekeni yapmışsınız. Böyle millete saldırarak yapacaksa yapmasın bıraksın işi..Herkes stresli ,herkesin sıkıntısı var.Birilerine saldırıp küfür etmiyoruz ama...Böyle ahlaksız kişilikler kadın olduğu zaman karşısında daha bir celalleniyorlar. Konu sahibi serviste yalnız olsaydı ne olacaktı Özgecan cinayetinin ikincisi yaşanacaktı belkide.

Şöyle bir göz gezdirdimde, adamın işsiz kalmasına üzülen ve başka ceza verilebilirdi diyenlere yani sadece kendi hislerini paylaşanlara bile burada bazı üyeler tarafından hakaretvari cümleler kurulmuş, saldırgan bir üslup kullanılmış. Yahu sizin düşüncelere ve fikirlere hatta hislere bile saygınız yok. Kime, ne diyorsunuz. Napalım hakaretvari üsluptan dolayı hatta düpedüz hakaretten dolayı sizi de bu siteden mi uzaklaştıralım. Konu sahibi konu açmış herkes kendince yorum yapmış, ne bu tahammülsüzlük

Oruclu gunler geldi ya, simdi Turkiye'de kavga kiyamet gider 1 ay. Herkesin surati 5 karis masallah. Tutmayin kardesim tutamiyorsaniz. Millet acliginin acisini birbirinden cikariyor. Adi "oruc tuttum" olsun da, gerisini koyverseniz de olur. Sevapmis, hadi canim.

Aynen

tabi o ters günündeydi ettiği tüm küfürleri ben hakettim yani dövsede haklıydı ben haketmiştim o servis şöförü ben yöneticiyim hanımefendi onun maaşını benim bankam ödüyor bizi taşısın diye bana küfretsin beni tartaklasın diye işe alınmadı bankada sözü geçen bir insanım ve iyi kide kovdurdum hiç pişman değilim bu güç elinde olmayanlara geçmiş olsun

Valla ven sizin bankada yonetici oldugunuza pek nanmiyorum. Surekli egitiminizden ve yonetici oldugunuzdan bahsetmissiniz. Ama dil bilginiz cok zayif. Cok basit kelimeleri yanlis yazmissiniz. Banka gibi biryer, surekli yazismanin ,maillesmenin yapildigi biryer oldugundan... Bilemiyorum...

Her mesajinizda " ben yoneticiyim,ven gucluyum,ben okudum" diyerek, bu davranisi,okumayan ve yonetici olmayan herkese layik bir davranis gibi anlatmis oluyorsunuz. Bu cok cirkin bir davranis ve okumus veya okumamis hicbir insan bunu hak etmez.

Ben eski bankaciyim 10 yil calistim x bir bankada. Yetkili olarak gorev yaptim en son. Yani oyle cok tepelere cikmadim. Genel mudurlukteydim ve biz de servis kullaniyorduk. Gorevli olarak calistigim bir zamanda,soforun cevredeki arabalara kufrettigini gordum. Kimse rahatsiz degildi ama ven kufurden neftet ettigim icin sikayet etyim ve o soforun cikarildigini ogrendim. Boyle olmasini istemezdim,atilmasi icin yapmamistim ama atilmisti.

Kurumsal sirketler genelde bu tarz calisanlari bunyelerinde bulundurmuyorlar. Yani sizin coook okumaniz veya coook guclu olmaniz da etkili olmustur belki ama... Bilemiyorum.

Bir de karsi tarafi dinlemek lazim. Acaba o kadar az mi tepki verdiniz. Baska seyler mi soylediniz, bilemeyiz. Burada bu kadar uzerine basa basa vurguladiginiz egitiminiz ve gucunuz yonwtici olusunuz falan filan belki oarada da en az bunun kadar vurgulanmistir ve bu cesaretle belki baska seyler aoylenerek adamin sinir katsayisini yukseltmis de labilirsiniz.

Neyse...

Olayı bir de soforden dinlemek lazım. Servis şoförü kimseyi uyandirip evine yolcu etmek zorunda değil. Siz "gülerek" sordugunuzu ancak adamın manyagin teki olduğunu söylüyorsunuz. Belki de disardan hic böyle görünmüyordur. Elbette Kabalik, terbiyesizlik kabul edilemez ama tek taraflı mıydı hepsi acaba ve sosyal statüsü bizden düşük olan insanlara daha mı acımasız yaklaşıyoruz?
ne alakası var arkadaşım. hiç bir sebep adamın bu şekilde küfür etmesini normal kılmaz.
ayrıca suçsuz bir adamı niye işten atsınlar. o zaman demekki aynı küfürler size yapılınca biz de, aynı şekilde bu küfürleri hak ettin demekki dön kendine bak dicez size

Keşke işinden etneseydiniz oda orucluymus yazık olmuş is bulmak kolay değil bu devirde.uyari felan verebilirler di hayırlısı olsun hiç kimsede küfürü hakareti haketmiyor

X