konuyu okuyunca aklıma rahmetli özgecan geldi..
burada vicdan masturbasyonu yapıp '' ama aç kalacak,işsiz kalacak evine ekmek götüremeyecek '' diyen arkadaşlar aklınıza özgecan'ı getiriniz.. o'da bir şöförün kurbanıydı. üstelik o kızcağız konu sahibi gibi şanslı da değildi canından oldu.
o katilin özgecan için '' beni çok sinirlendirdi, kavga ettik,laf söyledi kendimi kaybettim '' demesiyle bu adamın
'' oruçluydum laf söyledi,sinirlendim '' demesi arasında ne fark görüyorsunuz da vicdanınız şöför adına sızlamaya başlıyor yemin ederim anlayamıyorum.. böyle böyle güç alıp kadınları ezip dövüp katletmiyorlar mı zaten?
bugun konu sahibi arkadaş o magandayı cezalandırmasaydı yarın bir gün o şöför nasılsa korkup susuyorlar diye bir başka kadına daha kötü bir şey yapmayacak mıydı? belki yine yapacak ! belki o kadın siz olacaksınız ! konu sahibine dönüp
'' mübarek ramazan da affetmen gerekirdi '' demeniz de ayrı komedi değil mi ?
madem mübarek ramazan ayı hiç tanımadığı bir kadına ana avrat küfredip üstüne yürüyen şöföre ne demeliyiz ?
aa ama o oruçluydu değil mi ? mazereti sağlam yani. bir de erkek. idare etmesi,affetmesi gereken kadındı.neden ? adam evine ekmek götürecekti ? madem evine ekmek götürecek o zaman edepli ahlaklı insan olmayı da bilecek herkes.
kimse kimseye dayılık yapmayacak.. ekmeğini önce kendisi düşünecek.. hata yapan insanlar hatalarının bedellerini ödemedikleri için bugün bu halde değil miyiz zaten ?
neyi savundugunuza lutfen dikkat edin..
neyin vicdan muhasebesine girdiğinize de..
bugün belki arkadaşları araya girmeseydi kafası gözü patlatılan bir kadının haberini izleyecektik televizyonda?
o zaman da affetmeliydin, işinden olmamalıydı diyebilecek miydiniz ?
kimse kimseye sebep ne olursa olsun küfür edemez,şiddet uygulayamaz.bunun hiçbir affedici yanı da olamaz.
ve asıl mağdur olan insanlar için '' sen de bir şey yapmışsındır kesin '' yargısında bulunmaktan da vazgeçin.
bir gün o mağdur taraf siz de olabilirsiniz hanımlar.
konu sahibi geçmiş olsun, umarım ne siz ne de başka kadınlar bu durumla hiçbir zaman karşılaşmazlar..