- 18 Haziran 2015
- 68
- 4
- 31
adamın çocuğu yokmuş 25 yaşında başka bir servise daha bakıyormuşsiz ne kadar vicdansızsınız o adamı ekmeğinden edecek kadar sen oruçtun sahura kalktın uykun bölündü yolda uyudun o adamda oruçtur belki belki de başka bir derdi vardı at gözlüğünü çıkar masanın üzerine koy şimdi o adamın ailesini düşün çocuklarını düşün yemediğin beddua kalmış mıdır?
önce insan kendine bakmalı uyuyakalsam ben önce kendimi suçlarm nasıl uyudum nasıl kaçırıdm diye alakasız yerlere çekmeyin konuyu burdan şimdi siyasetede gidersiniz .adamın çocuğu yokmuş 25 yaşında başka bir servise daha bakıyormuş
yani ölmez merak etmeyin
ama bu kadın zırıl zırıl ağlattı yaptığı yanına kar kalmadı
peki bu adam bu kadar ağlattığı kadından aldığı bedduayı düşünecek miydi yoksa gece horul horul yatıp sahura mı kalkacaktı
bence ikincisi çok daha yüksek
bir de bu kadar üzüldünüz bu servisçiye burada aşağılanan kadına kimse zerre üzülmemiş
sorsan çok duyarlıyız hepimiz kadına şiddete son deriz hepimiz özgecanız hepimiz cansuyuzdur
siyasete falan girmek değil niyetim ama burada bir kadın aşağılanmış sözel şiddete uğramış adamın teki ayırmasa kadına bir iki de pataklarmış elinden zor almışlarönce insan kendine bakmalı uyuyakalsam ben önce kendimi suçlarm nasıl uyudum nasıl kaçırıdm diye alakasız yerlere çekmeyin konuyu burdan şimdi siyasetede gidersiniz .
özür diletseydi yine de böyle bir ayda işten atılması yersiz olmuş gereken tepkiyi verseydi ama attırmasaymışsiyasete falan girmek değil niyetim ama burada bir kadın aşağılanmış sözel şiddete uğramış adamın teki ayırmasa kadına bir iki de pataklarmış elinden zor almışlar
adam özür bile dilememiş tüm bu olanlardan sonra ne yapsaydı kadın her gün o adamla göz göze gelip işe gitmeye devam mı etseydi her gün o sinir harbiyle o gün yaşadıklarını hatırlasa mıydı
adamın o sözlerinin hepsinini yiyip yutsa mıydı
adamın tüm bu hakaretlerine yarım ağız bir özür sonra oldu da bitti maşallah yeter ki işsiz kalmasın
dışarıda ne kadar işsiz evli barklı adam var o adamlardan teki daha saygılısı gelir yapar o işi
hem şoförü biraz bile haklı olduğunu göre firma onu işten çıkarmaz başka servise verirdi
Cok iyi yapmissin, gercekten hic pismanlik duyma. Geregi buymus. Belki onu engellemeyenler olsa dayak da yiyecektin. En mantiklisi isinden olmasiydi. Ekmek parasina saygisi olmali insanin. Zorbalik yapmasi icin para vermiyorlar o adama. Isten atilmasina ben bile cok sevindim.Dün servise bindim en arkada oturuyorum oruçluydum ve gece sahura kalkığım için uykum bölünmüştü çok uykusuzdum .Uyumuşum ama ne uyuma dalmışım baya ilk defa oldu bi uyandım başka biyerdeyim uyku sersemi etrafıma baktım ve benim ineceğim yeri çoktan geçtiğimizi farkettim .Gülerek şöfere beni niye indirmediniz dedim o andan itibaren adam resmen kudurdu küfürler hakaretler Allahım şok oldum ne diyeceğimi bilemedim en son in lan arabadan in lan diye bağırarak üstüme yürüdü şöför anında otuan bir arkadaşım adamı tutmasa resmen beni dövecekti .Sonrasında ilgili kişiyi aradım ama ağlamaktan anlatamıyorum yolda insanlar bana bakıyor nasıl hıçkıra hıçkıra göğsüm ağrıdı ağlamaktan şimdi işten atıldığını öğrendim eşim annem herkes delirdi ve ben hala şoktayım hala ağlama isteğiyle doluyum oruçludum filan demiş özür dileticeklerdi ama ben asla yüzünü tekrar görmek istemiorum benden uzak tutun dedim işten atılıcak başka yolu yok dedim ve atıldı bu mübarek ramazanda bana bunu yaptırdığı içinde ondan nefret ediyorum enerjim çok düşük kendimi çok mutsuz hissediyorum ....
insanlar mı orucu
oruç mu insanları tutuyor
oruç tutmanın amacı sadece aç susuz kalmak değil ki nefsine de hakim olmaktır
bağırıp çağırıp hakaretler küfürler eden insanın orucu ne kadar geçerlidir?
Allah bilir
oruc kendine hakim olmayi da gerektirir.. sadece ac susuz kalmak degildir.. ne hakla saldirip hakaretler ediyor.. nasil korkmus, sasirmis, uzulmussundur, tahmin edebiliyorum.. isten atilmasinda bi hayır vardir belki.. isini onemsese ona gore davranirdi hem..Dün servise bindim en arkada oturuyorum oruçluydum ve gece sahura kalkığım için uykum bölünmüştü çok uykusuzdum .Uyumuşum ama ne uyuma dalmışım baya ilk defa oldu bi uyandım başka biyerdeyim uyku sersemi etrafıma baktım ve benim ineceğim yeri çoktan geçtiğimizi farkettim .Gülerek şöfere beni niye indirmediniz dedim o andan itibaren adam resmen kudurdu küfürler hakaretler Allahım şok oldum ne diyeceğimi bilemedim en son in lan arabadan in lan diye bağırarak üstüme yürüdü şöför anında otuan bir arkadaşım adamı tutmasa resmen beni dövecekti .Sonrasında ilgili kişiyi aradım ama ağlamaktan anlatamıyorum yolda insanlar bana bakıyor nasıl hıçkıra hıçkıra göğsüm ağrıdı ağlamaktan şimdi işten atıldığını öğrendim eşim annem herkes delirdi ve ben hala şoktayım hala ağlama isteğiyle doluyum oruçludum filan demiş özür dileticeklerdi ama ben asla yüzünü tekrar görmek istemiorum benden uzak tutun dedim işten atılıcak başka yolu yok dedim ve atıldı bu mübarek ramazanda bana bunu yaptırdığı içinde ondan nefret ediyorum enerjim çok düşük kendimi çok mutsuz hissediyorum ....