servis şöförü dün az kalsın beni dövüyordu ...

siz ne kadar vicdansızsınız o adamı ekmeğinden edecek kadar sen oruçtun sahura kalktın uykun bölündü yolda uyudun o adamda oruçtur belki belki de başka bir derdi vardı at gözlüğünü çıkar masanın üzerine koy şimdi o adamın ailesini düşün çocuklarını düşün yemediğin beddua kalmış mıdır?

adamın çocuğu yokmuş 25 yaşında başka bir servise daha bakıyormuş
yani ölmez merak etmeyin
ama bu kadın zırıl zırıl ağlattı yaptığı yanına kar kalmadı
peki bu adam bu kadar ağlattığı kadından aldığı bedduayı düşünecek miydi yoksa gece horul horul yatıp sahura mı kalkacaktı
bence ikincisi çok daha yüksek
bir de bu kadar üzüldünüz bu servisçiye burada aşağılanan kadına kimse zerre üzülmemiş
sorsan çok duyarlıyız hepimiz kadına şiddete son deriz hepimiz özgecanız hepimiz cansuyuzdur

önce insan kendine bakmalı uyuyakalsam ben önce kendimi suçlarm nasıl uyudum nasıl kaçırıdm diye alakasız yerlere çekmeyin konuyu burdan şimdi siyasetede gidersiniz .

önce insan kendine bakmalı uyuyakalsam ben önce kendimi suçlarm nasıl uyudum nasıl kaçırıdm diye alakasız yerlere çekmeyin konuyu burdan şimdi siyasetede gidersiniz .
siyasete falan girmek değil niyetim ama burada bir kadın aşağılanmış sözel şiddete uğramış adamın teki ayırmasa kadına bir iki de pataklarmış elinden zor almışlar
adam özür bile dilememiş tüm bu olanlardan sonra ne yapsaydı kadın her gün o adamla göz göze gelip işe gitmeye devam mı etseydi her gün o sinir harbiyle o gün yaşadıklarını hatırlasa mıydı
adamın o sözlerinin hepsinini yiyip yutsa mıydı
adamın tüm bu hakaretlerine yarım ağız bir özür sonra oldu da bitti maşallah yeter ki işsiz kalmasın
dışarıda ne kadar işsiz evli barklı adam var o adamlardan teki daha saygılısı gelir yapar o işi
hem şoförü biraz bile haklı olduğunu göre firma onu işten çıkarmaz başka servise verirdi

özür diletseydi yine de böyle bir ayda işten atılması yersiz olmuş gereken tepkiyi verseydi ama attırmasaymış

Bazi yorumlari okudukca icim acidi. Servis soforunu savunanlar neyin kafasini yasiyor acaba. Bir de sizden anne olucak, cocuk yetistireceksiniz. Her firsatta erkegi hakli cikartan zihniyetin sonucu boyle insanlar ortaya cikiyor. Konu sahibi gulerek ya da daha farkli bir uslupla soyleyebilir. Tepkisi kufur, uzerine yurume olmamali. Cok iyi yapmissiniz, biraz haddini bilmeli.

kadınlarkulübü resmen türkiyenin minyatürü gibi bir yer. bu kadar gelişmemişlik, yanlış anlaşılmış vicdan ve sapıtmış ahlakçılık başka şekilde açıklanamaz.
biri elinde tabanca size ateş etse ama kuru sıkı çıksa ya da kurşun sekse demek ki umrunuzda olmayacak canınıza kastetmiş olması. ya da birine tecavüz edecekken artık kemeri filan da çıkarmışken hatta pantolonu indirmişken hatta donunu indirmişken biri onu engellese ve yapamasa şikayet etmeyeceksiniz. gene de dönüp evinize gideceksiniz, bir anlık parlama, ama ben de hatalıyım, ramazan geldi oruçludur da bu katil/tecavüzcü şimdi en iyisi hiçbir şey olmamış gibi davranıp merhamet sandığım saçmalığımla büyükleneyim diyeceksiniz.
adamın çocuklarıymış ailesiymiş neden bu kadın onu düşünmek zorunda olsun? o adam hayvan gibi küfrederken, kadına saldırırken ve az sonra dövecekken eşini ve çocuklarını düşündü mü?
konu sahibi çok iyi yapmışsın. burdakilerin çoğu, aslında hepimiz bu ülkenin insanlıktan çıkarılmış kadınlarıyız ve maalesef kendimizi korumamak, hep sindirilmek üzere eğitildik. ama bu kadarı fazla artık yorumları bir noktadan sonra okuyamadım. kendinizden utanın hanımlar şu an şu konuda söylediklerinizden utanmıyorsanız vicdandan da bahsetmeyin.

Son düzenleme:
ay şu vicdansiz yazanlara deli oldum . ya orucun anlamı millete hakaret küfür etmek mi. sizede elin aadamı her türlü lafı saydirsim o zaman . oruç önce Allah sonra kendin için tutulur . eline diline nefsine hakim olursun . Tüm gün aç kalmak mi bunun anlamı ? bu vicdansiz diyenler aynı olayı bi yaşasinlar hay Allahım ya .

konu sahibi
Sen burda sana Yazılan destekleri daha anlayıp kavrayamıyorsun saldırıyorsun herkesin msjına üstüne üstlük seni haklı gören birçok msjı ters anlayıp çıkışıyorsun
Vallahi sabah servis şöförüyle aranda olan konuyu nasıl başladığını ancak Allah bilir
Bu anlayışla …

konuyu okuyunca aklıma rahmetli özgecan geldi..
burada vicdan masturbasyonu yapıp '' ama aç kalacak,işsiz kalacak evine ekmek götüremeyecek '' diyen arkadaşlar aklınıza özgecan'ı getiriniz.. o'da bir şöförün kurbanıydı. üstelik o kızcağız konu sahibi gibi şanslı da değildi canından oldu.

o katilin özgecan için '' beni çok sinirlendirdi, kavga ettik,laf söyledi kendimi kaybettim '' demesiyle bu adamın
'' oruçluydum laf söyledi,sinirlendim '' demesi arasında ne fark görüyorsunuz da vicdanınız şöför adına sızlamaya başlıyor yemin ederim anlayamıyorum.. böyle böyle güç alıp kadınları ezip dövüp katletmiyorlar mı zaten?
bugun konu sahibi arkadaş o magandayı cezalandırmasaydı yarın bir gün o şöför nasılsa korkup susuyorlar diye bir başka kadına daha kötü bir şey yapmayacak mıydı? belki yine yapacak ! belki o kadın siz olacaksınız ! konu sahibine dönüp
'' mübarek ramazan da affetmen gerekirdi '' demeniz de ayrı komedi değil mi ?
madem mübarek ramazan ayı hiç tanımadığı bir kadına ana avrat küfredip üstüne yürüyen şöföre ne demeliyiz ?
aa ama o oruçluydu değil mi ? mazereti sağlam yani. bir de erkek. idare etmesi,affetmesi gereken kadındı.neden ? adam evine ekmek götürecekti ? madem evine ekmek götürecek o zaman edepli ahlaklı insan olmayı da bilecek herkes.
kimse kimseye dayılık yapmayacak.. ekmeğini önce kendisi düşünecek.. hata yapan insanlar hatalarının bedellerini ödemedikleri için bugün bu halde değil miyiz zaten ?

neyi savundugunuza lutfen dikkat edin..
neyin vicdan muhasebesine girdiğinize de..
bugün belki arkadaşları araya girmeseydi kafası gözü patlatılan bir kadının haberini izleyecektik televizyonda?
o zaman da affetmeliydin, işinden olmamalıydı diyebilecek miydiniz ?

kimse kimseye sebep ne olursa olsun küfür edemez,şiddet uygulayamaz.bunun hiçbir affedici yanı da olamaz.
ve asıl mağdur olan insanlar için '' sen de bir şey yapmışsındır kesin '' yargısında bulunmaktan da vazgeçin.
bir gün o mağdur taraf siz de olabilirsiniz hanımlar.

konu sahibi geçmiş olsun, umarım ne siz ne de başka kadınlar bu durumla hiçbir zaman karşılaşmazlar..

Cok iyi yapmissin, gercekten hic pismanlik duyma. Geregi buymus. Belki onu engellemeyenler olsa dayak da yiyecektin. En mantiklisi isinden olmasiydi. Ekmek parasina saygisi olmali insanin. Zorbalik yapmasi icin para vermiyorlar o adama. Isten atilmasina ben bile cok sevindim.

İşten atılması iyi olmuş. Ben olsam dava bile açmayı düşünürdüm. Kimse insanların üzerinde istediği gibi at koşturamaz. Süründürürdüm mümkünse.

Olayı bir de soforden dinlemek lazım. Servis şoförü kimseyi uyandirip evine yolcu etmek zorunda değil. Siz "gülerek" sordugunuzu ancak adamın manyagin teki olduğunu söylüyorsunuz. Belki de disardan hic böyle görünmüyordur. Elbette Kabalik, terbiyesizlik kabul edilemez ama tek taraflı mıydı hepsi acaba ve sosyal statüsü bizden düşük olan insanlara daha mı acımasız yaklaşıyoruz?

Oh iyi yapmışsın konu sahibi bundan sonra kadına nasıl davranması gerektiğini öğrenir kimbilir bu ayı evdeki eşine çoçuklarına nasıl davranıyordur o kadarcık lafa öfke kusuyorsa vallahi acıdım evdeki ailesine evet diğer kızlar bu kadar vicdan yapmayın dün dersim vardı sınıfta iki müslümanız diğer kız bana msj çekmiş ramazandan dolayı gelemiyeceğim. Diye öğretmene söyledim adam sendemi oruçlusun diye dalga geçiyor evet dedim şoklardayım sen müslümanmısın dedi ve millet lop lop yerken güler yüzümü hiç eksik etmeyip işime devam ettim hiçbir dini olmayan öğretmen bana saygısından elindeki kahveyi gitti çöpe attı yaptığımız onca ürünün hiç birini tatmadı öğrenciler soruncada bugün yemek istemiyorum deyip gözüme bakdı evet yabancı hiçbir dine menzup olmayan öğretmen sabah 8 den 4 e kadar yemedi bunları yaptı bizim insanımızda azıcık aç kaldı oruç tutuyorya anında ayıya dönüşüyor kimse acımasın bu adama acıncak hiçbir yanı yok iyikide insanlar varmış konu sahibinin yanında olmasa sonunu düşünemiyorum

oruc kendine hakim olmayi da gerektirir.. sadece ac susuz kalmak degildir.. ne hakla saldirip hakaretler ediyor.. nasil korkmus, sasirmis, uzulmussundur, tahmin edebiliyorum.. isten atilmasinda bi hayır vardir belki.. isini onemsese ona gore davranirdi hem..

Bazı yorumlar sırf muhalefet olsun diye yazılmış....yani bazı insanların huyu bu sanırım empati yok, ilelebet muhalefet...kendi başlarına gelse yüzde yüz eminim en az sizin kadar, hatta sizden daha fazla tepki verirlerdi ama olsun burdaki muhalafet nosyonunu tamamlamak zorundalar ya....geçmiş olsun arkadaşım...o adam işten atılmakla kaldığına dua etsin.,,Anladığım kadarıyla eşin aklı başında bir adam, psikopat biri olsaydı o adam şimdi işten atılmakla kalmaz temizde bir dayak yerdi ama böyle tipler için başını belaya soktuğuna değmez...öfke kontrolü yoksa yapmayacak bu işi, trafik normal bir insanı bile çileden çıkarıyor,... Birde hangi makul sebep bir kadına ana avrat küfretmeyi haklı kılar çok merak ediyorum......mübarek orucu hiç sebep olarak göstermeyelim lütfen...oruç tutmanın sadece aç, susuz kalmaktan ibaret sanan hiç tutmasın zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…