Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aşağılık kompleksi var kabul daAşağılık kompleksi. Ve bu kompleksi tüm toplumumuza bulaştırdılar; kim mi? Avrupalılar tabiki... kendi tarihimizi onların gözünden yazilanlarla okuyoruz. Yok Rönesansmış yok efendim aydınlanma cağıymıs, hepsi safsata...
Fransız devrimi de atmasyonmuş dediler geldik.
Bunlar onların yazdığı tarihin yalanları ve batı hayranlığı oluşturuyor; bizi de aşağılıyor. Ve adamlar bu konuda o kadar başarılı ki; bizzat bizler onların savunucusu olmuşuz maşallah...Rönesans ve Aydınlanma Çağı neden safsata acaba? Adamlar kendi içindeki köhnelikten sıyrılıp günümüz modern Avrupasına kavuşmuşlar. Ne de güzel yapmışlar kendi adlarına. Düşün ki karanlık dönem, din adamlarının insanları cennetten arsa ile kandırdığı, berbat bir Avrupa'dan şimdiki modern Avrupa'ya geçiş süreci.
Bunun türklerle ilgisi ne?
Adamlar güzel çalışıyor; ne diyeyim ki...Aşağılık kompleksi var kabul da
rönesans ya da aydınlanma onların tarihsel süreçleri sadece..safsata denemez nasıl ki bizim bir tarihimiz varsa onların da rönesansı var aydınlanması vs var tarihleri bu yahu:)
Rönesans ı kötülemiyorum; olmayan bişey kötülenemez...Şu sitede rönesansı kotuleyen de gördük çok şükür.
:) çok enteresan.Bak Fransız İhtilaninin türklere ucu deyer. Avrupa'da Osmanlı ayaklanmalarını başlatmış, o olmasa şimdi Avrupa bizimidi, oyy oyy fransızlar oyyy![]()
Ama safsata demek olmaz, yemez.
Sen de Malazgirt, İstanbulun Fethi neyse onlarda da Rönesans, İhtilal o yani.
rönesansmı yok. bir sanat tarihçi olarak buna gülerim işteRönesans ı kötülemiyorum; olmayan bişey kötülenemez...
tarihçi misiniz anlamadım? çok iddialı bir şey söylediğiniz ve yani bütün her şeyi yok sayar ki imkansızAdamlar güzel çalışıyor; ne diyeyim ki...
Bunlar onların yazdığı tarihin yalanları ve batı hayranlığı oluşturuyor; bizi de aşağılıyor. Ve adamlar bu konuda o kadar başarılı ki; bizzat bizler onların savunucusu olmuşuz maşallah...
"Hiç kimse Rönesans'ın ayrı bir dönem olarak varlığını ispatlayamadi; hatta bunu yapmak için çaba da göstermedi." Lynn Thorndike
Çok daha uzun paragraflar ve başka başka yazarlardan da alıntılar yapabilirim fakat cidden çok uzun olur; okumaya zahmet etmediğin şeylerin özetini çıkarıp hazır lokma bilgi veremiycem sana. Azcık merakin varsa; bu konuda kim ne yazmış bulur okursun.Hımmm ben ikna oldum.
Bu söz tüm tarihi sildi...
halt etmiş lynn ağabey.. leonardo usta bunu duysa münasip yerlerinden gülerdi"Hiç kimse Rönesans'ın ayrı bir dönem olarak varlığını ispatlayamadi; hatta bunu yapmak için çaba da göstermedi." Lynn Thorndike
İngiliz oyunu hepsio nekine:)
hep şu dış güçlerin başının altından çıkıyor bu saçma inanışlar zaten:)İngiliz oyunu hepsi![]()
Hep dış mehtapların işleri...hep şu dış güçlerin başının altından çıkıyor bu saçma inanışlar zaten:)