Premature Bebekler serklaj yapılmadan erken doğum tehlikesi nedeniyle hastanede yatan yada doğumyapanlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tzeyno

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
105
3
46
Niğde
merhaba,siteye uzun zamandır üyeyim aslında ama ilk defa yazıyorum.inşallah 2 gün sonra hamilelliğimin 28.haftasını tamamlıcam.1 haftadır erken doğum riski nedeniyle hastanedeyim.rahim boyu nerdeyse yok ve rahim ağzında 3cm açıklık var diyor doktorlar.bebeğim doğum pozisyonu almış durumda.her an doğum yapacakmışım gibi bakıyolar bana ve hastanede ne kadar kalacağıma dair hiçbir yorum yapmıyorlar.

artık hissettiğim herşeyden şüphe duyar oldum.1 gün kabız oluyorum ertesi gün ishal.(yaklaşık 1 aydır böyle aslında ama burda karnım bağırsaklarım yüzünden ağrısa da sancım mı var diye tedirgin oluyorum.)çekilen nts ler haftama göre iyiymiş.

benimle aynı şeyleri yaşamış kişilerden pozitif birşeyler duymak çok güzel olurdu....

şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.

merhaba,siteye uzun zamandır üyeyim aslında ama ilk defa yazıyorum.inşallah 2 gün sonra hamilelliğimin 28.haftasını tamamlıcam.1 haftadır erken doğum riski nedeniyle hastanedeyim.rahim boyu nerdeyse yok ve rahim ağzında 3cm açıklık var diyor doktorlar.bebeğim doğum pozisyonu almış durumda.her an doğum yapacakmışım gibi bakıyolar bana ve hastanede ne kadar kalacağıma dair hiçbir yorum yapmıyorlar.

artık hissettiğim herşeyden şüphe duyar oldum.1 gün kabız oluyorum ertesi gün ishal.(yaklaşık 1 aydır böyle aslında ama burda karnım bağırsaklarım yüzünden ağrısa da sancım mı var diye tedirgin oluyorum.)çekilen nts ler haftama göre iyiymiş.

benimle aynı şeyleri yaşamış kişilerden pozitif birşeyler duymak çok güzel olurdu....

Gecmis olsun Rabbim bebeğini sana bağışlasin riskli haftaları atlatmış sayılırsın neden olmasın canım bu aciklikla ılerki haftalarada gelebilirsin rahimagzi yetersizlig topiginde böyle hikayelerde var orayada bakabilirsin

canım moralini bozma ben varım:)) sana anlatayım kendimi:

ben 8 yıl önce Edirneden istanbula yolculuk yaptım yolda kırmızı erik yedim. eve geldim kartın ağrısı ishal. haydarpaşa numuneye gittim acil barsak enfeksiyonu çıktı serum verip gönderdiler ama sabash sancım kesilmedi. zeynep kamile gittim 4 cm açılma vardı. 29 artı 4 tüm. doğum başlamış dendi. tokoliz tedavisi uygulandı ciğer geliştirici vuruldu... 11 gün yattım hastanede. 4 cm açıkla 35 dek evde wc dışında kalkmadım. 38 de doğdu...şu an 8 yaşında oğlum:))

ama sen bunu hiç unutma sonraki hamileliklerinde dr ye sıkı sıkı anlat tedbir al. ben barsak enfeksiyonundan diye önemsemedim. yordum kendimi sonraki hamileliğimde malesef 25 te doğum yaptım. meğer rahim ağzı yetmezliğim varmış. şimdi serklajla bu haftaya geldim. şükür....

canım moralini bozma ben varım:)) sana anlatayım kendimi:

ben 8 yıl önce Edirneden istanbula yolculuk yaptım yolda kırmızı erik yedim. eve geldim kartın ağrısı ishal. haydarpaşa numuneye gittim acil barsak enfeksiyonu çıktı serum verip gönderdiler ama sabash sancım kesilmedi. zeynep kamile gittim 4 cm açılma vardı. 29 artı 4 tüm. doğum başlamış dendi. tokoliz tedavisi uygulandı ciğer geliştirici vuruldu... 11 gün yattım hastanede. 4 cm açıkla 35 dek evde wc dışında kalkmadım. 38 de doğdu...şu an 8 yaşında oğlum:))

ama sen bunu hiç unutma sonraki hamileliklerinde dr ye sıkı sıkı anlat tedbir al. ben barsak enfeksiyonundan diye önemsemedim. yordum kendimi sonraki hamileliğimde malesef 25 te doğum yaptım. meğer rahim ağzı yetmezliğim varmış. şimdi serklajla bu haftaya geldim. şükür....

cnm anlattıkların rahatlattı beni.güzel şeyler duymak moral oluyor.çok teşekkür ederim.

Allah bebişinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

bugün hastanedeki 9.günümüz ve bugün itibariyle 28.haftamızı da tamamladık çok şükür.doktorlar hala her an doğum yapabilirsin diyorlar.bugün çekilen nst miz normal.günde 4 defa 2 şer tane nidilat devam ediyor.(acayip başağrısı yapıyor ama bebeğin sağlığından başka bişey umrumda değil)ishal problemimde aynen devam ettiğinden sürekli olarak da serum bağlı.

hastanede daha ne kadar kalıcaz bilmiyorum.aslında çok sıkıldım ama bir yandan da burda kendimi güvende hissediyorum.sancılarım başlasa hemen müdahale edebilecekler ve bebeği yoğun bakıma alabilecekler.

karnım sürekli olarak ağrıyor.ben ishale bağlıyorum.bazen sancımı diye korktuğumda oluyor ama bugün nst çekilirken yine ağrım vardı ama nst iyi çıktı.demekki yanılmıyorum.

sizlerinde benzer durumlar yaşadığınızı bildiğimden içimi döküyorum aslında.genel anlamda iyiyim moralimde iyi ama.bazen huzursuz olduğum zamanlarda da bunu yakınlarıma belli etmemeye çalışıyorum.onun için burda içimi dökmek rahatlatıyor.

umarım sıkmıyorum sizleri de.

canım bir gün bir gün geçecek. nerede yatıyorsun? hastanede olman iyi sıkıcı olsa da çıkma. ne kadar seninle dursa o kadar az kalır küvezde. diğer topikte 26 artı 3 te doğan mucize ikizlerimiz var. onlar çıktı hastaneden sonunda. dua et bol bol... tefriciye okut...

canım bir gün bir gün geçecek. nerede yatıyorsun? hastanede olman iyi sıkıcı olsa da çıkma. ne kadar seninle dursa o kadar az kalır küvezde. diğer topikte 26 artı 3 te doğan mucize ikizlerimiz var. onlar çıktı hastaneden sonunda. dua et bol bol... tefriciye okut...

kayserideyim cnm.fakülte hastanesinde.

Rabbim sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin çok geçmiş olsun

Rabbim sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin çok geçmiş olsun

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

bugün hastane deki 12.günümüz.Allaha çok şükür bebeğim gayet iyi.
benim sıkıntılarım devam.ishal devam ediyor.dün akşam da ateşim yükseldi.damardan parol verip düşürdüler.bugün sürekli başım ağrıyor.ateşim normal ama inip çıkıyor sanırım başağrısı da ondan.

herşey bebişin sağlığı için.o iyi olsun ben dayanırım.moralim iyi.doktorlar bebeğimin sağlıklı olduğunu söylediğinde bende daha iyi hissediyorum.

sadece hastanede kalmaktan çok sıkıldım.doktorlar da hiçbişey söylemiyor.ne zaman çıkarız bilmiyoruz?her an doğum yapabilirim diye düşündükleri için bırakmıyolar sanırım.

Allah bebişime sağlık versin.ne kadar gerekiyosa sabırla beklicem.

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

bugün hastane deki 12.günümüz.Allaha çok şükür bebeğim gayet iyi.
benim sıkıntılarım devam.ishal devam ediyor.dün akşam da ateşim yükseldi.damardan parol verip düşürdüler.bugün sürekli başım ağrıyor.ateşim normal ama inip çıkıyor sanırım başağrısı da ondan.

herşey bebişin sağlığı için.o iyi olsun ben dayanırım.moralim iyi.doktorlar bebeğimin sağlıklı olduğunu söylediğinde bende daha iyi hissediyorum.

sadece hastanede kalmaktan çok sıkıldım.doktorlar da hiçbişey söylemiyor.ne zaman çıkarız bilmiyoruz?her an doğum yapabilirim diye düşündükleri için bırakmıyolar sanırım.

Allah bebişime sağlık versin.ne kadar gerekiyosa sabırla beklicem.

canım öncelikle geçmiş olsun.

ben de 26. haftadan itibaren yatmaya baslamıştım. bana serklaj yapılmamıstı tabi. sürekli kontroller yapılıyordsu ve 28. haftada rahim agzım 1 cme inmişti. 1 hafta hastanede yattım ama ben tuvalete dahi kalkmıyordum maalesef.. sonra evde yatmaya devam ettim. her an doğum korkusuyla gecti gunler ama sonunda 36. haftama kadar gelebildim şükürler olsun ki.. 36da doğum yaptım. cok sukur bebegim kuvoze girmedi ve saglıklı. moralini yuksek tut. şöyle düşün en riskli donemi atlatmıssın, bundan sonrası daha cok bebeginin kilo alması anlamında onemli. Allah yardımcın olsun...

canım öncelikle geçmiş olsun.

ben de 26. haftadan itibaren yatmaya baslamıştım. bana serklaj yapılmamıstı tabi. sürekli kontroller yapılıyordsu ve 28. haftada rahim agzım 1 cme inmişti. 1 hafta hastanede yattım ama ben tuvalete dahi kalkmıyordum maalesef.. sonra evde yatmaya devam ettim. her an doğum korkusuyla gecti gunler ama sonunda 36. haftama kadar gelebildim şükürler olsun ki.. 36da doğum yaptım. cok sukur bebegim kuvoze girmedi ve saglıklı. moralini yuksek tut. şöyle düşün en riskli donemi atlatmıssın, bundan sonrası daha cok bebeginin kilo alması anlamında onemli. Allah yardımcın olsun...

teşekkür ederim.

bugün 29.haftamızı da tamamladık çok şükür.bir kaç gündür kendimi daha iyi hissediyorum.ishal azaldı biraz.bebeğimde iyi çok şükür.
hastanede beklemeye devam ediyorum.doktorlar yeni birşey söylemiyor.durum sabit.açıklık aynı.

dua edip beklemeye devam ediyoruz.Allah bütün anne adaylarının bebişlerini sağlıkla kucaklarına almalarını nasip etsin.

gecmis olsun canim
ins bebegin bekler gununu. kizkardesim 34 haftalik dogu yapti kuveze girmedi bebek ustelik sutude geldi masallah emdide
baya. senin haftanda baya iyi masallah
Ama biliyormusun bu ocak bebekleri cok sabirsiz cikti 2-3 arkadasimiz daha var erken riski olan
Ins gununde saglikli dogumlr nasip eder Allah hepimize

Back