Serklaj sonrası hakkında konuşalım mı kızlar?

Benimde ilk gebelik sonlandırdı 19 haftalıkken böbrekleri oluşmadığı için sonlandırdılar yaşamaaz dediler. Buda bi an da oldu 19 haftalıkken yine aniden çok fazla akıntım ve ağrım oldu böyle bişeyle karşılaştım işte acil ameliyata aldılar şuan 22 hafta olduk şükğr
Çok geçmiş olsun sizlere de. Damdan düseni damdan düşen anlar misali. Yaşamadan kimse kimsenin ne hissettiğini anlayamıyor malesef.

Çok şükür şu anda 24. haftaya girdik akıntım yok ağrım yok inşallah bu şekilde güzel gider. Her hafta proluton yaptırıyorum. Gece yatarken de bir tane progestan fitil birde sabah akşam adalat 30 mg kullanıyorum.
Ben sadece progestan kullanıyorum sabah akşam akıntı çok oluyor bende ya çok tedirgin oluyorum 😔

Adalat ne için kullanıyorsun
Adalat normalde yüksek tansiyon hastalarının kullandığı bir ilaç fakat diğer etkisi rahmin kasılmasını engelleyici özelliğinde varmış bu nedenle kullanıyorlar. Progestandan dolayı akıntı olabilir bende de oluyor özellikle sabahları. Ama kokusu rengi ve ağrın olup olmadığı önemli enfeksiyon yönünden. Ben yinede bir sıkıntı hissettiğimde yazıyorum mutlaka doktoruma.

Adalat normalde yüksek tansiyon hastalarının kullandığı bir ilaç fakat diğer etkisi rahmin kasılmasını engelleyici özelliğinde varmış bu nedenle kullanıyorlar. Progestandan dolayı akıntı olabilir bende de oluyor özellikle sabahları. Ama kokusu rengi ve ağrın olup olmadığı önemli enfeksiyon yönünden. Ben yinede bir sıkıntı hissettiğimde yazıyorum mutlaka be

Adalat normalde yüksek tansiyon hastalarının kullandığı bir ilaç fakat diğer etkisi rahmin kasılmasını engelleyici özelliğinde varmış bu nedenle kullanıyorlar. Progestandan dolayı akıntı olabilir bende de oluyor özellikle sabahları. Ama kokusu rengi ve ağrın olup olmadığı önemli enfeksiyon yönünden. Ben yinede bir sıkıntı hissettiğimde yazıyorum mutlaka doktoruma.
Muhtemelen enfeksiyon kaybaklı akıntılar doktor normal dedi bende sık sık iletişime geçiyorum bana kasılma önleyici falan yzmadılar

Çok şükür şu anda 24. haftaya girdik akıntım yok ağrım yok inşallah bu şekilde güzel gider. Her hafta proluton yaptırıyorum. Gece yatarken de bir tane progestan fitil birde sabah akşam adalat 30 mg kullanıyorum.
Çok şükür Allahım tamamlamayı nasip etsin bize inşallah benimde akıntı şikayetim vardı şükür azaldı. Ufak ufak ağrılarım var oda geçer inşallah. 23 haftaya girdik bizde

Merhabalar. Biraz uzun olucak hikayem ama ben burada herkesin hikayesini uzun uzun okurken kendimi herkesin yerine koyup fikir yürütmekten mutlu oluyorum. Tabiki her bünye bir değil ama Allahım yavrularımızı sağ salim, zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah diyerek söze başlamak istiyorum 🤲
Geçen sene 20+3 haftalık bi erken doğumum var. Şiddetli kasık ağrısı ve kanamaya 18. Haftamda hastaneye gittim ve Rahim boyunun 1 cm olduğunu ve eğer serklaj olmazsam bebeğimi kaybedeceğimi söylediler ve ben o gün 1 cm rahim boyuyla serklaj oldum. Serklaj sonrası ağrılarım hafifledi fakat 1.5 hafta boyunca kanamam kesilmedi sonra öğrendim ki serklaj sırasında bebeğimin kesesinde delinme olmuş ve kanamayla birlikte bebeğimin suyuda sızmaya başlamış. 20+1 de şiddetli sancılarla gece hastaneye gittiğimizde doktorum gelen akıntının bebeğin suyu olduğunu ve içeride hiç su kalmadığını bu saatten sonra beni zehirlemeye başlayacağını söyleyerek bebeğimi doğum yapmam gerektiğini söyledi. 20+3te Normal doğumla doğum yapıp sonrasında kürtaj olup 2 kişi girdiğim ameliyathaneden tek başıma ayrıldım. Kızım ölü doğdu. Yaşanılan hisler ve duygular anlatılacsk gibi değil gerçekten.. Neyse Allahım 1 yıl sonra tekrar bana bi evlat nasip etti şuan 20+5 günlük hamileyim 19 haftalıkken 1.5 cm açıklıkla ve 2.5 cm rahim uzunluğuyla serklaj ameliyatı oldum. Şuan sadece yatıyorum. Tuvalet ve yemek harici kalkmıyorum. Sorum şudur ki benimle aynı durumda olup bu haftalarda ara sıra rahimde batma veya sızlama gibi sorunlar yaşayan var mı? Bide bu haftada olmama rağmen karnım hiç çıkmadı denebilecek kadar az. Bu haftalarda neler yaşadınız, durumlar normal mi biraz dertleşelim mi?
Geçmiş olsun canım gebelik biraz ilerleyince kese delinmesi sıkıntısı yaşanabiliyomuş inşallah 2.de sağsalim alırsın kucağına

Merhaba ben de 15 haftalıkken serklaj oldum şu anda 19 haftadayım, ben ilk kızımı 40 hafta da normal doğurdum ama sonrasında 22 haftalık sonlndırılmış bi gebelik ve normal doğumum var, ve ardından da plasenta previadan sezeryan doğumla 27 hafta da kaybettiğim bi bebeğim var . Doktor kayıp öykümden dolayı travmatik doğumlara bağlı rahim ağzı yetmezliğin olanilir dedi serklaj yaptı ama çok korkuyorum, en çok korktuğum da enfeksiyon. Yarın gidip sağlık ocağında kan ve idrar verecem ama vajinal kültürü sanırım hastaneler veriyolar ne sıkşıklıkla enfeksiyon takibi yapmam lazım bilemiyorum. Sizler ne sıklıkla kan -idrar - kültür veriyorsunuz?

Merhaba ben de 15 haftalıkken serklaj oldum şu anda 19 haftadayım, ben ilk kızımı 40 hafta da normal doğurdum ama sonrasında 22 haftalık sonlndırılmış bi gebelik ve normal doğumum var, ve ardından da plasenta previadan sezeryan doğumla 27 hafta da kaybettiğim bi bebeğim var . Doktor kayıp öykümden dolayı travmatik doğumlara bağlı rahim ağzı yetmezliğin olanilir dedi serklaj yaptı ama çok korkuyorum, en çok korktuğum da enfeksiyon. Yarın gidip sağlık ocağında kan ve idrar verecem ama vajinal kültürü sanırım hastaneler veriyolar ne sıkşıklıkla enfeksiyon takibi yapmam lazım bilemiyorum. Sizler ne sıklıkla kan -idrar - kültür veriyorsunuz?
Canım çok geçmiş olsun ben her doktor kontrolünde veriyorum çünkü bende de enfeksiyon sıkıntısı var

Merhaba bende 18+6 hamileyim ama bebeğim 5 gün ilerde gidiyor 2 gün önce 2-3 cm açılmayla serklaj oldum doktorum bu aylarda atılan dikiş belli olmuyor tutmayabilir dedi ben çok korkuyorum bilgisi olan paylaşabilir mi 😞

Merhaba bende 18+6 hamileyim ama bebeğim 5 gün ilerde gidiyor 2 gün önce 2-3 cm açılmayla serklaj oldum doktorum bu aylarda atılan dikiş belli olmuyor tutmayabilir dedi ben çok korkuyorum bilgisi olan paylaşabilir mi 😞
Merhaba aramızda bir gün var ben de serklajliyim 13.haftada yapıldı serklajim.Evet haftaniz biraz büyük ama 20 den sonra serklaj olup son haftaları görenler var.Insallah biz de görürüz 38 leri.Ben süreci yatarak geçiriyorum.Yemek tuvalet dışında pek kalkmiyorum.arada evin içinde dolaşıyorum ama bir iş falan yapmıyorum.Yattigim için kan sulandirici kullanıyorum.Bu süreçte en tehlikeli şey enfeksiyon.Bu yüzden sık sık kanda crp baktirip idrar tahlili veriyorum.Bunun dışında doktor kontrollerinin arasını uzun tutmamaya çalışıyorum ve her kontrolde rahim boyunu ölçtürüyorum.İnsallah vaktinde sağlıkla gelirler

Merhaba aramızda bir gün var ben de serklajliyim 13.haftada yapıldı serklajim.Evet haftaniz biraz büyük ama 20 den sonra serklaj olup son haftaları görenler var.Insallah biz de görürüz 38 leri.Ben süreci yatarak geçiriyorum.Yemek tuvalet dışında pek kalkmiyorum.arada evin içinde dolaşıyorum ama bir iş falan yapmıyorum.Yattigim için kan sulandirici kullanıyorum.Bu süreçte en tehlikeli şey enfeksiyon.Bu yüzden sık sık kanda crp baktirip idrar tahlili veriyorum.Bunun dışında doktor kontrollerinin arasını uzun tutmamaya çalışıyorum ve her kontrolde rahim boyunu ölçtürüyorum.İnsallah vaktinde sağlıkla gelirler
Evet bende öyle full yataktayım sadece wc ve yemek dışında kalkıyorum o kadar ama çok korkuyorum bebeğime bisey olacak diye tabi yine takdiri ilahi 😞

Evet bende öyle full yataktayım sadece wc ve yemek dışında kalkıyorum o kadar ama çok korkuyorum bebeğime bisey olacak diye tabi yine takdiri ilahi 😞
Kötü düşünmemeye çalışın.Biliyorum süreç çok zor ben de çoğu gece uyuyamıyorum korkudan.Ama bu stres de bebeğimize daha çok zarar veriyor aslında.Biz tedbirimizi alıp elimizden geleni yapıyoruz.Bundan sonrası kısmet.Kafani dağıtacak şeyler yapmaya çalış bence.Bana hep bu şekilde tavsiyede bulundular aynı durumu yaşayanlar.Kitap oku dizi izle düşünmemeye çalış.insallah her şey yolunda gider

Öyle ama benim sancilarim oluyor bugün afedersiniz sümük seklinde akıntıyla karışık kanama oldu acile geldim de hunilesme var ve enfeksiyon cikti yatisimi yaptılar lütfen bana dua edin

Öyle ama benim sancilarim oluyor bugün afedersiniz sümük seklinde akıntıyla karışık kanama oldu acile geldim de hunilesme var ve enfeksiyon cikti yatisimi yaptılar lütfen bana dua edin
Çok geçmiş olsun inşallah düzelir durum.Enfeksiyon için tedavi uygulanır heralde.Geç mi fark edildi enfeksiyon olduğu.Sancilari için de ilaç kullananlar oluyordu forumda.Insallah sizde de işe yarar.Dualarım sizinle.Güzel haberlerle taburcu olursunuz inşallah

Moralinizi bozup kendinizi korkutmayın. İnsan o süreci yaşarken elinde olmuyor ama en azından deneyin. Stres kaygı daha büyük zarar.
Ben 24+5 te serklaj olmak zorunda kaldım. Doktorum hiç bi olumsuzluktan bahsetmedi ama ben internette bissürü yazı okumuşumdur aynı durumda olup olumsuz deneyimler yasayanlara dair. Doktora sordugumda cevap bile vermedi, ben serklajı tavsiye etmiyorum kesinlikle yapılması gerekiyor diye düşünüyorum böyle bırakırsak heran doğum başlar ifadesini kullandı. Serklajı olmasam da riskliydi olsam da riskliydi en azından olup beklemeyi tercih ettim sizde öyle yapmayı deneyebilirsiniz. Şuan 30+2 yi gördüm. Temel ihtiyaclar haric ayaga kalkmıyorum sadece yatış halindeyim. Dinlenmek kendini yormamak çok önemli bu konuda.
Fakat diğer mesajınızda enfeksyon oldugunuzu okudum. Çok riskli mutlaka doktora gidin beklemeyin. Enfeksyon, ateş erken doğumu tetikleyen durumlar bilginiz olsun. İlaçla kontrol altına alınabilir ilerlemeden doktora görünün

Moralinizi bozup kendinizi korkutmayın. İnsan o süreci yaşarken elinde olmuyor ama en azından deneyin. Stres kaygı daha büyük zarar.
Ben 24+5 te serklaj olmak zorunda kaldım. Doktorum hiç bi olumsuzluktan bahsetmedi ama ben internette bissürü yazı okumuşumdur aynı durumda olup olumsuz deneyimler yasayanlara dair. Doktora sordugumda cevap bile vermedi, ben serklajı tavsiye etmiyorum kesinlikle yapılması gerekiyor diye düşünüyorum böyle bırakırsak heran doğum başlar ifadesini kullandı. Serklajı olmasam da riskliydi olsam da riskliydi en azından olup beklemeyi tercih ettim sizde öyle yapmayı deneyebilirsiniz. Şuan 30+2 yi gördüm. Temel ihtiyaclar haric ayaga kalkmıyorum sadece yatış halindeyim. Dinlenmek kendini yormamak çok önemli bu konuda.
Fakat diğer mesajınızda enfeksyon oldugunuzu okudum. Çok riskli mutlaka doktora gidin beklemeyin. Enfeksyon, ateş erken doğumu tetikleyen durumlar bilginiz olsun. İlaçla kontrol altına alınabilir ilerlemeden doktora görünün
Merhaba sizin 30 lara gelmenize çok sevindim.Böyle olumlu sonuçlar insanı umutlandırıyor.Insallah 38 lere kadar gidersiniz 😇

Merhaba sizin 30 lara gelmenize çok sevindim.Böyle olumlu sonuçlar insanı umutlandırıyor.Insallah 38 lere kadar gidersiniz 😇
Teşekkür ederiiim. Bu kadar tedbire yüzlerimiz gülecek inşallah hepimiz için de 💕
Doktor 35e girdiğin an alacağız bebekleri dedi. 35 ten önce gelebilirler ama sonraya bırakamayız tek plesanta olduğu için son haftalarda sıkıntı yaşanabilir hiç riske atmayalım belki küveze girebilirler ama canlı doğum, sağlıklı bebek için kuvez bir risk değil endişelenme vs dedi

X