Premature Bebekler Serklaj olanlar birbirimize destek olalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben esasen kırk haftayı gorurdum de Dr bebek çok iri
Sende gebelik şekeri varmı dedi
Yaptiramadgimi söyledim
Gebelik şekerinden şüphelenip dikişi 35 haftada aldı ve doğum yaptım
Açılma anında oldu 9 cm anında acildi
Ama bebegin çıkma anı bı turlu olmadı 12 saat sonra oldu
Peki dikişiniz kaçıncı haftada atılmıştı?

Merhaba arkadaşlar. Benimde rahim şeklimden dolayı ilk gebeliğim de 12.haftada serklaj atıldı ve miadında doğum yaptım. Şimdi yine dikiş atılması gerekiyordu. Fakat 2.ve 3.ayda kanamalarım oldu henüz yapılmadı. Artık kanamalarım kesildi çok şükür. Ama bende plesanta previa varmış. Yani plesanta rahim ağzının üstüne tutunmuş. Bazı doktorlar serklaj yapalım bazıları da yapmayalım diyorlar. Açılma olursa acil serklaj yapalım diyorlar. Başına böyle bişey gelen varmı? 😔

Merhaba arkadaşlar. Benimde rahim şeklimden dolayı ilk gebeliğim de 12.haftada serklaj atıldı ve miadında doğum yaptım. Şimdi yine dikiş atılması gerekiyordu. Fakat 2.ve 3.ayda kanamalarım oldu henüz yapılmadı. Artık kanamalarım kesildi çok şükür. Ama bende plesanta previa varmış. Yani plesanta rahim ağzının üstüne tutunmuş. Bazı doktorlar serklaj yapalım bazıları da yapmayalım diyorlar. Açılma olursa acil serklaj yapalım diyorlar. Başına böyle bişey gelen varmı? 😔
Çok geçmiş olsun cnm. Benim 12.haftaya kasar kanamalarım oldu. Çok şükür bitti. Serklaj sonrası da kanamam olmadı. Dediğini bilmiyorum ama bence perinatolog bir profesöre de danış canım alanında uzman birine. Hassas bir durum

Çok geçmiş olsun cnm. Benim 12.haftaya kasar kanamalarım oldu. Çok şükür bitti. Serklaj sonrası da kanamam olmadı. Dediğini bilmiyorum ama bence perinatolog bir profesöre de danış canım alanında uzman birine. Hassas bir durum
Tesekkür ederim canım. Aslında danıştık. Takip edelim açılma olduğunda acil serklaj yapalım diyor. Bende erken doğumla kaybetmekten korkuyorum. Belki hiç bi sıkıntı olmaz belkide kanama olabilir diyor. 😔

Tesekkür ederim canım. Aslında danıştık. Takip edelim açılma olduğunda acil serklaj yapalım diyor. Bende erken doğumla kaybetmekten korkuyorum. Belki hiç bi sıkıntı olmaz belkide kanama olabilir diyor. 😔
Çalışmıyorsan evde dinlenerek riski azaltabilirsin. Ama çalışıyorsan bilemedim

Çalışmıyorum cnm. Ama sanki serklaj olsa rahat olucam.sadece istirahatle üstesinden gelinir mi ki?
Doktor acil serklaj tanısı koymadı ise takip işe devam edeceğiz diyorsa yatarak bu süreci geçirebilirsin belki canım. Valla serklajım var ki rahat değilim. Önceki gebeliğimi enfeksiyondan kaybettiğim için serklajın hiç faydası yok olası enfeksiyona. Rahşm ağzı için evet dikilmiş olacak . Rabbim ne yazdıysa o oluyor fazla mı düşünüyoruz bilmiyorum. Ben olsam bir Prof a daha görünürdüm. İçim rahat etsin diye

Dikiş 16/0 da atıldı
merhabalar dilerim en sağlıklı şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız rabbim o günü kısmet eder.benim dikişim doğum sancımdan dolayı 20+4te başlayarak doğum gerçekleşti meleğimin gidişini hiç 1 şekilde durduramadılar suyum geldi dikiş açıldı ve doğum gerçekleşti ne yapılırsa yapılsın elimizden kayıp gidene çare bulmak imkansız sizden ricam riskli gebelik uzmanına danışmanız ve tek bir tanesinin fikri ile sabit kalmamanız çünkü ben 1 gün önceki kontrole gidip her şey yolunda giden bir anne adayıydım doktorlar bile şaşırdı Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın ve bebeğini bekleyen bütün anne adayları dilerim bebeğine sağlıkla kavuşur🙏

merhabalar dilerim en sağlıklı şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız rabbim o günü kısmet eder.benim dikişim doğum sancımdan dolayı 20+4te başlayarak doğum gerçekleşti meleğimin gidişini hiç 1 şekilde durduramadılar suyum geldi dikiş açıldı ve doğum gerçekleşti ne yapılırsa yapılsın elimizden kayıp gidene çare bulmak imkansız sizden ricam riskli gebelik uzmanına danışmanız ve tek bir tanesinin fikri ile sabit kalmamanız çünkü ben 1 gün önceki kontrole gidip her şey yolunda giden bir anne adayıydım doktorlar bile şaşırdı Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın ve bebeğini bekleyen bütün anne adayları dilerim bebeğine sağlıkla kavuşur🙏
Başın sağolsun cnm. Erken doğum neden olmuş peki? Benzer haftalarda ben de kaybettim enfeksiyondu benim

Başın sağolsun cnm. Erken doğum neden olmuş peki? Benzer haftalarda ben de kaybettim enfeksiyondu benim
Teşekkürler.sebep belirsiz 2. Erken doğumum ilkinde dikiş yoktu dikiş ikincisinde sadece +8 gün kazandırdı henüz daha çok erken olduğundan sebepleri araştırılamıyor rahim filmi istendi ondn sonra belli olucak doktor çok düşük bir ihtimal rahimin tek olduğunu düşündü .doğumum perşembe günü gerçekleşti rahimimde yırtılma olduğu için sebep araştırması için bekleniyor

Çok teşekkür ederim. Başınız sağolsun.çok acı gerçekten.. Allahım kimseye yaşatmasın.Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı nasip etsin inşallah....

Teşekkürler.sebep belirsiz 2. Erken doğumum ilkinde dikiş yoktu dikiş ikincisinde sadece +8 gün kazandırdı henüz daha çok erken olduğundan sebepleri araştırılamıyor rahim filmi istendi ondn sonra belli olucak doktor çok düşük bir ihtimal rahimin tek olduğunu düşündü .doğumum perşembe günü gerçekleşti rahimimde yırtılma olduğu için sebep araştırması için bekleniyor
Üzüldüm cnm. Kanama sancı Va rmıydı? Ben 6-7 saat ağır kanama ve sancı çektim hastanede. 2 ayda kan ilaçları ile zor toparladım. Mutlaka farklı perinatologlara da görün ❤️

Çok teşekkür ederim. Başınız sağolsun.çok acı gerçekten.. Allahım kimseye yaşatmasın.Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı nasip etsin inşallah....
Üzüldüm cnm. Kanama sancı Va rmıydı? Ben 6-7 saat ağır kanama ve sancı çektim hastanede. 2 ayda kan ilaçları ile zor toparladım. Mutlaka farklı perinatologlara da görün ❤
İlkinde sık sık kanamam oldu fakat ikinci gebeliğimde kanama bir kez serklajdan önce oldu kanamayı durduktan sonra serklaj yaptılar

Merhaba arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı sağlıklı doğumlar.benim de 3. Gebeliğim daha öncekiler 20 ve 21. Haftada sonlandığı için doktorum önlem amaçlı serklaj yaptı.rahim ağzı yetmezliğim yok fakat risk almayalım dedi.12+6 da yapıldı serklajım bugün 5. Günüm tuvalet sonrası hafif sarı renkte akıntım oluyor acaba normal mi?bir de bana doktorum işine gideceksin yatmanı tavsiye etmiyorum dedi.öğretmenim diye belirtmeme rağmen rapora gerek yok dedi.pzt işe başlayacağım.ağrım sızım yok çok şükür fakat hafife alınacak bir işlem mi, sarı akıntı notmal mi bebeğime zararım olur mu endişeliyim.kontrolüm perşembe tekrar görüşeceğim.

Oncelikle Merhaba. Baya olmuş siz yazalı. Insallah hamileliginiz sorunsuz gecmistir ve meleginize kavusmussunuzdur. benimde 4 gebeligim karnimda kalbi durması ile sonlandı. Biri 22 haftalik. Biri 13. Biri 17 en sondaki de 16 haftalikti. Şimdi yine hamileyim 5 haftalik. Yaşayan bi çocuğum var 4 yaşında. Bana Prof. Doktorum son düşügumden sonra histeroskopi yapıp rahim ağzı yetmezliğin var hamile kalırsan 11 haftada dikiş atılacak dedi. Doktorum şu an izinde o gelene kadar özel hastane de tuo.bebek uzmanına göründüm. Oda rahim ağzı yetmezliği olamaz senin bebeklerin canlı iken düşmüyor karnında kalbi duruyo ilaçla dusuruluyo başka bi sorun vardır dedi. Sizinki De aynı şekilde karninizda kalbi mi durdu bebeginizin.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun yaşadığımız acı aynı seni çok iyi anlıyorum.Bende ilk 18 haftalık 2. 23 haftalık iki bebeğimi kaybettim.ilk kayıp için enfeksiyon deyip geçiştirdiler.2. Gebeligimde her şeye dikkat ettim hiçbir sorun yokken kanama ile hastaneye yattım acil serklaj oldum.Bir hafta sonra suyun gelmesiyle kaybettim yine bebeğimi.18 mayısta doğum yaptım bir hafta önce rahim filmi çektim rahimde çekil.bozukluğu vs yok doktor sadece rahimde şuan bile açıklık var dedi.Aylarca senin rahim ağzı yetmezliği değil diyen doktor teşhisi koydu .bir sonraki gebeliğim 12 hafta da serklaj yapmalı.Sana tavsiyem bir daha ki gebeliginde perinatolog takibinde olman.Dilerim allah bir daha hiç kismeye evlat acısı yaşatmaz.Bizlere de tekrar anne olmayı nasip eder. Ayrıca sormak istediğin birşey varsa seve seve yardımcı olurum.

Merhaba arkadaşlar ben 22.haftamda rahim ağzında incelme ve açılma olduğu için serklaj oldum. Bunun ne demek olduğunu bile bilmiyordum. Doktorum rapor verdi çalışmam yasak. Evde yatmak zorundayım. Korku ve endişe içindeyim. Ne olur bunu yaşayanlar tecrübelerini benle paylaşsın. Allah rızası için.
Canım ben de aynı durumdayim senin durumun ne oldu kaç ay önce yaşamış sn ben yeni oldum

Back