Premature Bebekler Serklaj olanlar birbirimize destek olalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yatmak çok zor ama bebekleri kaybetmek daha daha zor dişimi sıkacağım canım. Doktoruna güven bişi olmaz dediysr olmaz tabi inşallah.benimki yat demedi ben kendim yatıyorum. Geçen yıl 22 haftalık ikizlerimi kaybettim şimdi 21. Haftadayım gerginleştim. Aynı haftalara gelince korku ve tedirginlik oluyor
Anlıyorum,inşallah bütün korkularımız yersiz çıkar da bebekleri büyütürken fikir alışverişi yaparız.

Merhaba arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı sağlıklı doğumlar.benim de 3. Gebeliğim daha öncekiler 20 ve 21. Haftada sonlandığı için doktorum önlem amaçlı serklaj yaptı.rahim ağzı yetmezliğim yok fakat risk almayalım dedi.12+6 da yapıldı serklajım bugün 5. Günüm tuvalet sonrası hafif sarı renkte akıntım oluyor acaba normal mi?bir de bana doktorum işine gideceksin yatmanı tavsiye etmiyorum dedi.öğretmenim diye belirtmeme rağmen rapora gerek yok dedi.pzt işe başlayacağım.ağrım sızım yok çok şükür fakat hafife alınacak bir işlem mi, sarı akıntı notmal mi bebeğime zararım olur mu endişeliyim.kontrolüm perşembe tekrar görüşeceğim.
Merhabalar. Ben de 15. Haftada serklaj oldum ve ben de öğretmenim. Merak etme icini rahat tut. 5 hafta oldu ameliyat olalı çok çok şükür sorun yok. Böyle devam eder inşallah. Çarşamba günü ayrıntılı ultrasonum var. Kafami zaman geçtikçe rahatlarıydım. Allah yardımcınız olsun. Ben de doktoruma güveniyorum ve normal hayatıma devam etmemi söylüyor.

Merhabalar. Ben de 15. Haftada serklaj oldum ve ben de öğretmenim. Merak etme icini rahat tut. 5 hafta oldu ameliyat olalı çok çok şükür sorun yok. Böyle devam eder inşallah. Çarşamba günü ayrıntılı ultrasonum var. Kafami zaman geçtikçe rahatlarıydım. Allah yardımcınız olsun. Ben de doktoruma güveniyorum ve normal hayatıma devam etmemi söylüyor.
Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.sağlıkla gelsin inşallah bebeklerimiz

25+5 hafta hem de kanamayla bende serklaj oldum. Doğuma kadar sürekli yatmak gerekiyomuş. Sizler neler yapıyorsunuz arkadaşlar?

Ben de ilk gebeligmde 27 Haftada serklaj oldum
Hep yattım 35 de Dr dikislerimi aldı aynı gün doğum yaptım ama doğum zOrdu bu arada
Şimdi 16 haftada serklaj oldum
Yatamayacagim ilki gibi çünkü çocuk var
Ve işe gidiyorum
Geçen gebelikte çok ağrım vardı, ağrılar artınca serklaj oldu ,ağrılar hiç geçmedismdi erken atıldı serklaj normal hayatıma devam edicem ins.
Yata Yata normal doğum da yapılmıyor
Dr yatma diosa yatmayın
Tabiki yorulmayin da .

Herkese selamlar. Herkesin hikayesini tek tek okudum. bende şuan sizlerle aynı heyecan ve endişe içerisindeyim. 12+1 haftalık hamileyim. Dört gün sonra abdominal serklaj yapılacak. Yarım rahimliyim. Önlem amaçlı doktorum serklaj yapılmasına karar verdi. Endişeliyim. :110:Deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

Ben de 23.haftadayım. Geçen doktora gittiğimde ağrım artmıştı çok şükür kötü bir durum yok dedi.sanırım korkudan daha kötü oluyoruz. Ama elimde değil. Doğuma kadar yatacağız çok zaman var daha allah yardımcımız olsun
Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin. 1cm açılma vardı ama 2cme kadar kısalmıştı rahim ağzı. Evet tehlike hep var. Zaten hiçbir şey olmayacak deseler yatarım hiç sorun değil de böyle korku içinde çok zor oluyor.
Amiiin Allah hepimizin yardımcısı olsun bende 3 hafta önce acil serkilaj oldum akıntı problemi yasıyor musunuz ?

Ben de 16 da serkşaj oldum
Normal hayatıma devam ediyorum
İlk gebelikte 28 de serklaj oldum 35 de dogum oldu

Herkese selamlar. Herkesin hikayesini tek tek okudum. bende şuan sizlerle aynı heyecan ve endişe içerisindeyim. 12+1 haftalık hamileyim. Dört gün sonra abdominal serklaj yapılacak. Yarım rahimliyim. Önlem amaçlı doktorum serklaj yapılmasına karar verdi. Endişeliyim. :110:Deneyimlerinizden faydalanmak isterim.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏Bende bir ay önce 21 haftalık bebeğimi kaybettim. 17 haftada acil serkilaj yapılmıştı. Bi dahaki hamileliğimde 12 haftalarda serkilaj yapılacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏Bende bir ay önce 21 haftalık bebeğimi kaybettim. 17 haftada acil serkilaj yapılmıştı. Bi dahaki hamileliğimde 12 haftalarda serkilaj yapılacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah

Başınız sağolsun. çok üzüldüm :110: benimde 4. düşükten sonraki hamileliğim bu. Allah bi şekilde dayanma gücü veriyor bizlere.
şuan 19 hafta içindeyim. serkilajımı oldum. bi aksilik yok çok şükür. tabi sürekli dinleniyorum. Doktorum prof. dr. Gürkan Zorlu idi. Çok da memnun kaldık. sağolsun.

Allah hiçbirimizin kucağımını boş bırakmasın

Başınız sağolsun. çok üzüldüm :110: benimde 4. düşükten sonraki hamileliğim bu. Allah bi şekilde dayanma gücü veriyor bizlere.
şuan 19 hafta içindeyim. serkilajımı oldum. bi aksilik yok çok şükür. tabi sürekli dinleniyorum. Doktorum prof. dr. Gürkan Zorlu idi. Çok da memnun kaldık. sağolsun.

Amin 🙏 Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah. Bi daha ki hamilelikte 12 haftalarda serkilaj yapılacağını söyledi doktorum Allah hiçkimseye yaşatmasın evlat acısını 😔

arkadaşlar merhaba

Ben de haftaya Serklaj olacağım. 22. Haftada bir kaybım var ve bu ikinci Gebeliğim

Doktor normal hayatıma devam edeceğimi söylüyor ama bir yandan da yatanları okuyorum

Yatan arkadaşlar acil serklaj olanlar mı 12’li haftalarda değil de sonradan serklaj olanlar ileri haftalarda ?

İş hayatıma devam eden arkadaşlar nasılsınız ? Her şey yolunda mı? Nasıl geçiyor ?

Serklajın ilk haftası için önereceğiniz tavsiyeler olursa sevinirim ❤️

Merhabalar 23 haftalık hamileyim ve rutin doktor kontrolüm esnasında rahim ağzındaki kısalma olduğu fark edilip acil serklaj geçirdim. Sürekli yatmam gerekiyor bu durumu yaşamayan bilemez. Bu süreçte ilaçlarla ilgili yaşadığınız sikintilari ve bu sıcakları yatarak geçirecek hamile arkadaşlarıma şimdiden sabır diliyorum. Yazarsanız sevinirim.

Ben serklajı oldum. Erken haftalarda olmuş olmamdan kaynaklı sanırım bana yatış vermediler. Operasyon günü hariç duşa izin var vajinal duş yok sadece. Benim kanama sorunum olduğu için Protestanlar devam ediyorum. Operasyon sonrası vajinal fitil verdiler. Yaşadıklarımı ileriki günlerde yine paylaşırım

Doktorlar kaçıncı haftada dikişi alacaklarını söylüyor acaba ?

Ben serklajı oldum. Erken haftalarda olmuş olmamdan kaynaklı sanırım bana yatış vermediler. Operasyon günü hariç duşa izin var vajinal duş yok sadece. Benim kanama sorunum olduğu için Protestanlar devam ediyorum. Operasyon sonrası vajinal fitil verdiler. Yaşadıklarımı ileriki günlerde yine paylaşırım

Doktorlar kaçıncı haftada dikişi alacaklarını söylüyor acaba ?
Genelde 35. Haftada dikişleri aldıklarını söyledi doktorum. Tabii bebek erken gelmeye çalışmazsa.

Benim ilk hamileliğimde 19 haftada 4 cm açılmam oldu şu an ikinci hamileliğim 12+3te açılma başlangıcı ile serklaj oldum şu an çok şükür her şey yolunda erken dönemde serklaj olup bebeğine sağlıkla kavuşan var mı varsa neler önerir cvplarınızı bekliyorum doktor her ne kadr böyle sürer her şey yolunda desede insanın içini kemiriyor

Benim ilk hamileliğimde 19 haftada 4 cm açılmam oldu şu an ikinci hamileliğim 12+3te açılma başlangıcı ile serklaj oldum şu an çok şükür her şey yolunda erken dönemde serklaj olup bebeğine sağlıkla kavuşan var mı varsa neler önerir cvplarınızı bekliyorum doktor her ne kadr böyle sürer her şey yolunda desede insanın içini kemiriyor
bende 13. hafta da serklaj oldum. şuan 23. haftadayım çok şükür. bi sıkıntımız yok. ama sürekli dikkat ediyorum. yerimden kalmamaya çalışıyorum. tabi benim dururum biraz farklı. yarım rahimliyim. serklaj o yüzden yapıldı. erken doğum riskim hala var. o yüzden hiç bişey yapmıyor yatıyorum.
sağlıkla kucağımıza alırız genişlerimizi inşallah

bende 13. hafta da serklaj oldum. şuan 23. haftadayım çok şükür. bi sıkıntımız yok. ama sürekli dikkat ediyorum. yerimden kalmamaya çalışıyorum. tabi benim dururum biraz farklı. yarım rahimliyim. serklaj o yüzden yapıldı. erken doğum riskim hala var. o yüzden hiç bişey yapmıyor yatıyorum.
sağlıkla kucağımıza alırız genişlerimizi inşallah
İnşallah 40 haftayıda görürüz🙏
Sizin durumunuz farklı sanırım çünkü normal hayata dönebilirsiniz dedi doktor

Ben esasen kırk haftayı gorurdum de Dr bebek çok iri
Sende gebelik şekeri varmı dedi
Yaptiramadgimi söyledim
Gebelik şekerinden şüphelenip dikişi 35 haftada aldı ve doğum yaptım
Açılma anında oldu 9 cm anında acildi
Ama bebegin çıkma anı bı turlu olmadı 12 saat sonra oldu

Back