Premature Bebekler Serklaj olanlar birbirimize destek olalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

OzanVEannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
346
156
103
37
Merhaba arkadaşlar ben 22.haftamda rahim ağzında incelme ve açılma olduğu için serklaj oldum. Bunun ne demek olduğunu bile bilmiyordum. Doktorum rapor verdi çalışmam yasak. Evde yatmak zorundayım. Korku ve endişe içindeyim. Ne olur bunu yaşayanlar tecrübelerini benle paylaşsın. Allah rızası için.

Merhaba arkadaşlar ben 22.haftamda rahim ağzında incelme ve açılma olduğu için serklaj oldum. Bunun ne demek olduğunu bile bilmiyordum. Doktorum rapor verdi çalışmam yasak. Evde yatmak zorundayım. Korku ve endişe içindeyim. Ne olur bunu yaşayanlar tecrübelerini benle paylaşsın. Allah rızası için.
Ben varım. Perşembe yapıldı leke ve hafif ağrı devam ediyor. Rahim boyum uzadı açık kapandı ama korku devam

20. Haftadayım. Rahim boyum 1cm kadar düşmüştü. Dün 3.7 cm dediler ama bugün lekelenme ve ağrı hafif şiddetlendi korktum
Ben de 23.haftadayım. Geçen doktora gittiğimde ağrım artmıştı çok şükür kötü bir durum yok dedi.sanırım korkudan daha kötü oluyoruz. Ama elimde değil. Doğuma kadar yatacağız çok zaman var daha allah yardımcımız olsun

Ben de 23.haftadayım. Geçen doktora gittiğimde ağrım artmıştı çok şükür kötü bir durum yok dedi.sanırım korkudan daha kötü oluyoruz. Ama elimde değil. Doğuma kadar yatacağız çok zaman var daha allah yardımcımız olsun
Amin. Benimkiler ikiz ve aşırı hareketliler risk devam ediyor. Doktor 37 görürüx her şey çok iyi dedi ama benim korkum devam ediyor

Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin. 1cm açılma vardı ama 2cme kadar kısalmıştı rahim ağzı. Evet tehlike hep var. Zaten hiçbir şey olmayacak deseler yatarım hiç sorun değil de böyle korku içinde çok zor oluyor.

Merhaba arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı sağlıklı doğumlar.benim de 3. Gebeliğim daha öncekiler 20 ve 21. Haftada sonlandığı için doktorum önlem amaçlı serklaj yaptı.rahim ağzı yetmezliğim yok fakat risk almayalım dedi.12+6 da yapıldı serklajım bugün 5. Günüm tuvalet sonrası hafif sarı renkte akıntım oluyor acaba normal mi?bir de bana doktorum işine gideceksin yatmanı tavsiye etmiyorum dedi.öğretmenim diye belirtmeme rağmen rapora gerek yok dedi.pzt işe başlayacağım.ağrım sızım yok çok şükür fakat hafife alınacak bir işlem mi, sarı akıntı notmal mi bebeğime zararım olur mu endişeliyim.kontrolüm perşembe tekrar görüşeceğim.

Merhaba arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı sağlıklı doğumlar.benim de 3. Gebeliğim daha öncekiler 20 ve 21. Haftada sonlandığı için doktorum önlem amaçlı serklaj yaptı.rahim ağzı yetmezliğim yok fakat risk almayalım dedi.12+6 da yapıldı serklajım bugün 5. Günüm tuvalet sonrası hafif sarı renkte akıntım oluyor acaba normal mi?bir de bana doktorum işine gideceksin yatmanı tavsiye etmiyorum dedi.öğretmenim diye belirtmeme rağmen rapora gerek yok dedi.pzt işe başlayacağım.ağrım sızım yok çok şükür fakat hafife alınacak bir işlem mi, sarı akıntı notmal mi bebeğime zararım olur mu endişeliyim.kontrolüm perşembe tekrar görüşeceğim.
Kırmızı kan olmadığı süürece korkma lekelenme ve akıntı normal dediler.benim 8 gün oldu ara sıra sarı akıntı geliyor bugün test yapıldı bişi yok enfeksiypndan süphelenmiştim

Bu arada benim ikiz hiç kalkmıyorım tuvalet için kalkıp yemek için yürüyorum hep yatıyorum.

Kırmızı kan olmadığı süürece korkma lekelenme ve akıntı normal dediler.benim 8 gün oldu ara sıra sarı akıntı geliyor bugün test yapıldı bişi yok enfeksiypndan süphelenmiştim
Teşekkür ederim biraz olsun rahatladım, kontrol günüm gelene kadar

İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.yatmak da zor eminim ama sonu güzel olsun inşallah
Yatmak çok zor ama bebekleri kaybetmek daha daha zor dişimi sıkacağım canım. Doktoruna güven bişi olmaz dediysr olmaz tabi inşallah.benimki yat demedi ben kendim yatıyorum. Geçen yıl 22 haftalık ikizlerimi kaybettim şimdi 21. Haftadayım gerginleştim. Aynı haftalara gelince korku ve tedirginlik oluyor

Back