• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Şerbetli Tatlılar

En başarılı bulduğunuz şerbetli tatlı tarifi ;

• Ankete Katılan
    244
  • Anket Kapalı .
hımm elosaa marul fikrini vermişti , bi dahakine yağlı kağıdı deneyecem.kızarıp pişmiş halini çok seviyorum ben:31:

evet yağlı kağıtta iyi fikir,fakat yağlı kağıdın performansı genelde fırında daha iyi.
Ocakta tencere içerisinde nasıl olur acaba,denemem lazım:34:

hımm elosaa marul fikrini vermişti , bi dahakine yağlı kağıdı deneyecem.kızarıp pişmiş halini çok seviyorum ben:31:

marulu en altami koyyorsun
oyla ha$lama gibi olmazmi, kizariyormu yani
ama ocakda unutma, benb unutnca kagida ragmen yakdim bi kere
baya bi ugra$mk lazim o halde yakmk için :27:

pikii merakla bekliyorumm:34:

aa acaba yüksek ateştemi pişirdin ki,ben patates koymuyorum pek,daha sade seviyoruz çünkü.
eklersem sadece patlıcan ekliyorum,patlıcan pilav ikilisi çok yakışıyor birbirine çünkü
orta ateşte pişirdim

marulu en altami koyyorsun
oyla ha$lama gibi olmazmi, kizariyormu yani
ama ocakda unutma, benb unutnca kagida ragmen yakdim bi kere
baya bi ugra$mk lazim o halde yakmk için :27:

maklube başından ayrılmaya gelmiyo, suyunu az koyuyorum ki pilav lapa olmasın, az koyuncada iyi pişsin diye iyice suyunu çekmesini bekiyorum. beklerken dipten yapışıyo patatesler. bide zaten kızarmış olduğu için yumuşak oluyo. bi dahakine yağlı kağıdı deneyeceme:34:

orta ateşte pişirdim

bense hiç bişi kullanmıyorum,yani direk etlerin üzerine pirinçleri ekleyip çok kısık ateşte pişiriyorum..sonra iyice dinlendirip ters çevirme işlemine geçiyorum
patatesnişastalı olduğundan yapışkan özelliği var sanıyorum salgıladığı suyu tencereye yapışmasını sağlıyor

bense hiç bişi kullanmıyorum,yani direk etlerin üzerine pirinçleri ekleyip çok kısık ateşte pişiriyorum..sonra iyice dinlendirip ters çevirme işlemine geçiyorum
patatesnişastalı olduğundan yapışkan özelliği var sanıyorum salgıladığı suyu tencereye yapışmasını sağlıyor

etler yumuşak olsun diye önce soğanla bir miktar düdüklüde pişiryom, sonra pirinci tereyağ ile kavuruyom sonra patetesi kızartıyom. araya soğan halkaları koyuyom. 2 sendir bu şekilde yapıyom:26:

etler yumuşak olsun diye önce soğanla bir miktar düdüklüde pişiryom, sonra pirinci tereyağ ile kavuruyom sonra patetesi kızartıyom. araya soğan halkaları koyuyom. 2 sendir bu şekilde yapıyom:26:

yöntemin doğru aslında,aman olsun patatessiz yap sende:))
bu arada tatlı eklendi:34:

demem o ki tribünlere yapın tatlıyı kendinize değil:1::1::1:
valla ben kendımıze yapıom butun yemeklerı :))
levregı kendıme ogle yemegı olarak yaptıydım
et kulesını aksam yemegıne hep beraber yıyelım dıye
kunefeyı de kendıme dıye sey ettım, kocama kalsa sadece serbetı bıle versen ıcer farketmez ne tatlısı oldugu :)))
deli gibi yer. boğazına pek duskundur beyzadem:9:
kılo almıyor ya ben ona gıcık oluyorum arkadas yaaa

o kadar tatlı ye, 2 ser tabak makarna ye
sonra kılo alma fıttırıyorum:47:

bende kızarmıs sevıyorum ;)
ben hıc bısey koymuyorum tencerenın dıbıne ama et yarısması devam ederken yapmıstım en son. kaynımın dogum gunune denk geldıydı, cok sever o. her ıhtımale karsı koydum altına marul yapragı.

bak ben etlerı duduklude haslıyorum önce. piştikten sonra etlerı tencerenın dıbıne koyuyorum, üste soganları halka halka koyuyorum, patateslerı az kızartıp soganların ustune dızıyorum sora pirinclerı çiğden koyuyorum hıc kavurmadan. etin kaynamıs oldugu sıcak suyunu pirincleın ustunu 1-1.5 parmak uste cıkıcak kadar döküyorum, kısık ateste pişiriyorum. hem cabuk pişiyor hemde lapa olmuyor kavurmadıgım halde. sanırım sıcak et suyu koydugum ıcın.

biriisi de adana yöresının taş kadayıfını yapsın ya:56::56::56::56: offfff cnm istedi biz D tatlısı da diyoruz...:56:

valla ben kendımıze yapıom butun yemeklerı :))
levregı kendıme ogle yemegı olarak yaptıydım
et kulesını aksam yemegıne hep beraber yıyelım dıye
kunefeyı de kendıme dıye sey ettım, kocama kalsa sadece serbetı bıle versen ıcer farketmez ne tatlısı oldugu :)))
deli gibi yer. boğazına pek duskundur beyzadem:9:
kılo almıyor ya ben ona gıcık oluyorum arkadas yaaa

o kadar tatlı ye, 2 ser tabak makarna ye
sonra kılo alma fıttırıyorum:47:

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

bende kızarmıs sevıyorum ;)

ben hıc bısey koymuyorum tencerenın dıbıne ama et yarısması devam ederken yapmıstım en son. kaynımın dogum gunune denk geldıydı, cok sever o. her ıhtımale karsı koydum altına marul yapragı.

bak ben etlerı duduklude haslıyorum önce. piştikten sonra etlerı tencerenın dıbıne koyuyorum, üste soganları halka halka koyuyorum, patateslerı az kızartıp soganların ustune dızıyorum sora pirinclerı çiğden koyuyorum hıc kavurmadan. etin kaynamıs oldugu sıcak suyunu pirincleın ustunu 1-1.5 parmak uste cıkıcak kadar döküyorum, kısık ateste pişiriyorum. hem cabuk pişiyor hemde lapa olmuyor kavurmadıgım halde. sanırım sıcak et suyu koydugum ıcın.

her yiğidin yoğurt yeyişi farklı:34:

şööööyyylee bol haşhaşlı bol kaymaklı tatlı sunumu bekliyorum:56:

şööööyyylee bol haşhaşlı bol kaymaklı tatlı sunumu bekliyorum:56:

Elossa tatlım,haşhaşlı çörek desen tepsi tepsi döşeyim sana ama tatlısını inan duymadım:50: Kaymaklı dersen ekmek kadayıfı yaparım bak :))

Elossa tatlım,haşhaşlı çörek desen tepsi tepsi döşeyim sana ama tatlısını inan duymadım:50: Kaymaklı dersen ekmek kadayıfı yaparım bak :))

hayatım harika oluyor,bol şerbetli haşhaşlı kaymaklı revani mesela:)
ama bak çörek isterim bi gün senden topiğimeee:16:

hayatım harika oluyor,bol şerbetli haşhaşlı kaymaklı revani mesela:)
ama bak çörek isterim bi gün senden topiğimeee:16:

Çörek benden sana söz olsun canım :16: revanilerimde güzeldir ama haşhaşlısını ilk senden duydum inan:17:

Bitanesinnnn:16:
kuzum mutlaka denemeni tavsiye ederim,eminim bayılacaksın:16:

Sende öylesin canım:16: tamam mutlaka deniycem onuda :34:ama elimdeki haşhaş az kaldı ancak sana çörek yapıcak kadar var memleketten geliyorda :))söyleyim yollasınlar yine...

Back