• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Şerbetli Tatlılar

En başarılı bulduğunuz şerbetli tatlı tarifi ;

• Ankete Katılan
    244
  • Anket Kapalı .
sütlü tatlılarda ya da pastalarda katılma durumum olabilir belki..
. çünkü yemek yerine tatlı ,pasta yiyen biriyim.
öğle yemeği ne yedin sorusuna ekler ,yada frambuazlı pasta diye cevap veren bir kişiliğim var.. :27::9:
bende aç karnına severim tatlı türlerini, tok asla yiyemem:50:

Tamam,görselliktede benim tatlım birinci gelir o zaman sorun yok bence :1:

Ben fikrimi belirttim sadece.Baklava çeşitleri çok fazla o yüzden ayrı olması taraftarıyım.Hani Bazende emeğe oy veriliyorya kimi arkadaşlarda bizim yapacağımız tatlı çeşitleri olsun diyor.Ee o zaman ben baklava açiyim,ne kadar emek verdigimi görsünler birinci oliyim diye düşünende olabilir.Ama belkide digerinin yaptıgı bir hamur tatlısı onun baklavasını kat kat dövecek durumdadır..

Aman neyse yaa,ben seçimimi yaptım Bismillag diyip mutfağıma girdim zaten.Önemsemiş olsaydım cidden bu durumu beklerdim kategorilere ayrılmasını ona göre bir tarif yapardım..
Hayırlısıyla birde yayınlansa :31:
genel yargı, o kadar emek vermiş şeklinde oluyor ama ben hem görünüm açısından, hem çabuk yapılabirliği açısından hemde damak tadım açısından kriterlere ayırıp oy veriyorum. çalışan hanımlarız, bazen canımız eve gidince tatlı çekiyo.fenamı olur hemen pratikçe , hem gözümüz hem midemizi doyuracak bişey yapsak. mutfak sanatı illa mutfakta saatlerce uğraşıp mı bişey yapmaktır. tabiki emeğe saygı var ama sırf emek diye diğer unsurları görmezden gelmek bana göre değil açıkçası. :68:

Son düzenleme:
Tatlılar müthiş derecede ilgi alanımdır bu bir , ilk krem karamel yapacağım zaman abimle beraber muftağa girmiştik . Annem içeriden bas bas bağırıyordu '' o tarifi iyi okuyuuuun , o kadar yumurta olmaz tatlıda diye :52: ''

Akşam yemeğinden sonra getirdik annemle babama ;

Babam diyor '' hmmm ne yaptınız böyle ? ''

Annem bizden önce atlıyor cevaba ;

Ne yapacaklar , doldurdular yumurtayı , tatlı diye getirdiler :52:

Bu kadar anısını varken bende ;

Hatırlamazsam ayıp olurdu yani :34:

Çok severim bu arada krem karamel :56:
8 tanecik yumurta var..:1:
kır kır bitmiyor.:27:
annemin tariflerinden biri. oun piride ekrem muhiddin yeğendir. .ve ben hala o defterleri saklıyorum. adamın kitaplarınıda aldım. pandispanyaya da mesela 7 yumurta koyardı annem. ama şimdi herkes bu kadar yumurtaya çok diyor. yumurta kokar diyenler var. ama napalım orjinali bu. ve ben bir şeyin orjinaline uygun yapılması taraftarlarındanım.
mayonezi kendim yaparım, rus salatasına. ona da çok yumurta koyarım:).

Sanmam; Kazen geleneği bozmaz bence...
arzumun tatlısını çok severek yaparım bende,bakalım görüntüsü ve rengi nasıl merak ettim:34:
geleneğin ucu eccik bozuldu sanırım. dur toplayalımda kırışmasın:93:

Bence kesinlikle paylaşmalısın bu tarifi,bende çok severim :16: Ama ne yalan soyliyim benim aklıma gelmemişti anlattığının Krem Karamel oldugunu :44:

bende şimdi baktım karamel tarifine çok hoşuma gitti, açım bide:26:
ne çok denenecek şey listesi çıktı ya. her öğlen,akşam bimdeyim:27:

Son düzenleme:
İlk sunum arzum77 den olacak sanırım,dün geceden beri bende pusuda bekliyorum merakla:52:
Bende pusuya yattım bekliyorum valla neden yayınlanmadıki.Kesin Kazen şok oldu tarife görüntüye :53: Yayınlasammı diye düşünüyor :))
arzumun tatlısı neden hala yüklenmedi acaba ?:44:

İsteriz isteriz isteriz dağılın uleyn emeklerimin karşılığı bu olamaz :95::95::95:

bende şimdi baktım karamel tarifine çok hoşuma gitti, açım bide:26:
ne çok denenecek şey listesi çıktı ya. her öğlen,akşam bimdeyim:27:

neden bim:52:

Bende pusuya yattım bekliyorum valla neden yayınlanmadıki.Kesin Kazen şok oldu tarife görüntüye :53: Yayınlasammı diye düşünüyor :))

İsteriz isteriz isteriz dağılın uleyn emeklerimin karşılığı bu olamaz :95::95::95:

:))
eğer düşündüğüm renkse şimdiden %70 oyum sana:34:

Giderek kamoyunun üzerinde heyecan ve merak uyandırması da ayrı bir hipnoz şekli mi arzumcum ya :6:

Girip girip bakıyorum yayınlandı mı diye , bana ne oluyorsa :37:

Son düzenleme:
biri şöyle çatalı dokundurduğu an dağılan bir şekerpare yapsın, bütün sülaleyi toplayıp oy verdireceğim :27:
Benim tarif yayınlansa eminim çok hoşuna gidecek :34: Sülaleyi hazır et :52:

Sanmam; Kazen geleneği bozmaz bence...
arzumun tatlısını çok severek yaparım bende,bakalım görüntüsü ve rengi nasıl merak ettim:34:

Süpriz,ben başka bir tarif paylaştım canım :31: Eminim sizimde çok hoşunuza gidecek :34:

evimin ve iş yerimin karşısındada o yüzden:86:

ha ha ha :))) bi gün , oğlan çantasını bana bıraktı iş yerind eanne sen getir diye, bend eiş çıkışı tabi bime uğradım. ne kadar samimiyizki çantayı bırakıp çıkmışım. :60: önümüzde hafta sonu, oğlanda da hiç ders gayreti yok maşallah. iki gün çanta aklımız agelmedi.:60: pazar farkettik yokluğunu. çanta arıycaz ama nerde acaba . gittiğim yerleri düşünüyom çoğu yer kapalı. pazartesi oldu, okula bakıyom, terziye bakıyom . yok çanta. en son bim geldi aklıma:28: gittim, çanta iki gündür bizde abla dedi çocuk:60:

Son düzenleme:
Benim tarif yayınlansa eminim çok hoşuna gidecek :34: Sülaleyi hazır et :52:

Süpriz,ben başka bir tarif paylaştım canım :31: Eminim sizimde çok hoşunuza gidecek :34:

eve erken geldim bugün pırasalı muska böreği yapacağım ama kalkamıyorum...
ilk sunumu görmek için pc başından ayrılamadığım gibi,mutfağa getirdim pc mi düşün artık:)
hayırlısıyla eklense de görsem:34:

Giderek kamoyunun üzerinde heyecan ve merak uyandırması da ayrı bir hipnoz şekli mi arzumcum ya :6:

Girip girip bakıyorum yayınlandı mı diye , bana ne oluyorsa :37:
belkide............

eve erken geldim bugün pırasalı muska böreği yapacağım ama kalkamıyorum...
ilk sunumu görmek için pc başından ayrılamadığım gibi,mutfağa getirdim pc mi düşün artık:)
hayırlısıyla eklense de görsem:34:

bende tepsi tatlısı yapacam, iş çıkışı bime uğrayımda :60: (bi kaç eksiği var malzemelerin)

Son düzenleme:
evimin ve iş yerimin karşısındada o yüzden:86:

ha ha ha :))) bi gün , oğlan çantasını bana bıraktı iş yerind eanne sen getir diye, bend eiş çıkışı tabi bime uğradım. ne kadar samimiyizki çantayı bırakıp çıkmışım. :60: önümüzde hafta sonu, oğlanda da hiç ders gayreti yok maşallah. iki gün çanta aklımız agelmedi.:60: pazar farkettik yokluğunu. çanta arıycaz ama nerde acaba . gittiğim yerleri düşünüyom çoğu yer kapalı. pazartesi oldu, okula bakıyom, terziye bakıyom . yok çanta. en son bim geldi aklıma:28: gittim, çanta iki gündür bizde abla dedi çocuk:60:

ahahah iyimiş buu:52:
bimde bazı ürünler kaliteli ama ben artık giremiyorum malesef,eşim asla ordan alışveriş yaptırmıyorda yapmıyorda.
senden de bekliyorum bu kategoride bi atak:34:

ahahah iyimiş buu:52:
bimde bazı ürünler kaliteli ama ben artık giremiyorum malesef,eşim asla ordan alışveriş yaptırmıyorda yapmıyorda.
senden de bekliyorum bu kategoride bi atak:34:

bazı ürünleri alınacak gibi değil, bakkal niyetine kullanıyoz işte:34:

ben ve atağa kalkmak:44::44::44::44::44:

belkide............

bende tepsi tatlısı yapacam, iş çıkışı bime uğrayımda :60: (bi kaç eksiği var malzemelerin)

vayyy merak ettim bak şimdi,bu akşam yapta görelim bakim tepsi tatlısını.:34:
pasta olsaydı bende katılacaktım:1:

vayyy merak ettim bak şimdi,bu akşam yapta görelim bakim tepsi tatlısını.:34:
pasta olsaydı bende katılacaktım:1:

görüntüsü çok hoş ama "basit" bir tatlıymış yazılanlara göre. akşam deneyecem. fikirlerimi paylaşırım:34:

görüntüsü çok hoş ama "basit" bir tatlıymış yazılanlara göre. akşam deneyecem. fikirlerimi paylaşırım:34:

pikii merakla bekliyorumm:34:

haftasonu maklubeyi yaptım, marulda koydum ama yine patetsler tuttu dibine ya . :50:

aa acaba yüksek ateştemi pişirdin ki,ben patates koymuyorum pek,daha sade seviyoruz çünkü.
eklersem sadece patlıcan ekliyorum,patlıcan pilav ikilisi çok yakışıyor birbirine çünkü

merhaba
tencerenin dibine yagli kagit koyarsan patatesler dibine tutmaz
ben çig koyyorum tuz ve az zeytinyagiyla harmanliyorum patatesi

hımm elosaa marul fikrini vermişti , bi dahakine yağlı kağıdı deneyecem.kızarıp pişmiş halini çok seviyorum ben:31:

Back