Her yarışmada şaibeli işler olur. Çözülür ya da çözülmez ama kuşku girer bir kere insanın içine. Uluslararası yarışmalarda bile olmuyor mu zaman zaman? Olimpiyatlarda yaşanmadı mı doping olayları? İnsanın olduğu yerde bunların olması normal...
Ancak bunun KK'da olması normal değil işte.
Burası bir paylaşım ve kadınlar arası dayanışma platformu. Yıllardır ezilen, hor görülen, hala eşlerinden dayak yiyen ve kendini benzer nedenlerden dolayı KK'ya atıveren kadınların, sade, hırslara yer olmayan, kavgaların çözüm getirmediğini anlayıp birbirine olumlu yaklaşımı salık veren o yüce varlıkların, kadınların yeri burası.
Sağ üst köşede hakedilmeyen bir madalya ile manevi değeri olan bir küçük hediye için değmez arkadaşlar. Bu yarışmalarda amaç hayatımıza farklı renklerin gelmesi, biraz da eğlenmekti. Birbirimiz hakkında bilmediklerimizi öğrenmedik mi bu yarışmalar sayesinde? Birbirimizin acılarına ortak olmadık mı? Anasını, babasını, bebeğini, eşini kaybetmiş olanları birlikte teselli etmedik mi?
Hala bilmeyenler varsa öğrensin arkadaşlar. Burada kişisel hırslara yer yok. Burada "ben" değil, "biz" varız. Ve eğer bir gün bu sitede birlik ruhu kalmadığını hissedersem bir daha dönmemek üzere ilk giden ben olurum.
Sevgiler...(Alıntı değildir, kendim yazdım.)
Hatırlatma sadece 2 kategoride de ilk yarışmada 1. olanlara naçizane ödül verilmiştir. Sonrakilerde bu uygulama yapılmamaktadır.
Arkadaşlar yarışmamıızın 1.si bence 6. şiirle Gözyaşı dır..
Yaşananlar gerçekten üzücü. Sanalda da olsa insanların bu kadar hırs içinde olmasına ben bir anlam veremiyorum.Başkasının emeğiyle, nasıl olur da sanalda olsa benim emeğim diyerek yarışmaya katılabiliyorlar aklım almadı.
Burda amaç sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, yeteneklerimizi kısaca hayatımızı paylaşmak değil mi? Ama bunu yaparken lütfen hayatlarımıza saygılı olalım
Gözyaşının yazdığı bu 6. şiirdeki anıları, yaşananları kimse sahiplenemez, hele ki benim emeğim diye kimse sanal da olsa bir yarışmaya katılamaz. Esefle kınıyorum bu arkadaşları..
6 sene önce evime giren hırsız, öğrenciyken harçlıklarımla aldığım yüzüğümü çaldığında, nedense diğer çalınanlardan çok o yüzüğüme çok fazla üzülmüştüm. Çünkü o benim emeğimdi, o benim anımdı. Gözyaşı ve emeği çalınan diğer arkadaşları çok iyi anlıyorum.
Bu yarışmanın birincisi,ikincisi yada üçüncüsü olmayacak arkadaşım..Bu şekilde derece verilmesi zaten şık olmaz..
Ben önceki sayfalarda sebepleri belirttim zaten..Kendi emeklerini yanlarına alıp,burada bizlere sunan tüm arkadaşlarım birincidir..
deniz güneşim senin birinciyin 6. şiir olamsına şık olmaz demedim ben,bu şartlarda decelendirme yapmamız şık olmaz dedim..O senin fikrin tatlım,yani şiiri beğenme hususunda..
Benim demek istediğim bu yarışma sonuçsuz kalacak yani..Bu yarışmada birinci yada diğer derecelendirmeler olmayacak demek istedim:)
Kısaca Serbest Şiir yarışması bütünüyle geçersizsdir,bunu belirtmeye çalıştım..
Bu arada şulecim bundan sonraki yarışmada mizahi şeyler olsun lütfen,çok gerildik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?