Serapd'nin Diyet Günlüğü

yok canım 1lt süt değil 200 mlli bir kutu süt. Ama önerinde hoşuma gitti. Ben akşam 3ten 8e kdr kütüphanede nöbetçiyim ve yemek yemem yasak. Sadece 10 dkk bi yemek molam var o sırada da yanımda götürdüğüm bir şeyleri yemek zorundaydım. Önceden kek çikolata falan götürürdüm ama artık kapandı o devir. tost fikri çok iyi. Ayranda şu bildiğimiz hazır bardak ayranlardan mı acaba??

200 ml. de doyurmaz zaten :) Aklımın ucundan bile geçirmemiştim 200 ml. yi :9:
Kararın için seni tebrik ederim.
Evet, hazır ayran. Hatta büyük boy bile olabilir. Ayran içmemizde sakınca yok.

hımm vay be ben bakayım araştırayım bunu.bu dkkat etmeme işte bitirmese bari bizi :32: ben de teşekkür ediyor başarılar diliyorum :54:

Tavsiye ederim, gerçekten çok şaşırtıcı derecede doğru tespitler var kitapta... Yok o kadar salmayalım canım. Hani dikkat etmiyorum derken diyet yapmıyorum. Ama dengelemeye çalışıyorum. O yüzden sabit kalıyorum zaten :9:

Ben de sana başarının devamını diliyorum. :16:

Ah canım ya çok saol vala çok iyi geldi bu fikir. 2 hafta boyunca haftanın 3 akşamı nöbetçiyim, kara kara düşünüyordum akşamları ne yapacağım diye süper oldu önerin. :36::36::54:

Ah canım ya çok saol vala çok iyi geldi bu fikir. 2 hafta boyunca haftanın 3 akşamı nöbetçiyim, kara kara düşünüyordum akşamları ne yapacağım diye süper oldu önerin. :36::36::54:

Rica ederim. Yanında taşımak için kepekli sandviç ekmeğine ton balıklı ya da tavuklu marulla domatesle sandviçler hazırlayabilirsin.
İşinde kolaylılar diliyorum :16:

Eksik yazdığın tahlil HbA1c canım.son üç ayda kandaki şeker oranının nasıl seyrettiğini gösteriyor diyeyim kısaca

Çok teşekkür ederim canım:16:

Çok su içsen de sonuç değişmez ne yazık ki. Asitlerin atılması için çok fazla su kullanılıyor... Sen bu konuyu çok iyi biliyorsun aslında. Alkali Diyet kitabında okumuştuk.

HbA1c bu test hastanın diyabetik olup olmadığını sorgular. 5-5.5 alt sınırdır. Bu sınırın üstündeki değer diyabeti düşünmemize sebep olabilir. Sınırın üstünde çıkan test sahibi hastaya diyabet teşhisi konulabilmesi için belirli aralıklarla (3 ay gibi) testin tekrarlaması beklenir. Yükleme (şeker) yapılabilir.
HOMA insülin direncini belirlemek için yapılan testtir. Sonuçları aldığında bizimle de paylaşırsan çok sevinirim.

Amin canım :16:[/QUOTE]

Bilgi için teşekkür ederim canım,hem annaannemde,hem annemde diyabet vardı:26::26:sonuçları alınca paylaşırım:34:pazartesi kadın doğuma gideceğim,inşAllah amelyat için gün alırım:26::26:

28.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
1 dl. İHE light ekmek
1 yumurta
45 gr. yağsız peynir
20 gr. taze kaşar
1tk. bal
domates

Öğle:
1 Porsiyon mantı (bugün misafirliğe gittim.)
1/2 Porsiyon Puding
1 Top sade dondurma

Akşam:
1 Kase şiveydiz çorbası

Afiyet olsun canım:12:kaçamak yapsan da sen dengelemeye biliyorsun:34:

Şiveydiz Çorbası:
300 gr. yağsız kuzu eti
1 dal pırasa (orijinal tarifte mevsiminde taze sarımsak kullanılır)
1/2 sb haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
1-2 yk. zeytinyağı
Kuru nane

Kuzu etleri iyice haşlanır, kuş başı bırakılır ya da didiklenebilir. Kaynamaya devam eden suya etler, pırasa ve nohut ilave edilir. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve sarımsaklar çırpılır.(koyu kıvam için 1 yk. un ilave edilebilir. Ben tercih etmedim.) Pırasalar piştikten sonra kaynayan sudan bir miktar yoğurda ilave edilip karıştırıldıktan sonra sürekli karıştırılarak yoğurt yavaş yavaş tencereye dökülür. Kaynadıktan sonra da bir süre daha karıştırılmaya devam edilir.
Sos tavasında hafif ısıtılan zeytinyağına nane ilave edilir. Nane kokusu çıkınca tencereye ilave edilir.

1 kase yaklaşık 250 kcal. dir. Yanında bulgur pilavı ile servis edilebilir.

Hııım,güzel bir çorbaya benziyor:34::34:kalorisi da az,mis gibi:34::34::34:

Bilgi için teşekkür ederim canım,hem annaannemde,hem annemde diyabet vardı:26::26:sonuçları alınca paylaşırım:34:pazartesi kadın doğuma gideceğim,inşAllah amelyat için gün alırım:26::26:

Hııım,güzel bir çorbaya benziyor:34::34:kalorisi da az,mis gibi:34::34::34:

Rica ederim canım. Risk grubundasın ama bu kesin hasta olacaksın demek değildir. Annenden gelen sağlıklı genlerin oranı yüksek olabilir.
Hayırlısı olsun canım. Allah kısa zamanda şifa versin sana ve tüm şifa bekleyenlere :16:

Rica ederim canım. Risk grubundasın ama bu kesin hasta olacaksın demek değildir. Annenden gelen sağlıklı genlerin oranı yüksek olabilir.
Hayırlısı olsun canım. Allah kısa zamanda şifa versin sana ve tüm şifa bekleyenlere :16:

Teşekkür ederim canım:16::16:Amin:nazar::nazar::nazar:Bu hafta spor yapamadım,ama yarından itibaren başlarım tekrar:34:anladım ki spor yapmadığım zamanlarda çok mutsuz oluyorum:26::26:İyi bir hafta geçirmen dileği ille....:21:

Teşekkür ederim canım:16::16:Amin:nazar::nazar::nazar:Bu hafta spor yapamadım,ama yarından itibaren başlarım tekrar:34:anladım ki spor yapmadığım zamanlarda çok mutsuz oluyorum:26::26:İyi bir hafta geçirmen dileği ille....:21:

Haklısın, spor= mutluluk hormonu :16: Ben de senin için güzel bir hafta sonu diliyorum canım :16:

Şeker gibi tatlı,masal gibi bir yıl dilerim... $10956[1].webpSevgiler...

günaydın canım
yeni yılında mutluluk ve sağlık diliyorum sana.
sıkıntıdan yemek yiyorum aç degilim ama yedikce yiyorum :26::26::26:
ne yapmam lazım hafta sonu bol kaçamaklarla doluydu :43::43::43::43:
eski ciddiyetim kalmadı

günaydın canım
yeni yılında mutluluk ve sağlık diliyorum sana.
sıkıntıdan yemek yiyorum aç degilim ama yedikce yiyorum :26::26::26:
ne yapmam lazım hafta sonu bol kaçamaklarla doluydu :43::43::43::43:
eski ciddiyetim kalmadı

Bgapacım sen her gün tartıl. Her sabah aç karnına tartılırsan günlük kaçamaklarının ertesi sabaha nasıl yansıdığını görebilirsin. Motivasyonun neden düştü? Evdeki yemeklerden mi; arkadaşlarınla bir aradayken "aman boş ver" den mi? Sıkıntına başka bir çare bulmaya çalışsan?? Başka şeylerle ilgilen. Mutfaktan uzak bir odada kendine bir iş yaratabilirsin. Dolabını gözden geçirebilrsin, kitap okuyabilirsin.

Hafta sonu her zaman ki gibi yoğun ve eğlenceli geçti :) Cumartesi akşamı davet vermiştik. Onun hazırlıkları ve akşam eğlenceyle geçti. Pazar günü eşimle birlikte bütün günü sokaklarda geçirdik..

29.12.2012 Menüm:

Kahvaltı: (geç kahvaltı)
1 dl. ihe hafif ekmek
1 yumurta
25 gr. yağsız ekmek
15 gr. taze kaşar
20 gr. ayva reçeli
domates, biber

Ara:
1 elma
3 ceviz

Akşam:
200 gr. ızgara palamut
1 kase karışık ot salatası
1 kase mevsim salata

30.12.2012 Menüm:

Kahvaltı: (geç)
40 gr. Omlet
45 gr. yufka ekmek
30 gr. ezine peyniri
1 tk. ayva reçeli
1 yk. tahin-pekmez
domates, maydanoz, dereotu

Ara:
1 Türk kahvesi (şekersiz)

Akşam:
1,5 lahmacun
2 bardak ayran
maydanoz, köz patlıcan, turp, nane

Ara:
1/2 kase kavrulmamış Antep fıstığı

Sevgili arkadaşlarım sağlıklı, mutlu, huzurlu, bolluk ve bereketin herkesin evine uğradığı güzel bir yıl diliyorum :16:

Bgapacım sen her gün tartıl. Her sabah aç karnına tartılırsan günlük kaçamaklarının ertesi sabaha nasıl yansıdığını görebilirsin. Motivasyonun neden düştü? Evdeki yemeklerden mi; arkadaşlarınla bir aradayken "aman boş ver" den mi? Sıkıntına başka bir çare bulmaya çalışsan?? Başka şeylerle ilgilen. Mutfaktan uzak bir odada kendine bir iş yaratabilirsin. Dolabını gözden geçirebilrsin, kitap okuyabilirsin.

canım hep boş ver diyorum ama çok şükür geri almıyorum ama vermemde durdu
kendimi geri nasıl hazırlaya bilirim
kitap okumam lazım gerçektende :17::17::17::17:

Bir an evvel kendimiz için bir şeyler yapmaya başlayalım...

Kin, nefret, hırs, öfke ve intikam duygularını bir kenara bırakıp huzur içinde yaşayıp, bolluk ve bereket için dua edeceğiz. Allah' ın bize verdiği bu bedeni ve bu hayatı doğru değerlendireceğiz. Sevmeyi öğreneceğiz. Yaradan' ın aşkı için yaratılan her şeye saygı duyarak yaşamımıza devam edeceğiz...

Bedenimize sağlık verecek, doğru besinleri seçerek işe başlayacağız. Karaciğerimizi, midemizi, cildimizi memnun edecek yiyecekleri yiyeceğiz. Günlük ve haftalık cilt bakımlarımızı düzenli yapacağız. Sporu ihmal etmeyeceğiz. Aynı zamanda ruhumuzu besleyip terbiye etmek için güzel kitaplar okuyacağız.

Aslında hayat çok basit kuralları olan bir olgu iken biz insanlar karmaşıklaştırıp zorlaştırıyoruz. Daha basit yaşayıp, daha çok yardımcı olabileceğimiz yeni başlangıç için her gün yeni bir fırsatımız var. Anlayıp, doğru başlamak için Allah hepimize yardımcı olsun :16:

Kin, nefret, hırs, öfke ve intikam duygularını bir kenara bırakıp huzur içinde yaşayıp, bolluk ve bereket için dua edeceğiz. Allah' ın bize verdiği bu bedeni ve bu hayatı doğru değerlendireceğiz. Sevmeyi öğreneceğiz. Yaradan' ın aşkı için yaratılan her şeye saygı duyarak yaşamımıza devam edeceğiz...

Bedenimize sağlık verecek, doğru besinleri seçerek işe başlayacağız. Karaciğerimizi, midemizi, cildimizi memnun edecek yiyecekleri yiyeceğiz. Günlük ve haftalık cilt bakımlarımızı düzenli yapacağız. Sporu ihmal etmeyeceğiz. Aynı zamanda ruhumuzu besleyip terbiye etmek için güzel kitaplar okuyacağız.

Aslında hayat çok basit kuralları olan bir olgu iken biz insanlar karmaşıklaştırıp zorlaştırıyoruz. Daha basit yaşayıp, daha çok yardımcı olabileceğimiz yeni başlangıç için her gün yeni bir fırsatımız var. Anlayıp, doğru başlamak için Allah hepimize yardımcı olsun :16:

ne kadar haklısın canım
kendimi öyle bıraktım ki boş duruyorum kendimi bile sevmediğimi fark ettim
evet şimdi yeni hayatıma başlıyorum
sağlık, başarı ve huzur benimle olacaklar
hayat seni seviyorum :16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Çok güzel şeyler yazmışsın ve çok haklısın..Sana çok güzel bir yıl diliyorum..Mutlu ,huzurlu ve sağlıklı..:16:

Canım benim, çok düşüncelisin. Ben de senin için sağlıklı, mutlu bir yeni yıl diliyorum.

Teşekkür ederim canım,sende böylesin:16:Amin!

Sevgili arkadaşlarım sağlıklı, mutlu, huzurlu, bolluk ve bereketin herkesin evine uğradığı güzel bir yıl diliyorum :16:

Tekrar teşekkürler:34:inşAllah hepimiz için güzel bir başlangıç olur:34:

İnşALLAH Serapcım:nazar::nazar:Çok güzel bir yazı:34::34:

Back
X