- 8 Mart 2019
- 2.379
- 2.999
- 37
-
- Konu Sahibi diblerabla
Bebek kıyafeti yıkamayacak olsam o kadar önemsemiyorum ama ilk anneliğim istemsizce ona bir şey olur diye temizlemek geliyor içimdenCanina yazik ya bosvermek gerek azicik.
Benim bahcede kucuk dekor bir ejderha duruyor, annem geldi bigun onun icini yikiyor, ya dedim senin nerden aklina geldi ve gerekli mi? Hayatta dusunemem onu yikamayi banane yani
Fedakarlık: annesi kızım demediği halde bayramda ailesinin yanına gitmekHanımlar yanlış anlaşılmış sanırım annelik aramaktan kastım beni emzirsin demek değil Allah aşkınakadın asla bir nasılsın demez, kızım lafını hiç kullanmadı mesela ya da ne bileyim bir kere sarılmadı falan? Ve inanın ben bunu aştım. Problem o değil. Ben sadece eşime yaptığım fedakarlığı anlatmak istedim. Ben buraya kv konusu açmadım. Zaten mesafem ve saygı çerçevesinde tavrım net ona.
Ben şaka olarak da olsa aptal salak gibi hakaretvari kelimeleri kimseye kullanmam. Yetiştirilme tarzım bu şekilde anne babamdan gördüğüm. Bana kırıcı geliyor bu tarz sıfatlar. 6 yıllık evliyiz eşim de bunu biliyor ona rağmen yaptığı için ben şaka olarak algılamadım.Sizin konunuzu okuyunca eşimle biz mi bszi sınırları aştık acaba dedim mesela bu diyalog bizde olsa duydum dediğini sensin diyip cevap verirdim kimsede sallamazdi ama doğrusu sizinki aslında müsade etmemek gerek. Bu seferde hayat fazla mı zorlasiyor hangisi doğru bilemedim
Hayır. Annesi sevmediği için kızım dahi demediği, yokmuş gibi davrandığı, hiç konuşmadığı, dönüp suratına dahi bakmadığı halde bayramda onun evine gitmek. İsterseniz kayınvalidem ve ben diye bir kitapçık bastırıp ayrıntılı anlatabilirim 6 yıl boyunca olan biteni. Çünkü konum inanın şuan kv problemleri değil çünkü dediğim gibi onu öyle kabullendim.Fedakarlık: annesi kızım demediği halde bayramda ailesinin yanına gitmek
Cezalandırın da evliliğiniz iyice çıkmaza girsin..Sizce gitmeyerek onu cezalandırmalı mıyım yoksa abartıyor muyum?
O an ağladım aslında o da sinirden. Sonrasında tabii söyledim sinirlendiğimi vs. Hepsi 5 dk içinde oldu.Eşiniz size ciddi bir tavırla 'pislik' dediğinde o an o an gereken tepkiyi vermeliydiniz. Sonrada ağlayıp kendinizi yıpratmanız abartılı olmuş.
Konuşarak çözen bir insanım. Hiç trip atmam küsmem. Duygularımı çok açık dile getirir çözüm bulamazsam cezalandırırım. Muhtemelen de en kötü huyum bu.Cezalandırın da evliliğiniz iyice çıkmaza girsin..
Sakın kocanızla hiçbir sorunuzu konuşarak çözmeyin. İhale hep ailelere kalsın.
Kv beni yok sayıyor. Yani ben hiç varolmamışım gibi yapıyor. Konuşmuyor duymuyor vs vs. Bir kere bile sözlü tartışmaya dahi girmediğim halde.Annesi size ekstra bir şey yapmadiysa, beklediğiniz yakınlığı göremediniz diye bayramda biraraya gelmeyi eşinize bir lütuf gibi görmezseniz bu kadar gergin olmazsınız sanırım. Ağlamak yerine tepki gösterseydiniz eşinize rahatsız olduysanız. Gitmemek için bir bahane değil bu.
Yani gideceksiniz tabi ki bu bir fedakarlık değil ki, torun var ortada. Mecburen gideceksiniz. Sizi sevmiyorlar diye torun sakınacak haliniz yok. Ha torunu babayla gönderebilirsiniz ve böylece kayınvalideyi görmemiş olursunuz ama sizin kadar endişeli bir annenin böyle bir şey yapmayacağı açık. Çocuk kaç aylık, kaç yaşında onu da bilmiyoruz tabi.Hayır. Annesi sevmediği için kızım dahi demediği, yokmuş gibi davrandığı, hiç konuşmadığı, dönüp suratına dahi bakmadığı halde bayramda onun evine gitmek. İsterseniz kayınvalidem ve ben diye bir kitapçık bastırıp ayrıntılı anlatabilirim 6 yıl boyunca olan biteni. Çünkü konum inanın şuan kv problemleri değil çünkü dediğim gibi onu öyle kabullendim.
bu ilişki türünü de anlamıyorum ben insan eşiyle rahat konuşmadan nasıl evlilik yürütür ki. tamam argo küfür demeyim de en yakın arkadaşım sırdaşım hayat arkadaşım bir birimize yaptığın salkalık diyemez miyiz neyi ne zaman söylediğimiz gözlerimizden bir birimizi iyi tanımamızdan anlaşılmıyor mu.Dün eşime saçma bi şekilde "bugün yaptığın hareketler tam bi salaklık" dedim. Halbuki normalde çok dikkat ederiz ikimizde ve birbirimize karşı hiç öyle kelimeler kullanmayız. Dedikten sonrada çok pişman olup özür diledim zaten.
Çok takıntılısınız çoook@Mune başlığı yanlış yazmışım “sensin pislik” olarak değiştirebilir miyiz?
Bu huyunuzu bırakmalısınız. Ergen sevgili gibi davranmanıza gerek yok..Konuşarak çözen bir insanım. Hiç trip atmam küsmem. Duygularımı çok açık dile getirir çözüm bulamazsam cezalandırırım. Muhtemelen de en kötü huyum bu.
çen evli miydin nenn anaKızım dememesi de gayet normal bence. Ben kayınvalidemi severim ama şahsen anne demek hiç içimden gelmiyor annem değil çünkü. Onun da bana kızım dememesi gayet normal. Kayın aileyle kurulan bağ organik bir bağ değil. He çok ısınır samimi olursanız ne ala, ama olmazsanız da gayet normal bence
Abartıyor muyum diye konu açtım ama inanın abartma sebebim kv değil. Çünkü ben oraya gittiğimde tatil beldesi bana da iyi gelecek çıkıp hava alıp gezmek.Yani gideceksiniz tabi ki bu bir fedakarlık değil ki, torun var ortada. Mecburen gideceksiniz. Sizi sevmiyorlar diye torun sakınacak haliniz yok. Ha torunu babayla gönderebilirsiniz ve böylece kayınvalideyi görmemiş olursunuz ama sizin kadar endişeli bir annenin böyle bir şey yapmayacağı açık. Çocuk kaç aylık, kaç yaşında onu da bilmiyoruz tabi.
Konunuz kayınvalideyle ilgili ama tamamen. Yani gitmemek için bahane arama çabasındasınız ve her şeyi abartıyorsunuz o yüzden.
Şaka olarak ne diyosunuz mesela? Bence siz hiç şakalaşmayan birine benziyosunuz. Bu kadar kasmayın eşler arasında böyle şeyler olur. Hem kendinizi hem çevrenizdekileri çok yıpratırsınız bu şekilde. İnsan en rahat eşinin yanında olmalı. Onun yanında bile şunu desem alınır mı diye kasılacaksa ohooBen şaka olarak da olsa aptal salak gibi hakaretvari kelimeleri kimseye kullanmam. Yetiştirilme tarzım bu şekilde anne babamdan gördüğüm. Bana kırıcı geliyor bu tarz sıfatlar. 6 yıllık evliyiz eşim de bunu biliyor ona rağmen yaptığı için ben şaka olarak algılamadım.
Gülmicem tutuyorumŞaka olarak ne diyosunuz mesela? Bence siz hiç şakalaşmayan birine benziyosunuz. Bu kadar kasmayın eşler arasında böyle şeyler olur. Hem kendinizi hem çevrenizdekileri çok yıpratırsınız bu şekilde. İnsan en rahat eşinin yanında olmalı. Onun yanında bile şunu desem alınır mı diye kasılacaksa ohoo
Evliyim tabi 3,5 yıl oldu günaydın. Hem de kayınvalidem, eltim bilen var ohooçen evli miydin nenn ana
Peki siz kadına karşı nasılsıniz? Böyle kızı gibi davranıyor musunuz?Kv beni yok sayıyor. Yani ben hiç varolmamışım gibi yapıyor. Konuşmuyor duymuyor vs vs. Bir kere bile sözlü tartışmaya dahi girmediğim halde.