- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
-
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
konunun din ile alakası yok .Kim demis ailesiyle evleniyorsun iste bu sekilde düsünenler yüzünden cahil kaldik .eslerimiz kocalarimiz bu zihniyet yüzünden eslerine sahip cikicaklarina analarina babalarina ezdiriyorlar.sen biliyormusun ki dinen bi gelin kocasi varken onun ailesine hizmet bile etmek zirunda degil.kaynanasi yatalak kalsa bile yapmiyorum dese gelin kimse günahi yok.oglu varken geline düsmüyor canim benim.güzel dinimizi bile yasamiyorsak biraz bilgilenelim dinden bilgilenmiyorsak ogullarimizi bize yapisik gibi olmasina zorlamayalim.cok kizdim sidmi sana.ver gazi ver gazi ne demek ya.esine uyum saglamis kiz e epey yil olmus artik hic olmazsa 1 hafta teke tek tatil yapmak istiyor ne var bunda aaaaa olmazzzzzzzz sizin gibiler ogullarini bas taci yapip gelinler bisey dedimi yallah ceker dimi.
hangi ilde yaşıyorlar ?Akraba gunu ayri,yazlik evdeki komsu gunleri ayri,kislik evdeki komsu gunleri ayri,arkadas gunleri ayri.. Daha sayamadigim yiginla gun. Onlar geliyor,biz gidiyoruz. Veli ziyaretleri tam eziyet. Gittigimiz evler kristallerle,yurtdisindan alinmis pahali objelerle dolu.
Cunku kayinbabam ozel okulda hoca.
Yemin ederim kizim bi sey kiracak diye terliyorum.
Bir arabaşı gunune gittik. Esime dedim ki 'lutfen saat 10'da kalkalim. Annenler otursun,biz erken kalkalim.'Benim hiç tahammül edemeyeceğim bir şey.
Özellikle belli zaman aralıklarında tatilleri olan insanlar, yani sayılı gün tatil yapan insanlar için bu tür yaptırımları çok bencilce buluyorum.
Ben Ramazan Bayramı'nda bile kpederime gittiğim zaman 3 gün tatilden saymıyorum. Rahat edemiyorum bir kere. Gelen giden, bilmem hiç bitmiyor. O yüzden diğer izin zamanlarında aklımdan asla geçmeyecek bir şey.
Kayseri :)hangi ilde yaşıyorlar ?
:)Kayseri :)
senin ailenle ayni sehirdemiydiniz adencim?Selam guzel hatunlar..
Derdim su ki tatil olsun istemiyorum. Esimin senelik izinlerini bir taraftan sabirsizlikla beklerken,diger taraftan sıkıntıyla bekliyorum. Sene boyunca zaten esimle isinden dolayi pek zaman geciremiyoruz.
Ilk evlendigimiz zamanlar maddi sikintilar vardi. Butun tatilleri esimin ailesinin yaninda gecirdik. Zaten tanisma evreleri oldugu icin mecbur gidiyorduk. Esim de ailesiyle zaman gecirmek istiyordu tabi. Ustune ilk torun gelince iyice baglandik birbirimize. Her firsatta kendimizi esimin memleketinde bulduk.
Bu kadar muhabbet artmisken ben bu yaz senelik iznimizin enazindan yarisini esimle tatile giderek gecirmek istedigimi soylesem ayip olur mu? Torunumuzu doyadoya sevemedik diyecekler,bozulacaklar buyuk ihtimal. Cunku daha simdiden yiginla program yapmis kayinvalidem.
Ben hic hosnut degilim bu durumdan. Misafirleri bitmiyor,misafirlikleri,gunleri hic bitmiyor. Sabah baslayip,gece 12'ye kadar suren yemekli gunleri oluyor.
Tam bir gun zehirlenmesi yasiyorum.
Kendi annemin evinde bile bu kadar duramazken,baskasinin evinde o saatlere kadar oturmak korkunc oluyor benim icin. Alakali alakasiz her yere beraber gitmeliymisiz. Esime gore gitmezsek onlarin planlarini bozmus olurmusuz. Iyi de planlari bozuluyosa bizi cagirmamalari gerekmez mi? Benim ne isim var veli ziyaretinde? Kayinbabamin ogrencilerinin okul sorunlarini dinlemek zorunda miyim?
Gelmesek olmaz mi diye soruyorum. Olmaz ailece bekliyolar diyolar.
Senelik izinden esime hasret bir sekilde donuyorum. Bari 10 gun gezmeleri iptal etseler ne olur? Hani oglum geliyor,torunum geliyor beraber zaman gecirelim demeleri gerekmez mi? Ben yanlis mi dusunuyorum?
Ooo iyiymis :):)
benim memleketim . Aslen oralıyım ama hiç yaşamadım orada .
Evet 1 sene daha burdayiz. Seneye istikamet Ankara ins :)senin ailenle ayni sehirdemiydiniz adencim?
haklisin, esinle beraber vakit gecirmek istemen cok dogal..
esin de ailesinin planlari diye bsy diyemiyodur ama demeli.. yani onceden onlara sizin yaptiginiz plani anlatirsa, suraya gidicez filan gibi, onlar da ona gore davranir..
hayat hep evlerde geçer orada .Saat dokuzdan sonra kuş uçmaz sokaklarda .Ooo iyiymis :)
Ya bir de akrabalari diyor ki;
"Kocan tayinini buraya alsin da,gidecek bir yerimiz daha olsun"
Ayyyy saka gibi :)
Az daha 'yok artik' diyecektim.
bir de su yonden sanslisin, esin de bayilmiyo mus bu duruma.. yani plan yapip onden bildirmeniz daha kolay, umut var Allah a sukur : )Evet 1 sene daha burdayiz. Seneye istikamet Ankara ins :)
Evet plan yapip onlari da davet etme fikri cok mantikli geldi.
Isin dogrusu eskiden oyle oldugunu bilmiyordum. Ama suan pek yok galiba. Cunku hic duymadim.hayat hep evlerde geçer orada .Saat dokuzdan sonra kuş uçmaz sokaklarda .
Tek başına bir bayan görünce o saatte yaftayı yapıştırıverirler .
İstisnaları tabii ki vardır.örneğin bizim ailemiz . :)
ben zaten konu sahibine din dersi vermedim.birisinin yaptigi patavassizligina cevap verdim.ilk sayfada birisi cahilce bi yazi yazmisdi o kisiye hitabendi yazim.konunun din ile alakası yok .
Gidilen yerlere bizi de goturunce torundan da mahrum kalmamis oluyolar kendilerince.Kapı kapı geziyorlar
torunu hangi ara seviyorlar
bence eşinle konuş bir hafta bile olsa size ayırmalı
Onu direk soylersem incinirler diye,yukarida bir arkadasin verdigi tavsiyeyi uygulayacagim. Program yapip onlari da davet edecegim.Yaaa yazık ya sana canım, açık açık konuşsan kv ile kp le, ben başka yerde biraz tatil yapmak istiyorum de, çocuğumuz babası ve ben, tek başımıza de. Olmazmı
Uzak şehirlerdesiniz sanırımGidilen yerlere bizi de goturunce torundan da mahrum kalmamis oluyolar kendilerince.
Anlıyorum canım, evet çok iyi bir fikir mutlaka önermekte fayda var. Bende aile içi kırgınlıkları sevmem, orta yol en iyisi, bol şanslar. Mutlaka sonuçdan haberdar et canım.Onu direk soylersem incinirler diye,yukarida bir arkadasin verdigi tavsiyeyi uygulayacagim. Program yapip onlari da davet edecegim.
Inanin onlarla olmaktan mutsuzluk duymuyorum. Tek gezeyim derdinde de degilim. Serin yerlerde beraber dinlensek de olur.
Suan torun sevgileri korkunc boyutta. Onlarin istedikleri sey su sanirim;
hem planlarimiz bozulmasin,hem de torunumuz gozumuzun onunde olsun nereye gidersek gidelim.