• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sendika üyeligi zorunlu mudur?

İyi oldu iyi e-devletten nasıl oluyor bilmiyorum canım ben sendikadan çıkarken bu özellik yoktu ayrılış dilekçesi verdim beni de aramışlardı istemediğimi söyledim ayrıldım sanıyordum birkaç ay sonra maaş bordroma baktım sendika kesintisi var 🤦‍♀️ Bi daha ayrılış dilekçesi yazmıştım
Allah Allah😒😒

İyi oldu iyi e-devletten nasıl oluyor bilmiyorum canım ben sendikadan çıkarken bu özellik yoktu ayrılış dilekçesi verdim beni de aramışlardı istemediğimi söyledim ayrıldım sanıyordum birkaç ay sonra maaş bordroma baktım sendika kesintisi var 🤦‍♀️ Bi daha ayrılış dilekçesi yazmıştım
Allah Allah
sendika her türlü yasal işlemlerde yardım eder, gerekirse sendika kendi avukatını yönlendirir, yani korkulacak üzülecek tü kaka bir şey değil,
Kamu da olduğu için istemiyormuş🤷‍♀️

İstediği sendikaya üye olup istediği zaman çıkabilir. Ama bence çalıştığı yerde toplu iş sözleşmesi vs yapılmışsa onları bir araştırmasında fayda var. Çünkü sendika ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki haklardan (eğer faydalı artı şeyler var ise) bunlardanda yararlanamaz. Bende bir belediye iştirakinde çalışıyorum. Sendikada olmayanlar daha az zam ve bazı haklardan faydalanamıyor.

İstediği sendikaya üye olup istediği zaman çıkabilir. Ama bence çalıştığı yerde toplu iş sözleşmesi vs yapılmışsa onları bir araştırmasında fayda var. Çünkü sendika ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki haklardan (eğer faydalı artı şeyler var ise) bunlardanda yararlanamaz. Bende bir belediye iştirakinde çalışıyorum. Sendikada olmayanlar daha az zam ve bazı haklardan faydalanamıyor.
Nerden öğrenebilir bunu? Sendikayla mı görüşmesi gerekiyor?

Nerden öğrenebilir bunu? Sendikayla mı görüşmesi gerekiyor?
Çalıştığı yerin muhasebe departmanı ile de görüşebilir yada sendikaya sorsun toplu iş sözleşmesi yapılmış mı ? Yapılacak vs demesine bakmasın eğer yapılmış ise bu evrakı isteyebilir. Orda yazar maaş ve sendikal haklarının neler olduğunu

Çalıştığı yerin muhasebe departmanı ile de görüşebilir yada sendikaya sorsun toplu iş sözleşmesi yapılmış mı ? Yapılacak vs demesine bakmasın eğer yapılmış ise bu evrakı isteyebilir. Orda yazar maaş ve sendikal haklarının neler olduğunu
Tamamdır bunu da iletiyim 👍👍 Teşekkür ettim

Edevletten iptal etse de aynı şeyleri yaşar mı acaba🤔 Söyleyeyim baksın sürekli. Gerçi adamlar neden dese oturur ağlar😒 Sizin için de iyi olmuştur ins☺
Niye bu kadar özgüvensiz peki? Arkadaşınızın sendikadan daha önemli sorunları var gibi.

zorunlu değil ve çıkılabilir. eğer zorluyorlarsa şikayet edebilir

Herkese güzel günler diliyorum 🙏 Bir arkadaşım sözleşmeli personel ilk işe başladığında sendikaya girmedim demişti. Gecen hafta konuşmaya gelmişler, kız da sessiz sakin kimseye hayır diyemeyen bir tip😒 İlk başta ailesi yanındayken hayır istemiyorum demiş ama bu sefer tek kalınca neye ugradığını şaşırmış şimdi tekrar çikabiliyor mu onu merak ediyor. Bende bu konuları pek bilmiyorum sizlerden yardım almak istedim
Herhangi bir meslekte herhangi bir sendikaya üye olma zorunluluğu yok. Çıkabilir.

Back
X