Senarist Kızımızın Diyet Günlüğü

candy_candy

Başlangıç: 01.10.2024//112,70//Hedef:87
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
8.045
10.979
37
arkadaşlar bir süredir diyet yapıyorum 116,7 den 112,6 ya düştüm (bikaç gün sonra 1 ay olacak) fakat son 5 gündür spora başladım (leslie+ yürüyüş) kilo aldım :KK14: strese girdim birgün çok yedim (dün oluyor bu :KK30: ) ne yapacağımı bilemedim çünkü 9 gün sonra eşim de gelecek.. biraz önce kendimi şok diyetler arasında gezinirken gördüm :KK14: hayal kırıklığı resmem:KK43: dedim senarist sen aç günlüğünü hiç kafa açma şimdi şok diyetlerle :KK14:

spora devam.. spor sebebi ile kilo aldığım ihtimali ağır basıyor tabi ben kilo alınca yediğim için batırdım iyice ama akşam leslie 5 mil yapıp cezalandırdım kendimi :KK30:

eşim gelene kadar ve biz bu allahım gazap ettiği yerden çekip gidesiye kadar evimizi tutup eşyamızı da düzesiye kadar akşam ana öğün yememeye karar verdim.. akşam orucu yani :KK6: zaten ben bunları yapasıya kadar ramazan da gelir :KK14:

sabah en güzelinden kahvaltı (ekmekli falan ama bir dilim :KK17: )

arada gelsin çaylar :nazar: haftasonu süt içebilirim arada ya da çalışmazken evdeyken :KK6:

öğlen: hiç şaşmaz :KK1: tavuk ızgara+l.yoğurt+yeşil salata+ bazen l.cola

ara: meyve (1 pors.)

akşam: meyve (incir,muz,üzüm,karpuz,kiraz,hurma hariç) (1 pors.)

ara: l.süt veya meyveli yoğurt (en son saat 20:00 a kadar)

spor: gün içinde yürüyüş+ gece yatmadan leslie 4 ya da 5 mil

başlangıç kilom yarın sabah belli olacak (cuma yarışması 7. takım üyesiyim de) neredeyse hergün sabah akşam tartılıyorum ve bırakamıyorum :KK14: hergün kilomu ve menümü yazarım buraya :KK56:

önümüzdeki 4 gün detokstayım önce ayran sonra lahanalı elmalı kabaklı bişey :KK9: ender saraç'ın mış

bu ka :106:

Son düzenleyen: Moderatör:
Senarist kızımız diyet günlüğüne hiçbirşey yazamıyor çünkü 9 haziranda izne ayrılacak ve işi başından aşkın :KK14:

zaten regl haftası bu hafta gelişme olmaz :KK14:

Sevgili Günlük :KK1:

Malesef bir türlü hayatımı düzene sokamadığım için paylaşım yapamadığım takımımdan ayrılmak zorunda kaldım :KK14:

Ramazanda diyet planımsa şu:

sahurlarda klasik kahvaltı, nedir:
iki yumurta (bazı bazı 1 veya 1.5 olabilir)
peynir
zeytin
domates-salatalık
2 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak yarım yağlı süt
bir çeşit kahvaltılık özel bişey (sucuk olur, patates salatası olur, süzme yoğurt olur, sosis olur) ne varsa tadımlık kalorisine göre bir-iki çatal
1 tk çilek reçeli
1 tk tereyağ (o da belki)

yani sahur zengin :KK56: gelgelelim iftara:

3 tane hurma
1 bardak süt

(sonra namaz arası sanırım bi 10 dk sürer)

ne yemek varsa 1 çeşit mesela çorba salata ve zeytinyağlı var yemekte içlerinden bir çeşidi seçiyoruz:

çorba------->1 kase
salata------>1 pors.
zeytinyağlı->4-5 kaşık

yanında yoğurt veya ayran
1 dilim tam buğday ekmeği

bugün sabah 112,3 tüm ama başlangıcı gece sahurdan önceden alıyorum: 112,9 ramazana başlangıç kilom

hayırlısı bakalım..

ha bu arada sanırım zamanlamam doğru olursa ramazanın 3. haftası adet olucam.. adetken de pirinç lapası diyeti yapıcam ödem atmak için.. inşallah ramazan planladığım gibi geçer :106:

:KK6:

PİRİNÇ LAPASI DİYETİ

Pişirme Metodu

1 çay bardağı pirinci, 3 çay bardağı suda haşlıyoruz. Pirinçler dibe yapışmadan altını kapatıyoruZ. Azıcık su kalıyor yani..

Üzerine:

- kırmızı pul biber
- nane
- sumak
- kara biber
koyuyoruz. Çeşitli baharatlar da kullanılabilir.. Üzerine veya yanına 2 tepeleme dolu yoğurt

yanında biber,ıspanak, brokoli, marul, sarımsak, taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka gibi sebze veya otlardan 3-4 adet/dal

Toplam Ölçü:

Bir günde 3 maksimum 4 çay bardağı pirinç tüketiyoruz.

Yan Gıdalar:

(kişisel öneri diyetin aslında var mı bilmiyorum biraz araştırmak lazım)

"Mutlaka 2 öğün meyve yiyorum. (ben meyve ya yemem ya da günde yarım pors. yerim)
Bir ara öğünde de badem/ceviz türü şeyler yiyorum. (diyette kuruyemiş yasak ama bunun gibi sağlıklı kuruyemişlerden ben de yiyebilirim) Toplam ölçü avuç içindeki yuvarlak bölümü geçmeyecek şekilde. Toplam 6-7 adet maksimum"

İçecekler:

Şekersiz çaylar serbest
maden suyu içen var
light içecek içen var (ama tavsiye etmiyorum)
kahve içen de var (ben 1 tane türk kahvesi içerim akşamları ama fazlasını önermiyorum)

Yasaklar:

gazlı şekerli içecekler
kırmızı et (yağsız beyaz et 100 gr a kadar) (yoğurt kullandığım zamanlar beyaz et kullanmayı planlamıyorum)
kalorili sebzeler (kök sebzeler:patates,havuç ve baklagiller)
kuruyemiş-kurumeyve

hayırlı olsun senarist tam destek burdayım ben takip edcem bak ona göre:) nevin yaptığı programa bi bak istersen ondada lapayla başlıyo bi hafta sonra protein sonra sebze sonraki haftada müsliyle ramazana uygun bi program yapmış

hergün yaz ama bak adı ustnde günlükk:)

hayırlı olsun senarist tam destek burdayım ben takip edcem bak ona göre:) nevin yaptığı programa bi bak istersen ondada lapayla başlıyo bi hafta sonra protein sonra sebze sonraki haftada müsliyle ramazana uygun bi program yapmış

hergün yaz ama bak adı ustnde günlükk:)

takip etmene sevindim canım dün sabah 110,9 u gördüm ucundan ama akşam dışarıda iskender yedik :KK14: bilmiyorum bakalım akşam eve gideyim tartılıcam

yok sevgili günlük.. bitti artık.. daha da bu yoldan dönmem.. zayıflayacam ben.. aşağılanmaktan bıktım artık.. iradesiz olarak anılmaktan.. kocam tarafından herkes övülürken yerilmekten.. sen yapamazsınlardan bıktım artık..

bugün pirinç lapamı yaptım.. kız amma pilav çıkıyor 1 çay bardağı pirinçten.. suyu da çok ya şiştikçe şişiyor tabi.. valla bir çay bardağı lapa yı ben hem kahvaltı da yedim hem öğlene de kaldı.. yoğurt döktüm birde dereotu maydanoz doğradım.. yalnız bıraz fazlaca tuz atmışım biraz amacından sapma oldu.. akşam öğününde dikkat edicem artıkın.. bi de 5 tane üzüm yedim..

öğlen yine yoğurtlu lapa yiyorum akşama da körili yapıcam evde köri yoksa baharatlı yaparım..

bi de akşama kahvenin yanında az meyve yerim.. hayvansal gıda sınırlı ya süt içerdim ama belki kahvemi sütlü yaparım az

böyle sevgili günlük.. iradesizim yalan değil dünyanın en iradesiz insanıyım her konuda bu böyle yemekle falan alakası yok yani.. ama yemek benim için bitti artık ya.. yemekten keyif almak bitti :KK45: hasta olucam ya kanser olucam bu stres üzüntü yüzünden :KK14:

şu hastalık dönemim pirinç lapasıyla geçsin hele (3 gün) sonra da ramazanı planladığım gibi geçiricem.. sonra da evime çıkarım mis gibi dukanımla keyifle diyetimi sürdürürüm evvelallah.. kimseyi de dinlemek ve kafaya takmak zorunda kalmam :KK47:

allah allah dün de yazmıştım dünkü mesajım yok :44:

:26:

neyse artık :KK14:

Topigini bulamadm ben abone olym kaybetmym:) sitede guncelleme falanmi olmus ne bi suru yazilan seyler gitti

Bak kimsede irade yokki zaten sen sikma canini sabirla olcak bu is nasil aldiysan oyle verceksin pirinci tuzlu yememelsn amac odem attrmak:) bi anda almadgmz gbi bi anda vermicez iste sabirli ol tamammi leslie de yap aksatma onu insanlara da tıka kulagni dinleme kimseyi sen yapablcegne inan tarya her ciktgnde gram gram gtcek onlar bak sen rahat ol :)

Topigini bulamadm ben abone olym kaybetmym:) sitede guncelleme falanmi olmus ne bi suru yazilan seyler gitti

Bak kimsede irade yokki zaten sen sikma canini sabirla olcak bu is nasil aldiysan oyle verceksin pirinci tuzlu yememelsn amac odem attrmak:) bi anda almadgmz gbi bi anda vermicez iste sabirli ol tamammi leslie de yap aksatma onu insanlara da tıka kulagni dinleme kimseyi sen yapablcegne inan tarya her ciktgnde gram gram gtcek onlar bak sen rahat ol :)

ben çok sıcak diye leslie'yi yapmıyorum baygınlık geçirecek gibi oluyorum ama yapmalıyım biliyorum ramazanda mümkün değil ama hem açlık hem sıcak zaten 9 u buluyor sofradan kalkmak.. hem ramazan bitince evime de çıkıcam inşallah o zaman daha rahat olur evde şimdi eşimin annesi babası var.. olmuyo yani..

inşallah gidecek canım ya :KK14: yoksa ben gidecem artık.. ya çok da değil 10 kilo versem düşecem iki haneye ya :KK59:

ama ben gerçekten artık (her seferinde aynı cümleler) yememem gereken şeylerden sanki zehirlermiş gibi kaçıcam.. zaten 90 nın altını görür görmez hamile kalma çalışmaları başlayacak.. bi de sonra onun kilolarını vericem.. ya ben ramazanda bi 4-5 kilo veriyim evime çıkınca Dukan yapıcam.. ben Dukan'ı (hele de piyasa da karpuz kiraz falan yoksa) çok rahatlıkla yaparım.. face de bi kız 2,5 ayda 20 kilo vermiş benim gibi 116 kiloyla başlamış.. ramazan bitince 3 gün bayram 4. gün dukan'dayım kimse de tutamaz beni.. yulaf kepeğim bile var.. ramazanda da mı yapsam ki :44:

canım bak böyle canın cok cektmi catalı ucuyla tadmlık alki kendni tutman facia olmasn havalar cok sıcak doğru diyosun bende spor yapamıyorum ama olduğu kadar bişte dukanı ramazana uyarlayablirsin gayette güzel olur :)

paylaşım yapamıyorum bu aralar yine yoğun zamanlarım biraz çakma bi dukan yapıyorum bikaç gündür bugün tam yapıcam bugün de kepeğimi yiyemedim

kilom da 109,7 :KK52:

paylaşım yapamıyorum bu aralar yine yoğun zamanlarım biraz çakma bi dukan yapıyorum bikaç gündür bugün tam yapıcam bugün de kepeğimi yiyemedim

kilom da 109,7 :KK52:

Kiloan cok sevindim canim ama cips noluyoo dukanini atakta ozellikle tam uygulaman lazm canim meyve sebze fln tuketme hic bide dukani surekli al baştanda yapamiyosun zararli oluyomus ama tebrik ederim genede 2basamaga dusmene biseyin kalmadii duzenin bi otursunda gel yine aramiza hayrlisiyla 2basamaklarla hemdee insallah:)

Kiloan cok sevindim canim ama cips noluyoo dukanini atakta ozellikle tam uygulaman lazm canim meyve sebze fln tuketme hic bide dukani surekli al baştanda yapamiyosun zararli oluyomus ama tebrik ederim genede 2basamaga dusmene biseyin kalmadii duzenin bi otursunda gel yine aramiza hayrlisiyla 2basamaklarla hemdee insallah:)

tatlım ramazan diye kıyak geçiyorum kendime meyve konusunda özellikle bi de annemler kızıyo çok ramazanda yapma dediler.. daha bayramda başlayacam atağa.. dukana da başla bırak olmuyo biliyon sonra işe yaramıyo.. ben bi kere başla bırak yaptım bi hakkım kaldı (kitapta öyle yazıyor) şimdilik kahvaltı ve akşam yemeğini dukanın p+s sine göre yiyorum bi de meyve

dün yalvardılar dondurma ve çekirdek yemedim kutladım kendimi.. tabi hurma yiyorum ramazanda çok seviyorum hurmayı ben.. ama o kadar olsun ya :KK14:

ramazandan sonra 5 gün atak yapıcam spnra saf protein günü iile seyre başlicam.. bi de apartmandan bi ablama da kitabı verdim o da yapacak gibi bakalım..

bugün yoğurt çorbası içtim sahurda sahura kadar uyuyamadım keyfim yoktu hiç kahvaltı hazırlayamadım eve gidince kepekten ekmek yapıcam ki haşlanmış yumurta yiyebileyim.. krep yapınca yumurta yiyemiyorum :KK59:

sevgili günlük..

evimin olmaması kocamın bekarlık evinde kalıyor olmam ve bu sebeple onunda kendisini bekar sanıyor olması ve her gece çocukluk arkadaşlarıyla sabaha kadar apartmanın altında takılması neredeyse hiçbir şekilde ev işiyle ilgili konuşmaması ben konuştuğumda ise pişman etmesi sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyorum :KK14: geceleri hiç uyuyamıyorum özellikle 3 gündür.. bunun kilo vermemi etkilediğini sanıyorum çünkü tuvalete çıkmam ve kaçamak yapmamış olmama rağmen aynı kilodayım dün ile :KK14: bi 109,3 ü görür gibi olduysam da tok karnına olan kilom değişmedikçe benim için pek önemi yok malesef :KK14:

bu akşam da haşlanmış tavuk but ve yoğurt yicem.. bu sefer meyve hurma ya da salata yemeden bitiricem geceyi.. yatarken de bir bardak süt içerim kahveli.. sahurda da ekmeğimi yapabilirsem dukan ekmeği bir dilim bi de peynirle süt :KK56: planım büle :KK42:

Olurmu oyle ya tut kulagndan eve sok sende ben yasasam doverim koca falan dinlemem canim evi sen arastir hep orda kalamazsiniz ya yenimi evlendiniz yada soyle diyim evlendiginzden berimi ordasiniz siz

sen bunlara takilip aksatma ben dukan ekmegni cok sverim ya kofteyle nede guzel giderdi simiddiii:)

Merhaba Senarist,
Seninle aynı kiloda sayılırız ve hedefimiz aynı. Önce 2 haneli rakamlara düşmek, ardından 80'ler..
Ben 112.6 dan 2 haftada 108.5 e düştüm. Benim için güzel ama az bir sonuç. Ben ramazan ayına bağlıyorum.
Yediğimden değil ama tüm gün birşey yemeyince akşam depoluyor bence vucüt. Yoksa diyet yapsam 7-8 kg gitmişti kesin.
Pirinç lapanı anlayamadım canım. Ne işe yarıyor? Biryerden mi duydun ? Dukan diyetini de denemedim henüz :26:

X