Sen olsan ne yapardın?

elfth91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
17
5
1
33
Merhaba arkadaşlar. Saat şuan 5.09 ve zerre uyku girmiyor gözüme. Aralıkta özelde tüp bebege başlamak için doktorun onerisiyle devletten rapor çıkarmaya gittiğimizde denemeyi devlette yapmaya karar verdik. Hem çok temiz hemde ilgili görünüyorlar. Gidenlerde memnun kalmış genel olarak. Ocakta başlarız derken, prosedürler ozeldekinden daha fazla bildiğiniz üzere. Hepsinin tamamlanması için nispeten uzun bir zamana ihtiyaç vardı. Ve tamamlandığı gün geldi çattı. Genetik sonucum ve smear sonucum gelmemişti. Şubat ortasinda gelir o arada regl olurum marttada Allah nasip ederse başlarız diye planliyorduk. E nabiza cuma günü düşmüş ikisi de. Yine bolca zaman var şubatta cektiririm dediğim hsgyide bu ay bı an cesaretimi toplayıp çektirdim. Bekleyecek hiç bir şey kalmadı kısacası. Sigarayı bırakamadım şuan bile elimde ama azalttım. İlaçlara başlayınca bırakma noktasına getirebilirim. Birkac saat önce eşim bu ay başlıyor muyuz martı bekleyecek miyiz dedi. Donakaldım.. reglime 9 gün var sadece. Çok sabırsızlanıyorum ancak o kadar marta adapte olmustumki içimde garip bir panik oluştu. Hesaplamalarına tekrar baktığımda martinda 10unda regl olacağımı farkettim. (Reglim pek sekmez 26 gün arayla oluyorum) Yani buda 10 marttan 14 15 gün sonra opu ardına taze transfer olursa muhtemelen ki bayrama denk geleceğini gosteriyor. İllaki bir sekte yasacak gibi dusundum. Maddi olarak ta Martin ilk haftası toplu alacağı vardı eşimin rahat hareket ederiz devlet bir sorun çıkarırsa özele geçeriz direkt diyorduk bu ay haliyle öyle bir hazirligimiz yok ancak devlet olduğu için çok yüksek meblağlardan bahsedilmiyor sanırım ilaçlarla 30 40 falan olacak.. zorlariz kendimizi 15 20 gün sonra telafi olur. ne yapmam gerektiğini bilmeden, saniyede yüzlerce farklı fikir ve karar geçerken aklımdan bir arkadaş bir dost fikir versin istedim. Bir çok tüp bebek seruvencisi gibi eşimin isteği üzerine sakliyoruz durumu yakın çevremizden.. anlayacağınız sizden başka kimsem yok dertlesecek.. ne yapardınız yerimde olsanız?

İnşallah sağlıkla yorulmadan kavuşursunuz mucizenize.
Ben olsam hani hep geç beklemişsiniz erkene denk gelmiş bi hikmeti vardır deyip denerdim daha da geciktirmezdim. Ama stres çok etkili olduğu için siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman başlayın .

İnşallah
Bir yanım tam olarak böyle söylüyor diğer yanımsa telaş ve korku içinde.. rapor 1 hafta içinde çıkar demişlerdi salı günü gideceğim yetişirse denemek en iyisi ( 8 saniye sonra fikrim değişebilir :) )

Kalbinizin sesini dinleyin o yanılmaz

Tüp bebekte zaman o kadar önemli ki. Bence vakit kaybetme. Zaten eşin martta toplu para alacakmış. Şimdi devlette uygun fiyata hallet olursa ne ala toplu parayla ihtiyaçlarınızı alırsınız, olmazsa da o parayla özelde yaptırırsınız. Bugün olan yumurtan diğer ay olmayabiliyor .

Başlardım canım. Ben sabah uyandım. Eşimi aradım bugün gidip doktorla görüşeyim transfer olayım mı dedim , tmm dedi. Şuan test gününü bekliyorum. Devlette transfer ücreti 10100₺ ödedik. 3 bin civarı da ilaçlar tuttu. Tabi şuan ilaç bittikçe almaya devam ediyorum.

Ahh.. keşke sorunumuz yumurta olsa o amh çok dusukken bile birsekilde çıkıyor bizim sorunumuz azosperm. Haliyle mikroteseli tüp bebek olacak eşim şuan klomen ve 2 vitamin kullanıyor belki süre uzarsa doğal cikis olur dusuncesi de oluyor çünkü daha önce doğal yolla oldu düşükle sonuçlandı doktor azospermde bazen ara çıkış olan hastalar oluyor ama bunu yakalamak zor bekleyemeyiz demişti. Devlette yapılan testlerde de zaten 0 çıktığı için rapor verebiliyorlar aşılama olmadan.

Bende bugün gidip Zeynep kamilden genetik sonucunu alacağım. Lütfi Kırdar da başladık. Evlilik cüzdanı nüfus kaydı vs fotokopi cektirecegim yarında gidip teslim etmeyi planlıyorum rapor 1 hafta içinde çıkıyormuş. Sizinde yeni sanırım bir arkadaşla mesajlasmistim burdan o 17 bin transfer + 10 bin küsur ilaç için ödemiş. İlk denemede farklı farklı fiyatlar mi çıkıyor ve bunun nedeni nedir bir fikriniz var mı? İlaç değişiklik gösterebilir tabiki ama devletin belirlediği fiyat ölçütü neye göre değişiyor onu merak ettim. Bu arada transfer ücretini ödedik demişsiniz tedavi başlarken mi ödediniz direkt? Daha bu fiyat, ödeme konularını hiç bilmiyorum

Adetin 2.-3. Günü gonal f başlanıyor. 10 gün falan sonra yumurta durumuna göre toplama oluyor. Toplama ücreti 1600₺ gibi bişey dediler. Benim dondurulmuş embriyom olduğu için yumurta toplamam olmadı. Toplandıktan sonra spermle birleştirip 3. Gün ya da 5. Gün embriyosu oluşuyor. Eğer rahim uygunsa hemen taze transfer yapılıyor değilse bir ay bekleniyor diğer adetle transfer yapılıyor. Transfer ücreti 27 ocakta 10100₺ ödedik canım. 12-15 gün doktor hangi söylerse test yapıyorsun. Tabi bu arada kan sulandırıcı, progestan falan kullanmaya devam ediyorsun. Hormon değerlerine göre ekleme ya da çıkarma yapıyor doktor

Ben Konya şehir hastanesinde yaptırdım canım

Ben Konya şehir hastanesinde yaptırdım canım

Anladım canım bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim. Sen artık yolun sonuna gelmişsin teste birkaç gün kalmış İnşallah pozitif mujdenide alalım

Her bebeğin gelme vakti vardır. Eğer her şey bir anda tammalandıysa belki de bebeğin şubatta gelecektir. Erteleme nasıl olsa bu yola girmişsiniz devam et korkma

Bence başla biz de hızlı karar verdik kontrole gittik ve o gün hatta bu ay başlayalım dedik
Bende senin gibi 26 günde bir oluyorum ve regl in ikinci günü gittik kontrole ve ertesi günü gonal f ve merifert e ve vitaminlere başladım. Trambofili panelimde 2 değerimde sıkıntı çıktı kan sulandırıcı kullanıyorum… benim de eşimde ileri haraketsizlik ve morfoloji bozukluğu sınırdaydı ikiside bende de çikolata kisti var 2 ve 1 mm
1 ay rahim dinlendirmeden sonra kontrollere gittim geçen cuma 6 şubatta transferini yapalımm dedi bir önceki kontrolümde salı günü estrofem başlatmıştı geçen hafta
Sonra rahim kalınlığım iyi olduğu için transfere karar verdi
Yani anlıcağın bizde bu şekilde bodozlama girdik ve her şeh maşallah denilecek şekilde güzel ilerliyor
Doktorum senden daha az yumurta bekliyordum bünyen beni şaşırttı vs dedi
Opu işleminden sonra kahvaltımı yaptım 15 dk sonra ve gidebileceğimi söylediler vs
Bak şöyle söyleyim ben çatal muayeneyi görünce midesi bulanan korkan biriydim vajinal muayene istemeyen ama inan ki hiç canın acımıyor
Başka odadakilerden etkilenmiştim biraz beklerken paniklemiştim ama hiç öyle değilmiş ben bile yaptırdıysam üstün körü bahsettim biraz sana merak ettiklerini sorabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…