delivelikedi
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 8 Nisan 2024
- 116
- -18
-
- Konu Sahibi delivelikedi
Bende enfeksiyon geçirdim ambulans çağırdım yeri geldi evime ailem yokken burda esim de beni bırakıp gidemezdi zatenYok ben çatladım burada ztn olay etrafa yayılması yoksa kimsenin umrumda değilmiş
Ben çocuğumu toprağa koyacağım kardeşim olmayacak ne yaşanırsa yaşansın o gün yoksa bir daha kırk kat yabancı olur.
Bebek ölümü yahu, sebep diye eşim odada tek oturdu denmez yahu.
benim de o dönem hamileligimde enfeksiyon geçirdim burda kimsem yok esim var sadece ambulans Bile çağırdım beni bırakıp zaten gidemezdi ben de doktor hastalığı bulmaya çalıştı bulunduğum ilde hatta hamile olduğum için başka şeylerde şüphe ettiler dahi bunlarla ilgilendimEsila, çok az bilirsin beni. Öyle kayın aile, akrabacı bir kadın değilim. Hatta mümkün mertebe uzak dururum.
Ama evlendiğim adamın yeğeni vefat ettiyse ona giderim.
Eğer eltimin bebeği öldüğünde gitmediysem, ilişkimizin sona ereceğini bilerek gitmem. Ama konu sahibi hala bilmezden geliyor. Cenazeye gitmediyseniz, akrabalık falan geçmiş olsun. Küsmem ben konuşurum, yok efendim seçimde aramadılar. Niye arayacaklar? Adamların bir günlük bebeği ölmüş, eşin de kendin de gitmemişsin. Daha bir de incelik mi bekliyorsun?
Bir de hala eltisini kötülüyor. Yok televizyon almış yok kahve içmiş. Çok sinir oldum.
Bebeği ölmüş kadını yargılamak sana düşmez!
Esila, çok az bilirsin beni. Öyle kayın aile, akrabacı bir kadın değilim. Hatta mümkün mertebe uzak dururum.
Eğer eltimin bebeği öldüğünde gitmediysem, ilişkimizin sona ereceğini bilerek gitmem. Ama konu sahibi hala bilmezden geliyor. Cenazeye gitmediyseniz, akrabalık falan geçmiş olsun. Küsmem ben konuşurum, yok efendim seçimde aramadılar. Niye arayacaklar? Adamların bir günlük bebeği ölmüş, eşin de kendin de gitmemişsin. Daha bir de incelik mi bekliyorsun?
Bir de hala eltisini kötülüyor. Yok televizyon almış yok kahve içmiş. Çok sinir oldum.
Alıngan birimi diye soran oldu nispet olarak alınabilir diyen oldu onlara ithafen yazdım süreçte böyleydi diyeEsila, çok az bilirsin beni. Öyle kayın aile, akrabacı bir kadın değilim. Hatta mümkün mertebe uzak dururum.
İşte 9 ay boyunca eşiniz gitmeliydi. Bir şey yapmalıydı.benim de o dönem hamileligimde enfeksiyon geçirdim burda kimsem yok esim var sadece ambulans Bile çağırdım beni bırakıp zaten gidemezdi ben de doktor hastalığı bulmaya çalıştı bulunduğum ilde hatta hamile olduğum için başka şeylerde şüphe ettiler dahi bunlarla ilgilendim
benim de o dönem hamileligimde enfeksiyon geçirdim burda kimsem yok esim var sadece ambulans Bile çağırdım beni bırakıp zaten gidemezdi ben de doktor hastalığı bulmaya çalıştı bulunduğum ilde hatta hamile olduğum için başka şeylerde şüphe ettiler dahi bunlarla ilgilendim
Alıngan birimi diye soran oldu nispet olarak alınabilir diyen oldu onlara ithafen yazdım süreçte böyleydi diye
Bebek 3 aylıkken doktorlar aldırın denilmisi ve benim evime geldiler öyle öğrendim uzuldum kendi yatağıma kadar rahat etsin diye yatırdım 2 gece bende hamileydim koltukta yattım mesela düşüncesiz değilimdirHanımefendi kadının 9 ay karnında taşıdığı bebek, 1 gün yaşayıp ölmüş.
3 kilocuk bebek soğuk toprağın altına girmiş. Minicik bebek ya.
Aşk olsun size, biraz merhamet gelsin kalbinize.
Yazdıklarınız çok ayıp, çok kötücül.
İşte 9 ay boyunca eşiniz gitmeliydi. Bir şey yapmalıydı.
Ama 9 ay geçmiş aradan hala bir hareket yok.
Çok geç artık.
Bakın samimi söylüyorum, benim bir tanecik kardeşim var. Allah göstermesin bebeğim ölse, kardeşim eşinizin yaptığını yapsa silerim. Yeğeni ya, onun da canının parçası, benim canımın yandığı kadar onun canı yanmadıysa o zaman kardeşim değildir.
Hiç kusura bakmayın, eşiniz büyük hatalı.
Anlayışsız değilimdir dediğim gibi bana yatıya geldiler kendi yatağımda yatirmisimdir 2 gece bende hamileyken koltukta yattım hatta o rahat etsin diyeBende ani ölüm yaşadım gerçekten 10dk ya sıgmıs bir ölümdü ve sonra kendi istedgi gibi oldu diye teselli bulduk. Ama o dönem saçmalayan herkes şu an kırk kat yabancı. Bir aile utanmadan düğün davetiyesi atıyor gidilmeyince sitem ediyor. Binbir hevesle beklenen bebek toprağa girmiş kaç aydır kimsenin umurunda değil olay çevrenin duyması yoksa silin madem dedim olmaz dendi.
Bebek toprağa girmiş diyorum yok saçma sapan elli tane olay. Bebek ölmüş yahu süt kokacak bebek yok.
Sadece o değil 10 tane sebep var inanın sadece anlayış bekledim şu zamandaBunu anlatmaya çalışıyorum ama eşim odada tek oturdu kırgınlık var diyor ben tükendim sana başarılar
Çok bencil insanlarsınız. Kadının taze acısında oyalandığı kafa dağıtmaya çalıştığı şeyler bile gözünüze dokunmuş. Size küsmeyi bırak sizi toptan silmeleri lazım şurda yazılanları da okusalar. Yazık yani böyle düşüncesiz nasıl olabiliyorsunuz nasıl hala utanmıyorsunuz?Peki şu mantıklı bebek öldükten 1 ay sonra gezmek televizyon markasi araştırmak bize sormak 5 ay sonra tatil planı yapmak başka cocuklari paylaşırken kendi eltinin çocuğuna geçmiş olsun dememek
Esila, böyle bir durumda yanımda olmayacaksa kardeşin, ailenin ne anlamı var ki?Bende ani ölüm yaşadım gerçekten 10dk ya sıgmıs bir ölümdü ve sonra kendi istedgi gibi oldu diye teselli bulduk. Ama o dönem saçmalayan herkes şu an kırk kat yabancı. Bir aile utanmadan düğün davetiyesi atıyor gidilmeyince sitem ediyor. Binbir hevesle beklenen bebek toprağa girmiş kaç aydır kimsenin umurunda değil olay çevrenin duyması yoksa silin madem dedim olmaz dendi.
Bebek toprağa girmiş diyorum yok saçma sapan elli tane olay. Bebek ölmüş yahu süt kokacak bebek yok.
İnanın bende hamileydim yeni öğrenmiştim bana geldiler ben kendi yatağımı vermiş insanım onun bebeği rahatsız mis diyince kendim kalkıp koltukta yattım eşimlebu kadar önemseyip buraya yazman hata yok say canım
Bencil değilimdir ben kendimde hamileyken ona kendi yatağımı bile verdim 2 gece yatırdım kendim koltukta yattım bebeği anne karnında rahatsız olduğunu ogreninceÇok bencil insanlarsınız. Kadının taze acısında oyalandığı kafa dağıtmaya çalıştığı şeyler bile gözünüze dokunmuş. Size küsmeyi bırak sizi toptan silmeleri lazım şurda yazılanları da okusalar. Yazık yani böyle düşüncesiz nasıl olabiliyorsunuz nasıl hala utanmıyorsunuz?
Esila, böyle bir durumda yanımda olmayacaksa kardeşin, ailenin ne anlamı var ki?
Düğünüme, partime herkes gelir. Ama cenazeme gelmeyen kardeşi neyleyim? Böyle saçma şey mi olur?
Bebek ölümü hele tümden kırmızı çizgi. Her şeyin bittiği nokta, önceki olmuş şeyleri bir günlüğüne rafa kaldırırdım ben olsam. Eltim istediği kadar kötü olsun, aramız iyi olmasın. Ama eşimin kardeşi var arada.
Senin geldiğin yer belli değil dedikten sonra da gitmişsiniz. Şimdi mi sorun oldu?Eltimle aynı zaman hamileydik bebegini dogumda kaybetti ayrı ayri şehirlerde olduğumuz için aradık başsağlığı diledik hatta sonra da konuştuk ettik ben dogum yaptim o da beni tebrik etti bebeğimi sünnet ettirdim konuşmadı bi tavır aldığının farkındaydim bize darilmislar kusmüşler (küçük bebeğimle karakışın ortasında) neden onlara taziyeye gitmemisiz diye bizle konuşmuyorlar.kayinvalidem gidin dedi buna darilmislar dedi ordan haberimiz oldu ayrica suan secimden dolayi burda ortalik karisti yaktilar yiktilar iyimisiniz diye sormadilar bile ayrica daha oncede küstüler bize ona yenge demedim diye ona sarma sarıp götürmedim diye cocugunun cinsiyetini telefonla kutladim pasta alip kutlamadim diye sozluyken bi bayram gidip diger bayram ziyarete gitmedim diye ve birazda bana soguk davraniyorsum demistim bunlar icin sonra evine gitmiştik bu konuları konuşmaya ve bana ailem müstakil gece konduda oturuyor diye senin nereden geldiğin belli dedi kalkıp gidiyordum evden kalk dedim eşime defolun gidindeyip evden kovdu eltim sonra kendileri barışdilar geldi ilgili alakali oldu ama kalbimi kirmisti artik bu olayda ikinci küslük oldu fikrinizi merak ediyorum 4 aylık bebekle karin bol olduğu memleketten diğer karakisin olduğu memlekete gidemedim diye hatalimiyim siz nasıl davranirdiniz gidermiydiniz daha sonra
Valla istediğiniz kadar yazın ama sonuç değişmiyor.Anlayışsız değilimdir dediğim gibi bana yatıya geldiler kendi yatağımda yatirmisimdir 2 gece bende hamileyken koltukta yattım hatta o rahat etsin diye