- 13 Nisan 2008
- 5.751
- 26.570
-
- Konu Sahibi delivelikedi
Kadın çok tutarsız davranıyor. Normalde doğumu kutladı bebeğin hediyesini gönderdi yazdınız, belli ki fiştekçi var arada. Belki kendi annesi veya ailesinden biri dolduruyordur, söylemediğiniz lafları söyledi diyordur bilemedim. Elti savunduğumdan değil ama kadının normal davranışları da varmış.Yok yok kayinvalidem asla öyle fitne değil asla hatta arayı bulmaya çalışır ben anladım yani sorular sorarak kendim olayı çözümledim asla aramız kötü olsun istemez sadece siz alttan alım der . Söyle aslında 6 ay dogum günü yarı yaşı diye anı kalsın istedik ailemizden uzaktayız yaptığımız başka bi aktivite yok esim ben cocuklar yani bu kadar
sen agzinla kus tutsanda yaranamazdin bosverin ne kadar pesinden kosarsan okadar kasar kendisini bebeginin yasi uzun olsun evinizde huzur mutluluk daim olsun aminEltimle aynı zaman hamileydik bebegini dogumda kaybetti ayrı ayri şehirlerde olduğumuz için aradık başsağlığı diledik hatta sonra da konuştuk ettik ben dogum yaptim o da beni tebrik etti bebeğimi sünnet ettirdim konuşmadı bi tavır aldığının farkındaydim bize darilmislar kusmüşler (küçük bebeğimle karakışın ortasında) neden onlara taziyeye gitmemisiz diye bizle konuşmuyorlar.kayinvalidem gidin dedi buna darilmislar dedi ordan haberimiz oldu ayrica suan secimden dolayi burda ortalik karisti yaktilar yiktilar iyimisiniz diye sormadilar bile ayrica daha oncede küstüler bize ona yenge demedim diye ona sarma sarıp götürmedim diye cocugunun cinsiyetini telefonla kutladim pasta alip kutlamadim diye sozluyken bi bayram gidip diger bayram ziyarete gitmedim diye ve birazda bana soguk davraniyorsum demistim bunlar icin sonra evine gitmiştik bu konuları konuşmaya ve bana ailem müstakil gece konduda oturuyor diye senin nereden geldiğin belli dedi kalkıp gidiyordum evden kalk dedim eşime defolun gidindeyip evden kovdu eltim sonra kendileri barışdilar geldi ilgili alakali oldu ama kalbimi kirmisti artik bu olayda ikinci küslük oldu fikrinizi merak ediyorum 4 aylık bebekle karin bol olduğu memleketten diğer karakisin olduğu memlekete gidemedim diye hatalimiyim siz nasıl davranirdiniz gidermiydiniz daha sonra
Şöyle 6 yıldır aralari soguk anlattıgim olaylardan dolayı herkes eşini haklı buldu eşimde tek gitmez diSimdi eşiniz gitmediyse hak veririm iki kardeş arasında kırgınlık oluşturacak bir durum 2 gün ayırabilir kardeşini gorebilirdi. Ama geldin yaptın ettin o kısımları bosverin. Ama yukarıda yazdığım durumu önemserim anne bebekle gelmesin Ama kardeşi eşimi görsün isterdim
Gerisi de fisekleme olabilir mümkün.
Kadın çok tutarsız davranıyor. Normalde doğumu kutladı bebeğin hediyesini gönderdi yazdınız, belli ki fiştekçi var arada. Belki kendi annesi veya ailesinden biri dolduruyordur, söylemediğiniz lafları söyledi diyordur bilemedim. Elti savunduğumdan değil ama kadının normal davranışları da varmış.
Diyorum bazen gideyim en azından bi mazeret kalmasın ilerde hem acısıdır diyorum senesi olacak yazin isterdim beraber mezarına gidelim orda görüşelim ama öncesinde kusmusler bile bazen yoruluyorum yasadiklarimdan bazen yasayacaklarimdansen agzinla kus tutsanda yaranamazdin bosverin ne kadar pesinden kosarsan okadar kasar kendisini bebeginin yasi uzun olsun evinizde huzur mutluluk daim olsun amin
Anlam veremiyorum çoğu şeyi alttan aldım bugüne kadar ne hakaretim oldu ne hediyesine hediyesiz kaldım ailele ilgili kv.kp gibi hastalık durumlarında da hep biz yardımcı olduk onlara yardımcı olmadılar diye bile kusmedik kendi hallerine bıraktık istediklerinde geldiler istediklerinde gittiler evime kadar ama durup durup 9 ay sonra da bunu sebep gösterip küsmek olmadı bende dogum yaptim sünnet yaptim bende beklenti içinde mi olmalıydım gelsinler diye dusundum
Zaten küsmem yuzyuze bakicaz olması gerektiği kadarı ile konuşurum denk gelince ama gitmedim diye akıllarda kalan şey olur o kadar iyi tarafımı görmezler belkideMalesef ölümün üstüne bebek ölümünün üstüne - doğru sözcüğü bulamıyorum fırsat desem hoş değil koz desem değil söz hakkı düşmüş. Olum olmasa duvar olun çokta önemli değil derim ama şu aşamada ya tamamen koparin riski iyisi kötüsü ile yada olayı durgun Suya çekip mesafeye devam edin.
Zaten küsmem yuzyuze bakicaz olması gerektiği kadarı ile konuşurum denk gelince ama gitmedim diye akıllarda kalan şey olur o kadar iyi tarafımı görmezler belkide
Aranızda kaç ay var pek anlamadım ama bebeği vefat ettiğinde eğer düşük riskiniz yoksa gidebilirdiniz ya da en azından doğumdan birkaç ay sonra. Eşinizin de yeğeni sonuçta.Açıkçası hamileydim çok üzüldüm bebegini kaybetti destek oldum telefonlada olsa aramızda sorunda yoktu taki çocuğumu sunnet ettirdim güzel bir fotoğrafını paylaştım ve görmezden gelene kadar haberi de varken geçmiş olsun bekledim. Küsmem Allah rızası için şimdi gitsemmi taziyeye diye düşünüyorum havalar ısınıyor ama kalbimde kırık
Yani 6 yıl önce ki konular yüzünden dargınlık oldu aralarında bizim eltimle konularimizdan dolayı şöyle o ara kv. Evine umre ziyaretine gelenler var dı abi eşimde o evde diye girmek istemedi eşimi başka odaya almışlardı tek başına kendi misafirlerle oturmuştu abi benim tanışma olaylarımda gecekondu ya mi gidicez diyip eşimi de kırmış mesela bu vebunungibi şeyler yüzünden dargınlık varBirde asıl sorumlu eşiniz. Ne olursa olsun bebeği ölen kardeşe minimum vakit ayırmalıydi. Bu saatten sonra da o sekillendirsin siz bebeğinize bakın.
Yani 6 yıl önce ki konular yüzünden dargınlık oldu aralarında bizim eltimle konularimizdan dolayı şöyle o ara kv. Evine umre ziyaretine gelenler var dı abi eşimde o evde diye girmek istemedi eşimi başka odaya almışlardı tek başına kendi misafirlerle oturmuştu abi benim tanışma olaylarımda gecekondu ya mi gidicez diyip eşimi de kırmış mesela bu vebunungibi şeyler yüzünden dargınlık var
Baş sağlığına gidip elinizi eteğinizi çekin gitsin. Ne tuhaflar. Eltiyi de sosyal medyadan takip etmeyin. Siz görsel paylaştıkça acısı dinse bile beddua eder gibi bir izlenim verdi bana.Yani 6 yıl önce ki konular yüzünden dargınlık oldu aralarında bizim eltimle konularimizdan dolayı şöyle o ara kv. Evine umre ziyaretine gelenler var dı abi eşimde o evde diye girmek istemedi eşimi başka odaya almışlardı tek başına kendi misafirlerle oturmuştu abi benim tanışma olaylarımda gecekondu ya mi gidicez diyip eşimi de kırmış mesela bu vebunungibi şeyler yüzünden dargınlık var
O bebegini kaybettiğin de ben 8 aylık kadar hamileydim ve enfeksiyon geçirdim başka ile giderek kendimi bebegini riske sokmak istemedim.Aranızda kaç ay var pek anlamadım ama bebeği vefat ettiğinde eğer düşük riskiniz yoksa gidebilirdiniz ya da en azından doğumdan birkaç ay sonra. Eşinizin de yeğeni sonuçta.
Bebeğini kaybetmiş birinin göreceği şekilde fotoğraf paylaşırsanız normal değil mi tebrik almamanız? Nispet yapıyor gibi de algılanırsınız.
Kendi bebeği tekrar olana kadar yas süreci devam eder büyük ihtimalle. Biri sünnet olunca da geçmiş olsun diye beklemek de bana saçma geliyor. Genel anestezi altında olduysa dilerim sadece. Bana çoğu şey saçma geliyor ya neyse. Kaybımın acısı varken de umursamayabilirim o ruh haliyle.
Zaten diyorum hakli da olabilirler esim o ara iznini benim doğumum ve bebek için ayırdı açıkçası bizde kisin değilde yazin da gitmeyi uygun görebilirdik ama kışın ortasında ben ve bebek küçükken gitmemeyi bunu sebep görüp küsmek olmadı işte biz yazin girusuruz diye düşündükKırılmayin ama ölüm diyorum hanımefendi bebek ölümü diyorum inanın hiç birinin önemi yok. Bu günde görmeyen kardeş ztn her türlü sitem ile küslük ile karşılaşır. Kusura bakmayın ama hepsini unutup bebeği mezara birlikte koymalilardi. Ne yaşadıklarının tam farkında değilsiniz bence.
Zaten diyorum hakli da olabilirler esim o ara iznini benim doğumum ve bebek için ayırdı açıkçası bizde kisin değilde yazin da gitmeyi uygun görebilirdik ama kışın ortasında ben ve bebek küçükken gitmemeyi bunu sebep görüp küsmek olmadı işte biz yazin girusuruz diye düşündük