• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen ne kadar güzel bir kızdın ne oldu yüzüne diyen akraba. Özgüvenim kalmadı.

Bilgekedi

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2023
46
8
6
Başına gelen anlar beni. Çünkü bu benim için artık çözülemeyen büyük bir problem haline geldi ve öz güvenimi yerle bir ediyor. 2019 yılında kpss çalışırken stres gereği çenemde tek tük çıkan sivilceleri sıktım. Ve 6 senedir çenemde bitmek bilmeyen dönem dönem durulan ama bazen aşırı derecede çoğalan sivilcelere sahibim. Sorun şu ki ben ergenliğimde lise dönemimde 1 tane aknesi olmayan bir insandım. Bembeyaz yüzüm olduğu için de yanaklarımda ve yüzümde çıkan sivilceler çok dikkat çekiyor ve önceden güzel alımlı bir insanken şimdi sivilcelerim yüzünden kendimi hiç beğenmiyorum ve öz güvensiz hissediyorum. Düzenli bir şekilde akne kremi kullandım geçmedi. Baktım kremle olacak iş değil 3 ay tetradoks kullandım etkisini gördüm ama 6 ay sonra çene bölgem yine sivilce doldu. Daha sonra artık oluruna bıraktım. Ta ki uzun zamandır görmediğim bir akrabamı gördüm. Ve beni gorür görmez dedi ki aaa senin yüzüne ne oldu ne kadar güzel bir kızdın sen neyin var karaciğerini temizle zeytin yağı iç dedi. O kadar moralim bozuldu ki kızlar. Güzeldim yani artık değilmişim. Kafaya koydum 2025te bu işi bitireceğim artık dedim. Doktora gittim ve tekrar geri çıkıyorsa artık zoratenin tedavisine başlamak gerek dedi. Bende korktum açıkcası ve Dr bana yine tekradoks verdi. 1 kutuyu bitirdim 15. Hapa geçtim o gün kalbimde ritim bozukluğu başladı hapı derhal bıraktım ama 3 gün geçmedi o hızlı arda arda kalp çarpıntılarım. 2022de de kullanmıştım ama o zamanlar bir şey olmamıştı. Hapı bırakıp sadece kremle devam ettim ama krem hiç fayda etmiyor aksine yanaklarıma da yayıldı. Tetradoksta bile kalp çarpıntım oldu. Zoratenin gibi daha ciddi haplar bana hiç yaramaz sanırım. Özel hastaneye gitmeye karar verdim. Ancak ücretler o kadar fazla ki. Para için başka tedavi yollarını da önerebiliyorlar artık. Var mı benim gibi olan ben bu şekilde atlattım diyen. Artık aynalara bile bakmak gelmiyor artık içimden. Çok üzülüyorum. Lütfen yardımcı olun.

Başına gelen anlar beni. Çünkü bu benim için artık çözülemeyen büyük bir problem haline geldi ve öz güvenimi yerle bir ediyor. 2019 yılında kpss çalışırken stres gereği çenemde tek tük çıkan sivilceleri sıktım. Ve 6 senedir çenemde bitmek bilmeyen dönem dönem durulan ama bazen aşırı derecede çoğalan sivilcelere sahibim. Sorun şu ki ben ergenliğimde lise dönemimde 1 tane aknesi olmayan bir insandım. Bembeyaz yüzüm olduğu için de yanaklarımda ve yüzümde çıkan sivilceler çok dikkat çekiyor ve önceden güzel alımlı bir insanken şimdi sivilcelerim yüzünden kendimi hiç beğenmiyorum ve öz güvensiz hissediyorum. Düzenli bir şekilde akne kremi kullandım geçmedi. Baktım kremle olacak iş değil 3 ay tetradoks kullandım etkisini gördüm ama 6 ay sonra çene bölgem yine sivilce doldu. Daha sonra artık oluruna bıraktım. Ta ki uzun zamandır görmediğim bir akrabamı gördüm. Ve beni gorür görmez dedi ki aaa senin yüzüne ne oldu ne kadar güzel bir kızdın sen neyin var karaciğerini temizle zeytin yağı iç dedi. O kadar moralim bozuldu ki kızlar. Güzeldim yani artık değilmişim. Kafaya koydum 2025te bu işi bitireceğim artık dedim. Doktora gittim ve tekrar geri çıkıyorsa artık zoratenin tedavisine başlamak gerek dedi. Bende korktum açıkcası ve Dr bana yine tekradoks verdi. 1 kutuyu bitirdim 15. Hapa geçtim o gün kalbimde ritim bozukluğu başladı hapı derhal bıraktım ama 3 gün geçmedi o hızlı arda arda kalp çarpıntılarım. 2022de de kullanmıştım ama o zamanlar bir şey olmamıştı. Hapı bırakıp sadece kremle devam ettim ama krem hiç fayda etmiyor aksine yanaklarıma da yayıldı. Tetradoksta bile kalp çarpıntım oldu. Zoratenin gibi daha ciddi haplar bana hiç yaramaz sanırım. Özel hastaneye gitmeye karar verdim. Ancak ücretler o kadar fazla ki. Para için başka tedavi yollarını da önerebiliyorlar artık. Var mı benim gibi olan ben bu şekilde atlattım diyen. Artık aynalara bile bakmak gelmiyor artık içimden. Çok üzülüyorum. Lütfen yardımcı olun.
Başkalarının söylediği sözleri umursamayın, kendinizi çirkin olarak görmeyin lütfen. Keşke o an seni ilgilendirmez benim hakkımda yorum yapmanı istemiyorum deseydiniz.

Ben eritretin krem kullanmıstım geçmişti ama benim sizin bahsettiğiniz gibi yıllarca geçmeyen bişey değildi.Doktorunuzu mu değiştirseniz belki baska bir öneri sunulur.

Bu sivilcelenme durumu genetik maalesef. Bu yaşında babamda bile bazen çıkıyor. Ben de artık bıktım dönem dönem kabarık kabarık sivilceler çıkıyor. Yüzümde eskisinden kalma çukurlu sivilce izleri de var. Bazıları ergenlikte bile sivilcelenmiyor bizim genetik piyango sivilcelenme yönünde olmuş 🤦🏻‍♀️

Aslında bizim de genetiğimiz böyledir. Ailemde kimsede böyle bir sorun yok yok. Benim hep çenemde çıktı ancak şimdi çenemden yanaklarıma yayıldı malesef

Altı yedi ay dişinizi sikip kurtulacaksınız doktorun vermek istediği ilaçtan kaçmayın. Sizin istediğiniz ilaç Etki etse geçmişte ederdi eğer yanlış anlamadiysam. bu şekilde süreci uzatiyorsunuz . İki erkek kardeşim r ile başlayan o ilacı kullandı ve şuan yüzleri kagit gibi pürüzsüz ki cilt genetikleri berbat ikisininde.

Altı yedi ay dişinizi sikip kurtulacaksınız doktorun vermek istediği ilaçtan kaçmayın. Sizin istediğiniz ilaç Etki etse geçmişte ederdi eğer yanlış anlamadiysam. bu şekilde süreci uzatiyorsunuz . İki erkek kardeşim r ile başlayan o ilacı kullandı ve şuan yüzleri kagit gibi pürüzsüz ki cilt genetikleri berbat ikisininde.
Benim de bazı arkadaşlarım kullandı r ile başlayan ilacı sağlıklı falan beslendiler ama bir süre sonra tekrar geri çıktı arkadaşın. Bende bundan korkuyorum açıkcası hem karaciğere hem kalbe zarar verirsem bir de yine kurtulamazsam diye. İnşallah benim de katdeşlerinizin gibi olur

Benim de bazı arkadaşlarım kullandı r ile başlayan ilacı sağlıklı falan beslendiler ama bir süre sonra tekrar geri çıktı arkadaşın. Bende bundan korkuyorum açıkcası hem karaciğere hem kalbe zarar verirsem bir de yine kurtulamazsam diye. İnşallah benim de katdeşlerinizin gibi olur
5 yıl oluyor tedavi olalı geri çıkmadı sivilcelerim, çenemdeydi benim de. Çok memnunum sonuçtan, iyi ki kullanmışım diyorum hayatım değişti resmen. Size de iyi gelir umarım.

Hiç korkmayin birşey olmaz . Bu ilaçlar hakkında kısırlık yaptığı falanda söyleniyor elbette yan etkileri var ama riski göze almadan istediğiniz olmaz ki . Size kötü gelirse zaten yarıda bırakacaksınız ama ya size iyi gelirse ? Birde böyle düşünün.

AHA-BHA serum, niacinamide serum, arbutin serum. Bu üçlüyle tanıştıktan sonra hayatım değişti. Bunlarla bir cilt bakımı rutini oturttum, bıraktığımda tek tük sivilceler çıksa da yeniden rutinime döndüğümde yine cildim toparlıyor kendini.

Ben çevremde hep r ile başlayan ilacı kullanan ya da gerçekten beslenmesine çok dikkat edip düzelteni gördüm. Beslenme olayı aşırı zor akrabanız kötü bir tutum sergilemiş ama biraz karaciğer ile ilgisi de var ayrıca bol bol probiyotik tüketip su için. Bir diyetisyen ile görüşüp sağlıklı yeşillik ağırlıklı bir diyet deneyebilirsiniz ya da size iyi gelecek beslenme rutinini bulabilirsiniz

AHA-BHA serum, niacinamide serum, arbutin serum. Bu üçlüyle tanıştıktan sonra hayatım değişti. Bunlarla bir cilt bakımı rutini oturttum, bıraktığımda tek tük sivilceler çıksa da yeniden rutinime döndüğümde yine cildim toparlıyor kendini.
Önerdiğiniz sağlam bir marka var mı acaba

Canim öncelikle cok gencsin ve sivilce cikmawi kötü bisey degil , stress ve yeme bozuklugunda görüleb seylerden biri yüzün disari atmasi vucutta da olabilir yada akne tarzinda sivilceler olur. Her bölgede cikabilen bu sivilcelerin aslında her birinin bir anlamı var alında cıkan yüzde çıkan farklı ancak çene bölgesinde çıkanlar kadın hastalığının hormonlarla alakalı olduğunu gösterir ben kendim polikistik overliyim çenemde çok çıkar boğaz cevreme kadar yayılır bazen. Ben inositol kullandım hormonlara da sivilcelere de çok iyi geldi ve yüzümüzü de iyi bakmalıyız yeni yıkama jeline başladım sivilce için ve serum da alacağım hem içten hem dıştan tedavi etmiş oluruz :) ayrıca ayda bir iki ayda bir de olsa yüz bakımına git uygun fiyatlı biyer bulursan derin temizleme yaptır bizim evde yaptığımız bazen yeterli olmuyor.. cevreni takarsan çok mutsuz olursun ve bedenin farklı tepkiler verir onlara kulağnı tıka ve başarılarının devamını diliyorum ❤️🙏🏼

Sivilce çözülmeyecek bir problem değil,ayrıca da sivilcesi var diye kimse çirkin olmaz, sivilce fiziğinizi, yüz hatlarınızı değiştirmeyecegine göre siz hala aynı hatlara, özelliklere sahip birisiniz. Kafanıza çok takarsanız sivilcelerin iyileşme süreci uzar, rahat olun eminim ki çok güzelsiniz 🌹❤️

Back