• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen abla değilsin lafını anneden duymak çok incitirmi kızlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu şu erkek kardeşimin kız arkadaşı var 2senedir bunu annemle paylaşıyor ilk oda gidip geline söylüyor bnde biliyorum bu arada oda onla iletişime geçiyor gelinle erkek kardeşim resim atıyor ona falan oda diyor ki babama ablama falan atma bilmiyor onlar henüz diyor neyse annem geline bnm bildiğimi söylüyor resim istiyor gösteriyor bana onu siliyor telinden kardeşim görmesin diye bana dedi ki gelinden iste de bir daha bakalim dedi konusu gecti diye istedik gelin gereksiz uzattı bn ailemle tartıştım onun yüzünden deli oldum gece gece boş işler yani
Ona ona dedi,bu buna dedi yok vala ben yine bir şey anlamadım.Muhtemelende anlayamıycam.
Ama kardeşin belliki seni kendine yakın görmüyor.
Bir onu anladım.

Kızdan fotoğraf mı istediniz gerçekten ve göndermeyince ısrarcı oldunuz?
Hem de haklı görüyorsunuz kendinizi?

Keşke sınır ihlali nedir bilseniz.
Bn gayet sınır ihlali ni biliyorum o sadece bir gelin bn olayin muhatabinin ablasiyim zaten bu durumu bn annem babam biliyoruz kardeşim babamla bnm bildigimi bilmiyor ondan sebep kardeşinden isteme gelinden iste dediler annem babam istedim saçma sapan tavirlarina uyuz oldum gerek yok yaşlılar unutuyorlar bir daha bakmak istediler olay bu yani

Ona ona dedi,bu buna dedi yok vala ben yine bir şey anlamadım.Muhtemelende anlayamıycam.
Ama kardeşin belliki seni kendine yakın görmüyor.
Bir onu anladım.
Kardeşim öyle herşeyini ailesiyle paylaşan biri değil bana Özel tavır değil annem öğrendi ilk oda eğer hayatında biri yoksa birini bulacağım deyince söylemek zorunda kaldı evdeydim onların konuşmalarına şahit oldum aynı odada olmasakta herkesin hayat görüşüne saygı duymak lazım bnde duymaya devam edicem

Kardeşlerinize koyduğunuz mesafeyi geline koysaydınız keşke. Bir kardeşinizin sevgilisinin fotoğrafını diğer kardeşin eşinden istemek ne alaka?
Ya sevgilisinden isteyin ya da sıkıştırıp durduğunuz gelinin eşinden.
Kızcağızın fotoğrafı neden herkesin telefonunda onu da anlamadım. Kimsenin başka işi gücü yok herhalde.

Kardeşlerinize koyduğunuz mesafeyi geline koysaydınız keşke. Bir kardeşinizin sevgilisinin fotoğrafını diğer kardeşin eşinden istemek ne alaka?
Ya sevgilisinden isteyin ya da sıkıştırıp durduğunuz gelinin eşinden.
Kızcağızın fotoğrafı neden herkesin telefonunda onu da anlamadım. Kimsenin başka işi gücü yok herhalde.
Geline karşı da mesafeliyim sevgilisini tanımıyorum daha yeni ogrendik durumu işte dediler istedim bnde

Annemin saçma işleri işte deli oldum gece gece bir de laf yedim durduk yere😅
Sizi bu konuda uyarayım ama böyle şeylere çabuk düşmeyin. İsteyen gitsin sorsun sonra siz yüz göz olursunuz. Birde neden ısrar ediyorsunuz. Vermek istemedi diyin geçin madem yazdınız. Bu sizi düşürür karşı tarafın gözünde, heleki kardeşlerime saygılıyım diyen birinin istenmeyen bir şeyi zorlaması daha garip, yarın kardeşine saygılı ama bana değil algısı oluşur. Siz madem karışmıyorsunuz hiç karışmayın isteyen gidip sorsun. Sizinde burada hatanız var malesef.

🤲nihayet bni anlayan anlatan yorum bn kardeşimin bir sorunu olsa gelip anlatsa elimden geleni yaparım çözmek için iki kardeşimle de hiç bir zaman kavgam küslugum olmadı haksizliga uğradım zamanlar oldu sesimi cikarmadim her daim uyumlu olmaya çalıştim hiç bir şekilde özel hayatlarina müdahale etmedim araştırmadan ailemle beraber ogrendim hayatların da biri varmı yok mu bn kendi arkadaşlarimin kini bile sormam yani zaten kardeşim istese gelir anlatırdı annemle yüzleştim sabah dedim ki bn bu dediklerini haketmedim bnm senin ogullarina karşı bir kötülüğüm saygısızligim kavgam güvenlerini kıracak bir tavrim olmadı sadece herkes kendi yağında kavrulsun istedim seçimlerine hayâtlarina karışmamam bni kötü abla yapmaz dedim sakın kimsenin yaninda böyle laflar etme buyuk kavga çıkaririm dedim bnm 5kardesim daha çıksa ortaya onlara da aynı olurum özel hayatı merak etmek müdahale etmek bana uygun değil dedim karşımdaki kim olursa olsun konuştuk kapattık konuyu
Konunun kapandığını düşünmüyorum. Geçmişte ugradığınız haksızlıklara sesiniz çıkmamış ama saygı adı altında uzak durmak gibi tepki koymuşsunuz bana göre. Eğer anne ve babanız yaptıysa bunu kardeşimizden uzak durmanız manasız, tepki zamanında verilmeli bence sonrası karşı tarafa değil sizede zarar.

Konunun kapandığını düşünmüyorum. Geçmişte ugradığınız haksızlıklara sesiniz çıkmamış ama saygı adı altında uzak durmak gibi tepki koymuşsunuz bana göre. Eğer anne ve babanız yaptıysa bunu kardeşimizden uzak durmanız manasız, tepki zamanında verilmeli bence sonrası karşı tarafa değil sizede zarar.
Kardeşim le alakası yok konunun gelin annem babam ve bnm aramda bnde değişen bir şey yok aynen devam taviz vermeden kapandı konu

Sizi bu konuda uyarayım ama böyle şeylere çabuk düşmeyin. İsteyen gitsin sorsun sonra siz yüz göz olursunuz. Birde neden ısrar ediyorsunuz. Vermek istemedi diyin geçin madem yazdınız. Bu sizi düşürür karşı tarafın gözünde, heleki kardeşlerime saygılıyım diyen birinin istenmeyen bir şeyi zorlaması daha garip, yarın kardeşine saygılı ama bana değil algısı oluşur. Siz madem karışmıyorsunuz hiç karışmayın isteyen gidip sorsun. Sizinde burada hatanız var malesef.
Evt keşke dinlemeseydim onlari tm verme dedim vazgeçtim dedim bu seferde neden trip yapıyorsun diyor gelin ne yapacağını şaşırıyor insan

Sinirden gülme emojisi koydum anneme göstermiş ilk annem anlatmış geline o şekilde kardeşimle de iletişime geçmişler resim vs durumu bn biliyorum gelinden önce öğrendim neyi kimden saklıyor annem babam bn biliyoruz zaten gereksiz tavırları yüzünden boş yere üzüldüm tartıştım ailemle bıktım bu okumuş cahiller den
Okumus cahil sözünü genelde kompleksli insanlar kullanır bence.
Bu konu okumusluk cahillik olayı da değil.
İsterseniz ana okuluna bile gitmemiş olun, belli bir çizgide durmalı insan.
Onu ne aşmalı ne de astirmali.
Yoksa sapla saman birbirine karışır.

Okumus cahil sözünü genelde kompleksli insanlar kullanır bence.
Bu konu okumusluk cahillik olayı da değil.
İsterseniz ana okuluna bile gitmemiş olun, belli bir çizgide durmalı insan.
Onu ne aşmalı ne de astirmali.
Yoksa sapla saman birbirine karışır.
Aynen öyle aksine hiç kompleksli değilimdir ama çıldırdım bu olaya😁

Annemin bana bu şekilde konuşması ağrıma gitti bu kardeşimin bana anlatmamasinin su sebebi olabilir zamanında benim saadetime engel oldu aileme anlatarak gözlerin den düşürdü belki ondan sebep demeye çekinmiş olabilir diye düşünüyorum yoksa bana bişi dese kimseye deme dese söylemem bilir bunu öyle çok konuşmayı seven biri değil ağzından kerpetenle laf alırsın o derece annem bile hayatında biri yoksa kız Arıcam sana dediği için anlattı yoksa anlatmaz asla evlilik kararı alana kadar diğer kardeşim de anlatmazdi ama hiç kafama takmadım asla da takmam bu insanlar eninde sonunda hayatıma girecek öğreneceğim zaten umrumda degil de annemin bu sekilde yakıştırma yapması hiç hoşuma gitmedi sadece hakettigimi düşünmüyorum
haklısınız bence de, herhalde onceden olan o mevzudan dolayı kardesiniz belki de size anlatmaya cekindi, annenizin size boyle bir sey soylemeye hakkı yok, herkes herkese istedigini anlatmakta özgür yani o size anlatmadı diye kusur sizde olacak diye bir sey yok

haklısınız bence de, herhalde onceden olan o mevzudan dolayı kardesiniz belki de size anlatmaya cekindi, annenizin size boyle bir sey soylemeye hakkı yok, herkes herkese istedigini anlatmakta özgür yani o size anlatmadı diye kusur sizde olacak diye bir sey yok
Aynen öyle derdim o

Bn gayet sınır ihlali ni biliyorum o sadece bir gelin bn olayin muhatabinin ablasiyim zaten bu durumu bn annem babam biliyoruz kardeşim babamla bnm bildigimi bilmiyor ondan sebep kardeşinden isteme gelinden iste dediler annem babam istedim saçma sapan tavirlarina uyuz oldum gerek yok yaşlılar unutuyorlar bir daha bakmak istediler olay bu yani
Üzülmeyin sizin de sadece bir gelin olacağınız günler mutlaka gelecek

Keske noktalama isaretlerinin varligindan haberiniz olsaydi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X