• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen abla değilsin lafını anneden duymak çok incitirmi kızlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karışmamak, ilgilenmemek ve saygı duymak üç farklı kavram. Ben sizin gibi bir abla istemezdim.
Bence çok keskin viraj bu söylediğiniz. Kişiye göre değişir herkes kardeş diye aynı düzey ilişki yürütmek zorunda değil. Aile içini bilmiyoruz. Benimde 2 ablam var bir tanesi ile daha paylaşımın var ama diğeri ile değil bende ilgilenmem mesela onunla eşi babamlarla tanışınca tanıştım hiç bir şekilde iyi kötü demedim. Düğününde çok yardım ettim koşuşturdum. Evine 2 kere zorla gittim, rahat değilim orada. Herşeyi yanlış anlama kapasitesi var, desem ki şu koltuk şöyle olsun kendi evinde yap der. Evde bardak kırılsa nazar beni çekemiyorlar falan havasında ve değiştiremiyorsunuz. Bütün ailede bilir ablamı iyi gün kötü gün bayram seyran yeter çok sık görüşmemek ve işine karışmamak benim tercihim sonra bir şey çıkar siz yaptı olursunuz gerek yok. Ama diğer ablamla öyle değiliz çocuğunu bana bırakır lohusa iken kalbimi kırdı farkına vardığında düzeltmeye çalışır. Önemli bir karar aldığımda sorarım abla sence diye. Dili sivridir ama rahat konuşursunuz akıl verir sahip çıkar falan çocuğuna bütb tatillerde bakarım dinlensin diye beni annesi sanan olmuştu hatta 🤭 diğerinin çocuğuna da baktım üstündeki örtü sokakta düştü bende gelince yenisini istedim. Ne beceriksizliğim kaldı nede insanlığım telefonda 7 düvele anlattı.
İç ilişkileri bilemeyiz. Belki ablanız olsa oda sizin gibi kardeş istemeyecek bu açıdan da bakın.

Alt tarafı bir fotoğraf .bu kadar da sorun yaratmamali. Dert mi arıyorsunuz ailece kendinize.

Küçük kardeşimin 2 senedir kiz arkadaşi var yeni anneme söyledi birde abisine geline söylemiş resmi falan göstermiş sonra babam öğrendi tabiki neyse bugün üçlü konuşuyorduk babam resmi bir daha görmek istedi annem de silmiş bnde geline yaz dedi yazdım atarmisin diye oda sen görmedin mi napcan falan deyince annemgil bir daha istiyor dedim atmak istemedi güya erkek kardeşimden çekiniyor tmm da annem biliyor babam biliyor neyin çekin Gesi bu bnde ablasiyim istiyorum yani babamda neden bizi karıştırdın dedim ki bn gördum zaten daha neden bakiyim falan tartıştık gelinle de atıştim atar yaptım ahiret soruları soruyorsun at dedim geri silcem dedim sonra gelmedi resim int aksaklıkları sebebiyle dedim neyse boşver tm kalsın dedim atar yapma abla dedi güldüm sorun var gelmiyor ne atari yapcam dedim Instagram dan at ozaman diye söyledi m oda attı neyse konu kapandı bnde dedim ki anneme babamla boş boş bağırdıniz bana annesi babası biliyor zaten bnde ablasiyim kimden neyi saklıyor ona sinir oldum dedim bn yolda görsem hile kafamı çeviririm Merak edip sorgulamam anlatırsa anlatır dedim bn gidipte kardeşim hayatında biri varmı diye sormam kimsenin hayatına karışmam çok meraklı değilim onun gibi değilim dedim annemde dediki ozaman hiç boşuna atar yapma sen abla olaydın geline anlatmak yerine senle paylaşırdi güvenirdi dedi gene bn suçlu oldum🤣🤣bn hiç bir zaman kardeşlerimin ne iş ne eğitim ne aşk hayatiyla ilgilenmedigim için herkes kendi yolunu ektiğini seçsin dedigim için meraklı olmadığım için kötü bir abla miyim soruyorum size bn hep mesafemi korudum çünkü 😁
Sinirden mi gülme emojisi koyup durdunuz anlamadım da?
Gelin haklı.
Ona güvenmis ona atmıs
Size neden göndersin?Gördüyseniz kardesinizden isteyin?
Özel hayata saygı duymak ayrı,insanın kardesiyle sukadarcık bag kuramaması ayrı.
Aile icinde mesafeyi korumak nedir?Nasıl bi kardeslik anlayısınız var?

Kızdan fotoğraf mı istediniz gerçekten ve göndermeyince ısrarcı oldunuz?
Hem de haklı görüyorsunuz kendinizi?

Keşke sınır ihlali nedir bilseniz.

Kızdan fotoğraf mı istediniz gerçekten ve göndermeyince ısrarcı oldunuz?
Hem de haklı görüyorsunuz kendinizi?

Keşke sınır ihlali nedir bilseniz.
kizdan degil diger gelinlerinden istemis. kardesi kizin fotografini abisine ve onun esine gostermis, konu sahibi de o abinin esine demis bize de at fotografi diye. yine de cok sacma bu israri.

🤣🤣🤣🤣 Koptum bu yoruma yaşlılar unutuyorlar baktıklarını bn bir gördüğü mü bir daha unutmam bizim aileye gelen gelin şanslı oluyor bir eli yağda bir eli bağda oluyor bizim kiler üstüne çok titriyor
Canım alınma ama sen görümcesin :S iyi olma şansımız yok djjsjdjdü

Noktalama işaretleri eksikliğinden dolayı tam anlaşılmıyor ama bence geline ayıp olmuş. fota at annem babam bakacak demek falan.

Bildiğinizi bilse ne olacak ?
Özellikle bilmenizi istemiyorsa , o kısmı da sıkıntı

Ayrıca araya aracı koymak yerine ( sizi ve gelini ) , anneniz direk kardeşinizden neden istemiyor fotoğrafı ?
Olay daha çok yeni şimdilik annem ve gelin biliyor güya öyle demiş kardeşime babamla bn bilmiyoruz annemle yüzleş tık kızdım üzdün bni dedim önce annem öğrenmiş sonra geline demiş bnde biliyordum tabi o ayrı annemle konuşup düzelttik dedim ki ne sen ne de bir başkası bnm ablaligimi sorgulamayin 5 tane daha kardeşim olsa bn böyle olacağım dedim gönlümü aldı konu kapandı

Kıskandın yine seni kimse sahiplenmedi böyle diyee :KK70: sahiplenici görümce tutuşu nerede görsem tanırım :KK70: jxjejdjdj
Bn kardeşlerimi kiskanmadimki gelinleri kıskanıyim kıskanclik huyum yok sevdiğim hariç kimseyi kıskanmam cnm😅

Noktalama işaretleri eksikliğinden dolayı tam anlaşılmıyor ama bence geline ayıp olmuş. fota at annem babam bakacak demek falan.
Olay daha çok yeni şimdilik annem ve gelin biliyor güya öyle demiş kardeşime babamla bn bilmiyoruz annemle yüzleş tık kızdım üzdün bni dedim önce annem öğrenmiş sonra geline demiş bnde biliyordum tabi o ayrı annemle konuşup düzelttik dedim ki ne sen ne de bir başkası bnm ablaligimi sorgulamayin 5 tane daha kardeşim olsa bn böyle olacağım dedim gönlümü aldı konu kapandı annem istediği için yazdım geline yoksa uğraşmam boş işlerle

kizdan degil diger gelinlerinden istemis. kardesi kizin fotografini abisine ve onun esine gostermis, konu sahibi de o abinin esine demis bize de at fotografi diye. yine de cok sacma bu israri.
O zaman karşı taraf gerçekten gereksiz inatlaşmış.
Her türlü karşılıklı saçmalamışlar.

Insan niye kardesiyle mesafe koyar ki arasina.
Öyle gerekiyor bazen en güzeli böyle emin ol belli bir yaştan sonra kimseyle ugrasasin gelmiyor herkes kendi yağın da kavrulsun kimsenin hayatına müdahale etmem akıl vermem gelip danisirsa konuşuruz o ayrı konu

O zaman karşı taraf gerçekten gereksiz inatlaşmış.
Her türlü karşılıklı saçmalamışlar.
Karşı taraf annemin babamın ve bnm olayı bildiğimi biliyor gelin yani yoktan yere sıkıntı çıkardı gecenin 11inde resmi alıp bn napacaksam sanki iş olsun bıktım bu okumuş cahil zihniyetinden yemin ederim

Canım alınma ama sen görümcesin :S iyi olma şansımız yok djjsjdjdü
Bn zaten iyi olma derdinde değilim hiç birşeylerine karışmam bana uzak Allah'a yakın olsunlar modundayim herkesin kendi aklı fikri var kendi yağından kavrulsunlar zararları olmasin karlarini istemem

Hayırdır tapusunu mu aldınız kızın?
Hayır hiç işim olmaz hafta bir yada iki defa göreceğim kız için bukadar sahiplenici olmam bana uzak Allah'a yakın zararları olmasin faydaları kalsın annemle babam ne dediyse onu yaptım bn ufak bişeyi gelin abarttı da abarttı sanki devlet sırrı durumu zaten annem babam bn biliyoruz neyi kimden sakliyorsun gereksiz hareketler

Karışmamak, ilgilenmemek ve saygı duymak üç farklı kavram. Ben sizin gibi bir abla istemezdim.
Bn kardeşlerimin bir sorunu olsa ilgilenirim işini sorarım dersini sorarim ama kiz arkadaşin varmı yok mu diye sikmam takip etmem burnumu sokmam özel hayatına zaten askere gidip gelince evlenecek o olmasa bile başkasıyla çok ta kasmaya gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X