Semen Analizi (Doktor Tüp Bebek Bile Belki... dedi)

S1la

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2020
102
38
48
29
Merhaba arkadaşlar, eşimin semen analizi testi için yorum yapar mısınız? Ek olarak bugün üroloğa da sonucunu gösterdi ve ürolog baya moralini bozmuş. Morfoloji 4'ün altında olduğu için direk tüp bebek derdim size fakat tüp bebeğin de tutup tutmayacağını anlamak için y kromozom ve karyotip testleri yaptırıp dna hasarı var mı yok mu öğrenmelisiniz dedi. Dna hasarı varsa tüp bebekle bile çocuğunuz olma ihtimali az demiş. Semen analizi sonucuna bakıp sizlerde yorum yaparsanız çok memnun olurum.
Not: Eşim haftada 4-5 gün düzenli spor yapan, sigara ve alkol kullanmayan, sürekli kullandığı bir ilaç olmayan, yediklerine gramajına kadar dikkat eden biri...

Eklentiler

• 2222.JPG
    104,1 KB · Görüntüleme: 150
  • 1111111.JPG
    77,9 KB · Görüntüleme: 153
Ne alaka bizim de 2 miydi 3 muydu neydi hatırlamıyorum da doktor doğal yollarla olabilir ama tüp bebek yaptirirsaniz daha iyi tabi dedi bizim toplam sayı falan çok düşüktü ama kendiliğinden oldu daha doğrusu bende pcos vardı yumurta geliştirici ve çatlatma iğnesi ile hamile kalmistim ilk denemede. Sizin sonuçlarda sanırım ileri hareketli az onun fazla olması gerekiyor hareketsiz az olması gerekiyor

Bir de ileri derece vizkoz nedir onu bilmiyorum onunla ilgili de olabilir dedikleri bu konuda yorum yapamıyorum o yuzden

Fikir belirtecek yok mu
Canım öncelikle geçmiş olsun Eşinin malesef semen analizi için doktorunun bahsettiği DNA hasarı ile ilgili testi acilen yaptırın. Zaten doktorun ona göre yönlendirir. Bu süreçte beklerken sayı ve morfolojisine iyi gelmesi için ben keçiboynuzu özü veya pekmezini her gün sabah akşam 1 kaşık yemesini , kuruyemiş ceviz, badem ,kabak çekirdeği gibi tüketmesini öneririm . İnşallah DNA hasarı yoktur da süreciniz daha da kısalır

Dna hasarı varsa nasıl bir süreç bizi bekliyor?

Bizde ptesi karyogram sonucunu alacağız sıkıntımız azosperm çok gerginim

O kadar bilgim yok kuzum . Doktorun yönlendirir ama doktoruna güven yada güvenebileceğin içinize sinen bir doktorla devam edin
Merhaba ordamısınız sperm sonucundan anlıyorsanız lütfen atıyım bakın hiç anlamdık.daha önce özelde vermiştik şimdi araştırma hastanesinde verdik e nabızdan sonuca baktık bu sefer farklı anlamdım

Merhaba çok detaylı bilgim yok ama canım sayısı, hızı ve anomalili sperm sayısı önemli diye biliyorum

Merhaba çok detaylı bilgim yok ama canım sayısı, hızı ve anomalili sperm sayısı önemli diye biliyorum
Evet bende o kadar biliyorum ama yazanları anlayamadım.daha önce özelde test vermiştik şimdi araştırma hastanesinde verdik eğer anlıyorsanız bu sonuçlar ne demek yazarmısınız bana

Eklentiler

• C885CA9D-D7EE-4188-AD28-E92CF6202FD6.png
    250,6 KB · Görüntüleme: 77
Evet bende o kadar biliyorum ama yazanları anlayamadım.daha önce özelde test vermiştik şimdi araştırma hastanesinde verdik eğer anlıyorsanız bu sonuçlar ne demek yazarmısınız bana
Detaylı bilgi yok gibi bu sonuç ekranında. Mesela 1 mililitrede 39 milyon spermse iyi demek sayısı ama atıyorum 3 ml de toplam sayı 39 sa blraz takvıye alması gerebilir. Bir de size tavsiyem doktorunuza güvenin, güvenecek bir doktorunuz olsun. Bu platformda uzman gibi konuşan bile oluyor ama süreci en nihayetinde gittiğimiz doktor yönetiyor .İçinizi ferah tutun, bolca dua edin geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…