Selen sınıfta yalnız kaldı

İnsanlık ölmüş güzel ülkemde
Bugün sağlıklı çocuklara sahip olabiliriz.Ama yarın başımıza ne geleceği belli olmaz
Nerden bilebiliriz yavrularımızın bir gün Selen'in durumuna veya engelli durumuna düşmeyeceğini
Umarım olumlu bir şekilde sorun çözülür..O yavrununda eğitime,yetiştirilmeye hakkı var

Buna benzer bir olayı biz yeğenimde yaşadık seneler önce. Veliler şiddet dedi, sınıfın huzurunu bozuyor dedi, oysa yeğenimde ve arkadaşında bu huylar yoktu. Yeğenimin ve arkadaşımın sorunu, hırslı bir kaç velinin ve öğretmenin yaşattığı sorundu. Sınıfın başarı düzeyini düşürüyorlarmış onlara göre. Ama Ayaklanan velilerin çocukları hala okumayı çözememişken bu çocuklar okuyordu. Kimse farkında değildi, hırsları kör etmişti. O dönemde yaşadığımız sıkıntıları anlatmaya kelimeler yetmez. Neyse ki Milli Eğitim Müdürü çok destek çıktı. İnanın çok zor bir durum ve bunu atlatmak hem çocuk için hem aileler için çok zor.
Konudaki çocuğun durumunu tam bilmiyorum ama çözüm bu değil, çocuğun deşifre edilmesi de hiç olmamış. Allah ailelere ve çocuklara güç ve sabır versin. Çok üzüldüm keşke bu durum hiç yaşanmasaydı.
Bu yaşanılanlar hiç unutulmuyor özellikle söz konusu çocuklar, Yeğenim şuan 18 yaşında ilkokul 1`de yaşadıklarını hala unutmuş değil. Sosyalleşmesini de engelliyor.

saraylım ilk kez bir mesajını beğendim

Videoyu izledim gözyaşlarımı tutamıyorum..
Tüm aileler için çok zor bir süreç. Acaba bu anlatılanlar ne kadar doğru ?
Şiddet eğilimi var ise ki kız da ayrı bir özel eğitim de alıyordur, oradan destek alabilirler.
Ama şu da var orada bir çok çocuk birbirini düşürüyor, yada saçını çekiyor ama bunlar göze batmazken maalesef özel durumdaki çocukların ki göze batıyor. Bizim yaşadıklarımız bu yöndeydi. Kesinlikle hayır böyle olamaz demiyorum ama bizim yaşadıklarımızdan yola çıkarak böyle bir durum da olabiliyor diyorum.
Çok zor bir durum inşallah biran önce çözüme kavuşur, çocuklar en az zararla atlatırlar.

Haberi okuyunca yok artık ne duyarsız bir toplum olmuşuz diye kınıyoruz ama
videoyu izleyince hissedilen bu değil.

Çocuğun normal sınıfta eğitim görmesine engel durumu diğer çocuklara istek dışı da olsa
göstermiş olduğu şiddet ki bu derse de engel olur.
Sadece kendisi değil tüm sınıf etkileniyor her anlamda.

Evet böyle öğrenciler var maalesef kalemi ile saldıran, zarar veren.
Her çocuk birilerinin canı sonuçta duygusal bakarken mantığı elden bırakmamak gerek.

Bu çocukların konusunda uzman eğitimciler tarafından, uygun ortamda eğitim görmeleri gerekiyor..

videoyu ben de izledim,çocuklar acımasızdır.kimbilir engelli öğrenciye nasıl yaklaşıyorlar da saldırganlaştırıyorlar.üstelik aileler bu çocukların yanında ilerri geri konuşuyorlardır.

Bu yaşa her okuduğum okulda sınıfımda bir iki öğrenci oldu gerek zihinsel gerek bedensel engeli bulunan. Zaten bildiğim kadarıyla da olması gerekiyor. Öğretmen arkadaşlar varsa daha iyi anlatırlar durumu.

Çocuğun normal hayata uyum sağlaması açısından da önemli. Özel eğitim alan çocuklar bile haftada 2 gün 3 gün normal okula devam ediyor. Down sendromlu çocuklar var normal okullara giden.

Benim haberde okuduğum yalnızca bedensel engel öyle değil mi?

Bedensel engelden neden rahatsız olmuş veliler benim aklım almıyor. Hani saldırgan olur çocuk zihinsel engeli vardır ve yüzdesi çok fazladır. Çocuklara zarar veriyordur anlayabilirim bir nebze.

Koskoca sınıfta bir veli de demez mi ya hayır ben yollicam çocuğumu okula diye.

Gerçekten velilerden biri çıkıp konuşsun ne zarar görmüşler. Ben dinlemek istiyorum.

Videoyu izleyince çıldırdım ben. Haber ne kadar farklı. Çocuğun annesi çocuklarını nasıl bu muameleye maruz bırakıyor. Öğretmen beni istemiyor derken içim sızladı. Engelli çocuğun ailesi normal gelmedi bana. Haberde sadece bedensel engelli yazıyor ama çocuğun çok saldırgan olduğundan bahsediliyor. Küçük çocuklar acımasız onu iyice saldırganlaştırıyolardır da. Ben engelli çocuğumu o ortamda tutmak istemezdim. Nerde daha iyi muamele görecekse öğretmenlerle müdürle pedagogla konuşulur ve ortak bir karara varılır. İnatlaşamaya lüzum yok.

Engelli olanlar gerçekten de gelmemeli okula. Yazik degil mi ? Selen gibilerin hakkını caliyorlar.
Gördüğünüz üzere asil engelliler zaten okula gondermemisler evlatlarini....

Haberle video cok farkli. Haber cok yaniltiyor.
Sadece haberi okuyunca ben de ne vicdansizlar, ne duyarsizlar, ne zarari varmis, vs diye diger velilere saydirmistim.
Ama videoyu izleyince fikrim tamamen degisti. Okula gonderdiginiz cocugunuzun hergun ne yaptgini bilmeyen bir cocuk tarafindan sacinin yolunmasini, kafasina vurulmasini, goz hedef alinarak kalem sokulmasini, kitabinin defterinin yirtilmasini ister miydiniz? Yarin birgun cocugunuzun gozunu cikarsa, o cocuk icin hala mi "olsun, o cocuk engelli, egitim onun da hakki" gibi tavirlara girerdiniz, cocugunuzun gozu gitmis? Videoyu izleyip de hala cocugunu okula gondermeyen velileri hic anlayamayan insanlara diyecek lafim olmaz. Kardesim 3-5 kisi vicdansiz olur, engelli cocuga kafadan garezi olur, mubarek cocugunu yakistiramaz engelli bir cocugun oldugu sinifa, ama digerleri anlayisli olur, tamam. E butun veliler bir olmus, cocuklarini okula gondermemek gibi aslinda hic yapmak istemeyecekleri birsey yapmislarsa bir durup dusunmek lazim isin asli nedir diye.
Benim cocugum yok. Hala da eger benim cocugum olsaydi, bu sekilde fiziksel ve psikolojik olarak hergun siddete maruz kaldigi bir okula gonderemezdim. Ben de o protestoya katilirdim. Velhasili, veliler hakli. Kaynastirma egitimi destekliyorum, benim de sulalemde var engelli cocuk. Ama demek ki o cocuk yalniz sinifa gonderilecek kadar kontrollu bir cocuk degil, arkadaslarina karsi cok zararli bir cocuk. Yanina biri gelsin, cocuga sahip ciksin, oyle kaynastirma egitimi gorsun. Kimsenin cocugu, bir cocuk kaynastirma egitimi alacak diye kurban edilmek zorunda degil sonucta. Engelli cocuk cocuksa, hergun saci yolunan, gozlerine kalem sokulmaya calisan cocuklar da cocuk, hic birinin ustunlugu ya da siddet gosterme hakki yok. Bu cocuk icin baska care bulsunlar bu kaynastirma egitim isine bence. Yanina annesi ya da baska gozetmen gelsin, cocukla yakindan ilgilensin. Yine kaynastirma egitimini alsin, ama elalemin cocuguna zarar vermeden.

Ben hala aynı düşünüyorum, kızımla aynı sınıfta okumasına itirazım olmazdı çünkü o ne yaptığını bilmiyor, hatta hatta gider bizzat ben ilgilenirdim çocukla, ki sağlıklı çocuklar bile arkadaşlarına saldırabilir, kalemle gözünü çıkarır, hatta tüfekle öldüren çocukları da okuduk burda, risk herzaman vardır, benim yakın arkadaşlarımdan birinin çocuğu zihinsel engelli, en ağırlarından biri üstelik, hiçbirşey bilmeden yaşıyor yavrucak, yaptığı hiçbirşeyin farkında değil, yeri geldi saçımı da çekti, vurdu da ama o bunu bilerek yapmıyor, bir çocuğun ömrü boyunca bir kere bile anneciğim diyemeyecek bir çocuğun annesinin üzüntüsünü tasavvur edebilir misiniz? Arkadaşım yıllardır yavrusunun bir kerecik anne diyebilmesi için neler neler verecek ama yok
Çocuk kocaman oldu, yaşıtları üniversite bitirdi, kimi evlendi, asla gelin olamayacak kızına üzülmenin ne demek olduğunu arkadaşımda gördüm, en büyük üzüntüsü de gün gelip arkadaşım ölürse yavrusuna kimsenin sahip çıkmayacağını söylüyor, çocuğun babası bile bakmaz, arkadaşım nasıl dua ediyor biliyor musunuz?
Allah'ım benim canımı alacaksan yavrumu ardımda bırakma, yavrum benden önce ölürse de beni onun ardında bırakma

Amin Munecim..
Aynını düşündüm bende,aslında diğer çocuklar bu çocuğa zarar verebilir diye düşündüm..o çocuğunda sosyal ortama ihtiyacı vardır..

Risk her zaman vardir, ama bile bile lades her zaman yoktur, olmamali da.. Ben o velilerden biri olsaydim ben de kucucuk 8 yasindaki belki de kendini korumaktan aciz kizimi o sinifa yollamazdim bile bile, savasa yollar gibi, bakalim bugun okul donusu sadece yirtik defter kitapla mi karsilasacagiz, yoksa kirik bir kafa veya cikmis bir goz mu olacak netice diyerekten... Benim ustune kumar oynayacak evladim yok.

Ondan sonra gelip buralara yaziyorsunuz, Turkiye'de insan canina deger yok diye... Sizlerin de yazdiklarinizdan anladigim kadari ile Turkiye'de sadece devlet degil, yasayan halkinin da zihniyeti ayni, kendi evladinizin bile canina kiymet vermiyorsunuz. Yurtdisinda insan cani kiymetli, okula basladiginizda, ise basladiginizda, gonullu olarak bir yerde calismaya basladiginizda, spora yazildiginizda, size ilk ogretilen sey "Kendi guvenliginizi nasil koruyacaginiz, uymaniz gereken kurallar, bir felaket aninda siginilacak yer tutulacak yol" Amerika'da okulda, sinifta diger cocuklara saldiran ogrencilere verilen bir ad var "Bully" yaptiklari da "bullying". Yani kabadayilik, zorbalik. Bu sekilde tavirlari olan cocuklar once sozle uyarilir, sonra okuldan belli bir sure uzaklastirma cezasi, sonra da sinirsiz uzaklastirma cezasi alirlar, yani kisaca okuldan atilirlar. Buradaki cocugun sorunu engelli olmasi degil, saldirgan olmasi. Diger cocuklarin canina ve malina zarar vermesi, tehdit olusturmasi. Bu bir psikolojik bozukluktur, boyle cocuklar yurtdisinda tesbit edildiklerinde kapali akil hastanesi ya da durumlarina gore evde psikolojik tedaviye yonlendirilirler. Bulunduklari yerde de egitimleri devam eder. Sizin demenize gore bu cocugun diger cocuklarla beraber hicbirseyi yokmus gibi okumasina izin verilmeli, cunki buna hakki var. Ya diger 25 cocugun can ve mal guvenligi saglanmis bir sekilde okumaya haklari yokmu? Onlarin hakkinin kim koruyacak?

Çocuğun ne yaptığının farkında olmaması,diğer bütün çocukların ciddi fiziki zarar görme ihtimalini önemsiz kılmamalı.
O sınıftaki her bir çocuk çok önemli,ne Selen eğitiminden geri kalmalı nede öteki çocuklar böyle bir ortamda okumaya mecbur bırakılmalı.

çocuk saldırgan durumdaysa niye haber yapılıyorki..şaırdı artık bizim medya..saldırgan bir tutumu varsa veliler haklı..
yeğenimin gittiği sınıfta vardı sakin bir çocuk kimse ses etmemişti..zaten bana garip gelmişti tüm velilerin bu şekilde tavır alması..bu durumda meb yönlendirmeli velinin gönderebileceği özel bir okul varmısır acaba..

gerçekten saldırgan bir çocuk olsa normal okula gitmesine izin verilmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…